סמים

qet1

New member
LOOOL

אם זה לא היה מסוכן זה היה מממש מצחיק
הוא בטח לא האמין לאף אחד שאמר לו שהוא לא משתמש בסמים

tivoli

New member
אתה לא מבין את מהות התחקיר

התחקיר הבטחוני,ולאחריו הפוליגרף (ביחידות מסויימות) נועדו לבדוק את אמינותך ועד כמה אתה כן עם הצבא. הם לא יתפסו עליך עם תגיד להם שעישנת קצת גראס פה ושם כל עוד זה לא הגיע לרמות של התמכרות וסמים קשים\אובדן שליטה וכדומה. ישנן יחידות שלהן זה חשוב והם לא יקבלו אותך על זה אבל בעיקרון כדאי מאוד לספר את כל האמת.במיוחד בפוליגרף :)

solola

New member
אוקיי תודה..

אני מבינה את מהות התחקיר , אני רק לא יודעת כמה הם נצמדים לחוקים שנקבעים מראש (התנסה - עוקרים לו עין, או מה שלא יהיה). אתה יודע אולי איפה יש יותר סיכויים לפוליגרף?

tivoli

New member
לא בדיוק הבנתי

א.סליחה שפניתי אליך בטעות במין זכר מקודם. ב.לא הבנתי את השאלה שלך.מה זאת אומרת יותר סיכויים לפוליגרף? כעקרון אין חוקים קבועים מראש בד"כ. תוצאות הפוליגרף ותוכנו של התחקיר הבטחוני הם סודיים ואישיים.הם לא מועברים לשום גורם ולדום מקום אלא אם כן עברת על החוק בצורה משמעותית-רצחת,אנסת,גנבת מיינפריים ומכרת סודות למודיעין הפורטו-ריקני.:) את התחקיר עוברים רק כדי לסמן V בתיק האישי ולבדוק אם אין לך קשרים עם צבאות זרים,גורמים שיכולים לפגוע בבטחון המדינה וכו'. רק אם את רוצחת סדרתית,אנסת חובבנית,קלפטומנית בהכחשה ואוהבת למכור סודות לערבים,הם יעבירו את המידע הזה למשטרה הצבאית\שב"כ\מוסד או למשטרה. כעקרון אף אחד לא יודע מה את אומרת בבדיקות חוץ מהתחקירנית שממלא את הטפסים וזה לא עובר לשום מקום.

qet1

New member
זאת אומרת שהתחקירנית לבדה קובעת

האם אתה עובר תחקיר או לא?

tivoli

New member
בד"כ כן

אם יש הסתייגות והיא לא בטוחה,יש קצין בשביל זה.

qet1

New member
אבל, מה עם כל הבדיקה של הממליצים

וכל זה? אנשים אחרים עושים את זה, לא? וגם להם יש השפעה על תוצאות התחקיר, לא?

tivoli

New member
לא תמיד

מתחקרים את הממליצים.בכלל לא,רק כשהם רוצים להיות בטוחים כשיש ספק.

למה סתם לדבר שטויות?

המתחקרת עצמה (וגם שם, לא היא לבד) עושה רק את ההתרשמות הראשונית... ותמיד מתחקרים ממליציפ.

1234aaa

New member
ומה עם חברים?

כמה אנשים רשמו אותי ב-"חברים" ואף פעם עוד לא צלצלו אליי..

qet1

New member
איך לא היא לבדה עושה את ההתרשמות

הראשונית?? יש בחדר מראות חד כיווניות ומאחוריהן עומדים עוד בוחנים?
או מה?

tivoli

New member
בטח,מה שאת לא יודעת

חייב להיות שטויות! אני מכיר הרבה אנשים,חוץ ממני שלא תחקרו שום ממליצים. ותבטחי בי,מתחקרים אותם רק במקרים ספציפיים.

Waldo Jeffers

New member
כנראה שאתה צודק

כי רשמו אותי המוני אנשים ב"ממליצים" שלהם, ולא זכיתי לאף טלפון מהצבא בנושא..

אתה כן.

מתחקרים גם מתחקרים, לפחות אחד (ובד"כ מסתפקים בזה) מהאנשים שרשמת. חברים, ממליצים מבוגרים ומורים בבי"ס (לרוב האחרון, אז תגיד לחברים שלך שחושבים שלא תחקרו אף אחד שיצלצלו למורה שלהם...). הקץ לזיוני השכל - מי שמתחקר אתכם, ביחד עם ועדה, קובע את ההתרשמות הראשונית ולאחר מכן המשך התחקיר עובר לשב"כ (תמיד, בכל מקרה, בכל תחקיר) שגם מתחקר את הממליצים (ועושה עוד דברים שאתם לא ממש מודעים להם).

1234aaa

New member
כשאת אומרת "מתחקרים"

את מתכוונת שמזמנים או שפשוט בודקים עליהם ללא ידיעתם..? (שסתם בודקים עליהם במחשבים של השב"כ\וואטאבר). בכל אופן עוד לא יצא לי להיות "ממליץ" אבל "חבר" כן,ולא צלצלו אליי ולא פעם אחת.

לא מזמנים אותם

באים אליהם הבייתה. ברוב המקרים שאני נתקלתי בהם דיברו עם המחנכת...

למעלה