סמים, חב"ד ועוד

maz

New member
../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה

חוץ מזה - מה אתה משויץ? אני עוד פחות מחודש בארה"ב לשלושה שבועות

jeshu

New member
איזה כיף לכם.השנה אם לא אסע לחו"ל אז אולי לפחות לחולון...../images/Emo3.gif או סיני תהנו

natyh

New member
בהודעה בה אתה מוחה על השמצות

הכנסת לטעמי יותר מדי השמצות . נתי

Yo-man

New member
אוי, נתי. אתה לא יודע מתי להפסיק

אם זה שקראתי לך שה תמים זו השמצה, אני מצטער, אבל אתה מציג את עצמך כך עם ההערה שלך לגבי "אל תעשה את החיים שלהם קלים"... אלא אם אתה יודע משהו שאני לא, ואז אני אשמח אם תשתף אותי בו. אם זה שהשמצתי חברי כנסת על זה שהם לא משתינים לעברינו (ככותבים בפורום תרמילאים של תפוז) - אני מוכן להשמיץ אותם על מעשים פחותים מזה anytime. ואם זה שכיניתי אותנו שמן יבש של ברגים זו השמצה בעיניך - get a life. אנא האר את עיני ואמור לי היכן הכנסתי (לטעמך) יותר מידי השמצות. נתי...

sela v

New member
לגבי עמית

לא חושב שהוא מנסה למשוך אנשים לאתר של למטייל, אני מדבר איתו גם מחוץ לפורום, וכבר כמה אנשים מלבדו הזכירו את המילה למטייל בפורום זה כולל אותי. אני בטוח שהפורומים בלמטייל הרבה יותר נפוצים מאשר פורום זה, והם לא צריכים פרסום. זה לא אומר שצריך לסגור את הפורום. זה טוב שיש כמה מקורות מידע, ויש דברים שבפורומי למטייל אסור להזכיר, למשל אסור להציע ציוד יד שנייה למכירה, כי יש בזה ניגוד אינטרסים. נתי אני לא חושב שצריך לתקוף פה מישהו, ואני לא חושב שלעמית הייתה איזושהי כוונה רעה בתשובה שלו, ואני מקווה שכולנו נמשיך להתדיין פה, ולא לריב.

natyh

New member
אם תקפתי אישית

איתו הסליחה . אם הוא לא נציג רשמי נא לא לכתוב יש לנו כתבת . זה נציג רשמי . בקשר למטייל אני המלצתי עליהם מספר פעמים וגם בפורום הזה . אני לא מסכים להמלצות לא אחראיות על אנשים שלא מכירים , כמו חב"ד וכמו הלובו גם אם הם נמצאים שם ולכן המלצתי על אחרים שכן מטיילים , שוב לא היתה כאן כונה אישית רק חבל שההמלצות הם ברמה הזו . נתי

gabylevy2003

New member
ממש חבל

ועצוב לי לראות דיון כזה בפורום... וכבר כמה ימים זה ממש מדגדג לי בקצה האצבעות להוסיף הערה משלי. 1) בקשר לעניין עם "למטייל" - איזה סיפור עשיתם מזה! קודם כל העובדה היא (אני מאמין) שכולם כאן מכירים כאן את הפורומים של "למטייל", ועם זאת הפורום הזה עדין פעיל מאוד, תמיד נשאלות שאלות, ותמיד (כמעט) וניתנות תשובות. כמובן יש גם את עניין העברת החוויות, איסוף המידע (כמו עניין הויזות) ועוד... 2) בקשר לאנשי חב"ד - אישית אני בי שום אמונה לדת כלשהי ובכל זאת אני מעריך את זה שהם מנסים לקרב אנשים לדת (לא משנה לי אם הם בארץ ליד דיזנגהוף סנטר, או בהודו) כי מבחינתם הם משקיעים מעצמם בשביל לעשות מעשה שהוא טוב לפי ראות עינם. אם תחזורו בתשובה - זה לא יעזור לו אישית, אבל לדעתו זה יעזור לך. (למען הסר כל ספק - דעתי זהה גם על פעילים בדתות שונות מיהדות, כל זאת בתנאי שהדבר לא קשור בפגיעה באנשים). רק לצורל השוואה: זה כמו בנושאים הפוליטיים - אפשר לא להבין את הרעיון של פעיל במפלגה יריבה, ולחשוב שהוא "לא חכם" או טועה, אבל עדין צריך להעריך אותו בזה שהוא משקיע מעצמו למשהו שהוא חושב שיהיה טוב למען המדינה. דווקא בהתחלה עלה לי רעיון לנסות לארח נציג של חב"ד (מאלו שהיו בחו"ל) לאירוח הבא של הפורום, וזה יכל להיות מאוד מעניין לשאול אותו שאלות, אבל אני כבר לא יודע לאן זה יוביל...

sela v

New member
תשובות

כמו שאמרתי לא חושב שמישהו פה יצא כנגד אתר למטייל. אני לא הבנתי את הכעס של נתי עד שדיברתי איתו, וממה שאני מבין, ואני מקווה שהוא יתקן אותי אם אני טועה אז הבעיה שלו זה שמדינת ישראל נותנת לארגון חב"ד להיות הפה שלה בנפאל ובוליביה ע"י כך שהיא סגרה את השגרירויות במדינות אלה, והוא לא חושב שהם הגורם המתאים לטפל בבעיות של ישראלים, אם אכן הם נקלעים לבעיות. אני גם חשבתי על הרעיון לארח מישהו מחב"ד, ואם יש לך מישהו כזה אני אשמח אם תוכל לקשר אותי אליו, ואין לי בעיה שהוא יתארח בפורום. לגבי הקירוב לדת. אולי אני טועה, אבל בין היהודים יש כאלה המאמינים שכדי שהמשיח יגיע צריך שהיהודים יהיו יותר טובים, כלומר יחזרו בתשובה, וזה לפי דעתי חלק ממטרות חב"ד.

gabylevy2003

New member
שתי דברים

" ...שמדינת ישראל נותנת לארגון חב"ד... "- טוב, מה לעשות! בדיוק כמו שזה לא התפקיד שלך לדאוג להמון דברים שהמדינה צריכה לדאוג להם, ובכל אופן אתה מוצא את עצמך תורם לחיילים, לעניים, מתנדב לאירגונים, ועוד דברים שהמדינה פשוט לא מצליחה לטפל בהם. מה שכן, בעניין השגרירויות, אם קיים במקום כלשהו ציטוט ממקור רשמי של משרד החוץ שמפנה את המטיילים לקבל עזרה ומידע מבית חב"ד, אשמח לקרוא על זה, בשביל לסמן V על עוד אחת מן המוזרויות של המדינה הזו (ולא בגלל בית חב"ד, אלא בגלל החוצפה שבהטלת תפקיד ממשלתי כל כך חשוב ומורכב של משרד החוץ על כל גוף אחר). אני בטוח שגם נתי יסכים (תי - אל תהרוג אותי אם טעיתי) שעדיף בית חב"ד מאשר כלום. אם חס וחלילה אני אקלע לבעיה כלשהי, ואני מקבל עזרה, לא יהיה אכפט לי איזה אירגון זה יהיה ומה המטרות הסמויות או לא סמויות שלו. לגבי הקטע עם המשיח אני אברר עם כמה חברים "מבפנים" ואחזיר לך תשובה... אבל גם אם זה כמו שאתה אומר, זה עדין לא מראה לי רע או אנוכי... אבל עזוב, אולי המחשבה שלי טיפה עקומה!

natyh

New member
אני אסביר מה הבעיה

ראשית אין לי כלום נגד למטייל , ראשית הירציתי שם , ועירן נאור הבעלים ואחיו חן , חברים טובים שלי עם חן טילתי שלושה חודשים , הבחור מדהים , ואחלה בן אדם . הבעיה היא : אני לא רוצה לראות בפורום המלצות שהופכות את חב"ד שהם אנשים נהדרים אל תבין לא נכון ,( וכן הייתי במפגשים שלהם שאל את הרב משה סלע משוארשים ירושליים !!!) שלא שירתו בצבא למומחים בטחוניים : הם לא כאלה והם לא שגרירים , או טוב מכך . אז בבקשה שלא ימכרו לי אותם ככאלה כי זה מטעה ולא רציני , תמליץ על סוכנות נסיעות תמליץ משהו רציני זה בסדר . שנית כמו בקמפיין שגרידי רצון טוב : המוטו הוא תסתיר שאתה ישראלי ותתנהג יפה בחו"ל וסה מגוחך כי הפיתרון הוא לחנך כאן אז שם ממילא תתנהג יפה כרגיל אצלך . כאן המוטו של למטייל שכן עשאאל הציג עצמו כנציג רשמי קרא בהודעה ראשונה שלו ואני מצטט : "יש לנו כתבת " לנו משמעותו אנחנו מי ? להלן גוף רשמי למטייל , ובה בהודעה זו הוא הציג את חב"ד כשגרירים . לעניות דעתי האחריות צריכה להיות של המדינה ומלמטייל אני מצפה שידרשו כמוני שתהיה שם נציגות רשמית !!!!! ברגע שאתה כגוף רשמי מציג תחליף , וממליץ עליו הרי אוטומטית יש כאן הכרה דה פקטו ומשמע אין כאן לחץ על המדינה להחזיק נציגות . ולגבי ההשפעה של למטייל , באותו כסף של הקמפיין רצון טוב יכלו לעשות קמפיין נציגות, וזה היה עוזר ועוד איך, אבל למרבה הצער לא רק שאינם משתמשים בכוחם כדי לעשות זאת הם עושים את ההיפך הם ממליצים על חב"ד . אז תסביר לי בבקשה איך אפשר לא לכעוס . הכעס הוא לא אישית כנגד עשאאל או מישהו פרטי אחר הכעס הוא על המדיניות הזו של רשת חנויות למטייל וברור מכך האיש שמוביל מדיניות זו הוא המנכ"ל שלהם . ולמרות ההערכה והפירגון לחב"ד, יש דברים שרק נציגים רשמיים של מדינה יכולים לעשות , לי כמטייל שטייל כמעט שלוש שנים באיזורים נידחים חשוב שהמדינה תהיה שם , וזאת כבר כתבתי . ואם עצוב לך שזה הדיון בפורום האמן לי , להיות בכלא בבוליביה כשאף אחד לא יכול לעזור לך , עצוב הרבה יותר . ולכן אני קורא לכל מי שכאן לשלוח מייל למשרד החוץ ולתבוע הסבר לסגירת הנציגויות שלנו , תוך הפקרת התרמילאים ודברים נוספים . אני מקוה שאני ברור יותר כעת . נתי

עמית22

New member
כל החב"דניקים לא שירתו בצה"ל?

לא נראה לי שזה תכונה נדרשת בשביל להיות חב"דניק, מה גם שרבים מהם הם בכלל קרחניסטים שחזרו בתשובה כך שאני מניח שחלק גדול מהם כן שירת. אפשר קישור לידיעה ששגרירות ישראל בקטמנדו נסגרה? איכשהו לא זכור לי שמאורע שכזה אכן ארע ומשום מה אתה מתלונן על כך...

gabylevy2003

New member
ממש נחמד

שאתה מאמין של"למטייל" או לכמה אלפי מכתבים יש כוח לשנות. הייתי רוצה להאמין שאתה צודק. אני עוד לא בן שלושים, ורק עשרים שנה בארץ והאמונה שלי בדברים האלו כבר עכשיו לא שווה משהו. יכול להיות שזו הסיבה שאתה מתעצבן מזה הרבה יותר. חוץ מזה, "למטייל" היא חברה שיש לה מטרות רווח, נכון? כי אם אני צודק, אז אם לדעתם - מה שיועיל יותר לשמם הטוב זה "שגרירים של רצון טוב" מאשר להתכסח עם הממשלה בגלל כל מני עמותות שיקימו, אז זו זכותם המלאה לעשות את זה, במיוחד כשזה כסף שלהם, וזה לא יוצא מכיסי שלי. וגם אם הרעיון לא הכי מקובל עליך, אז תחשוב על זה שהם גם את זה לא היו חייבים לעשות. ושוב השוואה, זה כמו חברת מק-משהו שהחליטה פעם לתת אחוזים על רווחי ההמבורגרים שמכרו למטרת צדקה מסויימת. אני מאוד התעצבנתי מזה, כי הם השתמשו בזה לצורך פירסום ובטח הרוויחו המון מזה, אבל בוא נודה בכך - שלא משנה כמה הם הרויחו, היה אירגון צדקה כלשהו (אני לא זוכר מי) שהרויח גם כן תודות לזה.

natyh

New member
גבי אני יודע

אני מכיר את הבעלים ואני יודע מהו הכוח שלהם . ושל 100000 ישראלים שמטיילים בשנה במקום מסוים . יש להם את היכולת לעשות זאת אבל הם לא רוצים . חוץ מזה אתה צודק . נתי

לא מבין מה הקשר... אבל אם כבר

אז אולי תאיר את עיני למה בית חב"ד היה צריך ילדים מביה"ס בשביל מחוייבות אישית??? (מדובר היה בילדי כיתה ז'...) נכון הם מציאים ארוכות חינם... אבל חכמים ממני כבר אמרו "there is no sach thing as free lunch" ומי שחושב שיש ולא רואה דברים מעבר הוא פשוט תמים.

natyh

New member
תראה

קצת פיספסנו את העניין בגלל וויכוח לא לעניין , העניין הוא הכביש מקטמנדו לפוקרה למיטב הבנתי כעת הוא חסום . למיטב זכרוני הכביש הזה הוא הכביש החשוב בנפאל . הכי חשוב להתקשר לסוכנות נסיעות מקומית חפש בטוח תמצא ושאל הייתי מנסה גם את השגרירות הבריטית אלה אחרי 200 שנות קולוניאליזם מעודכנים תמיד . הצג עצמך כישראלי בעל אזרחות בריטית . במשרד החוץ יש מספר אנשים מצוינים אך למרבה הצער אין לנו נציגות שם . נתי

natyh

New member
הטרקים

יוצאים מקטמנדו מסביב לאנפורנה עד פוקרה . ומפוקרה רב האחרים . אני מאמין שתוכל לעשות עיקוף ואני מאמין שאין בעיה להגיע לקטמנדו , שוה לבדק . נתי

sela v

New member
ככל שאני יודע

יש לישראל שגרירות בקטמנדו אלא אם גם אותה סגרו.

למעלה