סמים, חב"ד ועוד

assael10

New member
הכללה גורפת ולא אחראית

בד"כ החוזרים בתשובה קיצוניים יותר ? אני יכול להוכיח לך בקלות - לפחות ממכרים רחוקים שלי (מאחר ואני לא נמצא בקרב מעגל החברים שלהם) עובדים משרות מלאות, חלקם יהלומנים, חלקם אנשים מאד עשירים ולא..לא לומדים כל היום על חשבון הציבור ודורשים מימון למשפחותיהם המורחבות. כל הדיון סוטה לחלוטין ממה שצריך להיות בפורום תרמילאים, מעורבים פה רגשות פוליטים עמוקים ואין טעם להרחיב כאשר הנושא הוא אחר וכל אחד קבור בדיעותיו. אגב, הכדורים אני מניח שאתה מדבר על אקסטזי לסוגיו וכאשר מדובר על משהו מהונדס או למעשה לא טבעי הוא גם עלול לגרום לנזקים חמורים בלי קשר לחוקיותו. לגבי החשיש (ששונה מהגראס, והג'ראס אף על פי שמדובר באותו צמח בצורות שונות) מדובר על חומרים טבעיים זה כן, ובמרבית העולם הוא לא חוקי - גם בהודו למרות העלמת העין וגם בתאילנד וגם במקומות נוספים, אין מקום לדון בנושא הסמים ! כאשר מדובר על משהו שמנוגד לחוק ואנו מעלים אותו לדיון זה יוצר לו לגיטימציה, זה יוצר את האפשרות שבנוסף לצרות אחרות עוד יראו את הישראלים בצורה יותר שלילית מאשר הם באמת, למרות שבאוסטרליה וניו זילנד וזאת מידיעה אישית - הישראלים כבר מזמן מסומנים כסוחרי הסמים של היבשת ע"י שלטונות ההגירה, ויעידו המופשטים הרבים שעוברים תשאול של שעות ארוכות כאשר הם מגיעים מהמזרח הרחוק ליבשת היפה בעולם.

sela v

New member
הקרובים האלה שלך

הם חוזרים בתשובה? קבל תיקון, אין לי סטטיסטיקות, ולכן אני מוריד את הרוב. לגבי חשיש, יש בתפוז פורום סמים קלים, ואני לא חושב שיש עבירה בלדבר על סמים בכלל, ויש כאלה שזה חלק מהטיול שלהם, אז מה הבעיה לדבר על זה פה?

assael10

New member
אז למה שלא נדבר גם על איפה אפשר

לקנות, כמה עולה ואיך אפשר לעבור על החוק ביתר יעילות... צריך גם לשים את הגבול ולנהוג על פי החוק הישראלי גם אם זה לא מוצא חן או לא נוח לנו עם קיומו

sela v

New member
יש הבדל גדול בין לסחור

בסמים לבין לדבר על השימוש בהם, האם הוא מזיק או לא. למה למשל בהולנד יש בתי קפה שמוכרים חשיש? האם ההולנדים לא יודעים משהו ששאר האנשים יודעים?

assael10

New member
אתה נכנס למקומות שלא צריך להכנס

אליהם, על פי סקר ידוע שכיום רוב ההולנדים מבקשים להפסיק את העישון החופשי בסמים קלים עקב התנהגות של תיירים ועוד נסיבות, לדעתי דיבור על סמים או המלצה איפה לקנות אותם הרי זה נכון להיום עבירה על החוק הישראלי, זכותך לדבר, תעשה מה שאתה רואה לנכון.

sela v

New member
האם זו עבירה לדבר

האם חשיש מסוכן למעשן אותו או לא? יש אפילו מפלגה שרצה לכנסת ושזה היה עיקר מצעה.

assael10

New member
המצע של המפלגה דגל

בלגילזציה של הסמים, ולאחר הבחירה שלהם הם היו פועלים לעשות את כל הסמים חוקיים ולא רק את הקלים - וזה מפי פעיל בליגלייז שזה תנועת בת של עלה ירוק. אבל עזוב, תעשה מה שאתה רוצה, מה אני מנהל פורום פה ?

natyh

New member
אז תורידו

בלמטייל מהקלסרים את ההוראות איפה לקנות סן פדרו ואיפה החווה של חיימס באקוודור... נראה לך הגיוני ??? נהיית גם למטייל צנזורה ??? נתי

assael10

New member
כמו שכתבתי לך במסר הפרטי

אין לי רצון להיות אתך בקשר, אתה לא בן אדם נחמד, אתה בן אדם שמעורר שנאה וזורה שנאה, ואני מבחירתי האישית לא מעוניין להיות עם כמוך בקשר כלשהו לא במסרים פרטיים ולא בפורום, תכתוב מה שאתה רוצה, תחיה את חייך איך שאתה רוצה, רק תקח כמה מטרים ממני, האנשים שאני מסתובב אתם הם הרבה יותר סובלנים. את ה"תתבייש" שאתה כותב לי במסרים פרטים תשמור בשבילך או בשביל קרובים אליך שאתה עסוק בחינוך שלהם. איכס

natyh

New member
ידידי

אתה טועה ומטעה !!! אין לי דבר נגד חב"ד נהפוך הוא אנשים נחמדים מאד , הבעיה היא אנשים כמוך שהופכים אותם לשגרירים רשמיים , אל תהפוך אותם לשגרירים ואל תמליץ להתקשר אליהם כדי לקבל תמונת מצב, מפני למרבה הצער הם לא יודעים טוב ממך , וגם לא יותר טוב מקרוב משפחה שלי שחי שם בעיר ומעולם לא טייל . יש לך משהו קונקרטי תכתוב , אם אין לך אל תעשה יחסי ציבור למה שאין לך ואני מצטט: "יש לנו כתבת היא דברה לא שמעתי" זה רציני ??? נתי

maz

New member
נתי, אני לא יודעת מתי היית בפרו

אבל לפחות לפני שנתיים גם ב"חווה" של חיימס וגם בכלל באזור וילקבמבה גם מי שרצה לקנות סן פדרו מסיבה לא ברורה לא ממש היה יכול, בטח לא בקלות שבה זה היה קודם בעקבות מאבק מאד רציני שעשתה שם המשטרה לפני כמה שנים בתופעה. דיברנו שם עם בן המקום והוא סיפר על המעצרים שהיו ועל ההרס של המקומות בהם גידלו את הקקטוס. אולי מאז זה כבר השתנה. אני מקווה שלא.

עמית22

New member
מי שמך לקבוע

כי אין מקום לדיון בנושא הסמים? לא רוצה לדון בנושא? זכותך המלאה, אבל אל תקבע לי ולאחרים במה לדון! ואוי ואבוי אם לא נדון בדברים לא חוקיים. הדרך לדיקטטורה עוברת בדיוק דרך מתן לגיטימצייה מלאה לממשל לחוקק כל חוק שירצה שירמוס את התושבים מבלי להתנגד לו.

עמית22

New member
לא כל כך הבנתי

איך הקשת שאני תומך בסחטנים. אם להיכנס לשנייה לפוליטיקה, אז אני מאוד נגד סחטנות דתית ואני מאלה שנושאים בנטל. אני אדם מאוד חילוני שלא מאמין באלוהים (לפחות לא היהודי) אבל עדיין מאוד נהניתי לבקר בבתי חב"ד במזרח ולהינות מהכנסת אורחים יהודית וישראלית רחוק כל כך מבית אמא. אומנם לעיתים המארחים נכנסים קצת לדמות המטיף, אבל אם אתה לא בקטע אז אתה לא תיכנס לזה, ואם כן אז מברוק, שמח שגילית את עצמך בצורה שטובה לך
חז"ל אמרו ש"צדיק באמונתו יחיה"

maz

New member
התשובה שלי לעמית

צודק. מטיילים שמנסים סמים בדר"כ לא מזריקים. זה כנראה מחסום פסיכולוגי שלא עוברים בדר"כ. אני לא ממש רואה את ההבדל בין לבלוע כדור או להזריק, אבל זה לא העיקר. מה רע בסמים פסיכו-אקטיביים? שחלקם גורמים לתופעות שלא חולפות תוך כמה שעות (LSD למשל ידוע כחומר כזה). שחלקם גורמים להתמכרות. שחלקם מסכנים חיים במינון מוגבר או אם יש רגישות לחומר. שחלקם גורמים להתעוררות בעיות נפשיות שהיו רדומות עד אז. יש מליון מאמרים ומחקרים בנושא. אפילו חיפוש קצר בגוגל יניב תוצאות. זה שחומרים כימיים שונים משמשים בטקסי פולחן בכל מיני מקומות בעולם זה נכון. זה לא אומר שאני צריכה לבדוק אותם על עצמי. חשיש ומריחואנה וגם אלכוהול הם שונים בעניין הזה, אבל גם כאן התמכרות (פסיכולוגית או פיזית) היא דבר רע. אני אישית לא אוהבת את הבריחה מהמציאות ע"י חומרים כימיים. לא משנה בעיני כמה החומר טבעי או סינתטי - לא רואה את ההבדל. אני מוצאת דרכים אחרות לברוח קצת מהמציאות - מוזיקה, מדיטציה, ספורט, צלילה, קריאה.

עמית22

New member
אז את משתמשת בסמים אחרים

הגוף בעצמו מייצר שני חומרים פסיכו אקטיביים, האדרנלין והאנדו-מורפין ואנשים משתמשים בהם בדיוק באותה מידה שמשתמשים בסמים ה"חיצוניים". אז מה בעצם ההבדל? הגוף שלנו מתקיים מפעולות כימיות בכל רגע נתון. מדי פעם משנים קצת את התרכובת בשביל לגוון

maz

New member
נו באמת. זו סתם התפלספות

חומרים שהגוף מייצר זה משהו אחר מחומרים שנלקחים מבחוץ. אני בטוחה שאתה מבין את זה. מה שמרתיע אותי זה לא המילה "תרכובת כימית". רוצה לשחק עם התרכובות הכימיות שמשפיעות על המוח שלך על ידי תוספות חיצוניות - שיהיה לך לבריאות. אני מוותרת.

למעלה