סמים, חב"ד ועוד

annandi

New member
אני מסכימה עם סלע...

שלאנשי חב"ד יש נטייה להתיישב ביעדים שבהם ישנם ישראלים ש"מחפשים" או במקרים מסויימים, נמצאים במצב שביר המלא בשאלות. אין לי בעייה עם חסידות חב"ד או עם היהדות וחזרה בתשובה באופן כללי, אבל יש לי בעייה עם מסיונריות אגרסיבית ועם חוסר כנות. אנשי חב"ד הם מסיונריים ליהודים אחרים! זו מטרה מוצהרת של חסידות זו! זו הסיבה שהם נמצאים בכל כך הרבה מקומות ומקיימים אירועים לציבור היהודי. הבעייה היא, שהם מוכנים לעשות הרבה כדי לזכות ב"נפשות" חדשות ובזה אני מתכוונת לכל מיני טקטיקות כדי למשוך חילונים. לדוגמא, בפעם האחרונה שהייתי בדהרמסלה, גיליתי שבית חב"ד חדש נוצר בדרמקוט. בנוסף לפעילויות הרגילות (ארוחות שישי, חגים וכדומה.. שזה נחמד ומחמם את הלב לרבים), הרב הצעיר שהיה שם עם משפחתו (חוזרים בתשובה, וזה חשוב מכיוון שהידע שלו וההכשרה הם מסוג מאוד מסוים) הציע סדנאות מדיטציה וקבלה. מכיוון שיש לי מעט נסיון בתחומים אלו, הקשבתי לידידה שלי שתיארה את מה שהוא לימד בסדנא. בין זה, לבין לימוד כנה, עמוק ואמיתי של הקבלה והיהדות לא היה דבר! מה שכן היה, זה סדנא פופוליסטית למשיכת אנשים לחיק הדת. הרב פשוט אימץ דברים מסדנאות שקיימות בדהרמסלה ושישראלים רבים משתתפים בהם ועשה אדפטציה פופוליסטית. הכל כדי להראות שיהדות ומסורות רוחניות אחרות הן בעצם אותו הדבר... לא נאמרו או הוצגו דברים רבים ביהדות הקבלית, דברים שהם חלק אינטגרלי ממסורת זו, שרבים מהחילונים המחפשים, לא היו אוהבים או מעדיפים לשמוע! וזו הבעייה שלי עם חבדנקים. הרצון העז להחזיר בתשובה בכל מחיר, עד "מכירת" הדרך החבדניקית בעטיפה "בודהיסטית", "יוגית" וכדומה. אין זה כנה או אמיתי. בעיני זו עבודת עיניים. אני הייתי מעדיפה, שאדם יבחר את דרכו הרוחנית לא מתוך אחיזת עיניים ונסיון ל"מכור" לו דרך מסוימת, אלא מתוך ידיעה אמיתית של המסורת. ובעיני, כלל זה לא מקיים! שיהיה לכולכם ערב נפלא

sela v

New member
עוד קצת

למה חב"ד הקימו אתרי אינטרנט? האם זה לחסידים שלהם? הרי לרוב החרדים אין אינטרנט, אני צודק? וקראתי קצת באתר שלהם, וחוץ מהקמת בתי תמחוי רוב מה שרשום באתר זה קשור בלימוד היהדות כפי שהם רואים אותה. עכשיו למה אתם מסבירים שנציג של חב"ד יושב בנפאל? הרי אין שם קהילה יהודית שמתגוררת קבוע שם, אולי חוץ מהשגריר, ואולי כמה אנשים שעושים עסקים? האם זה טוב לב? או מתן מידע לישראלים שיוצאים לטרק? איזה סבל כדאי לקחת וכו'? אם זה ככה ואת כל המידע ניתן לשאוב מהם, אני חושב שאפשר לסגור את הפורום. כל מי שנוסע ויכנס לפורום יקבל הודעה שמעכשיו צריך לפנות לנציג חב"ד המקומי, וזהו.

sela v

New member
דבר אחד לנתי

גם אם אתה חושב שעמית טועה, לא צריך לתקוף אותו על כך, ובמיוחד שאני לא חושב שהעצה שלו יכולה להזיק. מה לדעתך יכול להיות רע בלשאול עוד מישהו שנמצא שם לדעתו? ולגבי כתבי למטייל אין זה מענייני לדעת מהם עושים שם, ולמה הם שם.

natyh

New member
העיצה שלו היא לא תמימה

זו דרך לתת לחב"ד מעמד של נציגים רשמיים והדובר הוא נציג רשמי של החנות המובילה את שוק ציוד המטיילים בארץ . והחנות המשיקה את הקמפיין של שגרירים של רצון טוב . תן לו להמשיך עם זה ותקבל קמפיינים לטובת חב"ד !!! ולא הוא לא כותב זאת כאן במקרה !!! באתר שלו בסדר . כאן בפורום סיפור אחר לגמרי . אם באותה נשימה יתקיף את משרד החוץ ויעשה קמפיין נגד הפקרת המטיילים כן כן הפקרת המטיילים !!! אז זה סיפור אחר . אבל הוא מציג זאת כאילו הכל בסדר יש נציגות . ומפה לקמפיין הליכוד לאיסוף תרומות למען סנדוויצים לילדי בית ספר המרחק קטן !!! זו אחריות של המדינה לא של חב"ד וכל עיצה מהסוג הזה ראויה לכל גינוי . נתי

natyh

New member
תרומות מחו"ל

הליכוד הציע לארגן תרומות מחו"ל לסנדוויצים . מדוע כי אנחנו פושטי יד מדינת עולם שלישי שלא יכולה למצא תקציב לסנדוויצים לילדים , וגם לא לנציגויות רשמיות בחו"ל . עזבו אותכם מהייטק וכלכלה חזקה אנחנו פושטי יד . ותרמילאים לכו לבית חב"ד . אז לאן התדרדרנו ??? אין לממשלה כסף ??? אבל יש כסף ללשכות של השרים??? וכיבודים ונסיעות ??? בקיצור תירוצים ושקרים עלובים ומפתיע או אולי לא ,מי נותן להם יד . נתי

assael10

New member
לא נתי, אני גולש כמוך בדיוק

או בעצם לא כמוך, ואני שמח שאני חלק מעמותת שגרירים של רצון טוב, רק שבשבילי זה כבוד להצטרף אליהם ואני שמח על כך. אני לא מכניס פוליטיקה לפורום, אני לא מכניס סמים לפורום ובפורום תרמילאים בתפוז אני גולש בדיוק כמוך רק הרבה יותר סובלני, הרבה יותר נחמד ובטח לא גס רוח כמוך. זכותך לחשוב את דעותיך, אבל יש הבדל בין לחשוב לבין לבטא אותם, אין לי מילה רעה על חב"ד כי לא רק לי אלא גם לרבים מחבריי הם עזרו, ולא משנה מה תפקידו של משרד החוץ ומה תפקידם, מי שמך לשפוט מי חשוב יותר, אני לא אכנס אתך לויכוחים פוליטים - אתה לא מספיק חשוב לי בשביל זה.

מכל המהומה לא הבנתי... (מיועד לנטי)

למה אתה מניח שזה כביכול סמים? יש סבירות לא ראה בכלל שלהרבה מהנתפסים היו סמים... (מדבר באופן כללי ולא ספציפי) זה שהצליחו לצאת מזה בעזרת קשרים או שוחד זה לא אומר שלא חסרים שם ישראלים שמשתמשים...

ועוד משהו...

מכוון שרצה הגורל ונזקקתי לשירותי השיגרירות בבוליביה... אני יודע מה חשיבותה... ולא ממש רוצה לחשוב מה היה אם זה היה קורה היום...

natyh

New member
היום אין

שם שגרירות ועל כך הכעס . כן לא חסר שם משתמשים אבל לא זה העניין משליכים תיירים לכלא כדי לקבל שוחד . אם תפסו שישפטו זה בסדר , אבל לא זה העניין . נתי

amirursafe

New member
נפאל

נכתב בפורום גם ע"י מנהל הפורום מסוכן בעולם Risk Rating: High עמיר אהוביה

amirursafe

New member
נפאל

There are several areas of the country where Maoist rebel activity makes travel dangerous. ursafe members are advised against travel utside Kathmandu Valley, including the roads linking Kathmandu with the Tibetan and Indian borders, and the tourist destinations of Pokhara and Chitwan National Park. The districts of Banke, Dang, Syangja, Surkhet, Rukum, Kalikot, Jajarkot, Rolpa, Salyan and Gorkha are considered especially dangerous. עמיר אהוביה [email protected]

jeshu

New member
אתה מזכיר לי איזה אחד שאוהב לטייל במקומות מסוכנים בעולם.הוא הוציא על זה ספר ונתן רעיון ל-7 ימים שנה שעברה.הבעייה הייתה מבחינתי הדירוג של ישראל איי שם גבוהה בסולם הסיכון - הדירוג היה מגוחך וחסר פרופורציה.יותר מאוחר אני אביא את מה שיש ללונלי פלנט לומר על בטיחות בישראל - עם יותר פרורפורציה וחלק בטח יגידו שממעיט בסכנה פה. בכל מקרה זה עוד אחד מהדברים האלה שאוהבים להכנס לפניקה בשבילם.אם הדילמה לסוע או לא לסוע כזו גדולה אז תבחר יעד אחר.מדינת סיקהים בהודו,צפון הודו,תורכיה וכו'.לא חסרים איזורים הרריים עם נוף יפה. בהצלחה

sela v

New member
אני לא אמרתי שמסוכן

כי אין לי מידע חוץ ממה שאני יכול לקרא באינטרנט.

shay golan

New member
מנהל הפורום VS בית חב"ד

אז ככה, חבד אינו ארגון מסיונרי, אלא מטרתו היא נתינת אפשרות ליהודים לשמור על יהדותם בכל מקום בעולם. אני ואלפי מטיילים שומרים כמוני, וגם כאלו שלא שומרים אלא רק רוצים אווירת חג או שבת, לא יכולים עשות זאת ללא הפעילות האדירה, העצומה והמבורכת של בתי חב"ד בעולם. רק במקומות נידחים? יש בית חבד בכל עיר בארץ, ובכל עיר גדולה במדינות המפותחות. בארה"ב למשל, יש מאות בתי חזק, ככה שככל שהמקמות נידחים יותר ו"מסתובבים שם אנשים חלשים יותר", דווקא יש פחות בתי חב"ד. יש לי עשרות חברים חילונים, רובם היו בחול ורק מספרים חוויות ונפלאות על בתי חבד שעזרו להם בטיול.אף אחד מהם לא חזר בתשובה... יש הרבה מטיילים שנושעים לדרום אמריקה או למזרח וחוזרים בתשובה, הדבר נובע מאופי הטיול - חיפוש עצמי וכל הסובב אותו.ויש כאלו שמוצאים עצמם מתקרבים ליהדות. אני מכיר את רוב זרמי היהדות מקרוב, ולא חסר מחזירים בתשובה. אנשי חב"ד לא נמנים עלייהם... יש אולי קנאה כלשי בעוצמה שמשיגים החבדניקים בארצות הללו. הם משיגים זאת בצדק, ומטרתם אחת- להעזר בעוצמה זו על מנת לעזור, לעזור ולעזור ליהודים(וגם ללא יהודים!!! לא חסרים מקרים כאלו...) שנמצאים רחוק מהבית, ולא רק לעזור לשמור על יהדות. מי פועל עם השלטון המקומי, בתי מאסר, שוכר עורכי דין, ומשלם מכיסו עבור כרטיסי טיסה דחופים או סתם מארגן כסף למי שנתקע? את התשובה כולם יודעים, אז אני מבקש ממך בתור מנהל הפורום לתת את הכבוד הראוי לגוף המדהים הזה שנקרא חב"ד, שבלעדיו, מס' המטיילים הישראלים בחול היה קטן , ולא במעט...

sela v

New member
מה קשור?

אתה חושב שבגלל בתי חב"ד יש יותר מטיילים? איך זה בכלל קשור? זה הדעה שלי בנוגע למטרתם, וזו זכותו של כל אחד לחשוב מה שהוא רוצה על מטרתם של אנשי חב"ד. זה בערך כמו לערוך דיון על מטרות הפלסטינאים, האם הם רוצים שלום או בסוף לגרש אותנו יש על זה חילוקי דעות, ואותו דבר פה. אני לא שמעתי על אנשי חב"ד נותנים כסף לכרטיסי טיסה או למטרות אחרות, אבל אולי אני לא יודע. אני מעולם לא ניסיתי להעזר בהם בטיולי בחו"ל, ומעולם לא פניתי אליהם. לא חשבתי שלשם כך אני נוסע לחו"ל. לגבי הקנאה, מה יש לקנא? ועכשיו לסטטיסטיקות, אתה מכיר הרבה אנשים שנסעו למזרח ולדרום אמריקה וחזרו בתשובה? ככה כתבת. כמו שאמרתי אין לי בעיה שאנשים כותבים על בתי חב"ד בפורום, אבל אני לא חושב שבתור מנהל פורום אני צריך לתת כבוד או משהו בסגנון לאנשי חב"ד.

sela v

New member
בנוגע לכותרת שלך

זה שאני לא מסכים איתם לא אומר שאני אומר שצריך לסגור אותם או אומר לך לא להשתמש בשירותים שלהם.

natyh

New member
קודם כל ידידי

למען הגלוי הנאות אתה קשור קצת לחב"ד לא ??? שנית אין פה כל שנאה לחב"ד נהפוך הוא יבורכו הבעיה היא משרד החוץ שמרשה לעצמו לסגור נציגויות, וההסבר התירוץ חב"ד בשטח אז לא צריך אותנו ??? נימוק שמחזיק מיים שכן לידיעתך בבוליביה יש סמים מחתרות נשק ואל קעידה ומי לדעתך טיפל בכך עד היום ??? מי דיווח לשלטונות המקומיים ופקח עיין בשטח ??? חב"ד ??? לא ממש לא ידידי נספחים שלנו , סוד גלוי כן שהשתמשו באינפורמציה מהשטח , גם לפעמים תרמילאים ואזרחים יהודיים מקומיים ראה ברוך איבצר בית ברוך בעל תחנת טלוויזיה לשעבר בפירו . וכן היו תקציבים שמטרתם עזרה למטיילים . אם כך לאן הולך הכסף לדעתך ??? ומהו הצידוק לכך ??? אין בכך ביקורת על חב"ד נהפוך הוא . בקשר למטייל לא לא ידידי עמית אתה תתבייש על התשובות המפוקפקות שלך , אם אתה לא יודע חכה עד שיהיה לך משהו מבוסס להגיד ולא תגובה חובבנית וחלטוריסטית מהסוג הזה. כן ותחשוב טוב לפני שאתה מגיב , מדוע אתה עושה למשרד החוץ והשר הממונה חיים קלים ??? מתוך דאגה למטיילים ??? מדוע שלא תמליץ גם על אלי מהלובו חי בבוליביה ומכיר שם לא ??? אז לא !!! כמי שהיה שם שלוש שנים דע לך הוא חי משמועות ולא מסתובב שם ומספיק לקרא את השטויות שאמר לצדוק יחזקאלי באסון המטיילים עירן יופה להזכירך בדרך המוות לקורויקו : הוא צוטט ששמע וויכוח בין ההולנדים שרצו לרדת לאחרים שרצו להמשיך ... איך שמע בדיוק מ60 ק"מ , והרי אף אחד לא חזר משם . כנ"ל חב"ד הם לא יודעים מה קורה . נתי

shay golan

New member
בסה"כ אל תהפכו אותם למסיונרים

ואל תציגו אותם כאילו החזרה בתשובה זוהי מטרתם בעולם. אם לא בא לכם להעזר בהם, אל תעזרו, אבל אם אתם רחוקים מהם, איך אפשר להביע עליהם דעות... אין לך מושג, סלע ידידי, כמה הם עוזרים מכל הבחינות, כולל עזרה כספית למטיילים בחול. כן, יש אנשים טובים בעולם, ונמנים עלייהם החבדניקים, שכל מטרתם לעשות טוב ולעזור ללא מטרות רווח. ולא, אני לא קרוב אלייהם באורח חיי כלל, אניפשוט מתפעל מהטוב שהם עושים בכל מקום בעולם...

sela v

New member
נמתן את דעתי עליהם

מטרתם היא קירוב למסורת כפי שהם רואים אותה, לא בכח אלא בנסיון להראות את הדברים שהם רואים שיפים בדת.

Yo-man

New member
אני מתחיל לכתוב וכבר אין לי כח לזה

נתי, בהיעדר מקור אחר, גם מי שרק חזר מבוליביה לפני חודש הוא מקור מידע בשבילך. אף אחד לא הסמיך את יושבי "בית חב"ד" לתפקיד כלשהו בתחום העדכונים, זה משהו שהתקשורת עושה באופן טבעי. במקרה של הפיכה, פרעות, התפוצצות כלכלית - מנסים לשמוע חוות דעת ישראלית ממי שנמצא שם. ובבוליביה אתה יכול למצוא או את הלובו (שדרך אגב עשה עבודה מצויינת בשמירה על הישראלים שנקלעו לעיר בבלאגנים שהיו שם לפני שנה (?), במתן אפשרות להתקשר למשפחות, בריכוז כל הישראלים במקום אחד וחילוצם בבת אחת לפרו, כך שלמרות שאני לא מעריך אותו כבן אדם ישר, את שלו הוא עשה) או שגריר (אופס, אין) או מישהו אחר שיושב שם בדרך קבע. כי גם אם רוצים לדווח בצרפת על הנעשה בשטחים, יכולים להתקשר למי שנמצא בת"א, והוא יידע טוב יותר מזה שנמצא במארסיי. ככה זה. כשאתה נמצא במדינה אתה מעורה בכל מה שקורה בה יותר מאחרים, והעיתונים וערוצי הטלוויזיה מוצאים במקרים מסויימים את החבר'ה האלה, ועל פיהם אנחנו מתעדכנים. לא שגרירים, לא נציגים, אין להם כח והם גם לא מחפשים. מכורח המציאות הם נהיו הקול הישראלי. מה כל כך מפריע לך בזה ? לגבי עמית - הגזמת לגמרי. הבן-אדם תורם מהידע שלו בטוב לב וברצון הרבה לפני שאתה הגעת לתפוז. רק אחר כך הוא נהיה מנהל ב"למטייל", ועד כמה שאני מכיר אותו הוא נקי מאינטרסים. לא בא לחטוף גולשים, לא לשכנע איש לקנות דבר ולא לקדם את ענייניו. ההאשמות שלך ממש לא במקום. ולטענה שמישהו מאיתנו עושה לשרים חיים קלים - אתה תמים כמו שה לבנבן בן יומו. אף אחד לא משתין על מה שיש לאיש מאיתנו לומר, בטח לא שרים או חברי כנסת. איפה אתה חי שאתה חושב שלי, לך או למנהל פורום של חנות ציוד יש איזו השפעה ? כאילו שכל הקמפיין הזה של "שגריר של רצון טוב" עשה משהו לכנסת... אנחנו אפילו לא טיפות השמן היבשות על הברגים הקטנים שמחזיקים את המכונה שאמורה להיטיב עם מי מאיתנו. לא פה, לפחות. לדעתי אין מקום להאשמות אישיות בפורום (ורק היום התכתבתי עם סלע ושיבחנו את הפורום על כך שאין בו ריבים וויכוחים על בסיס אישי...). כולנו פה על בסיס האהבה שלנו לטיולים, ואף אחד (אני מקווה) לא מנסה להרוויח משהו מההשתתפות בפורום. חוץ מזה - אני סיפרתי לכם שעוד 5 שבועות אני טס לשבועיים בתאילנד עם כל המשפחה ?

למעלה