סמים, חב"ד ועוד

שמיל111

New member
האם מישהו יודע מה המצב הביטחוני

כרגע בנפאל, ולא לפי אזה רות של משרדי חוץ שונים, שמטבעם הם יותר היסטריים ומחפשים לכסות את עצמם.

natyh

New member
אתה צודק

בפרו ב1987 הזהירו אותי לא לטייל על גב ההר מחתרת נתיב נוצץ וכיוצא בזאת . ב 1994 מצאתי מטיילים מודאגים בשגרירות שהבהירו להם איפה אסור לטייל . נכון להיום הודות לסילבן שלום שר החוץ אין שגרירות בבוליביה ועל כן המצב הבטחוני השתפר שם פלאים והכל טוב ... וברצינות בישראל אסןר לטייל כרגע המצב הבטחוני לא משהו . תיהנה . נתי

assael10

New member
לא לזלזל

יש לנו כתבת שנמצאת כרגע בנפאל בקטמנדו והיא עלתה היום לשידור בגלי צה"ל לצערי לא שמעתי את הדקה שנתנו לה לדבר, כדאי לא לשמוע אולי לאזהרות משרד החוץ, אבל אין כמו אנשים בשטח, מציע לך להרים טלפון לבית חב"ד שם ופשוט לדבר עם האנשים שנמצאים במקום ויכולים לתת לך תמונת מצב.

assael10

New member
לעיתים הרבה הרבה יותר מהשגרירים

האמיתים, ובטח מכירים את השטח הרבה הרבה יותר טוב במקומות בהם אין לנו שגרירות.

natyh

New member
אם חב"ד שם

אז אפשר ללא ספק לטייל שם בבטחה , וכמו שאמרתי קודם יש חב"ד גם בארץ , אז גם בארץ נגיד בשדרות אפשר לטייל בביטחה , לא ??? פשוט יש טיול מסע אופניים מאשדוד לשדרות ואני מודאג מהקאסם , מה אומרים בחב"ד ??? . נתי

maz

New member
למה זה אינדיקציה?

יש אנשים (לא עירקים) שנמצאים היום בעירק. היית ממליץ לאנשים לטייל עכשיו בעירק? לחב"ד יש מדיניות של להשתדל להיות בכל מקום בו יש יהודים (מקומיים או מטיילים). אין ממש קשר בין רמת הסיכון במקום לבין הנוכחות שלהם שם. בקשר לעיצה לשאול את אנשי חב"ד - זה לא לגמרי לא הגיוני. אם חברים שלי מחו"ל היו רוצים להגיע לטייל בישראל, לא הגיוני בעיניכם שהם היו שואלים אותי על המצב הבטחוני כאן? ועוד משהו - יש הבדל מהותי בין ישראלי שרוצה לטייל בישראל (ויודע מה הסיכונים ולאן עדיף לא להגיע) לבין תייר שרוצה לסוע למדינה שהוא שומע עליה מעט דברים לא נעימים בחדשות. אני די בטוחה שאם הייתי לא ישראלית הייתי מגיעה לישראל בשיא תקופת הפיגועים. אולי זה רק אני אבל לי יש מספיק דאגות בטחוניות בארץ והייתי מוותרת על טיול במקום שבו אני לא בטוחה. אין לי מושג אם זה המצב בנפאל היום, אבל הייתי בודקת לפני נסיעה למדינה המקסימה הזאת אם ההפגנות או השביתות מפריעים לטייל או אם חלילה יש גם איום על חיי תיירים (דבר שלא קרה עד היום ככל הידוע לי).

natyh

New member
אתה מבין סלע

סילבן סוגר את השגרירויות יעני צריך לחסוך ??? ומעניין מי ישחרר את התרמילאים שהמשטרה בבוליביה תוקעת בכלא בסנטה קרוז על סמים כביכול עד שישלמו שוחד ??? חב"ד ??? לזה קוראים הפרטה ??? היד שחוסכת מצד אחד מחלקת מתנות בצד שני וידידינו מלמטייל מהלל את השליחים הללו ... תראה לאן התדרדרנו . ואם המצב כל רע שם איך למטייל עיתונות מסכנים שם כתבת ??? אין להם מצפון למטייל האלה ??? ואם יש כתבת אז מה היא לא מספרת להם מה קורה ??? איזו מן כתבת זו ??? כתבת שו שו ???? נתי

assael10

New member
התגובה שלך ראויה לכל גינוי

ובמיוחד זאת שכתבת לי במסר האישי ( אתה לא מודאג לסכן אותה בנאפל ??? וולאק מה אתם מלמטייל עיתונות ??? איזו צביעות !!! נתי) למטייל היא חברת ציוד ומעבר לזה, ישנם כתבים רבים שמתנדבים לכתוב מהשטח כתבות ברמה מאד גבוהה על חוויותיהם, אנחנו לא מכתיבים לאף אחד לאן לנסוע או איפה להיות ואם הוא בוחר להיות שם הוא או היא יעשו כראות עינהם ויכתבו אם ירצו ואם לא. "למטייל עיתונות" מאיפה הוצאת את הביטוי האומלל הזה ? וכן אני רואה את השנאה שלך לכל מוסד ששליחיו עושים את עבודתם ברובם בהתנדבות גמורה, חב"ד זה ארגון נעלה, לא - אני לא דתי, לא מסורתי, ולא - חב"ד גם לא מחזירים בתשובה אף אחד, אבל יפה להביא לפורום תרמילאים את השנאה והפילוג, כל הכבוד (איפה האייקון של מחיאות הכפיים). אותה כתבת אגב, שגרה בסין עם הוריה, יצאה עד תחילת הלימודים לטיול ונקלעה למצב בנפאל ולא, היא לא הספיקה לכתוב על מנת שנוכל לדווח את רשמיה לשאר הגולשים. חוץ מארס יש לך עוד הטפות ? תתבייש.

sela v

New member
תגובתי

אני חושב שאותו שמיל שיקרא את התשובה יצטרך בעצמו להחליט אם ברצונו להסתמך על חב"ד. אותו נציד חב"ד נמצא יותר קרוב מאיתנו לשטח, אבל עדיין אני חושב שהוא ניזון ממה שהוא שומע מאנשים אחרים, ושהוא לא יוצא מהעיר הגדולה. תקנו אותי אם אני טועה. אני אישית מאמין שמטרת נציגי חב"ד בעולם היא להחזיר את החלשים בתשובה, כלומר לתפוס את מי שהם יכולים.

sela v

New member
דרך אגב

באתר של משרד החוץ יש קישור אליו בקישורי הפורום, יש עדכון לגבי נפאל מהיום.

jeshu

New member
זו באמת בעייה אבל עד עכשיו לא שמענו שנפגעו תיירים בנפאל אז אולי כדאי לסוע (אם אתה בהודו בכל מקרה) והכי נורא לשוב על עקבותיך אם זה לא הולך. בנוגע למשרד החוץ,אני לא רואה שום סיבה שלא לזלזל באזהרות שלהם.היו אזהרות בנוגע למספר מדינות שנסעתי אלייהן,ולא ראיתי קרבות ברחובות,וכן אתה יודע שיש באיזורים אחרים מלחמה,אבל זה לא מפריע לטייל באיזורים הבטוחים,בדומה לישראל.באמת שלא ניתן להבדיל בין אזהרות משרד החוץ המשמעותיות לאלה שנועדו לכסות את התחת של משהו. תמים מי שחושב שחב"ד באים כדי לעזור.מדובר באנשים שאחת ממטרותייהם היא להחזיר בתשובה וכמו שסלע אמר,הם נטפלים לחלשים כמו כל טורף מיומן. ובנוגע לסילבן שלום והקיצוץ במספר הנציגויות,זה לא שהוא כל כך רוצה לקצץ,זה הרי גם פחות ג'ובים לחברי מפלגה,פשוט כך התקציב ובמקרים האלה הקשר עם אותה מדינה ישמר דרך שגרירות ישראל הקרובה.בנוגע לדאגה למטיילים,אין מה לצפות מהמדינה שתדאג להם כל כך הרבה,אין לה כזה אינטרס להיות אבא ואמא של כל אחד,אז תהיו אחראיים או לחילופין תקשיבו לאזהרות משרד החוץ.

maz

New member
לגבי חב"ד

למה השנאה הזאת לחב"ד או בכלל לדתיים? מאיפה זה מגיע? ועוד מאנשים שמטיילים בעולם ופתוחים עאלק לתרבויות שונות. מה זה אומר "להחזיר את החלשים בתשובה ולתפוס את מי שהם יכולים"? אם לאנשים טוב להפוך מחילונים לדתיים, זה הופך אותם לחלשים? אולי הם מקבלים על עצמם את החזרה בתשובה מתוך חוזק ולא מתוך חולשה? מי אתה שתשפוט? לי יצא לדבר בבית חב"ד בבנקוק עם נציג חב"ד שם באותה תקופה. בחור צעיר שנהלתי איתי שיחה של שעתיים על אלוהים ואמונה ודת ולמה מקיימים מצוות ובריאת העולם מול אבולוציה וכו' וכו'. זה אומר שהוא ניסה להחזיר אותי בתשובה? אולי שאני ניסיתי להחזיר אותו בשאלה? או אולי פשוט הוא היה פתוח לשמוע מישהו שונה ממנו ואני הייתי פתוחה לשמוע מישהו שונה ממני? אולי זה דווקא דרך להעשיר את עצמך? למען הסר ספק, (לא שזה רלוונטי) אני לא דתיה ולא הייתי מעולם ואין לי שום קשר לחב"ד.

sela v

New member
לא יודע למה את חושבת שיש

בדבריי שנאה לדתיים. אני בדעה שכל אחד בוחר לו את דרך חייו המתאמימה לו ביותר, ואם מישהו חושב שבלהיות דתי הוא מגשים משהו, אז שיהיה דתי. מה שהתכוונתי שבמזרח אנשים מעשנים ומזריקים כל מיני דברים, ואני ראיתי את זה המון, לא רק במזרח אלא גם באפריקה, אלא שבאפריקה אין הרבה ישראלים שמטיילים אז כנראה בשל כך חב"ד עוד לא הגיעו לשם. למה חב"ד למשל לא יושבים במלון שהרבה ישראלים מגיעים אליו בקרואטיה או טורקיה למשל? אלא מחפשים אנשים שנסעו לחפש אחר רוחניות או לעשן כל מיני דברים מוזרים? האם את מאמינה שחב"ד נמצאים שם מטוב לב? למה חב"ד יש להם מרכזים בכמעט כל עיר בארץ? ככה סתם?

maz

New member
יש לי חדשות בשבילך

יש אנשי חב"ד גם בקרואטיה ובמקרה הייתי בונציה לפני כמה שנים בסוכות ותתפלא לשמוע שגם שם יש בית חב"ד. יש להם מרכזים בהרבה מקומות בארץ ובעולם כי זו חסידות גדולה מאד ודי עשירה ויש לה אידאולגיה של הצגת היהדות הדתית על פי דרכם בפני כל היהודים באשר הם, בניגוד לחסידויות אחרות (או זרמים אחרים לא חסידיים) שהם הרבה יותר סגורים בתוך הקהילה שלהם. זה הכל. אף אחד לא מנסה ללכוד אנשים חלשים. צורת ההתבטאות הזו לא במקום. ואם כבר הזכרת את עניין המעשנים והמזריקים: אני לא חושבת שזו תופעה ייחודית לאזור הטיול. אני נתקלתי בזה גם בדרא"מ וגם במזרח וגם שומו שמיים בארץ. אני די התרחקתי מסוג כזה של מטיילים לכן לא ראיתי את זה הרבה ובעיקר ראיתי מריחואנה על סוגיה השונים ולא משהו חמור יותר. שיעממו אותי כאלה שהיו עסוקים בג'ראס הבא ולא במה שהם רואים מסביבם. אבל אם כבר צריך לבחור בין מישהו שמגשים את עצמו בדת או בסמים קשים - ההעדפה שלי ברורה.

sela v

New member
כנראה שגם אני אעדיף

שמישהו יחזור בתשובה מאשר יקח לעצמו סמים. לפחות רוב היהודים גם שהם חוזרים בתשובה לא משתמשים בזה כדי לפגוע באחרים. לי יש בן דוד שחזר בתשובה, והוא שומר על קשר עם המשפחה, ומאחד דרך אגב אני לא יכול להכליל על הרוב. כמו שאמרתי כל אחד שיבחר בדרך החיים שלו. את צודקת סמים יש גם בארץ, אבל למה בדיוק חב"ד יושבים במקום שיהודים לא גרים בו אלא רק מטיילים? למה אין להם נציגות בניירובי למשל? בסמים גם אני לא נגעתי, אבל זה היה כל כך קרוב באכסניות שהייתי בהן, ולא צריך לסע רחוק גם שאני מסתובב בשוק קמדן ניגשו ושאלו אותי אם אני רוצה כל מיני סמים.

עמית22

New member
מזריקים במזרח?

יש מצב שאלו היו חולי סכרת? 11 חודשים במזרח וצפייה באנשים שעשו כמעט כל סם שמוכר לאנושות (אני אישית מסתפק בצמח אחד ספציפי) ולא ראיתי אף אחד מזריק (ואני עוד הייתי ב-"סצנת הסמים" כביכול). דרך אגב, (השאלה לא רק לסלע) מה כל כך נוראי בעיניכם בשימוש בחומרים פסיכו אקטיביים כלשהם? אתם כל הזמן מדברים על להכיר תרבויות חדשות ולהתערות במנהגים ידה ידה ידה... אבל אתם מגנים חזרה בתשובה (תרבות דתית נידחת וזניחה על כדור הארץ שמונה רק 12 מליון מאמינים) ואתם מגנים שימוש בחומרים פסיכו אקטיביים (שמשמשים במקומות רבים לצורך טקסי פולחן ומידוט). אני אשמח להסבר חדש שאני עוד לא מכיר (מסתבר) על מה זה תרבויות חדשות. ערב נפלא לכל העונים (אני באמת אשמח לתשובה למרות שאני צופה היענות נמוכה)

sela v

New member
סמים

דבר ראשון אני אישית לא אעשן חשיש או אשתה לאסי בנגי, אבל לפי מה שקראתי החשיש לא כזה נורא, וקראתי שיש אינטרסים של חברות תרופות מערביות במיוחד אמריקאיות לאסור את השימוש בו, ושאנשים ישתמשו בכדורי ההרגעה היקרים שאותם הם מוכרים, וזה ביזנס פרופר. אני מתכוון לסמים היותר מסוכנים ושזה הכדורים (ברח לי השם שלהם). אני לא רוצה לנסות כל מיני סמים, ואולי יש סמים קלים כמו חשיש, אבל יש סמים שממש לא כדאי לגעת בהם, וכנ"ל לגבי פטריות. לגבי הדת, אין לי בעיה בהכרת הדת, ומי שעושה את זה במידה בעיני אם הוא אוהב את זה אז ממש אין בעיה. אני נגד פנטיזם, ובד"כ החוזרים בתשובה הרבה יותר קיצונים, מאשר אלה שחונכו בערכי הדת מילדות. האם אתה עמית תומך באנשים שכל חייהם מה שהם עושים זה רק להתפלל ושיהיו להם נציגים שיסחטו את שאר אזרחי המדינה כדי שהם יממנו את אותם לומדים ומשפחותיהם המורחבות?

למעלה