סכמ"ש

kenz

New member
מוסיפה

מאוד מסכימה למה שפופי וג'ייגאט אמרו, אני די בטוחה שהישיבה שלך מאוד משפיעה פה.
אבל את זה אני משאירה למדריכים שלך.
עדיף לפעמים לא לעשות דברים "קשים" או מסובכים בלי המדריך. (ועל אף שלפעמים זה נראה לנו "סתם מעבר" זה יול להיות יותר קשה ממה שחושבים).
אבל אני מדברת על העניין הפסיכולוגי של "לעבור את המעבר הראשון" ולפעמים הכל מסתדר. ולנסות להוריד את הלחץ מהמעבר הזה ע"י הפוזיציה ו/או המסגרת.

jgut

New member
הכוונה שלי היתה בנושא אחר לגמרי

אני התכוונתי בהקשר של סוסים נבהלים וקופצים.
כשאני רוכבת על הסוסים שלי, אז אני יודעת לזהות (לרוב) מתי הם הולכים לקפוץ ולהיבהל. אני יודעת למנוע את זה, או להגיב נכון כשזה קורה.
אני מתנהלת באופן דומה עם שאר סוסי הווסטרן בחווה.
בשיעור שהיה לי לפני שבועיים, רכבתי על סוסת אינגליש שמרגישה לי יותר חזקה מהסוסי ווסטרן. היא נבהלה לי. הגבתי בסדר, אבל זה הפחיד אותי.
אז מה שהייתי צריכה להכין את עצמי - זה שסוס זה סוס. זה לא משנה מה הציוד ומה הגודל שלו. הרי דו מאוד אוהבת להיבהל ויותר חזק מהסוסת אינגליש. אז מה פתאום אני מפחדת? כי היא יותר גדולה? כי היא עם ציוד אחר? הרי גם דו נבהלת עם הציוד אינגליש שלה.
אז התפיסה הזו עזרה לי להתמודד. כשהרגשתי שהסוסה לא איתי ועומדת להיבהל מדברים שעוברים בחוץ, פשוט החזרתי אותה לעבודה. שתהיה מרוכזת בי. שלא תחפש מה יש מחוץ למנאז'. גם אם היא תיבהל, אז זה בסדר וממשיכים הלאה. לא קרה אסון. בדיוק כמו עם כל סוס אחר.

hanyou12

New member
אז עוד שאלה

או יותר נכון בקשה לטיפים - איך את מזהה כשהיא עומדת להפסיק להיות איתך? האם זה על ידי תנועות שונות של הגוף/אזניים/הגברת מהירות וכו'? ואיך את מחזירה אותה להיות איתך? מה את בוחרת לעשות כדי להחזיר אותה לעבודה?

jgut

New member
אני מזהה בעיקר לפי

הנשימה של הסוסה\סוס. יותר נכון עצירת נשימה. או לפי האוזניים.
אני לא יודעת לשים בדיוק את האצבע, אבל פשוט מרגישים בתנועה של הסוס שמשהו יוצא מהמסגרת.
כדי להחזיר לעבודה, לרוב מספיק קליק או לדחוף קדימה עם הרגליים. זה תלוי בסיטואציה. לפעמים צריך תנועה קלה עם האצבעות. מדובר על משהו עדין שמשמש לסוס תזכורת שיש עליו רוכב, לא ענישה או תגובה חריפה.

hanyou12

New member
תודה

מה שאת אומרת על עצירת הנשימה של הסוס מעניין, אני אנסה לשים לב לזה ברכיבה הבאה.

jgut

New member
ד"א אני ממליצה לך לקרוא את הספר

Centered Riding: http://www.centeredriding.org/crstore.asp
מדברים שם גם על הישיבה שלנו ואיך היא משפיע על הגוף. זה אחד הספרים שסידרו לי בראש כמה דברים תיאורטים שהתקשתי להפנים קודם.

jgut

New member
אני הזמנתי בזמנו מאמזון

אבל עברו מאז כמה וכמה שנים

kenz

New member
ספר מ-ע-ו-ל-ה

בדיוק הזמנתי אותו לפני שבוע מאתר בשם the book depository משלוח חינם לארץ :)

hanyou12

New member
אצלי

היו שיעורים אחרי משהו כמו שבועיים שלא רכבתי. היה מאוד כיף אם כי שמתי לב שהפחדים שלי חוזרים.
אני חושבת שמאז ההתרסקות שהייתה לי בקורס אני פחדנית יותר. הנפילה לא הייתה כואבת ולא טראומטית, הסוס לא בעט בי ולא רמס אותי, ובתכלס יותר קפצתי ממנו מאשר נפלתי אז אני לא מבינה מאין זה בא לי פתאום... אבל העובדה היא שבכל פעם שאני מנסה להשיג משהו והסוס - מתוך בורות או עצלנות, תלוי בסוס - מגביר מהירות במקום, אני נלחצת ממש. אני מפחדת שלמרות כל הידע שצברתי אני לא אצליח לעצור את הסוס. אם כי אני יודעת שיש לי כלים לעצור אותו, אני עדיין מפחדת.
שלשום למשל רכבנו בקבוצה של בערך שמונה-תשעה במגרש גדול יחסית. המאמן ביקש מאיתנו לרכוב על הגדר ואמר שייתכן ובחלקים החשוכים (רכבנו בערב), הסוסים קצת יפחדו ושנעשה כמה סיבובים כדי שיתרגלו. הסוס שלי לא ממש נבהל מדברים אבל באחת היישורות הוא כל הזמן הגביר מהירות. במקביל אלינו מאמן אחר התאמן על סוס ריינינג ועשה את הריצות המהירות לסליידינג סטופ ויש לי הרגשה שזה גם השפיע על הסוס כי זה היה באותו אזור במגרש.
ממש נבהלתי מזה. לא הייתי מוכנה לעלות לקאנטר ונשארתי בטרוט כל התרגיל, רק מנסה למנוע ממנו להגביר מהירות. אני לא יודעת מה לעשות עם עצמי מהבחינה הזו... אני מרגישה שזה מונע ממני להתקדם. מה גם שאם אני מתישהו ארצה להתמקצע קצת יותר בריינינג אני אהיה מוכרחה להצליח לרכוב מעגלים מהירים ובכלל ריצות מהירות.
ריינרים - עצות להתמודדות עם הבעיה?

jgut

New member
זה משהו שלא קשור רק לריינינג :)

לפעמים קורה שכסוס אחר רץ מהר, אז הסוס שלנו רוצה להיכנס למן תחרות איתו. יופי לו! אבל זה לא מתאים, כי יש לו רוכב על הגב והוא לא אמור לעשות את זה.
חשוב להזכיר לו שיש רוכב על הגב. מזכירים לו ע"י זה שאוספים אותו קצת. מזכירים לו על ידי שגורמים לו לעבוד. מזכירים לו ע"י זה שלא נותנים לו לעשות מה שהוא רוצה.
כדי להאט סוס, כדאי לשבת עמוק באוכף ולהעביר משקל אחורה. עם זה לא עוזר, אפשר לאסוף אותו קצת ואם גם זה לא עוזר, אז נכנסים למעגלים קטנים. חשוב שאת תעבדי ותהיי זו שקובעת את הקצב, המקצב והמסלול.
כשתרגישי שהסוס עובד איתך ובקצב שלך, תוכלי להתקדם הלאה.

לגבי הריינינג והמעגלים המהירים. זה משהו שמתרגלים אליו. בעניין הזה הפסיכולוגיה שעובדת על הסוס, עבדה גם עלי.
מכיוון שבמעגלים המהירים הייתי צריכה לדחוף את הסוס, לוודא שאנחנו על המעגל, להקשיב למאמן שלי ולהתמודד עם ההפרעות האישיות שלי - מצאתי את עצמי עובדת ולא היה זמן לחפש דברים להיבהל מהם. אז לא נבהלתי ולא פחדתי. הייתי מרוכזת בעבודה.
אצלי הפחדים הם לא במהירות, אלא דווקא בהאטות (או עצירות). אז כשאני צריכה להיות מרוכזת ולוודא שהסוס אכן עשה את מה שביקשתי, לא נותר לי זמן לפחד.

hanyou12

New member
טוב את כבר במקום אחר לגמריי

העניין הוא שאת כבר יודעת את העבודה אז מה שמעניין אותך זה לעשות אותה טוב. אני לעומתך זה כמו תינוק מול בוגר, אני עדיין מנסה לעשות צעדים ראשונים
.
לגבי העברת משקל אחורה - אני כל הזמן משננת את זה אבל כל פעם שאני נלחצת אוטומטית אני מתכווצת וכל המשקל שלי עובר קדימה שזה גם לא נכון בהתנהלות מול הסוס אבל גם מסוכן במקרה שהסוס עוצר בפתאומיות או נבהל ממשהו. וכל הדברים האחרים שצריך לעשות (מעגלים, איסוף, עבודה), הם נכונים ואני לא מתווכחת עליהם אבל אני אתרץ את חוסר ההתמודדות המזוויע שלי בכך שכשאני נלחצת המוח שלי נאטם. אני יודעת לעשות את כל אלו כשאני רגועה - יופי לי... אבל כשאני נלחצת אני נאטמת וכאילו לא זוכרת כלום ממה שלמדתי כל השנים האלה... אני צריכה פשוט למצוא דרך לא להיכנס להלם כשמשהו לא עובד כמו שצריך ופה הבעיה שלי...

jgut

New member
גם אני עברתי את זה

ועדיין יש תקופות שזה חוזר לי. אבל למדתי להבין שמדובר במשהו זמני ואני חייבת להוציא את עצמי מהלחץ ולהתחיל לעבוד.
אני חושבת שהדרך היחידה להתמודד עם הלחץ הזה, זה פשוט לעשות משהו. לא משנה מה, רק לצאת מהמקום ה"תקוע". בדיוק כפי שאנחנו עושים עם סוסים.

hanyou12

New member
מסכימה

ולכן אני אומרת שאני צריכה להשתחרר. מהצבא כלומר...

kenz

New member
בלי ארכובות

דצמבר ממשיך, וכולם משתפים פעולה, כל אחד לפי רמתו. ואני פשוט מבסוטה :)
ואפילו יצא לי לרכב, אז כמובן שהארכובות ישבו מוצלבות על הצוואר :)
ושיא אישי, 13 כולנו ל-12 סוסים בפחות מ-15 דקות :) YEY.

kenz

New member
כולנו = קובנים

לך תבין על מה לעזאזל חשבתי כשהקלדתי :)

Half Halt

New member
חחח ניסיתי להבין מה 13 אנשים ו12 סוסים הספיקו

לעשות ב15 דקות...
ובזמן כתיבת שורות אלה, אני תוהה על מי הונח הקובן הנוסף.

kenz

New member
יש סוסה עם שני קובנים :)

אתה מכיר את אלה ש"קר לבעלים שלהם" ?

למעלה