תשובות
איך הוא חוזר מלא אנרגיה - נשגב מבינתי. והוא אכן משוחרר יום יום, למרות שבתקופה האחרונה היו יומיים בהם לא הוציאו את הסוסים כי אי אפשר היה לפתוח את השערים מעבר לשלג
היה מזג אוויר חריג. אבל באופן כללי הוא יוצא כל יום.
גם אצלנו זה מה שמקובל, ואולי את זוכרת שלפני הביקור בארץ הייתי לחוצה מהעניין שכרגע אין חצי פנסיון, ותיאמתי שירכבו עליו, ומסתבר שהמאמנת (שהיא הבעלים של הסוס) החליטה שמנוחה תעשה לו טוב (אחרי שדיברנו). כשהתכתבתי איתה מהארץ היא הבטיחה שהם יחזירו אותו לעבודה לפני שאחזור, דה פקטו זה פשוט לא קרה, וכמו שאמרתי, זה די מכעיס אותי, כי לדעתי זה קצת לא לעניין שתיאמנו כזה דבר, ואני צריכה לחזור אחרי שלושה שבועות שלא רכבתי ו"לתקן" אותו.
ולשאלה האחרונה, נוקשות של ממש היא בדרך כלל (מנסיוני המוגבל) משהו שעובר תוך רכיבה שתיים. מה שיותר קשה לפעמים להשיג זו התקדמות מסויימת בדברים שהסוס פחות טוב בהם באופן כללי. למשל צ'ואי הוא סוס קפיצות סבבה, אבל הוא די מתעב עבודת דראסז', ואנחנו עובדים על זה לאט ובהדרגה. ממש לפני שנסעתי הגעתי איתו למצב שהוא עבד יותר יפה מאי פעם בשיעורי הדראסז', וזה משהו שלקח לי בערך חודשיים של עבודה מרוכזת על הנושא להשיג. כרגע הוא מרגיש מתחמק בערך כמו לפני שהתחלנו את כל העבודה הזו. אני מעריכה שלא יקח שוב חודשיים להשיג את זה, אבל זה בטח יקח שבועיים ככה - אני אופתע אם הוא יגיע לאותו מקום תוך רכיבה שתיים. זה מתבטא בבריחות שלו - למשל שהוא בורח מהכתף בתרגילי כיפוף ואיסוף כגון שולדר אין. למשל שהוא הולך מהר וקצר במקום להכניס הרבה אנרגיה בצעדים ארוכים ואיטיים יותר. למשל שהוא "נשבר" בכיפופים על הצד החלש שלו.
ד"א למרות שקצת מתסכל אותי המצב, אני רואה צד חיובי רציני בעובדה שזה עכשיו, אם היינו מאבדים זמן קיץ על חזרה לעבודה אחרי הפסקה זה היה הרבה יותר מבאס.
מה שכן, אני לא משתתפת בחודש דצמבר בלי ארכובות