סכמ"ש

giri

New member
רק רוצה להבהיר

אני כועסת עליה כי היא אמרה לי שאני לא צריכה לחפש רוכב חלופי והיא תדאג לזה, ואני גם תזכרתי אותה בזמן שלא הייתי, והיא כל הזמן אמרה לי שיהיה בסדר ובסוף ככה... זה מרגיז ומאכזב.

שאלה

במן שלא היית היו שינויים בתזונה שלו? בעיקר בכמות התערובת?
אני שואל בגלל שאם הוא כזה היפראקטיבי כשלא עובדים עליו אולי היה עדיף להעביר אותו לחציר בלבד (או בשילוב עם תבן קצוץ) לתקופה שאתה לא נמצאת? הוא לא יסבול מעודף אנרגיה ביציאה ויהייה עסוק בלעיסה רוב היום וימנע משעמום. זה כמובן יפגע קצת בכושר הפיזי שלו, אבל לא משהו שלא ניתן להחזיר מאוד מהר.

giri

New member
האמת שהורידו לו תערובת

לא כל כך ברור לי למה הוא חוזר לעבודה כל כך היפר.
אגב, אתמול הייתי בחווה. הרצנו אותו איזה רבע שעה בזירה, אח"כ איכפתי אותו ועוזרת המאמן רכבה עליו 40 דקות לפני שעליתי. הוא כבר היה די בונבון בשלב הזה, אם כי הוא כמובן עקום ולא בשיא התפקוד שלו, אבל את זה נחזיר לו טיק טק. אז היתה לי חוויה מתקנת ביחס לפעם הקודמת

שתינו לא ביקשנו ממנו הרבה, נתנו לו הרבה חופש במסגרת ובעיקר התמקדנו בעבודה נינוחה וקלה כדי שהוא לא יחפש איפה להשתולל יותר מדי. אני מתכננת השבוע לשחרר אותו להרצה טובה לפני כל רכיבה, ועוזרת המאמנת אמרה שהיא מאד תשתדל לעשות עליו עוד רכיבה או שתיים בשבוע שבועיים הקרובים, אז אני אופטימית לגבי החזרה לכושר.
פנסיונר שני טרם מצאנו, למרות שזו תקופה מאד בעייתית לחפש (כולם בחופשת כריסטמס).

Half Halt

New member
אני ממש לא יודע עליו מספיק בשביל להתערב

אבל מהניסיון שלי שחרור (הרצה) במגרש עושה קצת הפוך לבעיה שיש לך, הוא אמנם מוציא מרץ ומתחמם אבל מאוד יוצא ממסגרת.
במסגרת עבודה שגרתית זה מעולה לתת לו מידי פעם להשתולל בלי שאנחנו מציקים לו על הגב, אבל נשמע שאת צריכה אותו עכשיו דווקא יותר במסגרת (נגיד לונג', או אפילו טיול חימום ארוך בהליכה עם קשר)... לא?

giri

New member
יכול להיות

מה שאתה כותב נשמע מאד הגיוני.
אני אצטרך להתייעץ עם המאמנת - היא לא אוהבת לעשות לו לונג' בגלל שלדעתה זה מעמיס לו מדי על הרגל המסובבת לעשות מעגלים בכמות גדולה (אני לא בטוחה בכלל שזה נכון אבל הסוס שלה ופה עובר קו הויכוחים).
טיולי חימום ארוכים זה לא משהו שאנחנו יכולים לעשות עכשיו אלא אם אלו טיולים בתוך המגרש
באופן מצער, יש לנו עכשיו תערובת מופלאה של שלג וקרח סביב החווה, וטמפ' מרעננת של מינוס חמש עשרה, שלא כל כך עושה לי חשק לצאת לטיולים, וגם גורמת לי לתהות כמה מחממים הם יהיו

אבל לונג' נשמע אופציה טובה, ואני אעלה אותה שוב מול המאמנת.

giri

New member
ובמחשבה נוספת

אולי פשוט אני אקדיש מספיק זמן כדי לעשות חימום ארוך במיוחד בהליכה, על קשר. זה ממילא בדרך כלל מוכיח את עצמו אח"כ בעבודה.

giri

New member
דוגרי זה לא רע

כל עוד אתה בתנועה ולבוש היטב, זו דווקא טמפ' די נעימה לעסוק בה בפעילות גופנית. אני משתדלת לא לרכב ככה, כי הרגליים לא זזות מספיק, והפעלת שריר במאמץ קרוב לסטאטי בטמפ' כזו זו אחלה דרך לתפוס את השרירים

מה שכן, יש מצב שנלך לעשות סקי בסופ"ש

Half Halt

New member
ובנוגע ללונג'

זה נכון, יש סוסים שבגלל בעיות רגליים בעברם (או בהווה) אני נמנע מלעשות להם לונג'ים ארוכים או בכלל, אבל אם מדובר על כמה ימים ראשונים של עבודה (והאלטרנטיבה היא שחרור שכנראה כולל באקים ומעמיס על הרגליים בצורה דומה) אולי זה כדאי.

giri

New member
אתה יודע משהו...

יש מצב שבפעם הקודמת לא הורידו לו, כי אז היתה לי שותפה שאמרה שהיא תבוא לרכב, וכל יום היה לה איזה תירוץ אחר, וככה יצא ששבוע שלם הוא לא עבד. ואולי בגלל זה הוא היה כל כך נפיץ אז ופחות נפיץ אתמול.
לא חשבתי על זה קודם.

jgut

New member
גם אני -רק שאלה

אני מבינה שסוס שרגיל למסגרת עבודה, חוזר חלוד אחרי 3 שבועות בלי.
אבל אם הוא משוחרר כל יום, איך הוא חוזר מלא אנרגיה?
ועוד משהו שלא מובן לי, במספר חוות בהן הייתי בארץ, היה מקובל שאם הבעלים לא נמצא, מישהו מהחווה מזיז את הסוס. זה יכול להיות ברכיבה או בלונג'. לא עובדים איתו ממש, אבל כן שומרים קצת על כושר ומסגרת.
זה לא מקובל אצלכם?

ושאלה נוספת, אולי זה קשור לזה שאני רגילה לסוסי ווסטרן. אבל בדרך כלל סוס אחרי הפסקה כזו יהיה קצת קשה לנו, אבל אם הוא משוחרר כל יום, זה יתבטא בעיקר בשתי הרכיבות הראשונות. האם אצל הסוסי אינגליש, זה אחרת?

giri

New member
תשובות

איך הוא חוזר מלא אנרגיה - נשגב מבינתי. והוא אכן משוחרר יום יום, למרות שבתקופה האחרונה היו יומיים בהם לא הוציאו את הסוסים כי אי אפשר היה לפתוח את השערים מעבר לשלג
היה מזג אוויר חריג. אבל באופן כללי הוא יוצא כל יום.
גם אצלנו זה מה שמקובל, ואולי את זוכרת שלפני הביקור בארץ הייתי לחוצה מהעניין שכרגע אין חצי פנסיון, ותיאמתי שירכבו עליו, ומסתבר שהמאמנת (שהיא הבעלים של הסוס) החליטה שמנוחה תעשה לו טוב (אחרי שדיברנו). כשהתכתבתי איתה מהארץ היא הבטיחה שהם יחזירו אותו לעבודה לפני שאחזור, דה פקטו זה פשוט לא קרה, וכמו שאמרתי, זה די מכעיס אותי, כי לדעתי זה קצת לא לעניין שתיאמנו כזה דבר, ואני צריכה לחזור אחרי שלושה שבועות שלא רכבתי ו"לתקן" אותו.
ולשאלה האחרונה, נוקשות של ממש היא בדרך כלל (מנסיוני המוגבל) משהו שעובר תוך רכיבה שתיים. מה שיותר קשה לפעמים להשיג זו התקדמות מסויימת בדברים שהסוס פחות טוב בהם באופן כללי. למשל צ'ואי הוא סוס קפיצות סבבה, אבל הוא די מתעב עבודת דראסז', ואנחנו עובדים על זה לאט ובהדרגה. ממש לפני שנסעתי הגעתי איתו למצב שהוא עבד יותר יפה מאי פעם בשיעורי הדראסז', וזה משהו שלקח לי בערך חודשיים של עבודה מרוכזת על הנושא להשיג. כרגע הוא מרגיש מתחמק בערך כמו לפני שהתחלנו את כל העבודה הזו. אני מעריכה שלא יקח שוב חודשיים להשיג את זה, אבל זה בטח יקח שבועיים ככה - אני אופתע אם הוא יגיע לאותו מקום תוך רכיבה שתיים. זה מתבטא בבריחות שלו - למשל שהוא בורח מהכתף בתרגילי כיפוף ואיסוף כגון שולדר אין. למשל שהוא הולך מהר וקצר במקום להכניס הרבה אנרגיה בצעדים ארוכים ואיטיים יותר. למשל שהוא "נשבר" בכיפופים על הצד החלש שלו.
ד"א למרות שקצת מתסכל אותי המצב, אני רואה צד חיובי רציני בעובדה שזה עכשיו, אם היינו מאבדים זמן קיץ על חזרה לעבודה אחרי הפסקה זה היה הרבה יותר מבאס.
מה שכן, אני לא משתתפת בחודש דצמבר בלי ארכובות

למעלה