סכמ"ש

Half Halt

New member

giri

New member
היי היי

לפעמים יש לזה סיבה מוצדקת

אני למשל נואשתי מלמצוא קובני חורף שצ'ואי לא יהרוס. במקום זה קניתי לו שמיכת גשם סופר דופר עמידה, ובחורף שמים לו משהו חם מתחתיה. ככה כשהוא מתגרד על הגדר הוא לא הורס את השמיכה החמה. ובכלל יש אפשרות לשחק עם מידת החום של מה שהוא לובש לפי מזג האוויר.
להגנתי יאמר שאנחנו צריכים להתמודד עם סקאלה דינמית של ארבעים מעלות... בארץ זה לא ממש רלוונטי.

kenz

New member
הגנתך מתקבלת

לא מצליח להבין למה סוסה אירופאית צעירה עם קובן של 400 דנייר, צריכה עוד קובן... במושב בשרון (לא תגידי הר בצפון או בירושלים...)
גו פיגר.

giri

New member
ממש לא הגיוני שצריכה

היא מסופרת?
היא לא מזיעה בכזה כיסוי?

kenz

New member
אני אמנם לא עבדתי בוקר

כבר רבה זמן, אבל אם העובד לא אמר כלום אז כנראה שלא. וזה לאמשו שאפשר לפספס.
אבל לפי דעתי, גם קובן העב בלבד היה מספיק לה

popi199

New member
הסכמש שלי

משום מה השבועיים האחרונים פחות סבבו סביב הסוסים אולי זו סתם תקופה ואולי זה כל השינוי בעבודה שעשיתי יצר את זה.
בתחילת שבוע שעבר נהייתי דודה בפעם הראשונה, הגוזל יצא קצת לפני הזמן ואמנם לא פג אבל קטנטן היה לו קצת קשה בהתחלה אבל עכשיו כבר הכל מאחוריו והוא עסוק בלהיות חמוד.

חוצמזה לפני חודש התחלתי לעבוד בחצי משרה בעבודה חדשה ואני עדיין מדריכה אחהצ, בעקרון זה הולך יופי חוץ מזה שאני מרגישה שהמשרה בבוקר קצת תקועה, אני מרגישה שהעבודה הזאת פשוטה מדי בשבילי, כמובן שאני עושה את ההכי טוב ומשקיעה אבל זה מרגיש שזו בעיקר עבודה נוחה עם משכורת טובה וזהו, אבל אני הייתי רוצה משהו מאתגר יותר מזה משהו שאני לא ארגיש שהמוח שלי מתנוון בו. לפני שבוע הציעו לי משרה כזאת אבל מצד שני זה בתחום חקלאי שבחיים לא עבדתי בו אז אני לא יודעת בוודאות שאני אמצא בזה עניין ונק נוספת היא שיהיה לי פחות נוח בעבודה הזאת ויכול להיות שאם דברים יתקדמו אני גם אצטרך לתת יותר מחצי משרה ואז זה עלול לפגוע בהדרכות.....בקיצור אני ממש בצומת תעסוקתית....

jgut

New member
האם יש לך אפשרות

להגדיל ראש ותחומי אחריות באחת המשרות?
ושאלה נוספת, האם ההדרכה מספקת לך את האתגר שאת צריכה?

popi199

New member
אני חושבת

שבמשרה שהוצעה לי יש יותר מקום להגדלת ראש ולצמיחה עצמית בתוך המערכת.
בגלל שהתלבטתי יצא מרכז על המשרה ועכשיו יש עוד מעוניינים לתפקיד, אני מחכה לתשובה סופית ואז אני אצטרך לראות מה אני עושה הלאה...אם אני לא אקבל את המשרה הזאת אז הייתה מחשבה לצאת ללימודים פעם בשבוע, אני פשוט מרגישה שאני צריכה להתחיל להתפתח ואני לא מרגישה שההדרכה בסוסים כבר מפתחת אותי למרות שאני מאוד נהנית להדריך ולא רואה את עצמי מפסיקה לחלוטין עם ההדרכה. אבל אני כן רואה את עצמי מצמצמת את ההדרכה ושומרת את הכל כתחביב.

popi199

New member
חשבתי על

טיפול באמצעות בעלי חיים אבל אני עדיין חושבת על זה כי זה אותו קונספט שעשיתי כל החיים וגם פה אני חושבת שאולי כדאי לעשות שינוי וללמוד משהו שונה שהוא לא מובן מאליו כמו טיפול באמצעות בע"ח...

SNTQ

New member
השוק עבודה היום ממש נמוך במקצוע הזה. ממליצה

בחום, אם קצת מעניין, להסתכל על מסלול של טיפול ברפואה סינית לבעלי חיים. מקצוע שתופס תאוצה, אומנם ארוך אבל התכנים מעניינים ואת יכולה אחכ גם לעבוד עם סוסים אפילו.

אגב, טיפול באמצעות בעלי חיים אני ממליצה בחום על מרכז בולבי/סמינר הקיבוצים (לעיתים יש שיתופי פעולה ביניהם)- יש להם כמה מסלולים בתחום בע"ח.

popi199

New member
את מתווכנת

כמו הקורס שנעמי דוד מעבירה? זה גם תחום שמעניין אותי והאמת שהמחשבה על זה עברה לי בראש... השאלה היא אם השוק הזה באמת רווחי ואפשר להתקיים ממנו גם בלי המון ניסיון או שצריך לעבוד כמעט בחינם עד שאת יכולה לצבור את הניסיון הדרוש בשביל להתפרנס מזה...
כמה זמן נמשכים הלימודים? יש איזה אינפורמציה עלזה ?

המחשבה של הטיפול באמצעות בע״ח הייתה שאחרי הלימודים אני אפתח פינת חי טיפולית קטנה אצלי במשק, אני עוד לא בדקתי את הריווחיות של הנושא אבל נדמה לי שזה יכול להיות יותר ריווחי מאשר לעבוד עם גני ילדים, מוסדות וכו...

הדסי222

New member
השבוע שלי

היה לי שיעור ביום שישי אחרי המון זמן שלא רכבתי. כבר בתחילת השיעור המדריך שלי אמר לי שנקפוץ היום. מיד נדרכתי. אני נורא בלחץ מזה ואני לא יודעת למה. יכול להיות שהנפילות שהיו לי לפני כמה חודשים, ששתיהן היו אחרי מכשול גרמו לזה. למרות שקפצתי, אמנם איקס פיצי ומזלזל, אבל איקס, היה שיעור מעולה, התפקסתי די מהר (יש לי בעיה של לקחת את הזמן שלי ועד שאני מתאפסת ונכנסת למוד עבודה אפשר למות...) והייתי מרוכזת, הלך לי ממש ממש טוב יחסית למה שחשבתי שיהיה ואני ממש מרוצה מעצמי.

הדסי222

New member
כנראה שהמדריך שלי מכניס לי דברים לראש...

לא תורם במיוחד לבטחון העצמי שלי ברכיבה...

giri

New member
וחולקת מנסיוני האישי

כשאני נכנסת ללחץ בקפיצות, בדרך כלל קורה אחרי שלא קפצתי הרבה זמן, אפילו איקס בגובה קוולט יכול להלחיץ אותי. וזה משודר לסוס והוא פורץ. זה אמנם כבר הרבה זמן לא קרה לי, אבל דוגרי המכשול הוא רק תירוץ. היתה לי פעם שהלחצתי את הסוס כל כך מקורות קרקע (!!) שהוא קפץ מעל הקורה חתיכת קפיצה ויצא לגאלופ אחריה. אז אל תזלזלי.
אגב, בסיטואציות שבהן הייתי לחוצה מקפיצות, מה שעשיתי ועזר לי מאד, היה לעשות את אותו התרגיל עם קורות קרקע עד שאני בטוחה, ואז עם קוולט מורם, ואז עם איקס קטן, ואז עם איקס גדול יותר, ואז עם אפרייט קטן וכו' וכו'. אני מוצאת שההדרגה עוזרת לי מאד.

giri

New member
חזרתי הביתה!

ותודה לך על הגיבוי בזמן החופשה שלי

היו שלושה שבועות מעניינים בארץ.
מבחינה סוסית נרשמו שני אירועים בעיקר: הביקור בחווה והביקור אצל ג'וניור.
בחווה היה נחמד למרות שלא היו הרבה אנשים, זה היה בזמן שהיה גשם מטורף וכו'. עדיין שמחתי לפגוש את מי שכן היה ולשמוע קצת חדשות.
את ג'וניור הספקתי לבקר בבית החדש שלו יום לפני שטסתי הביתה. פגשתי את החבר'ה שמטפלים בו והם מקסימים ועשו עלי רושם טוב. החווה היא קטנה ופרטית והיא ממש לא מלוקקת במראה, אבל כל הדברים החשובים ישנם וברמה טובה - תאים מאווררים ומרווחים, בטיחותיים בלי שום צ'ופצ'יקים שסוס יכול להשתפד עליהם; שטח נקי ומסודר לטיפול, שטיפה, מגרש מסודר לעבודה, אנשים שיודעים לטפל בסוסים. הוא נראה שמנמן ובריא, ולמרות שהוא מתחיל להלבין במצח, לא ממש רואים עליו את הגיל משום בחינה אחרת. מאד שמחתי לראות שהוא מצא בית טוב והוא מטופל היטב. יצאתי משם מבסוטה לגמרי ואח"כ עוד ראיתי ברשת סרטון טרי שלו בעבודה בחווה, ואהבתי את מה שראיתי. הצעד שלו נראה קפיצי וגמיש, הוא משוחרר ונותן קשר טוב, אני מאד מבסוטה.

giri

New member
אה, ושכחתי! מה מחכה לי בבית...

אחרי שליסה (המאמנת שלי) אמרה לי לא לדאוג ושמישהו ירכב עליו בהיעדרי...
אז כשהייתי בארץ התכתבתי איתה פעמיים שלוש. פעם אחרונה שהתכתבתי איתה היתה ביום רביעי שעבר. כששאלתי מה המצב עם רכיבות היא אמרה שהוא די נח עד עכשיו והם יחזירו אותו לעבודה ככה שהוא יהיה לי בסדר כשאני חוזרת. הזכרתי לה שאני חוזרת ביום ראשון והיא אמרה שסבבה.
כשנחתנו אתמול ישר שלחתי לה סמס לשאול מה המצב ואם אני יכולה לבוא לרכב ביום שני (גם לא ידעתי אם היא כבר מצאה חצי פנסיון חדש). היא אמרה שודאי רק שאני אוודא שאני יכולה לשחרר אותו לפני כי בכל שלושת השבועות האלה הוא עבד פעם אחת וזה היה לפני יותר משבוע ושהוא עלול להיות "מטורף מדי לרכיבה"
אשר יגורתי בא לי.
אה, ויש שיעורים משש עד עשר בערב, אז אי אפשר לשחרר בזמן הזה (ומתי לדעתה אני אגיע מהמשרד?) אבל שאני אבוא והיא תארגן לי כמה דקות לשחרר אותו.

אני די כועסת עליה האמת, בפעם הקודמת שהוא לא עבד תקופה ועליתי זה נגמר בזה שהוא העיף אותי על הקיר
הוא לא היה מרושע, סתם שמח... אבל זה היה מאד לא נעים.
בקיצור, אמרתי לה שאולי אם ככה אבוא מחר במהלך היום, אבל היא הציעה שאני אגיע הערב והיא או העוזרת שלה ירכבו עליו לפני, אז אני הולכת להגיע הערב ואני מקווה שיהיה בסדר.
מה שבטוח, עם סיפתח כזה, אני לא מצטרפת לדצמבר בלי ארכובות!!

למעלה