אני לא ממש מבינה
מה זה לבקש על חופש מוחלט? סתם אאוט אוף דה בלו ? או פשוט לא בתוך מסגרת של עבודה ?
אם יש לך את האפשרות, גם כשהיא בחימום להכניס למעגך יותר קטן, ולא להשאיר לה את הברירה/בחירה, כי מבחינת פוזיצית גוף היא על בננה מסויימת, אז את לא אמורה להכנס למלחמות מיותרות...
אגב יש פה שתי בעיות. הראשונה - אובייקטיבית, לסוסה קשה. השניה - את מתבאסת לגמרי (מה שמשפיע קרוב לוודאי גם על המעבריםהבאים) כשאת לא מצליחה.
בשני המקרים את זה לנסות "לייצר לעצמך" הצלחות. (ובתוך זה לייצר גם לסוסה).
תורידי הילוך. אולי באמת לא לנסות ליד שמאל על חופש (עד כמובן שאת והסוסה עושות זה טובתחת מסגרת אחרת...) אולי למצוא את אותוטריק מכני שיעזור לך... זה לא משנה, את צריכה לראות איך את יכולה להפוך את הרכיבה לאוסף הצלחות
קטנות. כי אם את מפורקת אחרי באסה של חוסר הצלחה, וזה משפיע לך על שאר הרכיבה... להתחיל לפסכלג לך פה את זה?
(כמובן שאת צריכה להגדיר לך גם מהי מטרת הרכיבה, התקדמות בכיף? אז תהני. אל תמהרי...)
עכשיו אני רוצה להגיד משהו בוטה, ובאמת אל תקחי את זה למקום לא נכון.
אולי זה בגלל עניין הווסטרן, שהז'רגון הזה נשמע לי קצת מוזר, אולי זה משהו אחר...
אבל הרבה פעמים ההסברים שאת נותנת נשמעים כאילו הם לא "שלך", כאילו את חוזרת על מנטרות של מישהו אחר.
והרבה פעמים זה אולי לך נשמע הגיוני, אבל לי נשמע כמו גיבוב של תירוצים (שאני מניחה שאמרו לך, ואת מעבירה הלאה...) מה זה חשוב שהסוסה גבוהה? מה זה גבנון יותר גבוה? לפי מיטב ידיעתי, גבנון יש אחד. אולי שכמה אחת יותר גבוהה ? ויש הרבה סוסים שהאגן (אני מניחה, ולא הישבן,) גבוה מהגבנון, ומלבד להעביר משקל אחורה ברמה גבוהה, אין להם שום בעיה.
אז שוב, אולי זה קשור לווסטרן, אבל יש לי הרגשה שאת לא שואלת את האנשים הנכונים שאלות.
מה שהמדריכים שלך אומרים מתקבל אצלך בלי שום פקפוק, ולא שאני מזלזלת בהם, אבל נשמע כאילו את חוזרת על דברים שהם אומרים לך בלי להבין את המשמעות שלהם.
סורי אם זה חרגתי ממקומי. אבל זה מעניין אותי למה זה ככה.
לגבי עניין המהירות, פעם הייתה לי בעייה כזו עם תלמידה, ושאלתי אותה איך היא חושבת שאפשר יהיה לנסות להתגבר על זה. היא עלתה על הרעיון בעצמה, נכנסנו לראונדפן, היא עצמה עיניים, ואני הייתי אחראית על המהירות של הסוס.
בפעמיים הראשונות מהר מאוד היא בקשה לעצור, או נסתה להחזיק באוכף - לאט לאט היא "אמצה" את זה שלא הי שולטת במהירות, ונתנה לגוף שלה לזרום, ברגע שהיא זרמה איתו, היא שמה לב שלא משנה כמה הוא רץ, היא מרגישה הרבה יותר בטוחה.
מאז פרצו לה כמה וכמה סוסים, והיא השתלטה עלעצמה ועליהם יחסית ממש ממש מהר.