סיפורה של פנינה

s h o o s h a

New member
סיפורה של פנינה

באחד השרשורים עלה נושא נשים מוכות. חשבתי שראוי שנושא זה יקבל כותרת ראשית משלו ואני מצרפת מכתב שכתבה אשה מוכה. שמי פנינה אני כותבת לך מכתב ומנסה לא להאריך יותר מדי ולהיות ברורה בדברי. רציתי לשתף אותך ועוד נשים בסיפורי, וזהו סיפור של שינויים שהם אפשריים מעבר למה שנראה לעין, מעבר למציאות הקשה. אני מאמינה שאצליח להביא כאן את תמצית סיפור חיי עד היום. כשאני מתבוננת אחורנית אל חיי עולים משם כאב וצער אבל יותר מזה כוח וחוזק לדרך שעשיתי עד כאן. האשה במעון לנשים מוכות שלימדה אותי להשתמש בידי כדי לעזור לאנשים ולהעביר להם אנרגיות ריפוי, אמרה לי כשנפגשנו בפעם הראשונה: את יודעת מה משמעות השם שלך, פנינה ? הפנינה נוצרת בתוך הצדפה, הצדפה רכה ועדינה והיא עטופה בקונכיה. כדי, לחיות, צריכה הצדפה לפתוח את הקונכיה ואז נכנסים מים וגם גרגרי חול. גרגר חול הוא גוף זר לצדפה וגורם לה אי נוחות וסבל אבל היא עוטפת אותו לאט לאט בשכבות דקיקות וכך נוצרת הפנינה. לא במקרה נתנו לך הוריך את השם פנינה שהביא אותך למקום הזה. עכשו את יכולה לקחת את כל הכאב והסבל שעברת ולהפוך את עצמך לפנינה. כך אמרה לי האשה שבאה ללמד. הייתי ילדה מוכה, גדלתי בבית שאבא היה מכה את אמא ואותי. לקחו אותי לפנימיה ואחרי כמה שנים כשחזרתי הביתה כנערה בוגרת התחלתי לעבוד במספרת נשים שם הייתי מנקה את המספרה וגם חופפת ראשים. כמעט גרתי במספרה כי לא רציתי להיות בבית, למזלנו, שלי ושל אמא, אבא כבר היה חולה וחלש והוא כבר לא היכה אותנו ואמא היתה כבר מבולבלת מכל המכות שקבלה בראש במשך השנים. הייתי בבקר מנקה את הבית, מבשלת להם והולכת למספרה. אהבתי לחפוף ראשים, את המים החמימים הזורמים, את ריח השמפו העדין, התנועה של ידי ואצבעותי המחליקות את שאריות הסבון מהשיער. לא הבנתי איך אנשים יכולים להשתמש בידיים שלהם בשביל להכות, בשביל להכאיב לאחרים, כך הייתי חושבת כשהייתי חופפת ראשים. בלילה במיטה הייתי כותבת לעצמי במחברת את כל המחשבות שלי והייתי מחביאה אותה טוב טוב שלא ימצאו אותה. אחרי שנתיים הכרתי בחור נחמד. רציתי שיהיה לי מקום משלי, לא לגור עם אמא ואבא, רציתי לשנות את החיים שלי והתחתנתי איתו. אחרי שנה הוא התחיל להכות אותי, אחרי שנתיים נולד לי תינוק אבל ענין המכות רק החמיר. הייתי סגורה בבית עם תינוק ועם בעל מכה הייתי אומללה וחשבתי שזה הגורל שלי. כשהשכנים שמעו עוד פעם ועוד פעם, שוב ושוב את הצעקות שלי והבכי של התינוק כשהיה מכה אותי הם הזמינו משטרה והתחיל תהליך שבסופו מסרתי את התינוק לאימוץ, לא יכולתי לטפל בו בעצמי ולבעלי לא היה אכפת, הוא לא רצה את הילד. הייתי שוכבת בלילות ובוכה ומתגעגעת לילד שלי. בעלי המשיך להכות אותי ואני חשבתי שזה הגורל, כך כולם אומרים, הגורל. חזרתי לעבוד במספרת הנשים שעבדתי בה כשהייתי נערה, שם היה לי טוב והמשכתי לחפוף ראשים, בזה הייתי טובה. בעלת המספרה שעבדתי אצלה היתה תמיד מדברת איתי, מסבירה לי שכדאי לי לעזוב אותו אבל אני פחדתי פחד מוות. ידעתי כבר שיש מעונות לנשים מוכות אבל לא הייתי מסוגלת לעשות שום צעד, הייתי שקועה כמו עד צוואר בביצה של צער ואומללות ורחמים עצמיים. פעם אחת הוא היכה אותי באגרופו מכה חזקה בראשי, נפלתי ואיבדתי את ההכרה. התעוררתי בבית חולים עם כאב ראש נוראי ותחבושת עוטפת את ראשי. בעלי בא לבקש סליחה, הוא ישב ליד המיטה הסתכל עלי, על פני הנפוחות, על התחבושת הלבנה, על צינור האינפוזיה שהיה מחובר אל זרועי והוא בכה והבטיח שהוא ישתנה ועכשו הכל יהיה אחרת, אחרי חודש הידיים שלו שוב התעופפו לעבר פניי.

s h o o s h a

New member
סיפורה של פנינה- המשך

אבל בתוכי משהו כבר השתנה, משהו קרה. כשהייתי אז בבית החולים והוא ישב לידי, דיבר ובכה ונישק את ידי וביקש סליחה, באותו רגע החלטתי שאני עוזבת אותו, שאני לא מוכנה יותר להיות אשה מוכה ואומללה. בבית החולים ביקרה אותי אשה ממעון לנשים מוכות והשאירה לי כרטיס עם מספר טלפון. יצאתי מהבית וטלפנתי אליה מטלפון ציבורי. למחרת בבקר כשבעלי יצא מהבית, ארזתי תיק עם כמה בגדים ונסעתי למעון. המראה שם לא היה קל ודיכא אותי, היו שם נשים במצב לא הכי מזהיר וגם ילדים וחשבתי שאולי זו טעות להישאר שם אלא שהאשה שאיתה דיברתי שוחחה איתי וחיזקה אותי ואמרה לי להיות סבלנית. תמיד אהבתי לקרוא ספרים אפילו שלא היתה לי השכלה של ממש ובעלי היה לועג לי ואומר שאני טיפשה בשביל לקרוא ספרים חכמים. במעון היו ספרים רבים, מדפים מלאים. הייתי כמו אדם שהגיע מהמדבר והוא גווע בצמא, התחלתי לקרוא ולקרוא כל חומר שהיה שם אפילו שלא הבנתי ממש מה אני קוראת. היו שם ספרי ילדים ואגדות, אמנות וריפוי וספרי פסיכולוגיה וספרים על אנשים מפורסמים שעברו כל כך הרבה קשיים בילדותם שהייתי נפעמת, כן זו המילה, וקבלתי כל כך הרבה כוח ועידוד מספרים אלה. ואז יום אחד הגיעה אישה שלימדה תרגילים של עבודה עם הגוף ונשימות והסבירה שאלה לא תרגילי התעמלות אלא תרגילים שעוזרים לנו להתחזק מבפנים מתוכנו. אהבתי את התרגילים האלה, פתאום הרגשתי שיש לי גוף ואני יכולה לדבר עם הגוף שלי, לפני כן הגוף היה רק מן דבר אוטומטי שהדבר שהוא הכי הרגיש היה לקבל מכות ולחוש כאב ועכשו זה השתנה. פעם חשבתי שיש רק מה שנקרא גורל, שכל מה שקורה זה הגורל שלנו ואי אפשר לשנותו ודברים קורים לנו בחיים כי אנחנו אשמים ואנחנו נענשים, כך גם אמא שלי היתה אומרת. עכשו אני יודעת שזה לא כך. למעון באה עוד אישה והיא זו שלימדה אותי על אנרגיות הריפוי, היא לימדה את כל מי שרצה, גם ילדים. בשבילי זה היה כאילו התמלאתי באור, הרגשתי אנרגיה זורמת בגופי ובכפות ידיי וזה היה משהו חדש בשבילי, זה היה מרגש ומילא אותי באושר. באותה תקופה אישה זו היתה המורה שלי, היא היתה מדריכה ואמא והכל בעצם וזה היה נפלא. היא הסבירה לי שבעלי בא לעולם בתפקיד זה כדי להעיר אותי מתרדמתי ואמשיך את מסע ההתפתחות שלי ואמרה שגם הורי היו שותפים למופע הזה וכולם באו מאהבה. לא כל כך הבנתי זאת אז, אפילו כעסתי עליה שהיא אומרת דברים מטופשים כל כך. היום, עשר שנים אחרי, אני כבר קצת מבינה, לא הכל, יש עוד כל כך הרבה ללמוד, להיזכר. הכי נפלא הוא שאני אוהבת את חיי. התגרשתי מבעלי מזמן, זה לא היה מסובך כי הוא פגש אישה אחרת ורצה לשאת אותה. מורתי אז ועוד אנשים אמרו לי: את חייבת ללכת ללמוד בבית ספר לריפוי, אבל אני למדתי להקשיב לקול הפנימי שלי ונכון, זה היה מאוד מרשים ללכת ללמוד ריפוי ולקבל תעודות ולהרגיש חשובה ומשכילה ומצליחה אבל היה בי משהו שקט שלא רצה להתבלט ולא בגלל חוסר בטחון או תסכול פשוט חשתי שעלי להמשיך בדרכי בקצב שלי, בקצב שנכון לי. הרגשתי שאני קשובה ומודרכת ומקבלת את כל העזרה המתאימה והכל יגיע בזמן הנכון. עברתי לגור בעיר אחרת, רחוקה, למדתי טבחות והתקבלתי לעבודה במטבח בית החולים. היום אני טבחית אחראית על צוות אנשים ותשאלו מה למטבח ולאנרגיות ריפוי ? אז אסביר לכם. כשאני במטבח, עוברת בין הסירים, אני שמה אנרגית ריפוי באוכל ואני חושבת על האנשים שאוכל זה יגיע אליהם, כן אני יודעת, אוכל של בית חולים זה לא בדיוק המזון המושלם אבל הכי חשוב שאני מאמינה במה שאני עושה. כיום אני גרה בדירה קטנטונת ויש לי בה חדר שהוא חדר הריפוי, גם עבורי וגם עבור אחרים, חדר שהוא תזכורת בשבילי בכל יום לחיי החדשים. אבי כבר איננו בחיים ואמי במעון לקשישים וכשאני באה לבקר אותה היא אינה מזהה אותי, אני מלטפת את שערה, מסרקת אותה ומאכילה אותה, לפעמים, והולכת לדרכי. אלה חיי עכשו ואני לומדת בכל יום משהו חדש על עצמי, על החיים, הרבה דברים לא מובנים ויש לי שאלות ואני מתקדמת לאט גם אם אני לא מקבלת תשובות. יש ימים שאני חשה געגוע וצביטה בלב ואני חושבת על התינוק שמסרתי לאימוץ שעכשו הוא כבר בן עשר ואני יודעת שזהו התסריט הנכון לכן אומרת תסריט ולא גורל. בזמנים כאלה, כאשר אני כאובה אני נוסעת אל שפת הים, יושבת על החול, אוספת צדפים ומתבוננת על המרחבים הכחולים ושומעת דרך רחש הגלים את הים לוחש לי: אולי יום אחד תיפגשו, את ובנך ואז הוא יהיה גאה במה שאת.

ARY09

New member
זה כל כך רחוק ושונה מהמציאות שאני חיתי בה

מעולם לא הרמתי יד לא עליה ולא על אף אחד ,אני אדם נכה אמנם הנכות בצורה קלה והיא מהווה מגבלה ולענין אני הוא זה שחתף מכות ממנה אך התבישתי בתור גבר לעשות עם זה משהו ובכלל לא היתה בי מודעות לענין ניסיתי לחיות איתה בשלום אך כל הזמן ניסתה לאורך כל השנים לגרור אותי לויכוחים ומריבות ועל כל מילה קטנה שלי היא השביתה את כל הבית ,ולא עשתה כלום בתור סנקציות וכך זה נמשך במשך שנים כי הייה לי חשוב לשמור על שלמות הבית והמשפחה אך כמה כבר אפשר להחזיק בסוף הכל התפוצץ לי בפנים

לפעמים הכתיבה עוזרת

מקווה שתצליח להחלים ממה שאת עברת בחיי הנישואין שלך תוכל להחליט מה אתה רוצה לעשות הלאה לחשוב על העתיד לךא ל העבר להנות עם הילדים שלך , כמו שאבא נהנה מהקשר שלו עם ילדיו

ARY09

New member
תודה לך נסיכה על הסימפתיה ועל האהדה וסליחה על

הפגיעה , הרוגז והכעסים

תבין שגם אתה צריך לחשוף ולתבוע

אם אתה נפגעת אתה לא צריך לשתוק , אני חושבת שאם היית יוזם טיפול זוגי לא הייתם מגיעים למצב בו אתה שרוי כרגע ואולי תקח מזה שיעור לחיים לעתיד שלך אל תבנה קשרים שאתה נותן מבלי לקבל אם משהו לא מסתדר אז לדבר לשאול למה ליצור קשר דיבור שוטף של הבעל והאשה ותחשוב אולי לפתח תקשורת עבור הילדים לדבר לא דרך הילדים תתיעץ עם עו"ס שמכירה את שניכם היכן אפשר לתקן לעתיד למען הילדים

לא מרחמת על אף אחד ואף אחת

צריך שניים לטנגו , מרחמת על הילדים שלא גדלים עם אמא ןאבא לא מבינה בנשואים ו בגרושים לכן שאלתי שלה , את לא קוראת אותי נכון יקירתי שבן זוג לא התייחס אלי יפה, , אני קמתי באמצע הלילה, ארזתי תיק הזמנתי ומונית ועפתי משם לא מוכנה להתייחב בשום דבר לאף אחד, רק להורים שלי התחייבתי לי אין עסק עם אף אחד נשמה , אני חיה לבד, ולא יוצרת קשרים זוגיים עד הודעה חדשה מדברת עם אנשים זה נכון אבל לא יוצרתץ קשרים רגשיים למדתי באחרונה לא לבטוח אף אחד , זה בריא יותר וסליחה שלא מפרגנת לנשים , גם להם יש חלק בקטעים הללו למה הם לא קמו מהסטירה הראשונה , למה הם בדיוק חיכו אישה צריכה להיחות אסרטיבית לא להכנע ולותר על כבודה ועל מקומה במשפחה

ben 911

New member
ערדניקית, אני מבין את קו המחשבה שלך...

וצודקת לגבי שאלת השאלות דהיינו אישתו נמצאת במעון לנשים מוכות נ-ק-ו-ד-ה. אבל, תראי...אני הייתי גם נשוי לאישה מאד מאד מאד אלימה. לא פעם שברה לי דברים בבית והייתי חייב להוציא אותה מהבית לתקופה. פעם אחת היא שרטה את עצמה, תקשיבי טוב ערדניקית..היא שרטה את עצמה הלכה למישטרה ואמרה שם שאני.. גרמתי לה לשרוט את עצמה. תיכף ומיד הוציאו אותי מהבית. ל-10 ימים. והבית הוא בית פרטי שלי. אז נכון יש גברים אלימים שבעטיים נשים שוהות במעון. אך דעי לך באותה מידה אולי אפילו יותר יש נשים מאד אלימות היודעות שכל פיפס מצד הבעל הוא מיד יידווח כבעל תוקף וילך לכלא. כי מה לעשות? במשטרה קצת אבל קצת נוטים לטובת האישה.

kiki35

New member
בוקר אפור ונפלא לחברי הבית

מה קרה פה???הייתי מוזמנת אתמול לחברים בלוד שחוגגים חג הקורבן, נגיד מה שנגיד אבל הם יודעים לאכול ולשמוח והיה נחמד מאד {לא יותר} ופה הרבה רעש. לא מבינה בכלל נשים שבורחות למעון עם הילדים. להרים ראש ולתת לו בעיטה בביצים ולקרא לחברים אחים קרובים שיכו את המניאק עד זוב דם ושהוא יברח מהבית. מה זה הדבר הזה? אולי תגידו אין לך מושג מה את מדברת אבל לכל אישה יש אינסטינקט הגנה כמו לחיות שמגנות על הגורים אז תפרקי לו את הצורה כי גבר מכה נשים ןילדים הוא פחדן ונמושה ואם האשה תרים ראשה הוא יוריד את הראש ואיפה הגאווה לעזאזל? מה אתן בורחות? שהם יברחו..ואל תספרו לי חוסר אונים, הוא חזק יותר, גברים מכים הם נמושות ולכן הם מכים...איך איך לא נפל לי כזה לידיים,, תמיד רציתי שיהיה לי גבס על היד כדי שנוכל לכתוב עליו ולא היה לי והנה רוצה לראות גבר מכה לפני העיניים ואז אני לא אראה אותו מרוב,,,אני עם השטויות שלי על הבוקר אבל לפחות אתם מחייכים קצת??

ARY09

New member
בוקר טוב לך בן ולכולם תודה לך על הסימפטיה

ואני חושב כמו שאמרתי לנסיכה שאין טעם להעלות את הנושא הרגיש הזה כאן בפורום כי מימלא הוא יתפרש לא נכון ועובדה שאתמול יצאנו כולנו מפרופורציה ובמיוחד אני , ועל כך אבקש את סליחת כולכם סליחה עם פגעתי במשהו ממכם אבל תבינו שהדבר מאוד חורה וכואב לי לא ציפיתי שתאמינו לי אני חי עם הכאב שלי לבד ומנסה לשקם את חיי לבד אבל מכיון שהנושא הועלה כאן ושלא ביוזמתי והחלטתי בעקבות זאת להיחשף לכן זרמתי איתכם אבל ציפיתי שתהיו לויאליים ונטרליים יום טוב לכולכם אריה

תקרא את מה שבן כתב הבוקר

תקרא את מה שבן כתב וגם מה שכתבה שוש חושבת שבעצם הכתיבה והתגובות שקבלת חלקם בעד חלקם נגד אני חושבת שהחשיפה רק עזרה לך לפרוק חלק ממה שכאב לך לי כואב על הילדים כי אני מתחברת לילדים מקווה שתצליחו לבנות חיים כאילו שהילדים לא יפגעו ושאתה למדת מהחשיפה שיעור אישי חושבת שהמון מידע קבלת מהתגובות של שוש ובן לך עם ההמלצות שלהם לפנות לארגון הזה ששוש הפנתה אותך , ותשתדל לטפל בכעסים כי הם גורם רע המייצר מחלות שלא תדע עוד כאב וצער לעולם

עיצה באמת ידידודית ...גש לטפל לבעצמך

ובמשפחתך..תפנה לשירותי הרווחה...או למסל"ן..אני בטוחה שיש סניף בראשון....בהצלחה...

נו באמת בן???מה אתה חושב שאני מסתגרת

בדלת אמותיי ולא יודעת מה קורה מסביב.....במשך שנות עבודתי עם מגוון רחב של אוכלוסיה מכל השכבות...ואני מכירה את המטבע משתי הצדדים..אני הבעתי את דעתי ספציפית על אותו כותב [אריה] ההכעיס אותי שהוא מנסה לעשות מעצמו קורבן בעוד שהקורבן האמיצי הם אשתו וילדיו..לא בכדי הם נמצאים היום עדיי במעון לנשים מוכות...

הקורבן האמיתי...

בתור מתנדבת במסל"ן למדתי רבות על הנושא...תאוריטית ומעשית....מאוד קשה היום למצוא מקום במעון לנשים מוכות ואם האשה עדיין נמצאת שם קרוב לוודאי שאולי ישנו גם חשש לחייה..אז מה הוא בעצם ניסה? לסחוט קצת סימפטייה? רחמים עצמיים. אדם כזה צריך טיפול ..ולא צריך ללכת שבי אחר מתק שפתיים...תם הדיון מבחינתי...

זו עמותה לעזרה ולווי נשים במצוקה

מרכז סיוע לנשים ולאוו דווקא במקרים של אלימות במשפחה...יש מתנדבות שמלוות את הנשים מול גורמי רווחה ביטוח לאומי, משטרה, ובית המשפט, נותנות אוזן קשבת ותמיכה..הכל בהתנדבות...

על קצה המזלג על מסל"ן

סיכום פעילות מסל"ן לשנת 2005 תקציר סיכום פעילות שנתי מסל"ן- מרכז סיוע לנשים, נגב ינואר- דצמבר 2005 פרוייקט קו חירום (#1202) לנפגעות תקיפה מינית ואלימות במשפחה: סיכום הפניות שהגיעו ל"קו החירום" (עברית רוסית וערבית) של מסל"ן במהלך שנת 2005: · 576 פניות חדשות על רקע אלימות מינית. · 1,824 פניות חוזרות על רקע אלימות מינית. · 705 פניות חדשות על רקע אלימות במשפחה. · 1,269 פניות חוזרות על רקע אלימות במשפחה · 716 פניות על רקע מצוקה אחרת. סה"כ: 4,942 פניות. כמות הפניות ב2005 מהווה גידול של 37% בהשוואה לכמות הפניות בשנת 2004 סיכום שנתי מלא לראשית העמוד

למעלה