סיפורה של פנינה

ועוד

הצטרפות לפעילות והתנדבות במרכזי הסיוע התנדבות .............................................. התנדבות במרכזי הסיוע רוצות/ים להתנדב במרכזי הסיוע? מרכזי הסיוע מפעילים שני מסלולי התנדבות עיקריים: קווי הסיוע - סיוע לפונות ולפונים באמצעות מספרי החירום השונים. מחלקות חינוך והסברה- הנחיית סדנאות בבתי ספר, במקומות עבודה, בקרב חיילים, סטודנטים, בשירות המדינה ועוד... הסדנאות עוסקות בתקשורת בין המינים המושתתת על כבוד הדדי, שוויון והסכמה הדדית, העלאת מודעות לתופעת האלימות המינית במדינת ישראל ונושאים נוספים. כיצד ניתן להצטרף לפעילות במרכזי הסיוע? על מנת להתנדב, הן בקו הסיוע הן בהנחיית סדנאות במחלקות החינוכיות יש לעבור הליך קבלה והכשרה המורכבים מראיון אישי וסדנה תהליכית במרכזי הסיוע השונים ולאחר מכן התמחות "בשטח"- קווי החירום ובתי הספר בהם מועברות סדנאות. למי לפנות? כל מרכז סיוע מקיים קורסי הכשרה בהתאם לצרכים הספיציפיים שלו. על מנת ללמוד על קורס ההכשרה הקרוב פנו ישירות למרכז הסיוע הקרוב למקום מגוריכן/ם באמצעות חיוג למספר החירום 1202 מכל טלפון ומכל מקום בארץ .

ועוד

מסל"ן - מרכז סיוע לנשים, נגב מסל"ן הינה עמותת מתנדבות שלא למטרות רווח. העמותה נוסדה בשנת 1988 בבאר-שבע על ידי קבוצת נשים מהדרום מתוך מודעות לצורך החיוני במתן מענה ראשוני, מיידי וישיר לנשים נפגעות תקיפה מינית ואלימות פיזית, נפשית ומילולית - במקביל למענה הממסדי ותוך שיתוף פעולה עם השירותים המוסדיים הקיימים. העמותה מסייעת לנשים מכל המגזרים ברחבי הנגב מקו אשקלון/קרית גת בצפון הנגב ועד לצפון הערבה. מטרות העמותה: מתן סיוע נפשי, תמיכה, יעוץ וליווי מותאמים לצרכים היחודיים של נפגעות אלימות ותקיפה מינית. מאבק בתופעת האלימות כלפי נשים בחברה באמצעות הגברת המודעות לתופעה ושינוי תפיסות ועמדות קיימות. פעילות המרכז כוללת: 1202 קו חירום טלפוני 24 שעות ביממה, 365 ימים בשנה, ב -6 שפות (עברית, רוסית, אמהרית/טיגרית, ערבית, ספרדית ואנגלית) המספק מענה מיידי לנשים נפגעות תקיפה מינית, אלימות פיזית, אלימות מילולית ונפשית. ליווי אישי של פונות – תמיכה וליווי אישי ארוך-טווח של מתנדבות מסל"ן המלוות את הפונות לגורמים הממסדיים הרלוונטים כגון משטרה, בתי חולים וכו'. סיוע נפשי פרטני של עו"ס מהצוות. ליווי בהליך הפלילי - ליווי נפגעות הבוחרות לפתוח בהליך הפלילי החל מרגע הגשת התלונה ועד לסיום ההליך. קבוצות תמיכה - לנפגעות אלימות, תקיפה מינית ולנפגעות גילוי עריות בהנחיית נשות מקצוע מהתחום הטיפולי. מערך חינוך והסברה –תוכניות מניעה והסברה למניעת האלימות כלפי נשים ולהכרות עם מקורות הסיוע במגוון מסגרות – בתי ספר ותיכונים, תנועות נוער, צבא, מרכזי קליטה, מקומות עבודה, קבוצות נשים ועוד. "שגרירים צעירים" נוער למען נוער – – תוכנית ייחודית למען נוער בסיכון. העצמת בני-נוער כסוכנים לשינוי חברתי בקרב בני נוער אחרים, במטרה להגביר מודעות ולמנוע אלימות. התכנית בת כ-16 מפגשים בממוצע ופועלת כיום בקרב קבוצות נוער דובר רוסית, נוער אתיופי ונוער ותיק. קורסים והשתלמויות – סדנאות, ימי עיון, קורסים והשתלמויות לאנשי מקצוע וקהלים רלוונטים (אנשי חינוך, משטרה, פרקליטות וכיו"ב) בנושא פגיעה מינית ואלימות עם מיטב אנשי המקצוע בתחום. הכשרת מתנדבות לקו החרום, לליווי ולחינוך. חייגי 1202 08-6421313 את לא לבד הסיוע ניתן בשפות שונות: עברית, רוסית, אמהרית, ערבית, ספרדית, אנגלית ללא תשלום ניתן לפנות באנונימיות

ben 911

New member
תודה על האינפו' ערד'. ../images/Emo140.gif

ואשרייך שאת חברה במועדון הדואג לנשים במצוקה ולא משנה דתן, גילן או מינן.

לא מועדון ולא חברה...

מתנדבת בעמותה...ממליצה לבנות הפורום שיש להן קצת זמן...אפשרי אחרי הכשרה להתנדב לקו החם...

אבל היא פעילה במרכז?

מתאים להתנדב בקו חם אם זה מהבית בלי לצאת לנסיעות , אבל אני גרה במרכז

s h o o s h a

New member
אלימות

אריה ערב טוב, לרגע לא ניסיתי לומר שסיפורה של פנינה הוא סיפורה של בת זוגך ולא ניסיתי להשוות כלל בין הסיפורים. הבאתי דוגמא לאלימות במשפחה, לאן היא יכולה להדרדר. כמי שניהלה בעבר פורום שעסק בנושא אלימות ובדרכים למנוע, נחשפתי למקרים רבים של אלימות בתוך המשפחה, לצערי. שמעתי הרבה סיפורים והייתי מעורבת לא מעט. מבינה על מה אתה מדבר, כואבת את כאבך ומצטערת על ההתנהלות. מאמינה ויודעת שיש נשים כדוגמת בת זוגך שמתנהגות כך, אולם יודעת גם שלמטבע יש צד שני. וכרגע אנו קוראים רק אותך. אינני שופטת. חלילה לי מלעשות כן. מבינה את מצוקתך וחושבת שכל גבר במצבך ראוי לכל העזרה והסיוע האפשרי. ואולי כדאי שתפנה לארגון לזכויות הגבר במשפחה. אלמג"ן.

שוש רעיון מעולה

יש לך נסיון ואני נגד אלימות משום סוג , לצערי אפילו ג'וק לא מסוגלת להרוג

ARY09

New member
האלימות היחדה שהיתה ביננו היתה השתיקה הרועמת

נכון אני יודע גם זו סוג של אלימות , התעלמות מסוג אחר אך לצערי נקטתי בה כשכבר "קלו כל הקיצין" ולא יכולתי יותר איתה , היא פשוט עשתה לי את המוות ,הגעתי למצב שלא יכולתי יותר ולא ידעתי מה לעשות איתה ,מצד אחד לא יכולתי לחיות כך ומצד שני לא יכולתי לפרק את החלום שלי ולכן שתקתי וקיויתי לנס ניסיתי כל תקופה לשמור על מה שיש ודיברתי אליה ואל ליבה בעיקר אל השכל הישר אך היא ניצלה את טוב ליבי ואת תמימותי

s h o o s h a

New member
לשתוק או לצעוק

לא בטוחה מה עדיף. לפעמים השתיקה עדיפה ולפעמים דווקא הצעקות הן אלו שנחוצות. מה שכן ברור הוא שאתה מאד מאד פגוע, מרגיש מושפל ומנוצל וכעת אתה מפנה את כל האנרגיות שלך לרחמים עצמיים, להתמסכנות והתקרבנות [מלשון קורבן]. זו לא הדרך! הייתי ממליצה לך לפנות לסיוע של איש מקצוע שיעזור לך להתגבר על המשבר, ללמוד להתמודד עם המצב החדש ממקום של כוח ולא של תבוסה. תפנה לקופת החולים שבה אתה חבר ותברר מי יכול להיות לך לעזר- פסיכולוג, יועץ זוגי/ משפחתי או כל סוג של ייעוץ אחר. אם לא תתחיל לטפל בעצמך, לחזק לעצמך את הדימוי העצמי שכרגע נמצא על הקרשים, לא תוכל להמשיך, לא תצליח להתמודד ואט אט אתה אף עלול לשקוע יותר. אז, צא מהמקום האומלל שבו אתה נמצא כרגע, שנס מותניים, אסוף את כל שאריות הכוח שעוד נותרו בך ולך עשה למען עצמך בראש וראשונה. כי רק לאחר שתתחזק תוכל להתמודד עם כל היתר.

"שתיקה רועמת" לא מביאה אמא וילדים

להיות במעון לנשים מוכות....לא משנה מה קורה לא מרימים ידיים על אשה....נ ק ו ד ה.......

תקראי מה הוא כתב

היא הרביצה לו ולא להיפך אנחנו שומעים רק צד אחד וצריך שניים לטנגו ולא כל הנשים שוות יקרתי בבקשה אחותי שמרי על עצמך , ואם זה מרגיז אותך אז אל תתיחסי

ARY09

New member
תרדי ממני יא אישהה עם דיעה קדומה וסטריאוטיפ י

את כנראה מהסוג של אותם נשים שיושבות במקום הזה סתם ,כמו טפילות ואוכלות חימם את כנראה כמוה עם אותו חינוך מהבית שרק לוקחים ולא נותנים ואם אפשר לנצל אז עד הסוף גם היא וגם את כאלה שיודעות להיות טפילות ואוכלות חינם על חשבונון מדינה מטומטמת

חסר לך לפגוע באחותי

אתה לא מכיר אותה ואתה מגיב ככה , מהר מאד אתה חושף את האלימות המילולית שחבויה בך , אתה לא מכיר אותה , והיא חשפה מהר מאד את האלימות שלך , תתייחס בכבוד לנשים שאתה לא מכיר , נראה לי שמי שבוי לדעות הקודומות זה אתה לך לטיפול ומהר איש לפני שאתה תאבד את הצפון לגמרי

ARY09

New member
עכשיו את מבינה למה אני לא כותב ,כי ממילא לא מ

לא מאמינים לי וחורצים את דיני עוד לפני שיודעים את האמת אלימות מילולית....? תראי אותה היא כבר יודעת עליה הכל והיא המסכנה ואני זה שמסתובב כל היום האם היא יודעת מה עובר עלי ,היא כבר שפטה אותי עוד לפני ששמעה והבינה מה קרה פה בכלל חבל לנשים קל להתחבר לנשים אבל גברים .... ולא פגעתי בה רק ביקשתי תרד ממני מי היא שתשפוט אותי את שסיפרתי לה הכל ,האם גם את כבר הפכת את עורך ..... לילה טוב לכן אני הולך מפה גם בלעדכם אני כבר מספיק פגוע וכל זאת לאחר שחשפתי את עצמי

המילים בהם אתה משתמש

לא חשפתי אותך , שאלתי בכללי , מבלי להזכיר שמות או דברם שיקשרו אליך לא היית חייב להגיב, זו הייתה בחירה שלך , אתה נחשפת ונפגעת יכולתץ לקרוןא להפנים ולזרום עם החיים , זו היתה הבחירה שלך להתנהג ככה בן ענה לך וכולנו קראנו והגבנו למה כתבת אתה בוחר להפגע, אז אל תבוא בטענות לאחרים , במקום לקרוא להבין את המסר מה עובר על אנשים במצבים הללו אולי המחשבות שלהם יקדמו אותך בחיים

לך ללמוד איך לתקשר עם אנשים

זה קטע שחסר לך בחיים שתדע לדבר עם אנשים ונשים לדבר/לכתוב להפעיל תקשורת מילולית נכונה בלי לפגוע או להפגע

kiki35

New member
חבר יקר אם מה שאתה כותב זה נכון

אז מה אתה ממשיך להתבכיין? כתבת, סיפרת, אנשים הגיבו לך ואולי לא כמו שציפית אבל הגיבו ואל תעלב בכלל, כעת תרים ראש ואל תחפש הסברים להתנהגות שלה אלא תעמיד עצמך מול המראה עם אור חזק מלמעלה, בטוחה שתהיה אמיץ לחשבון נפש כי לטנגו צריך שניים וברור שאם היא כל כך רעה אתה לא צריך אותה ותתרכז רק בילדים וטובתם. עזוב מלחמות. רק עורכי הדין מרויחים מהן. שנה התנהגות, דבר אליה יפה ובכבוד וגם אם היא השטן בהתגלמותו יש לך מטרה והמטרה הראשונה? החזר אותה ואת ילדיך הביתה...אתה יכול??אחלה גבר, אני גאה בך

למעלה