סיכום שבוע קניות!

חוץ מזה התבאסתי מהמוכרות ברנואר וגם מעצמי

בזמן המדידות, שאלתי אותן מה מדיניות ההחזרות וההחלפות, והן אמרו שתוך 48 שעות יש החזר כספי, ואח"כ (לא זוכרת כמה ימים) זיכוי. אז חזרתי עם שלושת זוגות הג'ינס תוך יום, וגיליתי שיש ניכוי של 5% כשמבצעים החזר כספי. אז אמנם זה היה כתוב באותיות הקטנות שמופיעות מעבר לדלפק. אבל המוכרות ששירתו אותי ממש הטעו אותי. אין מצב שהייתי קונה בכל כך הרבה כסף, בפעם הראשונה ברשת, בלי החזר.
התבאסתי כמובן גם מעצמי שבדרך כלל אני מסתכלת על הכתוב. אבל איכשהו מתוך קריאה של זוריקית פה, על מדיניות הזיכויים על הפרשים בין מה שקנית לבין הנחה בהמשך, התרשמתי שזו רשת מאוד הוגנת. טעות. מבחינת המוכרות זו ממש היתה הבטחה בעל פה של דברים לא נכונים, מתוך האינטרס למכור.

לקחתי זיכוי כי אני לא חושבת שרנואר צריכים לקבל ממני מתנה אפילו אם זה "רק" 40 ש"ח. אבל כל כך התבאסתי מהרשת הזאת, שכשאפטר מהזיכוי (והוא גדול
) אני לא הולכת לחזור לשם.

זה באמת מאוד מרגיז.

קרה לי גם בדפנה לוינסון, ובהחלט יגרום לי לשקול היטב קניות שם בעתיד. אני לא אוהבת לתת מתנות לחנויות בלי סיבה

מצד שני, אין מה להתבאס יותר מדי. זה בדיוק מה שאמא שלי קוראת "שכר לימוד". כן, הפסדת כמה שקלים, אבל למדת כמה לקחים חשובים.

efroch99

New member
האמת שזה נשמע לי קצת בניגוד לחוק

אני חושבת שתוך 48 שעות את אמורה לקבל החזר כספי מלא.

Zorikit

New member
לא נכון. זה החוק אם שילמת באשראי

זיכוי כספי מלא מקבלים רק על מזומן. על אשראי יש 5% שלא חוזר אליך בגלל כל מיני עמלות שמחייבים את החברה מחברת כרטיס האשראי על כל עסקה שבעצם הם יפסידו אם הם לא יורידו לך את הסכום.

לא, זה לגמרי חוקי לנכות עד 5%

אבל הרבה מאוד חנויות לא עושות את זה (ר' H&M למשל. גם גולף מחזירים את מלוא הסכום. ובטח עוד). אני חושבת שבסהכ החנויות עושות את החישוב ששווה להן להחזיר הכל כי זה מאוד מקליל את הקניה ועושה רושם טוב על הלקוחות. ולהיפך, חנויות כמו רנואר ודפנה לוינסון שלוקחים את ה-5%, זה עושה רושם רע. לפחות מבחינתי שאני לקוחה שקונה הרבה ומחזירה הרבה (ומהר ובמצב טוב).

מה שבניגוד לחוק בכל זאת

זה ההבטחה של המוכרות להחזר, שלא כוסתה ע"י החנות. אבל ידוע שהבטחות בעל פה לא שוות את הנייר עליו הן כתובות.

efroch99

New member
נכון, זה אכן הטעייה

בכל אופן אני באמת קיבלתי זיכוי מלא כבר פעמיים מ- H&M, ואני משלמת רק באשראי. אבל הגיוני שהם נוהגים לפנים משורת הדין, וזה אכן עושה רושם מצוין ו"מקליל" את הקנייה כמו שאת אומרת.

ולא צריך לרחם עליהם - אני בטוחה שהם מרוויחים מכך הרבה מאוד

למעלה