סיכום שבועי

איליושינה (סתם כינוי שהמצאתי לך) בבקשה

די לאמונות טפלות
די למשחקי המכשפה

יודעים כאן שיש לך נשמה טובה
ושאת בן אדם רגיש.

כן, עלי קצת קשה לעבוד.

היי חזקה עם עצמך והסובבים אותך
כי את נותנת מעצמך המון טוב.

אני לא זו שנתתי לעצמי את הכינוי מכשפה

אלא הסביבה.

ואני האחרונה שאאמין באמונות תפלות. trust me.

נרו2

New member
אני אישית...

נידהם מכמה שאת טובת לב ורגישה. ואני לא אומר את זה סתם. (ואני יודע שאני מכיר אותך קצת אבל בכל זאת...)

avi1283

New member

מצטער לשמוע.
לא רוצה להתערב באמונות שלך, אבל אישית די בטוח שאין לך כוחות כאלו, כי אם היה ובאמת היית יכולה לקלל אנשים רעים, העולם היה נראה אחר לגמרי...
לכל אחד יש מלא אנשים שבאיזשהו שלב כעסו עליהם או קינאו, זה לא אומר יותר מדי.
מקוה שיעבור לך מהר ההרגשה הרעה

נרו2

New member
אני...

אני לא אגיד לכם בדיוק במה אני עובד אבל השבוע פגשתי בעבודה את "עיתוניש" בכבודו ובעצמו. (נתן נתנזון מ"בלי סודות"). אני, שגדלתי על "בלי סודות" מאוד התרגשתי. אמרתי לו: "אם לא היית מלמד אותי לקרוא לא הייתי מגיע לאן שהיגעתי היום". (אם לא הבנתם מהרמז אני לא בדיוק עורך דין...) אז הוא ענה: "כן, בטח היית מידרדר להיות איזה פקיד מס שחוסם את הצ'קים של דודי אפל". הבחורה שעובדת איתי בת 21 והיא לא גדלה על בלי סודות אז היא לא ידעה על מה אנחנו מדברים.
היה נורא מצחיק והוא בחור נורא נחמד. (הוא מדבר בדיוק כמו בתכנית. חשבתי שהוא מדבר ככה רק בשביל הילדים אבל זה הדיבור שלו במציאות.)

שיר.
אני אוהב את ה"רולינג סטונס" אז הנה שיר קלאסי שלהם.

http://www.youtube.com/watch?v=fPVUa29kHu8

niwo

New member
שבוע

השבוע הרגשתי די בודד באוניברסיטה.
לא האמנתי שאגיע למצב כזה שארגיש בודד באוניברסיטה.
רוב החברים שלי מסיימים את הלימודים ואילו אני ממשיך עוד שנה.
גם לא מתחשק לי ללמוד יותר. אני רוצה לשחק במשחקי מחשב, אני רוצה לצייר קומיקסים ולהמציא סיפורים. אני רוצה הרבה יותר להנות.
הייתי בטוח שבלימודי הפיזיקה אני אקבל איזו שהן תובנות לגביי איך העולם פועל, אבל זה לא כך. אני מרגיש שאין לי באמת אפשרות להיכנס לעומק וללמוד את הדברים על בוריים.
אני מרגיש שאני בנאדם תפל. אני פשוט לא מרוצה מעצמי. אני מרגיש עצלן.

עם זאת, התחלתי לעסוק בהרבה דברים שקשורים לפעילות חברתית.

שיר- בשתי ורסיות http://www.youtube.com/watch?v=SwXtaahxjls
http://www.youtube.com/watch?v=_CddRkYpKtI

queen helen

New member
פיזיקה זה פיכסה!

למה לא שאלת אותי? כמה עוגמת נפש הייתי חוסכת לך...

שונאת שירים שמציגים את כל היפניות (או נשים באופן כללי) כפקאצות ערומות! נשבעת שיש יפניות מגניבות, אפילו גרתי עם אחת כזאת!

niwo

New member
אני לא מרגיש שאני לומד באמת

"פיזיקה".
אני מרגיש שאני לומד כלים טכנים שלא באמת ניתן לעשות איתם שום דבר.
יש תחומים בפיזיקה ומדמ"ח שיותר מעניינים אותי ויש תחומים שפחות.
רוב הסיכויים שהתחום שאני אעבוד בו, בכלל יהיה מולטי-דיסיפלינרי, ולא בהכרח יהיה ניתן לשייך אותו למשהו ספציפי.
אני לא נהנה מהלימודים כי אני לא אוהב ללמוד באופן שבו מלמדים באוניברסיטה. אני שונא להתעסק עם כמה דברים בבת אחת ולהגיש תרגיל אחרי תרגיל כל שבוע. אני מעדיף לשבת, לחקור נושא לעומק, לקרוא ספרים, לסכם אותם, לתהות לגביי הנכונות של מה שאני קורא- ורק אז לעבור הלאה.
הבעיה היא, שלא לומדים כך, ואני לא חושב שאי-פעם תהיה לי הזדמנות ללמוד איך שאני רוצה.
כרגע, בפיזיקה אני לומד דברים שהם....פשוט לא מתקשרים לי כ"כ לאיך הטבע פועל. אני לא באמת יכול להסתכל על כדור מסתובב על קצה של עמוד ולהבין כיצד הוא יתנהג. גם ככל שמתקדמים בחומר, אני מרגיש כאילו לא יודעים לפתור דברים מסובכים. כל בעיה אנחנו מפשטים- עושים קירובים ואז איך שהוא בכוח מנסים לקרב את זה לאוסצילטור. הרי אסוצילטור זה משהו שיודעים לפתור אנליטית. אני מרגיש שהכול בנפנופי ידיים.
זה כ"כ מתסכל.
הרבה יותר מעניין אותי לחשוב על סיפורים ולהמציא סיפורים משלי. אני מרגיש שאני הרבה יותר מתקדם אם אני מצייר.
באמת שקומיקסים מעניינים אותי הרבה יותר כרגע מלכתוב דו"ח על טרנזיסטורים.

queen helen

New member
נשארה לך עוד שנה בסך הכל

אז תסחוב אותה, כדי שתהיה לך תעודה ביד, ואז תעשה מה שבא לך.

אגב - תואר במזרח אסיה מומלץ מאד (כשיש זמן פנוי).

hatzilonit

Member
מנהל
מזל שעוד מעט חופש

(ישר אחרי המבחנים, ז"א)

וחקירת נושא לעומק, זה מה שתעשה בתואר שני, אל יאוש

בנתיים, אחד הדברים היותר חשובים שאתה לומד זה
איך לשלב באופן מוצלח בין הדברים החשובים והמשעממים לבין הדברים הכיפיים

זה הקשר בין הלימודים לבין החיים ה"אמיתיים"

לצייר קומיקסים ולהמציא סיפורים-מי לא ירצה?

אתה יותר מדי קשה עם עצמך.
הייתי באוניברסיטה כמה פעמים בתקופה האחרונה, וייתכן שאגיע שוב. אז אבוא להגיד שלום

מקווה שתמצא את המקומך

ותרגיש טוב יותר.
יש אימרה ידוע שאומרת שככל שאנחנו יודעים יותר, אנחנו מבינים עד כמה אנחנו לא מבינים. זה תקף במיוחד בפיזיקה...

niwo

New member
השבוע היה קצת יותר טוב

לגביי האמרה- כ"כ נכון!
אני לא אומר שאני שבאמת יודע דברים. אבל ככל שאני מתקדם, אני מבין/מרגיש כמה עוד חסר, כמה לא באמת יודעים.

נרו2

New member
מאוד מאוד מעניין אותי...

לדבר על פיזיקה בהקשר הדתי... ז"א אם יש או אין אלוהים.
ובכלל פילוסופיה וכו'..
אולי נוכל לדבר פעם על פיזיקה. אח שלי הגדול היה פיזיקאי בחסד לפני שהפך לחרידי... אם תרצה לדבר תגיב להודעה זו. (אי אפשר לשלוח לי מסר אישי בגלל בעיה מסויימת..)

niwo

New member
אווו

דווקא פילוסופיה זה הצד החלש שלי.
יש לי חברים שמתעניינים בפילוסופיה. אלא שאני פחות טוב בנושא הזה (או יותר נכון לומר, שפילוסופיה, בניגוד למקצועות מדעיים, נניח, הוא משהו שקצת יותר קשה לי לתפוס). אני יכול להתעניין, לקרוא ולהקשיב, אבל יש כ"כ הרבה דיעות וזה עושה לי כאב ראש @.@. אני פחות טוב במקצועות שיש בהם הרבה מלל.
אני תמיד מתחיל לקרוא ואז מתחיל לחשוב, "כן אבל אפשר להגדיר אחרת, לא? כן, אבל אם אני מביא דוגמא מסויימת שסותרת את העניין אז האם זה נחשב למקרה פתולוגי, או שמא הטענה נופלת כאן? וכו' וכו' ".

למעלה