סייפריזםVSמודעות

.......

או קיי... נאמר ככה... אני נהיה במאטריקס הנשיא האמירקני... אני מכריז מלחמה על אפגניסטן והורג שם 5000 אנשים... שינוי ע-נ-ק במאטריקס נכון?? אבל מה המשמעות הראלית של העניין? ש 5000 אנשים שמפסיקים להפיק חשמל יוחלפו ב"שכפולים" חדשים של אנשים שיפיקו חשמל ... זה הכל... זה כאילו שחלק במחשב שלי יתקלקל והמחשב תיקן את עצמו... זה לא משפיע על התמונה הכוללת בשום אופן... המאטריקס הוא כמו משחק מחשב: מה שקורה בו לא משפיע על המציאות... זה משפיע מאוד על המציאות במאטריקס, אבל זאת לא המציאות האמיתית אז היא לא משנה כלום..

nute kram

New member
אבל בשבילך זו המציאות

אתה לא יודע שבסה"כ כל מה שקרה הוא זה שהוחלפו הבטריות. אתה תהיה בטוח שעשית משהו בעל חשיבות עולמית. וזה שאתה חי בשקר לא ישנה לך כי אתה בכלל לא מודע לשקר הזה ואתה בטוח בכך שהוא אמיתי.

כמו שאמרתי לך בתגובה אחרת,

אני כעצמי זה לא הדבר הכי חשוב ביקום, ויש דברים יותר חשובים (כמו בסרט הראשון כשמורפיוס מקריב את עצמו כדי להציל את ניאו והוא אומר: "save neo, he's all that matters"... מטרה של אדם לדעתי היא לא "להנות" או משהו דומה אלא למצות את הפוטנציאל שלו, ולעשות דברים שישפיעו על התמונה הכוללת... ושוב, היחיד הוא לא מרכז היקום..

יש לך בעיה עקרונית בדרך ההסתכלות

אתה מסתכל על המאטריקס מבחוץ. נכון, כל מה שיקרה במאטריקס לא ישפיע על העולם האמיתי (חוץ ממוות, מי שמת במאטריקס מת בעולם האמיתי, שזה אגב טעות שכתבת בהודעה שלא קשורה לנושא המדובר), אבל זה לא משנה שום דבר למי שחי בתוך המאטריקס, כי בשבילו המאטריקס הוא העולם האמתי ולא קיים עולם אחר. אני אתן לך דוגמא יותר מוחשית לעניין. יש לך אקווריום גדול אטום לגמרי, עם תנאי חיים אופטימליים. באקווריום יש כל מיני בעלי חיים שחיים שם חיים סוערים, אוכלים אחד את השני ויוצרים מצבים של סיבה ותוצאה. הם משפיעים על המציאות באקווריום אבל לא על העולם החיצוני. אתה יכול לקחת את זה דרגה אחת גבוה יותר, ולחשוב על אקווריום ענק אטום מהעולם החיצון עם בני אדם בתוכו. האנשים ישפיעו על העולם שמחוץ לאקווריום? לא. אבל הם ישפיעו ישירות על החיים בתוך האקווריום.

ככה:

התייחסתי לעניין של המוות... השכפולים לא היו ממש בני אדם... כי כמו שכינה אותם סמית' הם היו crops (ייבולים)... והעובדה שמישהו מת לא השפיעה בכלל על שום דבר מבחוץ כי המכונות פשוט החליפו אותו בשכפול אחר.. עכשיו לגבי עניין האקווריום הענק... כן ... לדעתי אם יש שכבה חיצונית שלא מושפעת, אז בגדול האקווריום הזה לא משפיע, ולא משנה מה יעשה בתוכו, זה לא משנה כלום... לעשות שינוי בתת-תהליכים (כמו המאטריקס, האקווריום) זה לדעתי לא לעשות שינוי בכלל... כי עד כמה שידוע לי, בני האדם הם היישות מס' 1, והבחירה שלהם היא הגורם המשפיע ביקום... המאטריקס הוא כמו משחק מחשב.. אין חשיבות למה שקורה בתוכו כלפי העולם החיצוני.. מה גם שהתחושות שחשו אנשים שהיו מחוברים למאטריקס בכלל לא היו אמיתיות! כמו שסייפר אומר כשהוא אוכל את הסטייק... שהוא יודע שזה לא אמיתי אבל עדיין הוא חש הנאה מהטעם.... מה הטעם במה שקורה במטריקס אם זה לא אמיתי?? זה חסר כל תכלית... בעצם המאטריקס הנוכחי לא שונה בהרבה מהמטריקס המקורי שבו כולם היו אמורים להיות אותו אדם...

תגובה

בעניין של המוות, איזה שכפולים? כל בן אדם במאטריקס מיוצג על ידי אדם ממשי בעולם האמיתי. כשאדם מת אז הוא כן גורם לשינוי (טכני) בעולם האמיתי: הגוף שלו מת והמכונות מחליפות אותו. עכשיו, בהודעה המקורית שלך אתה אמרת שאתה רוצה לחיות בעולם האמיתי כי שם אתה יוצר שינוי גם לאחר מותך. בעזרת "משל האקווריום" בעצם רציתי להראות לך שגם באקווריום שלכאורה אין לו קשר לעולם האמיתי אתה גורם לשינוי גם לאחר מותך, ואותו דבר גם במאטריקס.

.......

האנשים בעולם האמיתי (שמחוברים למאטריקס), הם לא אנשים אמיתיים כמו אלו בציון... הם שכפולים... הם כמו byte במחשב, שבמקרה שהוא מתקלקל המחשב מאתחל אותו... לקיום שלהם אין כמעט משמעות, בטח שלא אחת שמשפיעה...

בטח!!!! תראה את המאטריקס המקורי...

גם מורפיוס וגם סמית' אומרים את זה... מה חשבת, שהם נולדים מרכם?

ראיתי את הסרט מספיק פעמים...

והם לא אומרים שהבני אדם הם לא אמתיים אלא שכפולים. הם אומרים שהם גדלים בשדות אינסופיים, אבל הם אנושיים לכל דבר. הם לא "משתכפלים" וגם לא נולדים מרחם אלא על ידי הפרייה מלאכותית מסוג כלשהו.

זכות לי שמורפיוס אומר משהו כמו:

"there are fields Neo... endless fields... where humans are not born, they are grown" ... משהו כזה... כלומר בני האדם הם שיבוטים (וגם ראיתי את זה באיזו פרשנות על הסרט)... לפי הפירוש שראיתי, כל "יבול" (כך כינה אותם סמית') מתחיל עם אותם נתונים התחלתיים ומעוצב ע"פ המאטריקס..

נקודה נורא חשובה!

אתה יודע, אני לא חושב שלזה התכוונת אבל: ברור שלמכונות במטריקס יש רצון למנוע רצח המוני (מלחמות) ולכן סביר להניח שאנחנו לא חיים במטריקס באמת, כי יש יותר מידי מלחמות בעולם האמיתי שלנו... במטריקס אני מניח שהסוכנים דואגים להרוג אנשים שאוהבים מלחמות

SWEETYENGEL

New member
למה לדעתכם יש את הסרט הבא...

...אם לא לענות על כל השאלות האלה? זה איכשהו נכון שבני האדם במאטריקס הם שכפולים, אחרת הם לא היו כלואים באינקובטורים!

SWEETYENGEL

New member
מתלבטת

אולי המאטריקס יכולה להיות מדליקה אחרי שמתנתקים ממנה אבל זה מבאס ככה לחיות בעולם בלי לדעת שהוא אשליה, אבל גם העולם האמיתי מבאס כי כל הזמן צריך לברוח מהזקיפים ולהציל את ציון... עדיף להתנתק מהמאטריקס אבל מצד שני לחזור אליה כאדם שיודע מה קורה איתה ורק שצריך לחזור לעולם האמיתי...

The Charmd One

New member
דעתי../images/Emo79.gif

(וואו שנים לא הייתי פה, אבל זה די בגלל שהפורום הפך למטריקס2 יותר שאני צריכה לראות...) אז, לדעתי עדיף לחיות בעולם הטיפש והשמח...כי זה מאוד מזכיר לי ילדות ובגרות...זאת אומרת- ילד הוא יצור תמים כזה, הבעיות הגדולות שלו הן שוליות ליותר בוגרים, והוא בכלל לא מבין כל כך מה מי מו...וזאת תמימות, וזה אושר...והוא בכלל לא יודע שקיים משהו אחר- עד שהוא מתבגר... אז היציאה מהמטריקס היא כאילו מן סוג של התבגרות לדעתי, רק ששם לא כולם מתאימים לזה, ופה כולם מתגברים בסוף- אם רוצים ואם לא... כי בלי להיות מודע לזה שאתה בטריה, אתה בעצם חי את החיים שלך, עם אושר ועצב, בלי לדעת את הכול...אי מודעות זה לפעמים האושר הכי גדול... חיה או בן אדם?- בן אדם. עד כמה שאני בעד זכויות החיות ופועלת לשם כך, לא הייתי רוצה להתחלף איתן, ולאבד את התבונה והמוסר שיש לבני אדם (לרובם
) ולחיות רק לשם מימוש הפוטנצייאל הגנטי שלי.

The Charmd One

New member
../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif(די ../images/Emo32.gif)../images/Emo79.gif

מה מי איפה מה איך מתי למה? מה נסגר פה עם המנהל?!

SWEETYENGEL

New member
החליפו אותו...

...עכשיו יש מנהלת מחליפה אבל עכשיו אנחנו מחפשים את "האחד" האמיתי שראוי לנהל את הפורום... עד עכשיו הסיכויים הכי טובים להתקבלות הם של סמוראי בוף, IC4, There is no spoon ובכלל, כל אלה שתורמים לסדר הפורום....

למעלה