תגובה
קודם כל סחטיין על ריבוי-שלוש-הנקודות
(גם לי הייתה את המחלה הזאת
) עכשיו...
"הרי אם תסכם את האנושות, אתה לא תגיד "Master Boo, נהנה מאוד מהחיים שלו כי הוא ראה סיינפלד וזה הצחיק אותו"
" - אני כן אגיד את זה. מהסיבה הפשוטה להחריד- אני לא מתיימר לסכם את האנושות. אני לא יכול ולא אוכל לסכם את האנושות כולה. אם אני מסכם משהו, הרי זה את החיים שלי עצמי. לכן התיאור למעלה מתאים בדיוק.
"כאדם הייעוד שלך (בפני הבורא שלך אני מניח), הוא מיצוי הפוטנציאל ההתפתחותי הטמון בך..." אנחנו כנראה יוצאים מנקודה שונה לגמרי, ככה שאני לא אתווכח בנושא הזה... אם תשאל אותי, הייעוד של כל אדם ואדם זה להיות מאושר. הרי כל הדברים שדיברת עליהם, כל ההפתחויות הטכנולוגיות והשיפורים וההמצאות, כולם נעשו כדי לגרום לגזע האנושי להיות יותר מאושר. למשפט "בפני הבורא שלך אני מניח" אני לא אתייחס בכלל
.
"אם אתה לא עושה שום דבר בעל משמעות עם החיים שלך, ורק מסתלבט כל היום, זה כאילו שהחיים שלך הם טעות של הטבע כי לא צייטת למה שהטבע ייעד לך מעצם היותך אדם שלך
". אם אתה אומר דבר כזה, אתה טוען בעצם שרוב האנשים עושים טעות בדרך בה הם חיים את חייהם? למה המשמעות של החיים חייבת להיות התפחתות והתקדמות? מה רע בלשבת כל היום, לא לעשות כלום, להיות מאושר? זה כנגד הטבע? זה כנגד הבורא שלנו?
"זה כאילו לא חיית בכלל לצורך העניין...
" הו הו... i think the matrix can be more real than the real world. מוכר המשפט? אז נכון, בסרט לא יצא לו הרבה מזה... to deny our own impulses is to deny the very thing that makes us human- אם לבנאדם (וככה זה אצל רוב האנשים) אין את הצורך הזה בהתקדמות ובהתפתחות, וסבבה שלו להשאר במקום כל עוד הוא שמח עם זה. איך אתה יכול להגיד שזו טעות? הוא מרגיש ממוצה. אז נכון... אתה יכול להראות לו עולם יותר גדול ולגרום לו לקחת אחריות על דברים גדולים. אז נכון שהוא יוכל להיות יותר שמח. אבל כל עוד הוא נמצא ב"בועה" שלו, והוא יודע שהוא מאושר והוא לא מכיר את האפשרויות החיצוניות, זה לדעתי מיצוי נהדר של החיים.
"אני אישית לא מאמין בגורל מוחלט, אלא יותר בסיכויים...
" אני מכיר את הניסוי, אבל לא קלטתי לגמרי את ה"אני מאמין" שלך. אני אשמח אם תפרט קצת, נשמע מעניין.