סייפריזםVSמודעות

אבל זה לא שקר בשבילך!

אם אתה חי במאטריקס ואתה לא יודע שהוא לא אמיתי זה לא שקר בשבילך! זה אמיתי! ברגע שמישהו יגיד לך שזה לא אמיתי, אז אתה תחייה בשקר.

אז אם אני לוקח פטריות הזיה ומדמיין

מלא דברים, אני אחיה בסבבה שלי אבל זה יהיה שקר! ובהסתכלות על התמונה הכוללת אני לא רוצה לחיות בשקר, אפילו אם אני לא יודע שהוא שקר...

nute kram

New member
אבל אתה לא תהנה מזה!

זה לא יעזור לך לחיות חיים של אושר. אתה תחיה בסבל תוך כדי שאתה מודע לעצמך לסופך ולחוסר החשיבות שלך. אתה חושב שזה טוב? או שאולי עדיף לחיות בשקר ולהאמין בדברים שקריים אבל שמספקים לך את הצורך שלך לסיבה לקיום? לדוגמה-תסתכל על כל הקפיטליזם. אנשים חיים חיים שלמים בשביל כסף שהוא אינו יותר מתפיסה מחשבתית פשוטה. אבל הם מאושרים הרבה יותר מכל אובד עצות שמנסה להתמודד עם הריקנות שבקיום שלו בעוד שהם אינם מודעים לריקנות שלהם בכלל.

נכון אבל...

בהודעה הראשונה בטופיק כתבתי מה לדעתי (ולדעת סמית') המטרה של יישות חושבת... בקיצור, אושר זה לא הכל בחיים (מסתבר), ויש לנו ייעוד .. תקרא את ההודעה הראשונה שלי בטופיק כדי להבין יותר ... נ.ב. העולם לא נברא בשביל ההנאה האישית שלך ויש דברים הרבה יותר חשובים..

nute kram

New member
תשמע... תראה...

אני מסכים איתך. אבל אני חושב שיש משהו שדי סותר את עצמו בהסבר שלך. אני הייתי מעדיך להיות מחוץ למאטריקס/בן אדם חופשי/בעל תודעה עצמית כי אני חושב שבני האדם יגיעו למצב הרבה יותר טוב אם הם ידאגו אחד לשני ויבינו שככה יהיה הכי טוב להם. ואת זה הם אמורים להבין כשהם ישתחררו מהתפיסת חיים שלהם שהיא החיים בתוך המאטריקס. וזה הפתרון, על רגל אחת, לחיים שקטים ונעימים. לדעתי לפחות

Master Boo

New member
הסבר, פרט, נמק והבא דוגמאות

"העולם לא נברא בשביל ההנאה האישית שלך ויש דברים הרבה יותר חשובים"? קרא לי שיטחי, אבל אני לא מוצא משהו מעל האושר וההנאה האישית שלי ושל האנשים שאני אוהב. אני לא יכול לחשוב על משהו יותר חשוב מזה בעולם ובחיים שלי. אני מפספס משהו? אתה מוכן להאיר את עיניי? יש לנו ייעוד? גורל או ייעוד? (תחשוב טוב לפני שאתה עונה)

תשובה:

חשבת פעם מה הייעוד שלנו בחיים? הרי אנחנו מפותחים מכל יישות חיים אחרת בכל כך הרבה מובנים... יכולת הבחירה שלנו, הייזמות שלנו, והאינטלגנציה נטו, מקנים לנו את האפשרות הבלתי מוגבלת לשלוט בכדור הארץ! זה לדעתי הייעוד שלנו והסיבה שלנו (בניגוד לשאר החיות) ניתנה אינטלגנציה שמאפשרת לנו לחקור את היקום ואת עצמנו ולהתפתח לאפיקים בלתי יאומנים (למשל לפני 100 שנה מי היה מאמין שיהיו פצצות שיכולות למחוק ערים שלמות?)... עכשיו, איך שאני רואה את זה, רוב האנשים הם בעצם ברגים קטנטנים במכונה שנקראת אנושות... הרי אם תסכם את האנושות, אתה לא תגיד "Master Boo, נהנה מאוד מהחיים שלו כי הוא ראה סיינפלד וזה הצחיק אותו", או "שדון קטן (שי), לא נהנה בחיים שלו בגלל שכאב לו כשהוא שבר את הרגל"... לדעתי האנושות תסתכם לבסוף ב: "האדם גילה את היכולת הגרעינית שאיפשרה לו לכבוש כוכבים אחרים שהיו מיושבים ביצורים פרימיטיביים יותר.." ... "האדם הצליח לבנות מכונות שחושבות בשביל עצמן, ובכל בעצם הפך לבורא, לאל"..., "האדם הצליח להגות צדק חברתי מוסרי".. (אלו סתם דוגמאות)... אז אתה מבין?? כאדם הייעוד שלך (בפני הבורא שלך אני מניח), הוא מיצוי הפוטנציאל ההתפתחותי הטמון בך... יכול להיות שאנשים יעדיפו שלא לעשות ככה, אבל אז הם כבר לא פועלים לפי הייעוד שנתן להם הטבע... ובהסתכלות על התמונה הגדולה, לגילויים של פיזיקאים, מתמטיקאים ופילוסופים (או כל עיסוק דומה) גדולים, הייתה השפעה עצומה על פני האנושות לדורות... לעומת זאת, אם אתה לא עושה שום דבר בעל משמעות עם החיים שלך, ורק מסתלבט כל היום, זה כאילו שהחיים שלך הם טעות של הטבע כי לא צייטת למה שהטבע ייעד לך מעצם היותך אדם שלך... זה כאילו לא חיית בכלל לצורך העניין... בקשר לעניין של ייעוד מול גורל... ייעוד לדעתי תקף לאנושות ככלל... כמובן שלכל אדם יש ייעוד קצת יותר ספציפי (כל אחד נולד עם כישורים שונים, אבל ללא ספק הטבע מתכוון שהוא ימצה אותם עד תום)... לעומת זאת גורל זה מעין תחזית של החיים שלך בהסתמך על עובדות מסויימות ... אני לא אכנס לזה כי אני אישית לא מאמין בגורל מוחלט, אלא יותר בסיכויים... (ראה "ניסוי החתול של שרדינגר" לדוגמא)... יום טוב..

Master Boo

New member
תגובה

קודם כל סחטיין על ריבוי-שלוש-הנקודות
(גם לי הייתה את המחלה הזאת
) עכשיו... "הרי אם תסכם את האנושות, אתה לא תגיד "Master Boo, נהנה מאוד מהחיים שלו כי הוא ראה סיינפלד וזה הצחיק אותו"" - אני כן אגיד את זה. מהסיבה הפשוטה להחריד- אני לא מתיימר לסכם את האנושות. אני לא יכול ולא אוכל לסכם את האנושות כולה. אם אני מסכם משהו, הרי זה את החיים שלי עצמי. לכן התיאור למעלה מתאים בדיוק. "כאדם הייעוד שלך (בפני הבורא שלך אני מניח), הוא מיצוי הפוטנציאל ההתפתחותי הטמון בך..." אנחנו כנראה יוצאים מנקודה שונה לגמרי, ככה שאני לא אתווכח בנושא הזה... אם תשאל אותי, הייעוד של כל אדם ואדם זה להיות מאושר. הרי כל הדברים שדיברת עליהם, כל ההפתחויות הטכנולוגיות והשיפורים וההמצאות, כולם נעשו כדי לגרום לגזע האנושי להיות יותר מאושר. למשפט "בפני הבורא שלך אני מניח" אני לא אתייחס בכלל
. "אם אתה לא עושה שום דבר בעל משמעות עם החיים שלך, ורק מסתלבט כל היום, זה כאילו שהחיים שלך הם טעות של הטבע כי לא צייטת למה שהטבע ייעד לך מעצם היותך אדם שלך". אם אתה אומר דבר כזה, אתה טוען בעצם שרוב האנשים עושים טעות בדרך בה הם חיים את חייהם? למה המשמעות של החיים חייבת להיות התפחתות והתקדמות? מה רע בלשבת כל היום, לא לעשות כלום, להיות מאושר? זה כנגד הטבע? זה כנגד הבורא שלנו? "זה כאילו לא חיית בכלל לצורך העניין... " הו הו... i think the matrix can be more real than the real world. מוכר המשפט? אז נכון, בסרט לא יצא לו הרבה מזה... to deny our own impulses is to deny the very thing that makes us human- אם לבנאדם (וככה זה אצל רוב האנשים) אין את הצורך הזה בהתקדמות ובהתפתחות, וסבבה שלו להשאר במקום כל עוד הוא שמח עם זה. איך אתה יכול להגיד שזו טעות? הוא מרגיש ממוצה. אז נכון... אתה יכול להראות לו עולם יותר גדול ולגרום לו לקחת אחריות על דברים גדולים. אז נכון שהוא יוכל להיות יותר שמח. אבל כל עוד הוא נמצא ב"בועה" שלו, והוא יודע שהוא מאושר והוא לא מכיר את האפשרויות החיצוניות, זה לדעתי מיצוי נהדר של החיים. "אני אישית לא מאמין בגורל מוחלט, אלא יותר בסיכויים..." אני מכיר את הניסוי, אבל לא קלטתי לגמרי את ה"אני מאמין" שלך. אני אשמח אם תפרט קצת, נשמע מעניין.

תגובות בהתאם:

על הנקודות, איך נגמלת ? אני מנסה...! או קיי, עכשיו על זה שאתה מסכם את החיים שלך כנפרד, סבבה אם זה מה שאתה חושב, ואני מבין גם את העמדה שלך (שזה הדבר היחיד שבשליטה שלך).. אני בספק אם אוכל לשכנע אותך שצריך להתייחס אל האנושות כאל מכלול, עם פוטנציאל מסויים, וכמה מיצינו אותו, אבל לדעתי זאת התמונה שצריך להסתכל עליה בסופו של דבר, כי זאת התמונה שמשפיעה בהיקף הרחב... על הפיסקה השניה: אני מאמין שאנחנו קיימים וחכמים בגלל סיבה וייעוד, ואנחנו לא צריכים להתעלם מזה ולחיות כמה בהמות ... את זה נשאיר לבהמות לעשות... "אם אתה אומר דבר כזה, אתה טוען בעצם שרוב האנשים עושים טעות בדרך בה הם חיים את חייהם? למה המשמעות של החיים חייבת להיות התפחתות והתקדמות? מה רע בלשבת כל היום, לא לעשות כלום, להיות מאושר? זה כנגד הטבע? זה כנגד הבורא שלנו?" -> כן! אני טוען שרוב האנשים הן בזבוז של מוח! המשמעות לא בהכרח שכל אחד צריך לעשות המצאות כמו של איינשטיין, אבל אני כן חושב שאנשים צריכים להפסיק להתעצל ולהתחמק מעבודה קשה (פיזית ומנטלית)... והעניין על שלרבוץ כל היום נגד הבורא שלנו? כן!!! מאוד!!! יש דבר אחד שמבדיל אותנו מהחיות, המוח! ואנחנו צריכים להשתמש בו כי הוא לא ניתן לנו סתם (ע"י הבורא).... "i think the matrix can be more real than the real world" -> אני צריך להזכיר שאמר את זה הבנאדם הכי פחות שפוי בסרט??? מה שהוא אמר נעשה מתוך דיכאון ובמטרה למצוא צידוק למעשיו... "to deny our own impulses is to deny the very thing that makes us human" -> אימפולס זה דחף... דחף הוא משהו שכנגד הנורמה\הרצוי... והוא התכוון שצריך מדי פעם "להשתחרר"... בקשר לגורל... תראה, כל בן אדם נולד עם פוטנציאל מסויים, ונגיד שיש לו את האמצעים להשיג בחיים שלו את ההישגים X ו- Y, יש 50 אחוז סיכוי שהוא שהוא באמת ישיג X ו- Y, יש 25 אחוז סיכוי שהוא ישיג יותר מ X ויותר מ Y, ו 25 אחוז שהוא ישיג פחות... (אלו סתם מספרים שהמצאתי כדי להסביר את עקרון הסיכויים שאני אישית מאמין שקיים)... מכאן (ומשרדינגר), המסקנה שלי היא שמזל הוא אחד מהדברים שיש ביקום, ולכן לא יכול להיות גורל, ולכן מציקה לי ה"אוראקל" שלדעתי היא לא הגיונית בעליל ... יאאלה יצאתי, אחזור מאוחר יותר....

nute kram

New member
הממממממ...

בקשר לנקודות-פשוט תפסיק! ולתכלס: מה זה יעזור לי שאני "אמצה" את עצמי כמו שאתה מגדיר את המיצוי? אני רק אגיע למין מסקנה חדשה או שאני אמציא פצצה חדישה שמסוגלת להרוג יותר בני אדם. זה לא יהפוך אותי ליותר מאושר. לעומת זאת, לאדם ללא תודעה (שלאו דווקא זה אומר שהוא מתבטל) יחיה חיים הרבה יותר שמחים ומאושרים כי הוא לא ירגיש בטיפשות שלו, הוא יהיה מבסוט מהחיים שלו!

Master Boo

New member
(10*4)+(9/3-1)

אני טוען משהו דומה אבל שונה. זה כן יכול להפוך אותך ליותר מאושר. אתה תהיה יותר מאושר אם תדע שעשית משהו כזה או אחר. אבל עדיף לבנאדם להשאר מודע רק לסביבתו, ולא להחשף לאפשרות הזאת להגיע למשהו עליון. ככה הוא נשאר עם האוש שלו ב"ידיעה" שזה אושר אמיתי ואין יותר מזה. ככה שלא מפריע לו בעצם מה שהוא לא יודע עליו.

אז זהו ...

"מה זה יעזור לי שאני "אמצה" את עצמי כמו שאתה מגדיר את המיצוי?...זה לא יהפוך אותי ליותר מאושר."... כפי שאמרתי ... אני רואה ייעוד מסויים באינטלגנציה של בני האדם, ולא סתם ניחנו בה... הם מה שעושה אותך מאושר ומה שגורם לך להריש מיצוי זה לרבוץ כל היום ולא להתאמץ, סבבה, אבל בשביל זה אתה יכול להיות גם חמור, אתה לא צריך להיות בן אדם... כל מה שאני אומר זה שיש לנו מתנה וזה לא מקריות אלא הגיון... ואם מישהו מבסוט מהחיים שלו בזכות בורות הוא יכול להיות בהמה מצידי! אין טעם "לבזבז" על זה בנאדם!

Master Boo

New member
>->------->

קשה... יש לי עוד שרידים מידי פעם... אבל הרבה אמרו לי שזה נשמע מיאוש מדי, אז אילצתי את עצמי להפסיק... ולפעמים זה חוזר
"אמר את זה הבנאדם הכי פחות שפוי בסרט"............ w00t! איזו טעות גורלית... הכי פחות שפוי? נהה. אולי התכוונת להכי מציאותי וdown to earth. כן, זה נשמע יותר הגיוני. למה לא שפוי? בגלל שהוא רוצה לחיות חיים טובים? בגלל שהוא יודע מה הוא רוצה מעצמו מהחיים שלו? בגלל שהוא לא שואף ולא מתיימר להיות מציל אומות? זה רק מראה שהוא נכנע לטבע האנושי לגמרי שלו. והנביאה... היא מציקה לך כי אתה מתייחס אליה בצורה לא נכונה. אל תסתכל עליה כמישהי שחוזה את העתיד, כי זה רחוק מהכוונה. היא פשוט שליחה של האימרה, Know Thyself.

סייפר מפגין שגעות מוחלט בכל מה

שהוא עושה!! נימוקים: - חוסר אמון נחרץ באחרים (בנבואה במקרה זה)... - האהבה (לטריניטי) עלתה לו למוח... - המשקה של דוזר שרף לו יותר מדי תאים במוח (סתאאם) - הוא מוכן לרצוח (סדרתית) בשם המטרה שלו... - והכי הכי חשוב, הוא חש צורך לתרץ את המעשים שלו!! (זה מעיד על שגעון הרבה פעמים).. הנביאה מציקה לי בגלל שהדרך שהיא "יודעת" כביכול מה יקרה בעתיד היא ע"י כך שהיא למדה את דרך המחשבה של האדם, אבל אני סבור שלא ניתן לחזות (באופן מוחלט) דעות והחלטות של בני אדם...

Master Boo

New member
בקשר לנביאה

הרי ראית שהיא לא חזתה את העתיד. היא בסך הכל מכוונת אנשים. באמת לא ניתן לחזות את העתיד באופ מוחלט, היא בסף הכל עוזרת לו להבין את עצמו.

Guy0Bye

New member
מה שהנביאה עושה זה

_מעין_ נבואה שמגשימה את עצמה. נגיד במקרה של האגרטל: היא אומרת לניאו: "אל תדאג בקשר לאגרטל.." כך היא גורמת לו לחפש את האגרטל עליו היא מדברת, ובחיפוש הוא מפיל אותו והנבואה מתגשמת. עוד דוגמא- מורפיוס ע"י שהנביאה אמרה לו שהוא יימצא את האחד היא מחזקת אצלו את המוטיבציה לחפש את ניאו, וכך למעשה, היא מגדילה את הסיכויים שהוא ימצא אותו. זה לא ממש נבואה שמגשימה את עצמה, אבל זה דומה. העובדה שהיא מנבאת משהו לא ממש גורמת לזה לקרות, אלא העובדה שהיא אומרת את זה למישהו.

Master Boo

New member
אז תסביר

איך היא אומרת לניו שהוא לא האחד והוא בעצם כן? מגשים את עצמו? i think not

shacta man

New member
...

כשהיא פגשה אותו הוא באמת לא היה "האחד". חוץ מזה זה רק דירבן אותו לנסות להציל את מורפיאוס מה שבסופו של דבר הפך אותו ל"אחד".

ולמה שבמאטריקס אתה לא תוכל להשפיע?

בנושא זה, המאטריקס הוא בדיוק כמו העולם האמיתי. גם במשך חייך במאטריקס אתה יכול לתת שקל להומלס, לדרוס חתולה ולהגות את הדמקורטיה. זה שכל זה נמצא בתוך מחשב, לא משנה כלום. בשביל אנשים שחיים במאטריקס ולא יודעים שהם במאטריקס זה העולם האמיתי. בדיוק כמו שאם עכשיו מישהו יבוא ויראה לך שהעולם שבו אתה חי לא אמיתי, זה לא יבטל את המשמעויות וההשלכות של המעשים שלך.

למעלה