סייפריזםVSמודעות

nute kram

New member
סייפריזםVSמודעות

רציתי לעשות משהו כמו סקר בפורום, רק כדי לבדוק מה אנשים חושבים: איך עדיף לחיות? בתוך המאטריקס או מחוץ לה? או - האם עדיף להיות טיפש ו"שמח" (בתוך המאטריקס, בלי להיות מודע לזה שאתה בטריה) או מודע לעצמך ו"מסכן" (מחוץ למאטריקס, אתה לא בטריה אבל החיים מסריחים). ואם להגיע לרמה הכי מופשטת: האם עדיף להיות חיה או בן-אדם?

Gaily Trinity

New member
in this matter i guess i'm

cypheristic. let's think about it for a second what's your goal in life? isn't it to be happy? people persue money and success and sex in order to be happy, even if they make hard decisions and choose to be sad they choose the think that for the long term will give them happiness. so any ways... what's the point of being aware if this awarness leads to you pain? and now you can say that at least according to smith you need some unhappiness in your life but i believe that even if yu choose to be unaware (paradox) you will still have this unhappiness think about our life in the so called matrix? are you happy with every single thing that happens? no... will you be more miserable in the so called real world ? probably. overall- matrix is good :) oh and IC it's not that i'm a complete cypherist it's just in this sense. what other senses are there? i have no idea. oh and another thing this is the first message on the forum's way back to the dicussions it had, thanks mostly to boo. i think it's great!

Erunaamo

New member
האם עדיף לכתוב בפורום הזה,

או להיות כבול למשהו שלא בחרת בעצמך, ואפילו בלי לדעת על עולם טוב יותר? אמנם נכון שאי-הידיעה עושה את החיים במאטריקס קלים יותר, אבל זה לא הופך אותם לעבדות מופחתת. אבל תמיד יהיו והיו בני-ישראל שיגידו שעדיף להיות עבדים במצרים מאשר חפשיים בסיני, בדרך לא"י...

aLoNe1

New member
Ignorance is bliss

קודם כל, בשביל מי המאטריקס נחשבת רעה ובשביל מי היא נחשבת טובה? האם לאנשים שחיים בתוך המאטריקס ושמעולם לא השתחררו היא נחשבת רעה ? האם זה באמת חשוב בשבילי לדעת אם הסטיק שאני אוכל הוא אמיתי או לא ? התשובה היא -לא- !! עם כל הקשיים שיש בחיינו אבל אנחנו מאושרים ומרוצים.. אולי אנחנו מחוברים למערכת כלשהי שנותנת לנו להאמין שהחיים האלה הם אמיתיים בזמן שהיא מנצלת אותנו למטרה כלשהי ?? האם בכל זאת נעדיף להשתחרר ? או שמא נעדיף להמשיך בחיים הרגילים? אני אישית מוכן לחיות במאטריקס, רק מה! בלי המלחמה בין האנושות והמכונות וחסימת השמש וניצול בני-האדם לאנרגיה וכל זה... כי בסופו של דבר יכול להיות ש- Cypher: If I had to choose between that and the Matrix . I choose the Matrix. Trinity: The Matrix isn't real Cypher: I disagree, Trinity. I think the Matrix can be more real than this world.. כמה שזה נכון!! המאטריקס יכולה להיות אמיתית הרבה יותר מהעולם האמיתי. אז אם זה נשמע אמיתי לחלוטין עם אושר בטוח, אז עדיף כבר מאטריקס. אם תתמקד בעובדה שאתה משמש כמו בטריה, אז לעולם לא תסכים להודות שאתה מעדיף לחיות בצורה כזו, כי האדם בטבעו אוהב לשלוט ולא ההפך! בגלל זה אמרתי שאני (ואני מאמין שיש עוד מליונים) שהיו מעדיפים לחיות במאטריקס רק בלי הקטע של הבטריה! ועכשיו אני רוצה לשאול אתכם משהו.. אם היו לכם הכוחות להוציא אנשים מהמאטריקס, האם הייתם מוציאים אנשים אלה ? מה דעתכם, הם יודו לכם או שירצו לחזור למאטריקס (סייפר)?

אני הייתי מעדיף משהו באמצע

אני הייתי רוצה לחיות במאטריקס, אבל לדעת שהוא לא אמיתי ושאני יכול לכופף בו את החוקים. אז מה אם אני יודע שזה לא אמיתי? בדרך הזו יש לי כוח עצום, כוח לשנות את החיים שלי לפי רצוני וכוח להשיג הרבה מאוד דברים, חומריים ולא חומריים. גם אם אני אחייה במאטריקס בלי לדעת שהוא לא אמיתי וגם אם אני אחייה בעולם האמיתי, אז אני יהיה פשוט עוד מישהו שכבול במגבלות פיסיים\פסיכולוגיים\חברתיים. בדרך הזו, לחיות במאטריקס ולדעת שהוא לא אמיתי, חיים את החיים הכי טובים...

Master Boo

New member
זאת לא השאלה

IGNORANCE השאלה היא- האם אתה מעדיף לחיות מחוץ למאטריקס, או בתוכה. והכוונה של ב"בתוכה", היא שאין לך מושג על העולם החיצוני וwhat u c is what u get. לפחות ככה אני מבין את הסייפריזם. מן הסתם, לכולם קל להגיד שהם מעדיפים להיות בחוץ אבל לדעת שהם סופרמנים בתוך המאטריקס. השאלה היא אם אתה מוכן לקבל על עצמך את המאטריקס as it is.

Gaily Trinity

New member
i would wanna be in.

but then again it's just because i'm not brave enough to see the outside. what is the real world is was what you define as perfect than we would all say that we would want to be in this better place... think about it that way what if you didn't know that the real world is cold and dark?

אז הייתי חושב

שיש בחוץ שמש ושהציפורים מצייצות. וזה בטוח היה מקל עלי לחיות בעולם האמיתי. גם בסרט, ניאו התחיל להשתגע אחרי שהוא ראה את העולם האמיתי כמו שהוא.

IC4

New member
אם אותך יסממו בעולם מדומה ממוחשב

ובזמן שאתה מחובר אליו, כל הבנים בצוות של ספינה יכניסו את הפין שלהם לתוך הפה שלך בלי שתהיה מודע גם אתה תקיא חומר לבן כשתחזור לעצמך DO NOT JUDGE NEO!
FOR IT IS NOT HIS FAULT THEY R GAY now נחזור לעסקינניאו השאלה נשאלת כאילו שיש לנו בחירה בדבר לחיות במטריקס או לא WELL שאלה יותר מענינת לדעתי היא האם אתם מאמינים שאכן ביכולתכם לצאת מהמטריקס האם זו שאלה שאתם קשורים אליה לשאול סתם ילד שעוד לא הגיע לשלב בחייו שבו צריך להתעמת עם המטריקסVSעולם אמיתי "מה אתה מעדיף" לא תעזור הרבה אולי בזכות כך שלפעמים אין שואלים אותנו מה אנחנו מעדיפים, אנחנו למדים את מה שהיינו אמורים לדעת בין אם היתה זו בחירה מודעת שלנו או לא (דוגמא קשה - ללמוד להתמודד עם אובדן של ילד או אבא, לא בחירה שלנו, אבל עושים את זה) הבעיה במטריקס היא שהיא נתנה לנו מתנות כדי לרצות אותנו ולעוור אותנו והיא אומרת לנו, אם תחזירו את המתנות, לא יישאר לכם כלום, אז תפחדו!! הפחד הוא שמשאיר אותנו ההנאה היא הסם הרגעה כנגד הפחד המטריקס היא הגאונות שמנצלת את חוסר האונים אבל בינתיים אנחנו נהנים ממנה SO WHO THE FUCK CARED RIGHT? בו שלא תבין לא נכון איני סייפריסט כמוך אך אני מודע לכך שאני רחוק מאד מלחיות מחוץ למערה המוכרת לי

אם אתה מתעקש לבחור בשחור או לבן...

אז אני בוחר במאטריקס. מנקודת הראות של אדם שחי במאטריקס ולא יודע על העולם האמיתי אז המאטריקס הוא אמיתי, והוא הדבר היחיד שאמיתי. ברגע שתנתן לו אפשרות לבחור אם להישאר במאטריקס או לעבור לעולם האמיתי, אז המצב שהוא היה בו קודם קורס, הוא כבר יודע שהמאטריקס הוא לא אמיתי. לכן השאלה יכולה להישאל רק על יד מישהו מבחוץ. ובתור מישהו מבחוץ, אני לא חושב שמישהו היה בוחר בעולם האמיתי כי הרי כולנו רוצים לבחור בחיים הטובים יותר, בעולם הטוב יותר. והמאטריקס (עם כמה שהעולם בשנת 1999 הוא לא משהו) יותר טוב מהעולם האמיתי.

Gaily Trinity

New member
אני מבינה את הטענה שלך אבל מה

אם משהו היה אומר לך יש אפשרות של עולם חיצוני הוא יכול להיות טוב הוא יכול היות רע לא בטוח שהוא קיים ואתה יכול לחור אם להאמין לזה או לא אבל אתה מנסה ורואה שהוא קיים אין דרך חזרה... היית מנסה? אני אעדיף לא לנסות. אבל סביר להניח שאנ אנסה כי זה יותר מידיי יעניין אותי...

במקרה הזה - כן.

כן, הייתי מנסה למצוא את העולם הזה. אני בטוח בזה, כי אני משוגע וגם עכשיו, בלי שאף אחד אמר לי אני כל הזמן מנסה למצוא את טבעו הקיומי של העולם הזה ויותר ויותר מגיע למסקנה שהוא לא מוחלט ולא "ממשי" כמו שרואים אותו דרך עיניים ריאליות.

תשובה:

כשאני עוצם עיניים העולם מפסיק לפעול? הכל פוסק?... לא... הכל ממשיך, ואחרי שאני איעלם כל מה שישאר ממני זה התוצאות של הפעולות שלי, בין אם הפעולות היו לתת שקל להומלס, לדרוס חתולה או להגות את הדמוקרטיה... מה שעשיתי בעולם זה המורשת שלי, ובעצם מהות הקיום שלי, זאת המטרה שהבורא נתן לנו בחירה, כדי שנוכל להשפיע... לשם מה אנחנו קיימים אם אנחנו לא עושים שום דבר בעל משמעות עם חיינו? במטריקס אין משמעות לפעולותנו (אם בכלל יש לנו פעולות)... לכן, אני הייתי מעדיף להיות "מסכן" אבל מחוץ למאטריקס, איפה שאוכל להגשים את הייעוד שלי ושל כל עצם חיים עם יכולת בחירה ושיקול דעת: להשפיע!

Master Boo

New member
...

כן, העולם מפסיק להתקיים. לא יודע מה איתך, אבל ברגע שאני עוצם את העיניים, אני לא רואה כלום חוץ מהדמיון שלי. (והדמיון שלי לא מתאים בדיוק להגדרה שלכם ל"עולם האמיתי") "לשם מה אנחנו קיימים אם אנחנו לא עושים שום דבר בעל משמעות עם חיינו?" - אנחנו קיימים כדי לעשות משהו בעל משמעות בחיינו. ההבדל הוא עצום, ואם תרצה או לא- כל אדם פועל למען עצמו. ומה יקרה אם "כל" מה שישאר ממך יהיה התוצאות של פעולותיך בעולם ה"לא אמיתי"? אז מה אם כל מה שעשית זה להחליף בורג אחד קטן במערכת? אז תשאר בתוך המאטריקס, so what? אז לא תעשה שינויים הרי גורל שישפיעו על מיליוני אנשים? אז תעשה שינוי קטן. שישפיע עליך או על הסובבים אותך. דובר אחרון... "במטריקס אין משמעות לפעולותנו (אם בכלל יש לנו פעולות)..."? אתה מבצע את הפעולה- יש פעולה. הגיון פשוט. ובטח שיש משמעות. אני מבטיח לך שכל מי שנמצא במאטריקס ומושפע מהפעולות שלך, לא חושב שאין טעם שתבצע אותן. הן נוגעות במי שצריך ומשפיעות על מי שצריך.

לא לא לא ... הוצאת דברים מהקשרם..

סתם שאלה ... אתה תכתוב צוואה??? כי אם אתה אומר לי שכן אז אתה סותר את עצמך... היית מסכים שאמא שלך תירצח אחרי שתמות? הרי זה לא יכאב לך רגשית נכון? ובכל זאת עצם הידיעה תשגע אותך... ושים לב.. לחיות אין בחירה, הן פועלות לפי אינסטינקטים למינהם.. אנחנו (בני האדם), היחידים שניתנה לנו זכות הבחירה (פלאשבקים מהבגרות בתנ"ך), ולשם כך אנחנו כאן... כדי לעשות בחירות... עכשיו תגיד לי מה הטעם בחיים שלא תהיה להם שום משמעות? הרי בן אדם שלא עושה שום דבר עם החיים שלו, לא משפיע... אם הוא לא השפיע אז הוא היה יכול לא להיוולד בכלל לצורך העניין... מסקנה (כמו שגם אמר סמית' בסרט): לכל אחד יש מטרה, שלנו היא לעשות בחירות... עכשיו בקשר לעניין שלפעולת במאטריקס יש משמעות, אני לא מסכים... תסתכל על התמונה הגדולה, בסופו של דבר כל אחד שמחובר למאטריקס הוא כמו דמות במשחק מחשב... כל המערכת הזאת שניאו ראה כשהוא "שוחרר" היא בעצם מחשב גדול, והאנשים שם הם פשוט ביטים במחשב... אין משמעות לדרך הפעולה שלהם (כמו בביטים באיזו דרך בדיוק עוברים אלקטרונים), ובאותה מידה, אין משמעות לפעולות שאנשים במאטריקס עושים כל עוד הם נשארים בחיים... וגם אם הם מתים הם מוחלפים בשכפול אחר... לכן אין משמעות למה שעושים במאטריקס...

../images/Emo29.gif מאיפה לך?

מהיכן אתה יודע מה קורה חוץ ברגע שאתה עוצם את עיניך? וכל פעולה שתעשה, אם המוח שלך אומר לך שעשית אותה, עשית אותה. אם תאמין שאתה מרחף באוויר, והסמוראי יאמין שהוא רואה אותך מרחף באוויר, לך תוכח שאתה בעצם לא. השאה עצמית זה בובה של דבר.

אתה כבר נכנס לדיון סופר-פילוסופי

וזה לא העניין... ברור שאם אני במאטריקס אני משוכנע שיש משמעות לפעולות שלי, אבל השאלה המקורית הייתה אם אני רוצה לחיות בקשר הזה, כאשר העובדה היא שזה שקר (למרות שאני אישית לא יודע את זה)... ואני בוחר לא, כי במילותיך, מעצם השאלה (של מי שהתחיל את הטופיק), הוא נתן לי עובדה שגם אני חושב שאני מרחף, וגם הסמוראי מאמין, אני עדיין לא ואני לא צריך "ללכת להוכיח"...

למעלה