סיור לתוואי החומה:

• פותח הנושא p i g
  • פורסם בתאריך

eviv

New member
בשביל הפרוטוקול

את רעיון המדינה הדו לאומיות קידמו תקופה שלמה הזרם הציוני סוציאליסטי זה שאגב הקים את המדינה...

noamgk

New member
גם ארץ ישראל פעם הייתה מדבר.

ארץ ישראל, שהובטחה לנו, דממה ושממה 2000 שנות גלות, מחכה לעם ישראל שישוב לארצו. אף עם לא הצליח ולא יצליח לעשות באדמות ארץ ישראל מה שאנחנו עשינו ב-60 השנים האחרונות. שאר הארצות הובטחו לשאר העמים, ואם הם יטרחו קצת - האדמות האלה יתנו להם את מה שארץ ישראל נתנה לנו (טוב, קצת פחות), כברכת יצחק לעשו. אולי קשה לך קצת לעכל דברים כאלה במימדים גדולים, אז בוא נלך רגע וניקח דוגמית: גוש קטיף. אדמות חבל עזה נקראו בפי ערביי המקום "האדמה המקוללת", היות והם לא הצליחו להנביט פה עץ מאכל. כשהגיעו חלוצי גוש קטיף הראשונים, הצרות היחידות שלהם היו הרוח והחול. משרד החקלאות אפילו לא הסכים לממן את החממות והגידולים בטענה שהחלקאים יכשלו בניסיונותיהם. כעבור 4-5 שנים של חממות מתעופפות הוקמו חממות ובתים לתפארת בגוש קטיף, ואיתם טכנולוגיות חדישות - דוגמת חיסכון ב-40% מי השקיה, ושיטה לגידול עלים ללא תולעים (שגם נמכרת באירופה ובאמריקה). משרד החקלאות חזר על ארבע ו... מי שרואה דברים כאלה וקורא את הבטחות ה' בתורה (פרשת בחוקותי, למשל, שקראנו לא מזמן, ופרשת תולדות - ברכת יצחק ליעקב) ועדיין לא מאמין בבורא עולם, הוא המסרב לראות - הוא עיוור. שבת שלום

sela v

New member
אז מה אני צריך ללמוד מהדוגמאות

שהבאת? ביקרת פעם בנסיכויות במפרץ? ראיתי איזה פלאים יש שם? אז מה אם מצאו איך לגדל חסה בלי תולעים. אתה חושב שעד היום לא אכלתי חסה? אני דווקא נהנה לקבל תולעים בחינם. אתה יודע כמה עולה שרימפס איכותי?

eviv

New member
פלשתינה לא דממה ולא שממה

ובעלות על קרקע לא נקבעת ע"פ התקדמות טכנלוגית...

noamgk

New member
יש דברים שהם קצת מעל לחשיבתך?

אתה אתאיסט, מה שאומר שאתה אגואיסט ודי חצוף (האמת, זה ברור גם בלי קשר), ולכן קשה לך להבין שלכל דבר בעולם הזה יש ייעוד משלו. עם ישראל יועד לחזור לארצו - ארץ ישראל - וארץ ישראל יועדה לחכות לו ולתת לו את טובותיה כשישוב. אפילו הגויים הבינו את זה (מארק טווין, למשל). בין אם תרצה ובין אם לא, בכל הדורות הקודמים (פרט לאחרונים) אבותיך היו אנשים מאמינים, והם היו מלאים בכמיהה לארץ ישראל כמו כל היהודים האחרים בגולה. הם ידעו שארץ ישראל נועדה ליהודים, וגם הנשמה היהודית שלך יודעת את זה. חבל רק שחלק יהודים בשני הדורות האחרונים התבלבלו קצת. זה היה חוסך לנו המון בעיות.

eviv

New member
הערות

א. אני אתאיסט ב. אני לא אגואיסט ג. התנועה הציונית נבעה מרעיונות חילונים ורוב חבריה היו חילונים. ד. הנשמה היהודית שלי קיבלה תודעה משל עצמה? לא נהיית קצת מיסיונר???

noamgk

New member
אביב,

יש לך נשמה יהודית, שאין לה כלל קשר עם המעשים שלך. היא קיימת בך והיא סובלת בך, ואתה תזכה להכיר בה ביומך האחרון, כשהיא תעזוב את גופך. בין אם תרצה ובין אם לא - היא קיימת בך ובכל יהודי, והיא מה שמחברת את כולנו בקשר חזק - כעם יהודי - אחד לשני. קוראים לזה כנסת ישראל. מה שהחזיק אותנו כעם במשך 2000 שנות גלות, יחד עם תורה מסיני. אתה אגואיסט כי אתה שם את עצמך למעלה, אין מעליך כלום. אתה בעצם עשית מעצמך אדון לעולם ולכל מה שקשור בך, וזה אגואיזם פנימי ומעיד על חוצפנות. ואגב, חוסר אמונה באל מעיד על טיפשות בימינו. אולי לא הרבה אומרים את זה בפירוש, אבל זה נכון. לראות תינוק ברחם אימו, עץ גדל מזרע ואת העולם כולו ולומר - "אה, יופי, ככה זה" בלי להודות שיש כוח עליון שיצר את כל זה - זו טיפשות. חילונים הם גם יהודים. זו רק עוד הוכחה לנשמה היהודית. מה גרם לזרם חילוני להבעיר את הכמיהה הזאת לארץ ישראל בתוכו, לרצות כל כך מדינה יהודית בארץ ישראל? למה לא באוגנדה? למה למסור את הנפש למען ארץ - כשאפשר לקבל אותה בלי למות במקום אחר? או לטוס יחד עם כולם לאמריקה או לרוסיה?

זאת לא הסיבה שאנחנו צריכים לתת להם

באמת שצרות המאבק שלהם לא לגיטימית ולא מצדיקה לתת להם כלום.. בעקר כשככה הם חושבים שאנחנו מפחדים ומושפעים מטרור ומקבלים לגיטימציה להמשיך.. אבל אני בעד לעזוב.. עזבי לתת להם או לא.. פשוט ליצור גבולות ברורים בינינו לבינם.. גם כאן.. גם בגדה המזרחית... אם אנחנו מתערבבים יותר מדי גם בשטח שלהם אז אנחנו לא מתרחקים מהם..

למעלה