סיור לתוואי החומה:

• פותח הנושא p i g
  • פורסם בתאריך

sela v

New member
אם זה מפגש אז אני לא יודע מה זה

מפגש. הם אותו דבר הם מכירים את הישראלים ממה שרואים את ההפגנות של הכתומים, נשים בירוק, ואף יותר טוב הם מכירים את החיילים שנכנסים אליהם הבייתה.

KatyRose

New member
כן אתה צודק

החיילים אכן נכנסים הביתה סתם כך לא בגלל שבאותו הבית חיי טרוריסט וכן אתה צודק, איזה נוראיות ההפגנות של הכתומים!!!! כמעט כמעט כמעט נוראיות כמו הפיגועים המאסיביים והרצח המכוון של ה.. ממ.. ברברים?

sela v

New member
כן חיילים נכנסים לבתים

יותר בשביל להפחיד את האוכלוסיה המקומית, ולהראות שהם האדונים, ולא תמיד בשביל חיפוש מבוקש. והנה דוגמא מהעיתון של היום של תקיפה של ערבים ע"י יהודים.http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/587356.html הפגנות של הכתומים? מה עם אותם שני בחורים שתכננו לקחת אוטו ולהצית אותו בנתיבי איילון? אכפת להם ממישהו? הם היו יכולים לגרום לאסון, והמתבצרים במלון בגוש קטיף?

קוראים לזה הרתעה

כאשר יש מבוקשים ואוכלוסיה שתומכת בהם ומרשה לעצמה להסתיר אותם וכלי נשק אז כן אתה צריך להראות מי הבוס, זה לא עיניין של להיות אכזרי, זה עיניין של בטחון.

כן,

שמעתי גם את מה שהם אומרים בינם לבין עצמם, יש את אמצעי התקשורת שלהם, אני לא מחפש את הפלשתיני שידבר איתי בסיסמאות כמו "אני רק רוצה שלום", נו באמת..., מה הוא רוצה באמת?, אני יודע, אני יודע שזה גם טבעי שהם ידאגו לאינטרסים הפרטיים והלאומיים שלהם, בין אם הם גרים בשכם או במשולש, בכל זה אני מתחשב.

sela v

New member
יובל

אתה לעומת המתווכחת השנייה יותר רציני. גם אני דיברתי עם פלסטינאים, ולא אומר שכל הבעיות ניתנות לפתרון בהינף יד. מה שאני אומר כאן, ואומר שצריך להיות זה לא אומר שזה מה שאגיד לפלסטינאי, ובכל מקרה זה לא משנה מה אני אגיד כי עדיין השלטון לא בדיעה כמוני. אם נפגשת. היית רואה שלא כולם רק סיסמאות, ואומרים כן רוצים שלום. אני לא אומר שיש לי אלפי שעות איתם, אבל ראיתי כל מיני צדדים, ואכן השלום לא פשוט, אבל בדיבורים כמו של החברה השנייה שמתווכחת דומים לדעתי לאלה שחושבים שהצד שלנו לא פרטנר.

מה ההגדרה שלהם לשלום?

באיזה תנאים הם רוצים שלום, אני יודע שלא בתנאים שלי, אני לא חולק על העובדה שרוב הפלשתינים רוצים שקט בסופו של דבר, דגש על סופו של דבר, אני חולק על כך שהם מעדיפים את מה שהם מגדירים כ"צדק היסטורי" על פני שלום, אם גישה כזו אין יותר מידיי תקווה וחבל.

sela v

New member
רק ששני הצדדים יתחילו להתקרב

אחד לשני, אז חילוקי הדעות יקטנו, אבל כל עוד שני הצדדים מוזנים משידורי הטלוייזיה, לא נראה לי שבקרוב המצב ישתפר.

DaphneZ

New member
חחחח לוחמי חופש עלק...

"תהיה פוליטיקלי קורקט"... חחח קרעת אותי מצחוק כשמך הפרטי אתה עדיין מאוד... תם.

KatyRose

New member
ואני יודעת ש

כואב לך כשאנחנו משמידים מעבדות לייצור פצצות ובתים של מחבלים.. אבל בחייך.. זו לא סיבה לצאת לשרוף דגלי ישראל ולרקוד ברחוב עם כל פיגוע

אז כמה תיקונים

בית: מקום שבו אנשים ג ר י ם בו!, לא כל מבנה הוא בית, מבנה זה 4 קירות זה הכל, חלאס עם הפסקנות הדבילית ותתחיל לקלוט מה יש בתוך ה"בית" כאשר מבנה מכיל: - חמושים/טרוריסטים/פעילי טרור מאחד האירגונים הוא מטרה צבאית לגיטימית - מחרטות קסאמים/מפעלי ייצור למרגמות הם מטרה צבאית לגיטימית - מעבדות נפץ/מחסן נשק הוא מטרה צבאית לגיטימית - עמדות מודיעין/עמדות ירי הוא מטרה צבאית לגיטימית - מבנה ממנו יוצאות/מגיעות מנהרות להברחת אמצעי לחימה הוא מטרה צבאית לגיטימית, ועוד... מטרה צבאית = איום, איום משמידים נ ק ו ד ה!. חפים מפשע לא נרצחו, הכל שקרים ועיוותים. דוגמאות: הילדה ה"תמימה", עברה בשטח ביטחון של המוצב, מוצב במקום הכי מתוח והרגיש בעזה, מי שעובר שם פותחים עליו באש, זה הנוהל, ככה זה עובד, לא היה ווידוא הריגה, חחיליו של המ"פ הודו ששיקרו בחקירה, הילדה נהרגה וזה מצער, נהרגה ולא נרצחה, זה היה באשמתה ואשמת מי ששלח אותה, היא לא היתה בדרך לבי"ס, הבי"ס הוא בכלל לא היה בכיוון. "ילדים קטנים באמצע משחק כדורגל"?, אתה קונה את השקרים המטורפים של הפלשתינים?, מדובר בנערים שאחד: רצו לכיוון פילדלפי, לא היה להם מה לחפש שם אלא אם רצו להבריח או לבצע פיגוע, שניים: היו מבריחי נשק, נשק שהטרתו לפגוע באזרחים ישראלים, זה שהיו נערים או לא חמושים למעיד על רצח, הם היוו איום ואיום מורידים. מה אתה רוצה שנעשה אחרי שאנחנו קוברים את מיתינו??, נלטף את הפלשתינים?, נגיד להם "אנחנו מבינים אותכם, הכל באשמתינו"?.

סבבה

זה יקרה כאשר נדע את השאיפות הסופיות בהחלט של הפלשתינים, נהיה בטוחים שאין יותר אירגוני טרור, נדע שמדינה פלשתינית זה אומר לצידה תהיה מדינה יהודית ולא דו לאומית או כל אזרחיה, תאמין לי אין לנו מה לחפש שם, בערים ובמחסומים, כשיהיה למי לתת ניתן, זה לא בא בחינם.

KatyRose

New member
עזוב, אנחנו צריכים לתת להם.

באמת אנחנו מרשים לעצמנו יותר מדיי בתקופה האחרונה כאילו... לחיות..... קצת התלהבנו , לא נראה לך? אחרי הכל.. תראה איזה חוצפה.. תראה כמה שטח יש לנו בעוד הם דחוקים לתוך מדינה קטנה... איזה צמאי דם אנחנו, פשוט כלום לא מספיק לנו. תמיד רוצים עוד עוד ועודדד... פוגעים בחפים מפשע בשביל ההנאה, כי הרי אין לנו עוד מה לעשות בחיים. משעמם לנו, אז אנחנו שולחיםבחורים צעירים אל מותם כשאיזה מוחמד קם בוקר אחד ומחליט להתפוצץ למישהו בפרצוף, וכמה שיותר הרוגים- יותר טוב. לוחמי חופש עאלק. אם הם לוחמי חופש, והם רוצחים בצמיאות דם רבה וחוגגים את זה אחר כך בחוץ, אז סבבה, למה לנו אסור שיתפלק לנו מדיי פעם ואיזה שלושה חפים מפשע ימותו בניסיוןלחסל מחבל? גם אני רואה את זה בתור הגנה עצמית.. עאו שאצלכם זה בסדר לרצוח תינוקת קטנה כל עוד עשה את זה פלשתיני מ"הגנה עצמית" (אכן התינוקת הייתה ראש אחד מארגוני הטרור הגדולים בישראל) הסרבנים בכלל בעד לפנות את כל המדינה (אנחנו נפנה אותה כמובן, הם ישארו עם אחיהם הפלשתינים לחגוג את התבוסה) סרבנים, אתם כאלה כפויי טובה. לפעמים נראה לי ששכחתם בזכות מי אתם פה. בטח שלא בזכות הפלשתינים, נגיד כך.

sela v

New member
אתה שוכח שיש 5 ומשהו מיליון יהודים

במפה שלך לעומת כמה מאות מיליונים. רוב השטח במפה שלך הוא בכלל מדבר, ולא ניתן לחיים.

KatyRose

New member
אני בחורה

אז סבבה תאמין לי שאפילו השטח המעט שנותר להם שכן ניתן לחיים הוא בערך פי שמונים מאיתנו ומה אתה רוצה שנעשה? לדעתי בואו נזרוק את כל היהודים לים צמאי דם שכמותם רק לחיות ולחיות יש להם בראש ולהנות מהמדינה היחידה שיש להם, שעם כמה שהיא צנועה היא מפותחת, יפה ולא ברברית. וגם אצלנו יש מדבר, כל הפאקינג נגב מבאר שבע עד אילת בקושי מיושב. תגיד אתה מעריץ גם את היטלר או רק את השייח יאסין?

גם אנחנו 60% מדבר

שטח זה שטח, להם יש הרבה יותר אבל עזוב, אותי לא מעניין כמה מדינות יש להם, מעניינת אותי המדינה שלי וזה שתמשיך להתקיים כמדינה יהודית, לא דו-לאומית ולא מדינה של כולם, מדינה שלי, זה התנאי הבסיסי, נעשה את זה ואותי אישית בכלל לא יעניין אם יש להם 20 מדינות או מאה, העיקר שחלקת האלוהים הקטנה שלנו תשאר שלנו ורק שלנו, המיעוטים ישארו מיעוטים ויקבלו זכויות אזרחיות, כל ביטוי לאומני אחר ישותק, למדינה יש לאום אחד, כל לאום אחר הוא איום וסכנה.

sela v

New member
אני אישית לא רואה הבדל בין עמים

אבל זה אני, ואם רוב היהודים רוצים מדינה אני לא מתנגד לכך. נראה לי אפילו חשוב ההפרדה כמה שאני לא אוהב אותה, כי אכן יש שוני באופי בין אנשים שונים, ואני לא רואה איך אפשר לקיים מדינת לאום אחד לישראלים יהודים ולפלסטינאים. עדיין זה לא אומר שצריך לדרוס מיעוטים שחיים במדינה. צריך לדעת להתמודד עם בעיות בחוכמה ולא בכח, ואי אפשר שכולם יהיו מרוצים. אני בטוח שאפשר להפוך את המזרח התיכון למה שאירופה היום, רק צריך רצון ואמונה משני הצדדים, אבל גם הצד הישראלי תראה איך הוא מדבר. יש עדיין פערים עצומים לגישור, אבל חייבים לנסות.

KatyRose

New member
וואי אתה נשמע כמו מישהו

שלא חיי כאן, לא נהנה מהבטחון, מהחופש של המדינה "ואם רוב היהודים רוצים מדינה אני לא מתנגד לכך" ואתה לא רוצה מדינה? אוייי עשית לנו טובההה תודה תודה לך חמוד שאתה חיי במדינה שלנו רק כי רוב היהודים פשוט רוצים מדינה אז אתה לא תתנגד לכך.... כמה מתוק מצידךך אנחנו כל כךך שמחים שאתה חי כאן בבקשה תישאר עוד ,רובנו רוצים מדינה נווו בבקשה עשה לנו את היום.... "אי אפשר שכולם יהיו מרוצים" בטח, רק הרוצחים צריכים להיות מרוצים, למה? כי הם מיעוט. ולהיות מיעוט נותן לך הרבה יותר זכויות, אז מה שאתה רוצח, אז מה..אתה מיעוט.. אחלה הגיון. אמרת גם מקודם משהו על היהודים ששמים צמידים כתומים והשווית אותם בכך לפלשתינים. אתה צודק!!! איזה פשע נתעב זה לשים צמיד כתום ולהפגין!!! אפילו לצעוק "מוות לערבים" איזה פשע שכמובן משתווה מאוד כשפלשתינים רוצחים בכוונה ילדים ואז רוקדים עם הגופות שלהם ברחוב ועושים עליהם לינץ' ומעריצים טרוריסטים. מה אתה משווה בכלל?! אז אחלה הגיון, באמת. אתה יכול לרצוח, כי אתה מיעוט, וזה לא נורא. תעשה לינצ'ים על גופות של חיילים, כי אתה רוצה מדינה וכי אתה מיעוט, אז זה בסדר. תמחוק משפחות שלמות ואחר כך תהלל את מי שביצע את זה ותעריץ אותו, זה בסדר, כי אתה עומד כל יום במחסום כדי שהשכן שלך לא ירצח יהודים. אבל אתה בשום פנים ואופן לא יכול לשים צמיד כתום ולהפגין ואפילו לשנוא בלב עם עצמך ערבים, זה כבר פשע נתעב. אתה גם לא יכול לעכב פלשתיני במחסום ולעשות עליו בדיקה- כי זו כזו הפרה של זכויותיו. אז מה שאם לא נעשה את זה אז יהיו הרבה יותר פיגועים וישראלים ימותו, ככה זה, מותר, הערבים רוצים מדינה. סליחה, ע-ו-ד מדינה. אז כולנו צריכים להשפיל ראשנו, להתנצל יפה יפה ולעזוב את המקום. חוצפה כזאת מצידנו לזכות בשטחים ובמדינה שלנו בדרך הכי הוגנת שיש. הגיון ממש ממש מעוות, עם דיעות כמו שלך, אין פלא שהמדינה שלנו נראית כמו שהיא. בטח היית מוציא להורג אישה שמנסה לדקור את בעלה שמתעלל בה שנים, ואת הבעל היית הופך לקורבן האומלל.

sela v

New member
צודקת אני לא חי במדינת ישראל

כי הייתה לי האפשרות לעזוב, ולא לחיות בבועת הלחץ הישראלית. אבל לרוב הפלסטינאים אין ברירה, והם נאלצים לחיות שחרבם של המתנחלים וקומץ חיילים שוררים מעופפת מעליהם. דוגמאת הלינץ' בחיילים היא חד פעמית, ולא זכור לי עוד מקרה שהפלסטינאים עשו דבר דומה, כלומר התעללות בגופות, אבל אולי אני לא זוכר טוב.

למעלה