סיור לתוואי החומה:

• פותח הנושא p i g
  • פורסם בתאריך

p i g

New member
סיור לתוואי החומה:

ביוני 2002 החליטה ממשלת ישראל להקים את גדר ההפרדה, שמטרתו המוצהרת הייתה למנוע כניסה של פלסטינים מהגדה המערבית לתוך ישראל בצורה בלתי מבוקרת. תוואי הגדר עובר ברובו בתוך שטח הגדה המערבית ולא על הקו הירוק. באזורים בהם הושלמה כבר בניית המכשול ניכרת בבירור הפגיעה הנרחבת בזכויות האדם של הפלסטינים המתגוררים בסמוך לו. המשך הקמתו בעומק שטח הגדה, כפי שהחליטה הממשלה באוקטובר 2003, יגרור בהכרח פגיעה נוספת בזכויות האדם של מאות אלפי תושבים. מכתב השמיניסטים בשיתוף עם קואליציית נשים לשלום מזמינים אתכם לסיור מודרך על תוואי הגדר. בואו להסתכל על המציאות היום יומית של הכיבוש, בואו לראות איך זה לחיות מאחורי חומה. הסיורים יתקיימו בתאריכים 22.6 וב- 26.7 דמי השתתפות הם 20 שקל לכיסוי הוצאות הנסיעה. שעת יציאה 13:00 מתל אביב (משך הסיור כחמש שעות) המסלול- אבו דיס (מהצד הערבי ומהצב הישראלי) א-ראם קלנדיה לפרטים נוספים: יעל- 0545765123 תם-0506340093

כמה דברים:

קווי 67' הם פוליטיים ולא קווים ביטחוניים, ללכת לפי הקווים האלה זה כאילו להגיד שיש משהו בקו הזה למרות שאין (הוא לא מפריד בין העמים). קווי 67' לא קדושים, קווי 67' לא תואמים את המציאות הנוכחית של היום (אנחנו כבר לא ב67'), קווי 67' לא תואמים תוואי ביטחוני, לא טופוגרפית, לא מטעמים של קרבה לישובים יהודים ליד הקו, אין שום סיבה אמיתי להיות צמודים אליו, ברור שצריך להשתדל כמה שפחות שהגדר תעבור באמצע גידולים חקלאיים של פלשתינים אבל כאשר הברירה היא להרחיק את הגדר מהיישוב היהודי ולפגוע במטעים של פלשתיני או לא לפגוע ולשים אותה צמוד לישוב היהודי הברירה היא ברורה, להרחיק מהישוב. זכויות אדם כפי שאתה מתייחס אליהם אלה זכויות אדם כפי שנכתבו בתנאי ווקאום, תנאי מעבדה, בעולם אוטופי, זכויות אבסולוטיות שלא תלויות בכלום, אז זהו שאין כזה דבר, אנחנו לא חיים בווקאום, לא במעבדה, הסכויות לא יכולות להיות אבסולוטיות, יש עוד שיקולים ואי אפשר ישר להפנות אצבע מאשימה, ברור שמישהו נפגע, השאלה היא מי אתה מעדיף שיפגע, באיזה צד אתה?, אתה מעדיף הרוגים ישראלים או כמה עצי זית כרותים?, בלי "זה לא כל כך פשוט..." זה כן כל כך פשוט, תבחר פשוט מה חשוב לך יותר.

p i g

New member
אה אוקיי...

אני רוצה שהאוכלוסיה הפלסטינית תחיה חיים חופשיים לא תחת משטר צבאי.

KatyRose

New member
ואנחנו רוצים שלא יהיו

יותר פיגועים ושחפים מפשע לא ירצחו ברחובות באכזריות, שלא ירו לתינוקות בראש מטווח אפס ושאחרי כל פיגוע הפלשתינים לא ירקדו ברחוב ויחגגו כשהם שורפים את הדגל שלנו אז?

p i g

New member
ואני רוצה

שלא יהיו יותר הריסות של בניינים וחפים מפשע לא ירצחו ברחובות באכזריות, שלא ירו בילדים קטנים באמצע משחק כדורגל, ושאחרי כל פיגוע לא יורידו פצצה של טון על עזה אז?!

KatyRose

New member
נו כמובן שחיים של

מבריחי נשק שתכננו להבריח את הנשק שהיה הורג איזה ילד ישראלי שהיו ליד מגרש כדורגל יותר חשובים לך מחיים של תינוקת בת 10 חודשים שצלף פלשתיני ירה לה בראש ואתה אמרת בעצמך "שאחרי כל פיגוע" בדיוק שיפסיקו לעשות פיגוע ואז לנו לא תהיה סיבה להוריד פצצה של טון על עזה

p i g

New member
לחימת חופש פלסטינית לא פיגוע

תיהיה פוליטיקלי קורקט. ומתי היה פיגוע בזמן האחרון בתוך ישראל ע"י פלסטינים?! כבר הרבה זמן לא היה, אבל הרצח בשטחים ע"י צהל ממשיך ולא עומד להפסק...

בטח עם מחשבה מעוותת כמו שלך

אתה תקרא למותו של ראש הגיהאד שנהרג לאחרונה בשכם רצח מבריחי נשק ומניחי מטענים, רצח ועוד כל מיני מקרים דומים, פשוט אדיאולגיית חמאס, אולי תצטרף אליהם, הרי מבחינתך הם "לוחמי חופש".

sela v

New member
מזמן לא הייתי פה

וחזרתי בגלל מה שהיה בבג"צ אתמול, והבזיון לפי דעתי של אנשי הימין ששוללים את הלגיטימציה מבית המשפט, וכמעט ומתירים דם. אבל לפי דעתי כל עוד שני הצדדים חושבים שמה שהצד השני עושה הוא לא חוקי הסכסוך לא יגמר. למה אתה חושב שהמניעים שלך יותר חזקים, מאשר המניע הפלסטינאי על אותה אדמה?

KatyRose

New member
כי הם רוצחים באכזריות ובכוונה

חפים מפשע וחוגגים אחר כך ברחוב ונושאים דגלי צלב קרס וצורחים "מוות ליהודים" ולא- "שלום עכשיו" זה למה

sela v

New member
הם

אני גם מכיר הם שמסתובבים עם חולצות כתומות וצועקים אותו דבר כלפי הצד השני. גם אצלהם יש רוצחים, ולא משנה המספר באחוזים למי יש יותר רוצחים. החלק של השלום עכשיו בצד הישראלי גם לא גדול במיוחד.

KatyRose

New member
אני רוצה שלום

ואני נגד אלימות ומלחמה אבל מי שידקור אותי ואת הילד שלי אני לא אפרוש את ידיי ובחיוך רחב אגיד להם: "בבקשה עוד" ואלטף אותם על הראש הם מתנהגים בצורה ברברית וחייתית- שידעו שיש לזה גם השלכות.

sela v

New member
ומי אמר לך בעד מה הם?

הטלויזיה שלך? בעד איזה שלום את? שאת כבשת את שטחי יהודה שומרון ועזה? אפילו שופטי בג"צ אמרו שלשום שאלו לא שטחים ישראלים.

הם גם לא פלשתינים,

אם לא שמת לב לישראל עדיין אין גבולות מדינה קבועים, בגלל הרקע ההיסטורי והנסיבות שהובילו לכך לה"כבשנו" (לא יותר מאשר שחיפה "נכבשה" או אשדוד, או צפון תל אביב, וכו'...) התיישבנו שם, בשטחים רקים, זה לא שהקמנו ישובים על כפרים ערביים שהיו שם, השטחים היו רקים.

sela v

New member
האם אי פעם דיברת/פגשת פלסטינאי

או את כל הידע את שואבת מהטלויזיה?

KatyRose

New member
כן, הייתה לי פגישה נורא נחמדה

עם פלשתיני שרצח את דוד שלי וככה גם למאות אלפים אזרחים כאן במדינת ישראל שפגישתם האחרונה עם פלשתיני לא נראיתה משהו... ואין צורך לשאוב מידע מהטלוויזיה, אתה רואה את החוגגים ברחובות עם דגלי ישראל שרופים , צלבי קרס (מממ... צלבי קרס.. מעניין מה המטרה האמיתית של פלשתינים? שלום ואחווה. כי זה בדיוק מה שצלב קרס אומר) צורחים בברבריות כמו בהמות "איטבח על יהוד" ואלפי ילדים פלשתינים שהולכים בשורה עם רובים מפלסטיק ומטעני חבלה ומעריצים את המחבלים המפורסמים יותר, פתאום יוצא כל החשק להכיר ולפגוש אותם...

למעלה