סיור לתוואי החומה:

• פותח הנושא p i g
  • פורסם בתאריך

sela v

New member
ורציתי להוסיף

שלצעוק מוות לערבים זה דבר חמור ביותר. מה היית אומרת אם באיזושהי הפגנה היו צועקים מוות ליהודים? ישר היית אומרת שהם אנטישמים.

noamgk

New member
מי צועק מוות לערבים?

אני ימני מאמין, לובש חולצה כתומה (לפעמים), שם צמיד כתום ולא בעד "מוות לערבים". מוות למחבלים - כן. לערבים כולם - לא. אני מאמין בטרנספר לערבים נוסח גנדי הי"ד, זה הפתרון היחיד שיביא שלום, ולא שלום הזוי כמו שלך, אלא שלום אמיתי. בין עם ישראל לעצמו ובין מדינת ישראל לשאר אומות העולם.

KatyRose

New member
אז את זה אתה מגנה

אבל את הפלשתינים החוגגים ברחובות כשיהודים מתים אתה לא מגנה יודע מה? אתה אמרת בעצמך, אתה לא חיי במדינה אז עדיף שתשתוק אוקיי? כמו שאומרים על גברים שמביעים דעתם על כאבי לידה: אין רחם, אין דיעה אותו הדבר בדיוק כאן לא חיי את המציאות היומיומית שלנו? שב בשקט.

sela v

New member
אז ככה זה עובד היום?

לא מוצא חן בעיניך משהו אז את אומרת שתוק? כל עוד ברשותי דרכון ישראלי, וגם אם לא הייתי אזרח ישראלי אני אדבר כמה שמתחשק לי. ואני חייתי את הגועל שתושבי ישראל מייצרים עד לפני שנתיים.

KatyRose

New member
אז ככה זה עובד היום?

לא מוצא חן בעינייך משהו אז אתה ישר קוטל אותו בלי להסתכל על העובדות כפי שהן? צא מהבועה הקטנה והורודה שלך...

KatyRose

New member
אה ו

צלף שיורה בתינוקת בת 10 חודשים? פיגועים במועדונים בתי קפה מסעדות אוטובוסים זריקת קסאמים על גני ילדים? פיצוצים בבתי מלון קיוסקים מכולות זה לא חשוב?

כמה הבהרות

דוזים - מיעוט נוצרים - מיעוט צ'רקסים - מיעוט "ערביי ישראל" - פלשתינים, לא מיעוט, לאום. עם מיעוט, מיעוט שמקבל אותך חיים בדו קיום ושלום, בין לאומים, הפרדה, הפרדה כמה שיותר מלאה.

sela v

New member
זה מה שאמרתי

גם אני לא רואה איך בתקופה הקרובה אפשר לחיות איתם יחד, בשביל זה אני בעד חלוקה לשתי מדינות

זה רוב העם חושב, גם אני

ההבדל היחידי ביני לבינך שאני לא חושב שקוי 67' מפרידים בין העמים ולכן הם לא רלוונטים, אני לא חושב שיש כזה דבר אדמות פלשתינאיות, יש אדמה של אחמד או פאטמה, לא פלשתינאיות, יש את עיניים הזיקה היסטורית-דתית שאני לא מתעלם ממנה, היא משתנה שאני מתחשב בו, הרבה יותר מציוץ כל שהו של האו"ם או אמנסטי, יש את הנסיבות שהובילו לשליטתינו באיו"ש, עוד גורם שאני לא מזניח אותו ומבטל אותו כאילו הוא חסר חשיבות, יש את העובדה שחצי מהגדה היתה ריקה מתושבים, יש את העובדה שבתוך ישראל של 67' יש כ20% פלשתינים, "ערבים ישראלים" שהם פשוט פלשתינאים, אסור להסתתר מאחורי מכבסת מילים, על כל זה אני מסתכל והמסקנה הסופית שלי: שני מדינות לשני עמים, פלשתין פלשתינית, ישראל מדינתו של העם היהודי ולא שום דבר אחר כמו דו-לאומית או כל אזרחיה, גבולות על פי עקרונות דמוגרפים, פיזור של לאום ולא קווים חסרי חשיבות כמו 67', חילופי שטחים, הפלשתינים נשארים ככה עם ה22% שלהם וישראל עם השאר, אין ארץ ישראל השלמה, אין "פלשתין הגדולה", אין צדק מוחלט, יש רק פתרון הוגן לשני הצדדים.

sela v

New member
שתי דעות שונות

אבל פתרון דומה. גם בישראל יש הרבה שטחים ריקים אז מה הם לא שייכים לאף אחד? בקיצר אני לא חושב שבשמאל תמצא מישהו שהוא נגד מדינת ישראל אולי יש כאלה שחושבים שכדאי שתהיה מדינה דו לאומית. אני גם חושב שזה רעיון טוב, אבל לא פרקטי, ולכן לא יכול להתקיים.

KatyRose

New member
תן לי להבין משהו

שתי שאלות: אתה נגד מדינת ישראל? בטוח שהשם הפרטי שלך זה לא אדולף?

sela v

New member
את חסרת בושה

ואני חושב שהשם שלך הוא אייכמן, יותר טוב? לגבי השאלה הראשונה. השאלה איך את מגדירה מתנגד.

KatyRose

New member
אייכמן?

וזה קשור כי.... ? איך מגדירה מתנגד? מה אתה מצפה? הא? שנפנה את המדינה או נחיה כאן כמיעוט שנשלט על ידי העם הפלשתיני והברברי. (נעשה כל היום טולולולולו ברחובות כשיהיה פיגוע בסדר גודל עצום בארה"ב ובישראל נרוץ עם גופות ונשלח את הילדים שלנו לקייטנות חמאס ונצפה בהם בדמעות (אושר כמובן) כשהם יוצאים למשימת התאבדות?

KatyRose

New member
תראה, אתה לא חושב שדו קיום יעבוד

אבל מצד שני גם אתה אוהב כזה פלשתינים... אז האופציה היחידה שאנחנו נלך קיבינימאט והם ישארו כאן נו הרי מה אכפת לך, אתה לא חי כאן

sela v

New member
דו קיום לא הולך

בגלל אנשים כמוך בשני הצדדים. אם אני אצליח לשכנע אותך, ואת תשכנעי עוד מישהו, ואותו דבר בצד השני. אז כן יהיה דו קיום.

KatyRose

New member
אנשים כמוני בשני הצדדים?

סליחה באמת שהם רוצים לרצוח אותי ואני פשוט לא רוצה שהם ירצחו את הילד שלי או שאתה היית מלטף על הראש כלב שהיה קורע לילד שלך את הפרצוף?

אם כבר, האדמות היו ירדניות

הם היו כאלה עד 88', מאחר ויש לנו זיקה היסטורית לשטחים האלה (דבר שאתה לא מכיר בו וחבל), מאחר אנחנו אלו שהותקפנו ב67' (לא קמנו יום אחד והחלטנו לכבוש), מאחר וניצחנו אז התיישבנו על השטחים הרקים שם, נכון, זה לא נעשה בחוכמה ואני בעד פינוי חלק מהן מאותה סיבה, לא בגלל שאלו "אדמות פלשתינאיות", או בגלל האו"ם, אותם ישובים מפריעים לרעיון המדינה היהודית ברציפות טריטוריאלית, אני בעצם בעד פינוי כל ישוב יהודי המפריע לרציפות ולהפרדה, הפרדה שהיא שני מדינות לשני העמים, אם אין הפרדה בין העמים אז בעצם פיספסנו את כל הפואנטה, רק מנקודה זו של הפרדה אפשר להגיע לדו-קיום אמיתי, בלי "להבין" ולהתרפס בפני הצד השני, רק כאשר לכל אחד יש את המקום שלו. מדיה דו-לאומית היא רעיון שיקרי לא הגיוני, לא ראלי, אנטי ציוני שבסופו ישראל מסיימת את תפקידה ובמקומה קמה פלשתין 2, זאת על פי העובדה שאנחנו דמוקרטיה והרוב יהיה פלשתיני, הוא יקבע הכל על פי האג'ידה הפלשתינית, לא באתי להיות מיעוט נקודה, גם אם אני צריך להיות "לא דמוקרטי".

למעלה