סידור הארון

tingumi1

New member
זהו,

יש ממש בגדים שהם "בדרך החוצה", ברגע שיכנסו בגדים חדשים לארון...

את הולכת עם שמלות גם בחורף? אני מאוד אוהבת אבל ממש שונאת גרביונים...! מציקים לי באיזור המפשעה, חותכים אותי בבטן ויוצרים קפל שלא היה שם קודם ונקרעים במהירות...

יש לך ניסיון עם ירכונים? חשבתי לנסות, אבל... זה באמת נשאר תפוס לירכיים?...

Capelli Neri

New member
אני מאוד אוהבת

גרביונים, אז אני לא יכולה להזדהות. אין לי ממש נסיון עם ירכונים.
לגבי שמלות בחורף - פעם הייתי הולכת יותר, אבל החורף בירושלים ממש קר, אז לא תמיד זה פרקטי.

מה שלא לבשת בשנה האחרונה, לדעתי גם לא תלבשי.

מה שאת בספק לגביו, את יכולה להשאיר בצד. לי יש בגדים כאלו שאני לא בטוחה שרוצה למסור ומצד שני לא לבשתי, השארתי בשביל הספק שאולי כן אלבש. אם אראה שלא אלבש בשנה הקרובה, אמסור הלאה ואז גם אהיה שלמה יותר עם המסירה.
גם אני הייתי בדילמה הזו. הייתה לי תקופה (לפני 5 שנים) שהייתי קונה מלא בגדים לאירועים, לא בגדים שאפשר ללבוש ביומיום אלא נטו לאירועי ערב. ואז התחלתי ללמוד לתואר ראשון ולא היה לי מה ללבוש (בדיוק השתחררתי מהצבא) ופה חל השינוי. החלטתי שאני קונה רק דברים יומיומיים ואם יהיה אירוע אני כבר אקנה משהו. היום אני בוחנת היטב מה אני קונה וקונה נטו ליומיום.
חשוב מאוד לקנות פריטים שבאמת יושבים בול ושאת אוהבת מאוד. אני למדתי לא לקנות שטויות גם אם בא לי מידי פעם. לא מתפתה!\
בעבר הייתי לקוחה של מישהי בתחום הטיפוח שהייתה מתלבשת מז'ורנל, כל בגד היה מושלם וכל נעל וכל תיק. יצא לי לדבר איתה על הנושא והיא אמרה לי שיש לה ארון מצומצם אבל כל פריט מושלם! ואכן הייתי רואה שהיא ממחזרת אבל כ"כ בסטייל.
וממנה למדתי שלא חשובה הכמות אלא האיכות. אני למשל לובשת המון מכנסיים מחויטות שחורות אבל אין לי הרבה מבחר. כל אחד שקניתי מושלם! ולכן אין לי הרבה. לא קונה בערך אלא בדיוק. עכשיו קניתי אחד בחו"ל של ארמני, עלה המון אבל בחיים לא היו לי זוג מכנסיים שישב כל כך יפה ומתאים.
לגבי סריגים, בחורף החנויות מוצפות בסריגים כל כך יפים. בפועל, בישראל אין חורף ואין טעם להחזיק מיליוני סריגים. גם את למדתי לצנזר עם השנים.
לגבי נעליים ותיקים, דווקא מהם אין אף פעם יותר מידי.
את הסינון שלי אני עושה בבגדים. אני ממליצה לך שיהיה לך: מכנסיים שחורות מחויטות, ג'ינסים - לי אין מלא אבל כל ג'ינס מושלם ואני אוהבת אותו, לגבי עליוניות, תלוי מה את אוהבת - בלייזרים או ממש מעיל. מניסיוני מעיל צמר מחמם צריך אחד בקושי. עדיף להשקיע בבלייזרים קלילים.
שמלות יומימיות. לא מבד טריקו הכוונה שלי אלא לא שמלות מפונפנות לערב.
חצאית טובה שתרגישי בה נוח. ברגע שיהיו לי מס' פריטים שממש תאהבי, יהיה לך קל לשלב ביניהם.

ועוד משהו, שימי לב על אילו פריטים את "חורשת"

זה ילמד אותך מה את אוהבת ומה מחמיא לך.
ככה אני למדתי על עצמי!

tingumi1

New member
כתבת בדיוק את מה שאני שואפת אליו

מלתחה שכל פריט בה הוא בדיוק, ורצוי גם איכותי וטוב.. אם כי - במלתחה מצומצמת גם הבלאי יותר גדול...

ובקשר להערה השנייה שלך - אני כרגע מאוד רוצה לנסות ולגוון את המראות שלי מבחינת סגנון (וגם להפתח את הסגנון הנוכחי שלי..)

התחלתי לפזול לסגנון קצת יותר אורבני, ואני מאוד אוהבת את הבלוגרית הזו
וhttp://girlwithcurves.tumblr.com/

אבל תמיד נראה שיש לה שפע של בגדים, נעליים, תיקים, תכשיטים ומה לא!

מכיוון שאני לא התברכתי בשפע הזה אני מתכוונת לקנות רשימת פריטים מצומצמת שתתווסף לארון, ולנסות להוציא מהם כמה שיותר מראות, שכולם מדוייקים ונכונים לי (כמה יומרנות, אה?
)

לגבי בלאי, לא רוצה סיבה שבגד / נעל יתבלו.

אני אומרת לך מניסיון, יש לי זוגות נעליים בני 5 שנים שהם חרישה!!! הן לא נראות חדשות מהקופסה אבל בהחלט נראות נהדר.
את לא חייבת לקנות יוקרתי אבל תקני טוב, אל תתפתי לזבל.
רוב המוצרים בחנויות בשימוש נכון וכביסה נכונה יישמרו לשנים ארוכות.
יש לי חברה שמתלבשת מז'ורנל, אני הייתי בטוחה שיש לה בית שכולו בגדים וגיליתי שלא. אין לה מלא דברים אבל היא יודעת להתאים פריטים בצורה נפלאה וכל פריט שיש לה יושב עליה נהדר.
עוד כמה דברים חשובים: איפור ושיער זה מוסיף והרבה. כשהשיער שלי לא מסודר כמו שאני אוהבת (קרי מפונפן למשעי) אני לא אוהבת להתלבש ולא משנה מה אלבש.
גוף טוב - לא חייבת להיות רזה או כל מודל אחר, אבל למשל אימון כושר יתן לך הרבה לנפש, לאו דווקא מבחינת מראה, לפחות אצלי זה ככה.
אם כל המסביב (שיער, פנים נקיות, ציפורניים וכו') יהיו מסודרים, את תרגישי הרבה יותר טוב גם אם תלבשי במשך שבוע את אותו הדבר.
לי זה ממש חשוב וממש משפיע על המראה שלי מבחינת הרגשה פנימית.
ואל תקני סתם, תקני רק פריט שאת ממש מרגישה בו טוב, אל תקני בשביל לקנות. למשל עכשיו בחו"ל מדדתי שמלה מקסימה של ארמני, אבל עשיתי "חושבים" ויש לי הרושם שהיא תהיה יותר בארון מאשר עלי, אז ויתרתי עליה ולא בצער רב.

תפס אותי בזמן שרשור הזה

אני בדיוק בדרך למסע קניות עם תוכנית להכניס קצת צבעים כהים וניטרלים וגם פריטים חלקים ללא הדפסים למלתחתי הכה צבעונית ורועשת

קושי העיקרי אצלי הוא במציאת מכנסיים
מקווה להצליח

tingumi1

New member

נראה לי שהרבה מאיתנו מרגישות עם החגים וההתחלה של הסתיו צורך בשינוי והתחדשות.. בהצלחה!

בסוף יצאתי עם 5 פריטים שרק שניים מהם

עם הדפסים.
קניתי - שני זוגות מכנסיים: אחד ג'ינס ואחד כחול כהה
ג'קט אד חום כהה
שתי חולצות - אחת עם הדפס גאומטרי בשחור וכחול רויאל ושניה מבד שיפון כחול נייבי בהדפס פפיונים לבנים קטנים וצווארון פיטר פן לבן

tingumi1

New member
איזה כיף! תתחדשי! אני בדיוק סיימתי עכשיו

לקרוא את 30 ימי האתגר שלך. אז קודם כל מאוד נהנתי לקרוא אותך באופן כללי, ממש עוברת תחושה נעימה של מי שאת. דבר שני הבת שלך יפיפייה (!!!), דבר שלישי, נורא יפה לך אודם אדום! (אני מתה על אודם אדום..., אבל נוטה בעיקר להסתובב איתו בבית, ללמוד למבחנים...
)

ולעניינינו, זה נראה לי מאתגר ומעניין.., אבל יש לי בעיקר שמלות, ולא חולצות ומכנסיים (וגם מעט חצאיות) כך שיהיה קשה ליצור הרבה שילובים... אבל אני חושבת שאעשה משהו בסגנון , רק "בקטן"... נניח 15X15..., מה דעתך?

איזה כייף לקבל מחמאות

עשית לי חשק לחזור ולקרוא וגיליתי שעברה בדיוק חצי שנה.
שעון הקיץ שהוחלף אז הופך שוב לשעון חורף
אני שוב באמסטרדם
וגם לפני שבוע כתבתי סטטוס בפייסבוק על אזעקת שווא שהפעם תפסה אותי בזמן נהיגה .
כאילו כלום לא השתנה מלבד החשק שלי עם בוא החורף למלתחה קצת פחות צבעונית או אולי סתם יותר כהה.

ולענייננו:
אכן שמלות אינן מספיק וורסטיליות ונראה לי שזה אומר שבקניות העתידיות שלך תחפשי יותר חצאיות /מכנסיים.
אפשר בימים קרים לערבב שמלות עם ג'קטים/ קרדיגנים פתוחים/ חולצות / שרוולונים.
אפשר כמו שעשיתי להתאים חצאית מעל או מתחת לשמלה
וזה גם הזמן להכניס לשימוש את כל האקססוריז שלך

עוד מילה לגבי שמלות:
ראיתי גם בפורום וגם בחנויות שמלות שנראות כמו חולצה וחצאית ( מבחינת שילוב הבדים שלהן כלומר החלק העליון מבד אחד והחצאית מד אחר ) ושמלות כאלו לדעתי חבל לקנות.
עדיף להשקיע בחולצה וחצאית שכל אחד מהם יכול להתערבב עם פריטים אחרים מאשר בשמלה אחת כזו שתיתן תחושה של חזרה קבועה על אותו שילוב.

אתגר 15 על 15 הוא התחלה טובה
לי מנהלת הפורום עשתה אתגר של 6 או 7 אבל לדעתי זה הרבה יותר קשה ויש הרבה פחות אפשרויות.

אולי פשוט תוציאי את כל הפריטים שאת אוהבת /מחמיאים לך/יכולים להתערבב ותספרי אותם?
אני בטוחה שאתגר כזה ישדרג את ההכרות שלך עם המלתחה שלך ולמעשה ממש עכשיו מתחשק לי להתחיל אתגר נוסף כזה ( הפעם בלי לפרסם אותו אלא רק על מנת לסדר לעצמי בארון מדף שמתחשק לי לשחק איתו ולבנות ממנו כמה שיותר מראות)

מחכה לעקוב אחרייך ואני כאן לזריקות מוטיבציה

tingumi1

New member
תודה!!

אני לא אצלם, פשוט אין לי מצלמה (טוב נו, ואני גם קצת פרנואידית...
), אבל בהחלט אנסה ואשתף:)

נראה לי שלא אתחיל ממש עכשיו, אלא אחכה שיהיה סתווי יותר, ואז אוכל גם "לשחק" עם השמלות שיש לי.

למעלה