סידור הארון

איילה א

New member
אם תצליחי למצוא, שתפי איפה.

אני כבר נואשתי לגמרי, המכנסיים היחידים שקניתי בגזרה הזו מלווים אותי מהתיכון (!). אני פשוט ניצלתי את זה שאופנת המתרחבים חזרה, קניתי מכנסיים כאלה ופרמתי וגזרתי ותפרתי את הרגליים מחדש לגזרת בוט-קאט. לא פתרון שמתאים לכל אחת...

Aניס

New member
סידור הארון זו משימה אהובה עליי

ובד"כ אני נוהגת לסדר כל חודשיים- שלושה.
בגדים שלא לגמרי מחמיאים אני מעבירה הלאה. כדאי שכל פריט בארון ימצא חן בעינייך, כך שתוכלי ליהנות ממנו ולחרוש עליו (אני אמנם לא דוגמא- מעט מאוד פריטים אצלי זוכים ללבישה שלישית או רביעית
).

לפי מה שכתבת פה, את מסודרת מבחינת שמלות- אגב, שמלות קיץ הולכות נהדר עם עליונית בחורף/קרדיגן ארוך + גרביונים אטומים/מצמר +מגפיים או מגפונים.

אז הייתי מתחילה בשני זוגות מכנסיים טובים- אחד מבד (שחור/אפור כהה) ואחד ג'ינס שמתאים למידותייך ומחמיא (חלק, כהה ובגזרה ישרה/סקיני).

ארבע-חמש חולצות מבד דק מכופתרות או לא, מבדים רכים, עם הדפסים מעניינים (צבעי בורדו/חציל, הדפסים גיאומטריים, נקודות,פסים,תחרה, הדפסי חיות שונים...)

ובמקום עוד מעיל הייתי משקיעה בג'קט (תכל'ס כמה חורף יש כאן?), זה יכול להיות שחור מחוייט בסגנון אוברסייז או ג'קט צבאי אם את אוהבת את הלוק האורבני.

קצת צמידים ואיזה שרשרת ארוכה מוזהבת.

זה הכיוון?

tingumi1

New member
איזה כיף לך!

כן, בגדול זה הכיוון...

ז'קט צבאי זה כבר ממש לא אני, אבל אני כן פוזלת לכיוון מראה אורבני, כמו זה שאת מעלה למשל.

פתאום אני מגלה שנורא בא לי להתנסות בסגנונות מסויימים, אבל אין לי המון דברים. נראה לי שבאמת אתחיל ברכישת שני זוגות מכנסיים וחולצות...

לגבי הבגדים החצי-מחמיאים

אני דווקא לא בעד לשלוח אותם לפח במיידי.
קודם כל, צריך לבדוק אם הבגד יכול כן להחמיא בשילוב אחר שעוד לא ניסית. למשל, חולצה שרחבה מדי יכולה דווקא לשבת מצויין בתוך חצאית גבוהה. חולצה ארוכה שלא מסתדרת, אפשר לקפל לה קצת את השרוולים והיא נראית אחרת. בקיצור, לנסות.
ועוד דבר, תופרת טובה יכולה בתקציב זעום להחזיר לך בגד למצב ״חרישה״. לקצר חצאית ארוכה מדי, להצר מכנס, לעשות איזה פנס בחולצה שיגרום לה לשבת יותר יפה, להוריד שרוולים מחולצה לא מחמיאה ולהפוך לגופיה... יש המון אופציות.

tingumi1

New member
האמת

שזה בדיוק מה שאני עושה! כמו שכתבתי לגלים גלים.

העניין הוא, שחלק מהפריטים נראים גם גבוליים מבחינת הבלאי שלהם.., אבל ממש כואב לי הלב להיפטר מהם. נראה לי שבאמת אשאיר את אילו עם הכי הרבה פוטנציאל למרות הכל כשארכוש לי עוד חולצות ומכנסיים...

יטבת22

New member
בגדים שמתחילים להתבלות

ואף אחת לא אומרת את זה בכאב גדול ממני - לזרוק. לפני שהם יהפכו לבלויים ממש. כדי שזה יכאב פחות, ואם את בעניין, אני תמיד מנסה לחשוב האם אני יכולה לנצל את הבד לצורך עבודת יצירה כלשהי, או אפילו להכנת סמרטוטים.

בקשר לבגדים שעדיין נמצאים במצב לבישה סביר - אני אגרנית כפייתית, ובניגוד לכל העצות שנותנים בדרך כלל אני לא מוציאה בגדים כמעט אף פעם. בניגוד לכל העצות, אני גם לא חושבת שיש בזה רע. גם אם רוב הזמן אני לובשת פריטים אחרים אני אוהבת כשיש לי מגוון לבחור ממנו, וכבר קרה כמה פעמים שאחרי שנים של אי לבישה בגד חזר להיות בדיוק מה שאני מחפשת. הדאון סייד הוא כמובן שהארון שלי מבולגן תמידית
.

יטבת22

New member
אם את בכל זאת מרגישה

שאת בשלה נפשית להיפרד מבגדים ישנים ושיש לך יכולת כלכלית לקנות מלאי של בגדים חדשים במקומם, יכול להיות שבאמת יתאים לך לנסות את אחד האתגרים של הבלוגריות.
הרעיון הבסיסי הוא שבמשך תקופת זמן מרכיבים תלבושות ממאגר מוגבל כלשהו של פריטים, ובסוף הזמן הזה מחליטים אלו פריטים "לבישים" ומאלו אפשר להיפטר.

יטבת22

New member
אם את בכל זאת מרגישה

שאת בשלה נפשית להיפרד מבגדים ישנים ושיש לך יכולת כלכלית לקנות מלאי של בגדים חדשים במקומם, יכול להיות שבאמת יתאים לך לנסות את אחד האתגרים של הבלוגריות.
הרעיון הבסיסי הוא שבמשך תקופת זמן מרכיבים תלבושות ממאגר מוגבל כלשהו של פריטים, ובסוף הזמן הזה מחליטים אלו פריטים "לבישים" ומאלו אפשר להיפטר.

tingumi1

New member
אתגר מעניין....

כרגע אין לי ספק שאעמוד בו, בחורף אני לא חושבת....

אין ליכולת כלכלית לקנות הרבה בגדים כרגע, אבל הכנתי רשימה קצרה שאני מקווה שתאפשר לי גיוון...

אגב - גם לראות את עצמי בבגדים שונים זה לא פשוט, הרבה פעמים אלו בגדים שנזנחים.. למשל - מצאתי שמלת גולף יפייפיה בארון, שהיא למעשה כמעט חדשה, כי פשוט קשה לי לראות את עצמי בגולף... זה תמיד נראה לי לא ממש יפה (וזה לא שיש לי חזה מאוד גדול...), פשוט כי אני לא רגילה.

אבל אחרי שארכוש לפחות זוג אחד של מכנסיים ו4 חולצות אנסה.

Fun Fair

New member
מה זה "סביר"/ "חצי מחמיא"?

פריט שלא נראה טוב כי הוא לא במידתך? אם כך- שווה להשקיע כסף בתופרת טובה.

את לא מצליחה לשלב אותו באאוטפיט מחמיא? במקרה כזה שווה לנסות לצאת מאיזור הנוחות שלנו ולנסות מראות חדשים..

אולי פריט שאת פשוט לא לובשת אותו נכון? תתפלאי כמה פעמים אני רואה בנות עם שמלות משגעות שפשוט נלבשו רע (קו מותן גבוה/נמוך מדי)..

פריט שהוא פשוט לא לטעמך? במקרה כזה- אולי אפשר לנסות לשלב אותו לא כחלק עיקרי, אלא באאוטפיט שאת רובו את אוהבת.

במקרה של פריטים שהם "פרווה"- אם הם באיכות מעולה- לשמור. כל השאר- להפרד..

טובה53

New member
זה מה שאני עושה עם חצי מחמיאים:

מאפסנת לשנתיים בעליית הגג.
לאחר שנתיים מורידה ויש לי שק של בגדים חדשים!
במבט מחודש הם נראים אחרת. והם גם יוצרים שילובים חדשים עם בגדים אחרים או אביזרים שבינתיים התחדשו.
ומה שעדיין נראה רק חצי מחמיא אחרי "מבחן השנתיים", אני מוסרת.

tingumi1

New member
אחלה רעיון!

זה גם יותר קל פסיכולוגית, אפשר להתחרט

אני בטח מצטיירת פה כאגרנית נוראית.... אבל אלו סתם ימים של תפרנות....

newKiticat

New member
גם אני מרימה בגדים

שמשעממים אותי....
מורידה מעליית הגג אחת לשנה, שנה וחצי. וזה באמת נהדר!

שרשירית

New member
זה תקף רק לגבי בגדים קלאסיים ולא הטרנד האחרון

הפסקתי לקנות טרנדים, כאלה שלא יכולה ללבוש בעונה הבאה.
רובם לא מחזיקים את מבחן "העונה הבאה".

efrato1

New member
גם אני כמו Aניס

מסדרת את הארון בממוצע פעם בחודשיים. מבחינתי זו משימה כיפית כי ככה אני מפנה מקום לרכישות חדשות וזוכה לשמח נשים אחרות.
אני ממליצה שבשלב המיון, שהוא החשוב ביותר, תעיפי בגדים בלי שום סנטימנטים.
מבחינתי "שיחמיא" זה לא הקריטריון היחידי לבגד אלא יש כמה:
1. שימושי - אולי לא סופר מחמיא אבל מאיזושהי סיבה עושה טוב על הלב, משתלב עם חלק גדול מהארון ונלבש הרבה.
2. שיקי, טרנדי, "נכון" - איך שלא נכנה את זה. מקנה לוק עדכני ומגוון לי את הארון.
3. נחוץ - קריטריון גמיש שמשתנה בהתאם למקצוע ולאורח החיים: קז'ואל/שמלות ערב/ביגוד מחויט//בגדי ספורט...זה הבסיס של המלתחה, ומבחינתי כאן הכל חייב להחמיא ולהיות מדויק מבחינת מידה, צבע, גזרה וכו'.

אם יש פריט שלא עונה על אחד מהקריטריונים...החוצה!

קשה לי לתת רשימה מדוייקת של פריטים נחוצים כי מבחינתי לבחורה שעובדת כגננת עם חיי לילה פעילים יהיו צרכים אחרים מפקידת קבלה שבקושי יוצאת... (סתם דוגמא).
ככלל אני יכולה לומר שקל יותר לגוון עם חצאיות/מכנסיים וטופים מאשר עם שמלות, ושאני ממליצה לך לבנות מלתחה לאט ומתוך תכנון ומחשבה תחילה, ולא סתם ללכת עם סכום מסויים לאאוטלט ולקנות פריטים שיחסית למחירם הזול נראים סביר.
ועוד דבר, בסיס זה לאו דווקא שחור. את יכולה להחזיק מלתחת בסיס ענקית בלי פריט שחור אחד לרפואה.

tingumi1

New member
עשית לי סדר:)

אם כי זה אומר שרוב הבגדים נשארים
נראה לי שמה שמנחה אותי עכשיו זה הצורךל היות מגוונת, ואת זה קשה לעשות כמעט רק עם שמלות בארון...

נראה לי שאלך על הרשימה שאניס הציעה של 2 זוגות מכנסיים - אחד ג'ינס ואחד יותר מחוייט וכמה חולצות בתור התחלה...

ואני בדיוק האנשים שילכו לאאווטלט ויתפתו בגלל המחירים הנמוכים. לכן החלטתי הפעם להיות מדוייקת. אני גם רוצה לשם שינוי לנסות ולמצוא בגדים באיכות טובה, שיחזיקו הרבה זמן...

Capelli Neri

New member
גם לי יש המון שמלות

ואני מוצאת שבקיץ הארוך בארץ זה פיתרון מהיר למראה טוב מיידי, אבל חסר לי הטוויסט המעניין ולכן עכשיו אני קונה קצת חצאיות בצבעים שונים, חולצות שיפון ארוכות בצבעים/דוגמאות מעניינות, וקרידגנים בצבעים בסיסיים (שחור, אפור, חום) אבל עם איזה עניין (כפתורים, תחרה, סריגה מעניינת). אני מקווה שזה יתן לי פתח לכל מיני שילובים יותר מקוריים - חולצות מגניבות עם מכנסיים או עם חצאיות, שמלות קצרות ומעליהן חצאית, חצאית-חולצה מעניינת-קרדיגן-גרביונים מגניבים למראה סתווי וכו'...
לגבי פריטים שהם "בערך" - לדעתי להפטר בלי רחמים אלא אם ממש אין לך יותר משלוש חולצות שהן כן מדויקות, ובינתיים לעבוד על החלפת הפריטים הנחוצים בפריטים חדשים - בלי לחץ, אבל לזכור להפטר מהדברים הפחות נכונים בארון ברגע שנכנס משהו חדש ומדויק.

למעלה