סידור הארון

tingumi1

New member
סידור הארון

החלטתי לסדר את הארון שלי, בעיקר בגלל שאני מרגישה שהוא לא משמש אותי כראוי...

אני בשלב המיון (מחמיא, לא מחמיא, דורש תיקון וכו'). מה עושים עם דברים שהם ככה ככה? כלומר סבירים, לא מאוד מחמיאים?
בנוסף, נראה לי שאני צריכה (צריכה זו מילה בעייתית, אני יודעת...) הרבה דברים, בעיקר חולצות ומכנסיים..

בשנה שעברה התקבעתי בעיקר על שמלות, הייתי רוצה להיות מגוונת ומעניינת יותר מבחינת הלבוש, ואני מרגישה שכרגע הבגדים שברשותי לא מאפשרים לי מספיק "משחק". אני מנסה לחשוב מה המינימום של הדברים שאם אני אשקיע בהם אני אוכל ליצור לי מראות מגוונים ככל שניתן (עם דגש על החורף הקרב), מה דעתכן?

יש לי כמה ג'ינסים, חלקם התרחבו וזקוקים להצרה אצל תופרת, מכנסיים רגילים אין בכלל..., מעט מאוד חולצות לחורף (ולקיץ), הרבה עליוניות, הרבה מאוד שמלות קיץ, וגם כמה שמלות חורף יפות, מעיל אחד שעוד מעט יעשה את שלו, ואחד שנראה כחדש אבל לא מחמיא.

האם כדאי למשל להשקיע בכמה זוגות מכנסיים רגילים ובמעיל אחד שחור? או אולי בזוג אחד של מכנסיים שחורים ובשני מעילים בצבעים שונים?

הייתי רוצה שתהיה לי רשימה מסודרת (אך מצומצמת) של מה שאני צריכה, ומשם לצאת לחפש אוליי באווטלטים, ואולי בחנויות יד שנייה דברים יפים ובזול.

ואני לא יודעת אם זה רלוונטי, אבל הטעם שלי מאוד דומה לטעם של אפרוח, ולאחרונה אני רוצה גם להתנסות במראות כמו של אניס, לי (אני זוכרת עוד מהתמונות שהעלת
), אולי פחות לכיוון הרוקנרול, אבל יותר אורבני, (וכמובן להישאר עם הסגנון החביב עליי, אבל לתת לו גם "להתפתח" קצת:)

אשמח להצעות:)

tingumi1

New member
ממממ.. אני מתחילה לחשוב ששאלתי שאלה מסובכת

מידי..

או שההודעה נראית מגובבת לגמרי...

אז אני אנסה לפשט ולקצר: לפי הבגדים פרטתי שיש ברשותי, אילו בגדים כדאי לקנות ע"מ שאוכל להרכיב כמה שיותר "הופעות"?.. (שוב, עם דגש על החורף).

האם אתן משאירות בגדים שהן לא לגמריי מחמיאים?

דניאלה74

New member
ובכן

אני חושבת שאם יש לך מספיק פריטים שהם לגמרי מחמיאים, אין סיבה לשמור את אלה שהם סבירים, אלא אם יש בהם אלמנט שאת מאוד אוהבת ולא רוצה לוותר עליו (צבע מיוחד, הדפס מגניב, זכרון נעים שקשור לפריט מסוים).

מצד שני, ודאי שבתוך המחמיאים יש גם נוחים - אני גיליתי על עצמי, שלמרות שאני אוהבת שהלוק שלי מהודק בדרך כלל, לפעמים דווקא בא לי ללבוש אאוטפיט שאומר (לפחות לי) שלא התאמצתי - איזו שמלה זורמת ופשוטה ורכה, שלא בהכרח מבליטה את הפיצ'רים הטובים שלי,או מכנסיים קצרים וחולצה פשוטה.

נסי לחשוב במונחים של מה חסר לך בארון. האם חסר צבע? חסרים פריטי בייסיק? האם חסרים בגדים עם טוויסטי או אלמנטו מגניב? לי למשל יש נטיה לקנות צבעוני ומקושקש, ותמיד חסרים לי בארון פריטים בצבעים חלקים או שקטים.

באביב האחרון עשיתי אתגר 30X30, וזה עזר לי מאוד ללמוד את הארון שלי. אולי תנסי אחד כזה.

אולי תביטי בתמונות של לוקים שאת אוהבת בבלוגים, ותראי מה חסר לך כדי לייצר סוג כזה של מראה. אולי תעשי רשימה, מול כל לוק, של מה שחסר לך, ואחרי שתצברי רשימות מ-20 לוקים, בטח יהיו דברים שיחזרו על עצמם, או שתראי בהם מכנה משותף. אם סימנת כחסר "חולצה עם נקודות", "חולצת פסים" ו"חולצה עם הדפסי פפיון", כנראה שחסרות לך חולצות עם טוויסט מגניב.
אם סימנת "מכנסיים מחוייטים", זה מן הסתם מה שחסר לך.
אם בחמישה לוקים סימנת "מגפי בוקרים", אולי הגיע הזמן למדוד זוג כזה.

בגדול, זה נשמע כמו תהליך מבורך, אבל ארוך, כי יש בו הרבה ניסוי וטעיה שקשורים לחיבות הספציפיות שלך ולמבנה הגוף הספציפי שלך. בהצלחה!

tingumi1

New member
תודה:) רעיונות מעולים!

האמת, שנראה לי שאני קצת מתקשה לוותר על הבגדים שלא לגמרי מחמיאים, פשוט בגלל שאין לי מספיק בגדים שכן מחמיאים (חוץ משמלות)...

הרעיון עם הבלוגים מעולה!! ונראה גם כיף ליישום:)

ומה זה אתגר 30X30?

אתגר 30 על 30

בוחרים 30 פריטים כולל חולצות נעליים מכנסים חצאיות שמלות וכד'.
ומשתמשים רק בהם במשך 30 יום.
הרעיון הוא לא לחזור על אותו מראה יותר מפעם אחת ולגלות אפשרויות ערבוב נוספות בין הפריטים
מותר להוסיף תכשיטים צעיפים וחגורות
אני תיעדתי בבלוג 30 ימים כאלו בתמונות מחשבות ותובנות והתהליך לימד אותי המון.

זה מתחיל כאן עם פוסט ההסבר ואחריו הרשומות שמראות את הבגדים שבחרתי ואת המראות השונים שהרכבתי מהם.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2278865

tingumi1

New member
מוכרחה להודות

שלחורף אין לי דיי פריטים בארון ע"מ לבצע את האתגר, אולי הוא יהיה אפילו מעניין יותר עם שימוש בקיים...

רק בקיץ האחרון התחלתי ממש ללמוד את הגוף שלי, ולדעת להתלבש ולקנות בגדים שמחמיאים לי בלי קושי... , לכן אין לי הרבה בגדי חורף, ולא כל מה שקניתי בעבר אכן הולם אותי. גם הסגנון שלי מאוד השתנה והתפתח (בין היתר בזכות הפורום הזה:)).
וטוב להכיר את הבלוג שלך, עוד לא קראתי מספיק, אבל אולי אם אקרא עוד אשתכנע להתחיל גם את התהליך:)

החצי מחמיאים הולכים לארון הירוק שבחוץ=לפח.

ממה שכתבת נשמע לי שכדאי לך לחשוב איזה בגדים צריך לשבוע בחייך- נגיד, שלושה ארבעה זוגות מכנסיים טובים וחמש-שש חולצות ארוכות דקות, חלקן בייסיק וחלקן מעניינות, שיתאימו לעליוניות שלך. וכמה חצאיות..
הרבה אקססוריז - שמאפשרים המון משחק יחסית למחיר. גרביונים וצעיפים שיגוונו לך את המעיל. שרשראות, צמידים, עגילים. ונעליים..
מעיל -דק ,אא"כ את גרה במקום קר במיוחד. זה ישאיר לך כסף לז'קט...
בחנות יד2 במילא קל למצוא כמה בגדים יוצאי דופן באמת, שלא התכוונת אליהם..
ו..שקית זבל גדולה לכל מה שלא מחמיא מאד. גם אם חסר , כדאי להעיף (ואז לקנות מה שתרצי ביד שנייה) כי הרבה יותר מבעס מארון ריק זה ארון מלא שאין בו מה ללבוש. במילא אנחנו לובשות רק את הכמה פריטים האהובים עלינו.

tingumi1

New member
לגבי הבגדים החצי מחמיאים

הייתי נפטרת מהם, אבל אין לי מספיק בגדים מחמיאים בשביל זה... (וגם תמיד נדמה לי ש"אני יכולה ללבוש אותם איכשהו", נניח חולצה שלא יושבת טוב על החזה עם צעיף... ככה הארון שלי מלא בפריטים כאלו...)

ואגב, למעט ויצו נדמה לי שכל חנויות יד שנייה הן המון פעמים במחירים רגילים...

יש לך המלצות לאיזור המרכז?..

Apikachu L

New member
למה לזרוק אם אפשר לתרום?

אפשר גם פשוט להשאיר בשקית ליד חדר הזבל. גם אנשים בלי קשיים כלכליים לוקחים...

newKiticat

New member
אז לשים את זה בחלק אחר של הארון

ולבנות מלתחה. יותר קל לזרוק אחר כך כשיש לך מלא בגדים שכן מחמיאים לך.

וחוץ מזה, באופן אישי, אני מעדיפה מעט בגדים שמתאימים לי בדיוק-בדיוק, מאשר קצת יותר שחלקם לא עושים את העבודה.

tingumi1

New member
החלטתי לשם שינוי לנסות לבנות מלתחה

איכותית (לא הכל, אבל נניח בלייזר ומכנסיים איכותיות), אז זה בטח יקח זמן

אגב, זה הרבה לבקש שבגד ישמר ויראה טוב לאורך שנים?

ביינתיים החלטתי לקנות מכנסים שחורים בהשראת המראה הזה

http://girlwithcurves.tumblr.com/post/30312141983/weekend-mix

אני מאוד אוהבת את איך שהיא מתלבשת, והסגנון שלי הרבה יותר נשי ורומנטי, אז אם לגוון, בא לי עם מראות דומים לשלה, ואני רואה שהיא עושה במכנסיים האלו הרבה שימוש...:)

עודברשימה: 4 - 5 חולצות רכות כמו שאניס הציעה ובלייזר (שלא בא לי שחור, אבל אני צריכה לחשוב על כך שהוא יהיה וורסטילי....)

newKiticat

New member
תראי

אפשר להציע לך הצעה קצת יותר מעניינת?

בכל מקרה תרגישי חופשי להוסיף אותי בפייסבוק ונוכל ממש לדבר...

Miriamkalson

איליתיה

New member
מכנסיים בגזרה גבוהה BOOT CUT

ולא ג'ינס - איפה אפשר למצוא שווים ? אני חייבת לחדש את המלתחה שלי ומכנסיים זה הפריט שהכי קשה לי איתו
מידה 38-42 תלוי בחנות

rc11

New member
לפני די הרבה זמן מצאתי ב-H&M

אבל זה היה בסוף עונה בשנה שעברה. יש מצב שגם עכשיו הם מחזיקים כזו גזרה.

DesertBluz

New member
האמת שבארץ ממש קשה למצוא

ולא הבנתי אם את מתכוונת לסגנון
מחויט יותר או מבד רגיל.

בכל מקרה אם חו"ל רלוונטי לך
אולי אוכל לתת כמה הצעות.

בעצם, אולי בגאפ בארץ יהיה
(אם לא התכוונת למחויט),
לא בטוחה ולא הייתי שם שנים,
אבל מבין הרשתות הבינ"ל שיש
בארץ עכשיו, נראה לי שאולי להם