סיבה מוצדקת

צלמגור

New member
לפסיכיאטר המחוזי יש גם "זכות" לשלוח

אותו לאשפוז כפוי לצורך הסתכלות - לכי תדעי איזה ""זכויות"" יחליט השאמאן לממש במקרה והאישה שהוא ""אוהב"" תחליט לנצל את 'זכותה' לאמר לו לא.

שאמאן20

New member
יש ויש

אני מסכים איתו יש לי זכות ללכת גם לפסיכיאטר. כמו כן, לו שמורה הזכות לשלוח אותי יתכן כי בחכמה יאץ לי להתראות עם אחד. אגיע לפגישה או לא זה כבר סיפור אחר...

ToryMaster

New member
אף אחד לא מנסה לכפות עליך טיפול

רק הציעו את זה, כי עם כל הכבוד, דרך החשיבה שלך, רחוקה כרחוק מזרח ממערב מדרך החשיבה המודרנית הנורמטיבית.

שאמאן20

New member
הא

הכבסה שהתרחקה מהעדר לפעמים תמצא אזור טוב יותר. וכפיה זו אפשרות השמורה למעט מאד אנשים.

שאמאן20

New member
הא

הכבסה שהתרחקה מהעדר לפעמים תמצא אזור טוב יותר. וכפיה זו אפשרות השמורה למעט מאד אנשים.

ToryMaster

New member
הא

אמור לי נא, אתה מהנדירים להם הכפיה מותרת? אל תבין לא נכון, אני לא תוקפת, אני בכלל לא מכירה אותך, אבל אני רוצה להוכיח פה נקודה.

שאמאן20

New member
חא

הרגע לא, זה לא שהיא לא מותרת לי אלא שכוחי לא מאפשר זאת. התכוונתי לזה שיש מעט אנשים שבאמת מסוגלים לבצע כפיה. רוב הכפיות הן רק אשליות הנובאות מהצורך של אנשים לכלוא את עצמם.

ToryMaster

New member
הא.

הבנתי

שאמאן20

New member
חא

הרגע לא, זה לא שהיא לא מותרת לי אלא שכוחי לא מאפשר זאת. התכוונתי לזה שיש מעט אנשים שבאמת מסוגלים לבצע כפיה. רוב הכפיות הן רק אשליות הנובאות מהצורך של אנשים לכלוא את עצמם.

שאמאן20

New member
חא

שאמאן20

New member
חא

shataltal

New member
נכון

אבל. ויש כאן אבל גדול. נכון, לכל אדם יש, באופן פרטני, את הזכויות להכל, מסיבה מאוד פשוטה. על אדם בודד לא חלים שום חוקים מעצם העובדה שהוא לבד. אדם שנמצא על איש בודד, ברור שלא מתקיימים עבורו דברים כמו מוסר, טוב ורע. אין לו נקודות ייחוס, שהרי כל הדברים הללו הן יחסיים ורק כלפי פרטים אחרים בחברה. מוסרי יותר, מוסרי פחות, טוב יותר וטוב פחות. ישנם דברים ה"מחוקקים באבן" כטובים או רעים, כגון רצח, גניבה, אלימות וכו', אבל הן תופסות כלפי אנשים אחרים. וכאן נכנס האבל. אתה חי בחברה. בחברה של פרטים לא יתכן שכל אחד יוכל לממש כל זכות שלו מאחר וכמעט תמיד יהיו זכויות שמתנגשות (הזכות שלך לסקס מול הזכות של הבחורה להגיד לא, הזכות שלך לנהוג באוטו הכי טוב מול הזכות של היצרן למכור אותו כדי להיות עשיר מול הזכות שלך פשוט לקחת את האוטו מול זכותו של היצרן להוציא אותך להורג), ועל החברה, כחברה, להחליט איזה מהזכויות חשובות יותר ולחוקק חוקים בהתאם. לדוגמא בחברה שלנו עד לפני כמה מאות שנים באמת הזכות שלך לסקס היתה חשובה יותר מזכות הבחורה להגיד לא ולכן אונס היה חוקי. בינתיים האנושות הגיעה להחלטה (כמעט גורפת) שזכותה של הבחורה להגיד לא חשובה יותר מזכותך לסקס וחוקקו חוקים בהתאם. החשיבות העצמית והאגו טריפ הם מה שמסנוורים דווקא את האנרכיזם. תמיד אני אני אני....

שאמאן20

New member
נהפוך הוא

החשיבות העצמית שלי קטנה מאד בעקבות ניסיונות רבים מצידי לבטל אותה. אני לא מסנוור. אני לא חושב שהמעשה יהיה בסדר ואני לא מצדיק אותו. כל אדם עושה מעשים רעים ביודעו שהם רעים לטובתו (או רעתו) האישית. אני לא מתיימר להיות צדק, אלא מנסה להציג את המצב מנקודת מבטי `החולנית`.

האפור

New member
אני מניח..

שהנימוקים שלך רציניים ומבוססים בהחלט, אך כמה שתמשיך להצדיק את עצמך לא תצליח להסתיר את העצלנות שלך לעניין... (זה אולי ישמע כמו המורה שלי פנינה ישתבך שמה אבל פה זה נכון) נורא קל ממש קל להגיד שאתה לא מאמין ברע ובטוב, פותר אותך מהכול. הכול. ברגע שאתה אומר את זה חוץ מלמנוע את המוות שלך אתה יכול לעשות הכל. אבל כמה טוב שזה נשמע לא תוכל להסתיר את העובדה שאתה עצלן, חסר כל כוח נפשי שכל מה שהוא עושה זה לברוח. אין שום חוכמה בלבטל הכל, כי תבטל ותבטל ובסוף לא ישאר לך מה ואתה תישאר בלי כלום. החוכמה ומה שבסופו של דבר יוכיח "לדורות הבאים" אם הייתה בנאדם בעל ערך כלשהו היא השאלה אם הצלחתה לשנות את המערכת מבפנים או לא.. אני כמובן רוצה להדגיש שאני לא שופט אותך ואל תיפגע כי אומנם זה לא דברים שחביב לשמוע אבל זה מה שאני מאמין כלפי האימרות שלך...

SLIDER212

New member
איני מצדיק

את עצמי אלא מנסה להסביר. הדרך שבחרתי אינה קלה כי כל עוד איני מסתיר אותה אני צריך להתמודד עם מגוון טיפוסים שמאמינים בהיפך. לעצלנות שלי אין קשר, זו היא באמת האמונה שלי. בקשר לחשיבות שלי, אני חושב שהיא לא נובעת משינוים שאני אעשה במערכת אלא מאנשים שאני אשפיע על חייהם. בחיים הקצרים שלי אני הספקתי לעזור למספר אנשים עד כדי כך שהם הרגישו שהם חייבים לי את חייהם אני לקחתי חיים (ממש לא גאה בזה...) והצלתי בן אדם ממוות. להפגע מהדברים שלך יהיה לי מאד קשה כי הביקורת שרשמת היא נחמדה יחסית והעיקר אמיתית.

Weirdi

New member
אולי לא פגעת בו

אבל פגעת בי ברמה כלשהי. ולא ציפיתי את זה ממך אפור, במיוחד בגלל הניק שבחרת. זה לא עצלנות לבטל את הטוב והרע. להפך- ההגדרות של טוב ורע נובעות מעצלנות לחשוב לעומק ולהתחיל להסתבך בטוויה המוסובכת של אינטרסים שונים רצונות שונים וחוקים פיזקלים וביולוגים. נורא קל להגיד- רצח זה רע. לקחת חיי אדם בלי הסכמתו זה רע. אבל זה מספק צורך של מישהו, זה טוב לאקולוגיה [אוכל לתולעים, פחות חמצן משומש] זה פגע באנשים אחרים, אבל מישהו יקבל את מקום העבודה של הבחור שמת- וכך יוכל להאכיל את הילדים שלו. השאלה- מה יותר חשוב הרצון של האיש או החיים של האחר- היא שאלה סובייקטיבית [ולא, אני לא מתכוונת מבחינת החוקים של המדינה, אני מדברת על דעות של אנשים] וזה שרוב האנשים יגידו שהחיים של הבחור יותר חשוב לא אומר שהדעה חלה על כולם. כמו שאתה אומר בעצמך- אין שחור או לבן- רק גונים של אפור. הסיבה היחידה שאני לא רוצחת אם הייתי רוצה זה שזה לא חוקי ואני אסיים את החיים שלי בכלא. אבל אם הצורך יותר חזק מהרצון שלי להיות חופשיה- אולי אני עוד ארצח. אותו דבר עם מאגיה- אם הוא חושב שהצורך שלו שהיא תאהב אותו יותר חשוב מהחופש שלה לבחור- הוא יעשה כישוף אהבה. נמאס לי שאנשים כופים את המוסר שלהם על אנשים אחרים. עם זה נאמר- לשמאן20 - הם לא רוצים לעזור לך בצורך שלך, כי הם חושבים שזה לא מוסרי. אין לך מה לנסות לשכנע. זה בזבוז זמן. כטקסט-בןק אנרכיסט אתה אמור לדעת את זה, ולקבל את זה. אתה רוצה אותה חזרה? רוצה להשתמש במאגיה? לא חסרים אתרים באינטרנט שיעזרו לך. לך לגוגל תעשה חיפוש, תלמד, ותעשה את מה שאתה רוצה. ותישא בתוצאות [מספקות או לא]

שאמאן20

New member
מרסי

תודה רבה, לא חשבתי שיגיעה הרגע שבו אני אקבל תגובה אינטליגנטית לא מתנשאת. כי כל ההטפות של יפי הנפש די התחילו... תודה לך וכל טוב.

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

להבא, אם תוכלף אל תבקש מאיתנו עזרה. אנחנו יפי נפש מדי בשביל לעזור לך.

למעלה