סיבה מוצדקת

P o M i K i

New member
\:

לפי דעתי אתה מבלבל "זכות" אם "יכולת" אתה אולי יכול לעשות מה שאתה רוצה. אבל אין לך שום זכות לעשות את זה. כו שלימד אותי איש טוב... "זכות מקבלים, לא לוקחים. ואם לוקחים, יש תאונה" (כן הוא היה מורה לנהיגה...)

שאמאן20

New member
המ

תפיסתי שונה משלך אני אכן חושב שיכולת נותנת זכות אבל עדיין בן אדם לא יעשה כל מה שעולה על דעתו כי הוא יאלץ לשלם על החלטותיו פה נכנס נושא שיקול הדעת וחיים בצורה אסטרטגית. את השיקולים שלי אני כבר עשיתי.

ToryMaster

New member
יקירי

בוא נראה את המצב מזווית שונה. אחותך (בהנחה שיש לך אחת, טוב?) הולכת לה ברחוב, כשלפתע מגיח מאחוריה איזה בריון, תופס אותה וגורר אותה לפינה, שם הוא אונס אותה. אחותך מספיק חכמה ואמיצה בשביל לפנות למשטרה ולבית חולים מיד לאחר המקרה, יש בידה את כל הראיות להרשיע אותו, אך אבוי, זוהי זכותו המלאה (על פי מה שאתה אומר) להסתובב ולאנוס נשים חפות מפשע. מה עכשיו? החיים של אחותך נהרסו, מי יודע אם היא תצליח לצאת מזה, והכל בגלל אנרכיסט אחד, שהחליט כי מותר לו להסתובב ולכפות על אנשים מה שהוא רוצה. או יותר טוב. דמיין את עצמך במקום האחות שבסיפור.

שאמאן20

New member
הפכתי ליקר?

תנסי לחשוב טיפה על מה שכתבתי ולא לכתוב כל שטות שעולה לראש. אותו בן אדם היה משלם על החלטותיו מהחוק או מהידיים שלי.. אם תקראי עוד פעם תביני מה דעתי על אונס ותחשבי לרגע קט על המילים לשאת באחריות. כל אחד נושא באחריות על מעשיו רוצה הוא או לא.

ToryMaster

New member
אם כך

אנירק מבקשת ממך לחשוב על עצמך במקום הילדה שנאנסה או במקום המשפחה שלה, המצב בו תהיה האישה שאתה רוצה להטיל עליה את הכישוף, יהיה דומה למצב של הילדה ההיפותטית שהצגתי לך. אם כל אחד נושא באחריות על מעשיו, רוצה הוא או לא, לא כדאי שתהיה לו אחריות גם לדעת מה נכון ומה לא? סלח לי, אבל איך משהו שפוגע כל כך בבן אדם, יכול להיות נכון?

שאמאן20

New member
רציונאליות

ראיתי איך לקרובים שלי עושים דברים גרועים יותר. לי עשו דברים יותר גרועים. אני לא מתגאה בזה בשום אופן אבל זה נתן לי פרספקטיבה. לפעמים הרצון לחופש, שהוא הדבר שאני הכי מכבד בעולם, נופל לאומת דברים אחרים. שנית שיקול הדעת שלי תקין לחלוטין גם אם היתה לי היכולת ספק אם הייתי עושה את זה.

Dia Leoghann

New member
אדון שאמאן יקר!

האם זה מקרה שקראת לעצמך שמאן, או שמא קראת על שמאניזם והושפעת מאוד? לעניות דעתי השם ממש לא הולם אותך. נראה לי שיועיל לך מאוד לקרוא עוד על שמאניזם, להבין את תפקידו של השמאן וכמה שדרכו ואמונתו של השמאן שונה מדרכך. בהצלחה!!

SLIDER212

New member
זו לא הסיבה

לא קוראתי על שאמאניזם בחיים. קוראים לי כך כי זהו הכינוי שלי בצבא. אני חובש קרבי, עקב זה והתענינות שלי בצמחים החברה כינו אותי ככה.

ToryMaster

New member
הרשה לי לציין

כי החברים שלך לא יודעים על מה הם מדברים

שאמאן20

New member
הרשי לי לציין

שזה פטתי מאד שאת מנסה לפגוע אי בדרך כזאת ילדותית ואני לא אשתף פעולה.

ToryMaster

New member
../images/Emo4.gif

שמחתי לשמוע שאני מנסה לפגוע בך, ועוד בדרך כה ילדותית. תמיד טוב לגלות דברים חדשים על עצמך

למעלה