סוף שנה בצומת ספרים

עופר D

New member
וחזרה ל-,יום ללא קניות"

הסייפא של דברי בנוגע לכתבה של שלי יחימוביץ פתחה שירשור ראוי, שבאמת נהניתי ממנו. חבל רק לפספס את את הנושא העיקרי: יום ללא קניות. שתי מטרות כלליות ליום- 1. מחאה כנגד התאגידים הגדולים והגלובליזציה; 2. מחאה עצמית על דרך חיינו כצרכנים בלתי נלאים. רציתי לתת דגש על הנושא השני. בוג'י כתבה למעלה שאין לה כסף, אבל אם היה לה אז זה אחלה לקנות. זו בדיוק הנקודה, אנו חיים במרוץ מוטרף אחר כסף, שיקנה חפצים, שיתנו סיפוק ואושר. כשהאושר לא מגיע (כצפוי) אז זה כי חסרנו רק כמה שקלים לקנות את הדבר הבא... וחוזר חלילה. ברור שהמלכודת הזאת מזינה אתצ הכלכלה העולמית. אבל באיזה מחיר? כבר היום, הדבר שהכי חסר לי בחיי האישיים זה לא כסף אלא פנאי. אני יכול לקנות עוד הרבה ספרים (סה"כ תחביב זול, סיפרתי כבר על אופני הרים - יקר בהרבה) אבל למי יש מספיק זמן לקרוא ולהיתענג. ולמרות המודעות, אני במירוץ, וחושש לצאת. צירפתי כתובת אתר שמפרט קצת על יום ללא קניות. לעיונכם. ואם כבר עוסקים בנושא, מומלץ לקרא את "הדברים" ז'ורז' פרק. בהזדמנות ארחיב. עופר

frumkin1

New member
כסף הוא אמצעי

להשגת הדברים שיהפכו את חייך לקצת טובים יותר. ואני שואל- מה רע בזה? אני לא טוען שהחיים של אדם צריכים להיות מורכבים מחומרנות בלבד, אבל הם כן מורכבים במידה מסויימת מדברים חומרניים. האושר מגיע גם (ולא רק!!) בדברים שאנחנו קונים לעצמנו- כמו הDVD של גירסאת הבמאי של שר הטבעות- כדי שנהיה קצת יותר מאושרים.

אירופה כוללת את אנגליה?

כי דווקא בביקורי האחרון בלונדון הופתעתי לגלות שיום ראשון הוא יום קניות כמעט כמו כל יום אחר.

een ogenblik

New member
וגם אם לא אנגליה

האם בבתי קפה ומסעדות לא עובדים אנשים? כי ככל שאני רואה סביבי, שישי-שבת-ראשון הם הימים העמוסים לאורך כל שעות היממה, בעיקר בשעות סיום התפילות (אין כנסיה שמכבדת את עצמה, שאין מולה בית-קפה/פאב). אה, וגם אם במרכזי הערים החנויות סגורות בבלגיה הקתולית-סוצאיליסטית, עדין המרכזים מחוץ לעיר פתוחים.

מילי33

New member
ברוכים הבאים לאמריקה

כאן הקניות הם הדת החדשה וכולם עובדים אותה בקנאות ואתאיסטים כמעט ואין. אתמול היה פה "יום שישי השחור" שבו יש הוזלות רציניות במיוחד של מוצרים, חנויות נפתחות בשש בבוקר ואנשים מחכים ליד הדלת כבר בשלוש. התנפלות על מכשירי דיוידי באחד הקניונים גרמה ללפחות פצועה אחת קשה. השופינג המסיבי פה הפך ללחם ושעשועים להמונים, כפשוטו. בחברה בין אין ביטוח בריאות חובה, בה יש פערים אדירים בין עשירים לענייים וזכויות סוציאליות לא מספקות, הקניות הופכות לביטוי המרכזי של החוויה האמריקאית, של הדמוקרטיה.

עופר D

New member
מי את בוגי ../images/Emo35.gif

את לא בוג'י, חברתנו הקבועה בפורום. גם לא הזדהית כחדשה, אם אני זוכר נכון, אז מי את? שמא מתחזה??? טרול פורומים???

עופר D

New member
../images/Emo52.gif ממך בוגי - Boo9ie

אכן פיספסתי את כניסתך. אבל יש נסיבות מקילות. שמך דומה מידי לחברתנו הוותיקה Boojie, כך שעד שלא ראיתי אתכן מגיבות אחת לשניה לא קלטתי. אז בתור חדשה, אמליץ לך, אם זה לא ממש מפריע, להחליף את הכינוי. כך לא נתבלבל. אז ברוכה הבאה, בשבילי את חדשה
עופר

Rivendell

New member
בוגי עשתה טקס חניכה ../images/Emo13.gif

אתה יכול למצוא אותו באחד הדפים הקודמים. ופשוט נצטרך להזהר לא להתבלבל
יש להן אפילו טעם דומה

Boojie

New member
אני דווקא מרוצה.

אני רואה בזה צעד ראשון בהשתלטות ה-Boo_ie על העולם.
זה לא כזה נורא. אם היה מסתובב פה עוד עופר, אני בטוחה שהיינו מבדילים. אז אפשר לחיות עם אנשים עם כינויים דומים.

עופר D

New member
עוד בעניין בילבולים וטרולים

למזלנו, הפורום לא "זוכה" בביקורי טרולים, כאלה שבאים במסווה של חבר קבוע מעצבנים, מפריעים, מעליבים וכד', ומחייבים את המנהלים להעלים ולחסום אותם, עד שהם מחליפים ניק, להתחזות לאחר. בוגי ובוג'י, האם היה נחמד לכם אם היו מצטרפים עוד כמה: Booiie, Boogie, B00iie, Bookie
אני לא כ"כ בטוח. והיה נעמד אם היה מצטרף עוד עופר אבל לא עם כינוי דומה לשלי
ובעניין בילבולי יעניים וקריאה מוכוונת הבנה, וזיהוי המוכר, קיבלתי פעם משהו חביב. לעיונכם

Boo9ie

New member
אממ... תודה ?! רשמתי לפני

אך חוששת שלצערך הרב אאלץ להשאר עם boogie (אני boogie מתעקשת... ה-9- הינו רק *אוף לא נשארו שמות פנויים* ) וגם אין מה להתבלבל יש את boojie הישנה והטובה. ויש את
boo9ie ה... *עקב צימצומים במערכת, איתכם הסליחה*

דוסטו

New member
AS, היינו בסרט הזה

כל נרקומן מצוי יספר לך את הספור על שבוע הבא. חוץ מזה, מי רוצה שתיגמלי. תמשיכי להסניף ולהזריק. אני מחכה בקוצר רוח ובתאווה מרוסנת למכתב הבא.

Ayelet S

New member
המכתב הבא (למאיר שלו) הולך וקורם

עור וגידים. ובמחיר של להשמע לחלוטין מטורללת, אתוודה שהלילה, לאחר שהתקשתי להרדם, מצאתי עצמי יושבת מול מסך המחשב ומתרגמת לשורות את הרעיונות שהבזיקו בראשי. וזה היה כזה מוזר ומצחיק. כי בכל פעם, שצצה לי שורה לראש, הלכתי למחשב ע"מ להקליד אותה. נראה מה ייצא מזה.

ILet

New member
תתחדשי! מר אל כאן אנה הוא אחד

הספרים היקרים לי ביותר. m

למעלה