סוף שנה בצומת ספרים

siv30

New member
סוף שנה בצומת ספרים

חנויות צומת ספרים יצאו במבצע לסוף שנה בו הם מוזילים את מחירי הספרים ב- 30 אחוזי הנחה (לא את כולם אבל את רובם). בחישוב כללי זה יוצא מאוד זול אפילו יותר מרכישה באינטרנט. ואני רכשתי את :
מטילדה - רואלד דאל
מר אל, כאן אנה - פין תמיד רציתי אותם, וזו היתה הזדמנות נהדרת.

Ayelet S

New member
Siv יקירתי, לפני שבוע בדיוק שלחת

אותי ל"טאוור רקורדס"
ודוקא לא חזרתי משם עם "שלל" (טוב, הם לא אשמים שאני קראתי את רוב הספרים שהיו במבחר
). עושה רושם שעשית לי סדור עבודה גם למחר
. אני מקווה שהוא יוכתר ב"שלל" יותר מרשים מזה של שבוע שעבר.

siv30

New member
יפתי, מוזמנת כל שבוע ../images/Emo140.gif

איסוף ספרים הוא תחביב יקר אבל שישנם מבצעים כדאיים אני שמחה לשתף אתכם בשמחה שלי. בהצלחה.

אפשר להצטרף למועדון הגמילה? ../images/Emo6.gif

אגב, יום שישי הוכרז ע"י ארגון כלשהו כ"יום ללא קניות". לדעתי, זה כולל גם ספרים, לא?

Boojie

New member
אם הייתי מחוייבת לארגון הזה,

אז כן. מכיוון שאני לא מחוייבת אליהם... אז לא.

Boo9ie

New member
זה לא ארגון,אלא מחאה נגד

הגלובליזציה לעצור יום אחד מבולמוס הקניות שלנו... יום שלא נסתער על הקניון
האם זה יתכן ?! כיצד נתגבר ?! יום שישי הזה...

Boojie

New member
אילו הייתי אחוזת בולמוס קניות,

הייתי שוקלת את זה. למרבה הצער, אין לי כסף לבולמוס קניות, ואילו היה לי - ממש לא היה לי שום דבר נגד זה. בולמוס קניות זה אחלה. והמותגים הגדולים ממילא לא מרוויחים עלי גרוש (כי אני לא קונה מותגים), אז בשביל מה בדיוק?

עופר D

New member
לא נעים להודות.. אבל הבולמוס קיים

תראו סביב את חברת השפע, כולנו אחוזים בבולמוס קניות. אחד קונה ג'ינס, אחר ריהוט והשלישי (אני) ספרים. נכון, אנחנו רוצים לראות את הספרים כמשהו תרבותי, בעל ערך, ראוי. לא כמו נעליים וביגוד. אבל, לא נעים להודות, למה יש לי בבית עוד כ-100 ספרים שלא קראתי, ואני ממשיך למלא סלי קניות וירטואליים? הרי מה שיש לי יספיק לכמה שנים ללא תוספת וללא עזרת ספריה וחברים. פורסמו לא מעט כתבות ומאמרים הנוגעים לאותו בולמוס קניות שחברתנו נגועה בו (כן, כן, גם אני.. קצת...). בהחלט שווה התיחסות רצינית. אני השתכנעתי. ראוי לפחות פעם בשנה לעצור, לראות שאפשר בלי, לתת את דעתנו למה חשוב באמת. ובעניין הזה, היתה כתבה נהדרת של שלי יחימוביץ ביומן ערוץ 2 לפני שבועיים ביום שישי, על ניצחון פירוס של החילוניים. נלחמנו על הזכות למקומות פתוחים בשבת, והכנסנו מאות עובדים למעגל עבדות סביב כל השבוע. הבאמת נחוץ לקנות כ"כ הרבה, כל השבוע? עופר

frumkin1

New member
נו באמת.

למה אנשים קונים דברים לא הכרחיים? כי זה כיף להם ונותן להם הרגשה טובה עם עצמם. אני קונה כל מיני שטויות כגון פסלים של שר הטבעות, 20 סימניות של שר הטבעות, גירסאות הבמאי של שר הטבעות ועוד- לא בגלל שלא הייתי יכול לחיות בלעדי הדברים הללו, פשוט בגלל שהחיים שלי יותר נחמדים כשיש לי את הדברים הללו. למה להפסיק לקנות אם זה נותן למישהו הרגשה טובה? ומה הקשר למען השם בין קניות וגלובליזציה? את זה אני צריך שמישהו יסביר לי.

emily play

New member
זו בדיוק הנקודה.

אתה קונה כדי להרגיש טוב. כמו ששותים כדי להרגיש טוב, ואוכלים כדי להרגיש טוב, ומעשנים סמים כדי להרגיש טוב. עד שזה הופך להתמכרות, ואז שותים או אוכלים או קונים כי לא מכירים שום דרך אחרת לשפר את ההרגשה. וזה בדיוק הרעיון של יום ללא קניות, וגם למה הוא דווקא ביום שישי. לראות שאפשר גם אחרת, שיש דברים אחרים שאפשר לעשות בשביל להנות, שלא גורמים נזק לסביבה ולחברה כמו צריכה מופרזת.

frumkin1

New member
עד פה!

נזק לסביבה? אתה לא חושב שאתה מגזים?? אני קונה לי בגד אז יערות הגשם בברזיל נהרסים. נכון הקשר מאוד ברור. אם למישהו יש כסף- שיקנה כמה שבא לו, מה זה מפריע לך? זה בדיוק כמו להגיד שצריך להפסיק לקרא כי זה עושה טוב לאנשים וזוהי התמכרות. שטויות.

Boo9ie

New member
לא... אבל אם אתה קונה בגד

לרוב הוא נוצר בידי ילדים במועסקים במפעל ללא תנאים סוציאליסטים אלמנטרים, 14 שעות ביממה ומשכורת של $1 יום ללא קניות לא בא לגרום לכלל החברה לעבור לספגנות וחרפת רעב (כי גם אוכל הוא פיצוי רגשיי... ) אלא למודעות פשוט לחשוב שניה אם השופינג הוא הפאן של הלייף (<--אני מפגינה עברית למופת) עבורך. נהנה ? מצוין! אבל יש למתוח קו בין מה שגורם לך טוב לבין פרסומת שמנסה לשכנע אותך שזה מה שיגרום לך להרגיש טוב.. וחזק ועשיר ושמח...וחיי הזוגיות שלך יפרחו... ו 2.4 ילדים מאושרים+3
י זהב אני אישית אוהבת לקנות ולגרוב גרביים ההרגשה של גרב חדשה ומקסימה על כף רגלי הענוגה גורמת לי טוב (כל אחד והסטיות הקטנות שלו) אבל לפעמים כשאני באה לקניון ואני רואה את המוני האנשים המתנפלים על קסטרו בסוף-עונה, ואני רואה איך הם מנסים למלא את הריקנות שלהם בעזרת ג'ינס חדש (רק 199.99 ש"ח מבצע!!!) כן זה מפריע לי. המוני האנשים המתנפלים על רשתות השיווק הפתוחות בימי שבת, פקקי ענק רק בשביל לנשום אוויר ממוזג ולתקוע עוד בורג בקבר של תרבות הבפנאי שאינה כוללת קניות .

Rivendell

New member
../images/Emo99.gif גרביים ../images/Emo99.gif

בעיקר מפוספסים. ולגבי התנפלויות - אני אקרא קודם את כל שאר השרשור לפני שאגיב ממש... אבל כן חשוב לציין שה"התנפלות" בשבתות, למשל, נובעת מזה שיש אנשים שאין להם זמן אחר לעשות קניות. ומבצעים, מה לעשות, זה מפתה
. נכון שיש בזה אלמנטים של התמכרות, של צרכנות-יתר והאמת שזה באמת קצת דוחה. אבל כולנו חוטאים בזה מדי פעם. כמו שאמרת - זוג גרביים עושה לפעמים הרגשה טובה.

emily play

New member
נזק לסביבה

צריכה מוגברת = ייצור מוגבר = ביזבוז ודילול של משאבים טבעיים, אם זה יערות גשם, נפט, מיים, מחצבים וכו'. חוץ מזה שתהליכי הייצור המודרניים גורמים לזיהום מסוגים שונים. וזה נוסף לזיהום של תילי האשפה הלא מתכלה, כי ככל שמייצרים יותר מוצרי צריכה זמניים, ככה מייצרים יותר זבל. עכשיו הקשר ברור לך? ואגב, אמילי זה שם של בת.

Ungareska

New member
זו בעיית הבעיות של הקפיטליזם

שמחנכים את האוכלוסיה מגיל אפס שללכת ל"שופינג" זה בילוי. לא אמצעי, אלא מטרה. הדגשת ה"מיותר" לעומת ה"נחוץ". מושג ה"קניון" הוא התור המעוות ביותר של התרבות הזו. באומרי "נחוץ", אני לא מתכוון שכוונתי לחיות בתרבות סגפנית שאנשים קונים רק מה שנחוץ לצורך קיומם. לקנות מוצרים שמשפרים את איכות החיים, ואת תרבות הפנאי, זה בהחלט צורך "נחוץ". אבל תאמרו רגע לעצמכם בכנות, כמה מהמוצרים שקניתם באמת שיפרו את איכות חייכם? וכמה נשארו מונחים כאבן שאין לה הופכין והעלו אבק? בילוי זה לשבת בבית קפה\מסעדה, לשתות בירה בפאב השכונתי (שבארץ אין כל כך), ללכת עם הילדים לים (ההולך ונעלם) או לבריכה (שלשמחתי יש הרבה שמעדיפים לבלות ככה את השבת). ואני בתור חילוני גמור יכול להתגאות בכך שראיתי את הנולד, ומאז ומתמיד תמכתי בסגירה מוחלטת של כל מרכזי הקניות בשבתות. זה שיש מישהו שרוצה לקנות בשבת, זה אומר שהוא רוצה שיהיה מישהו שישרת אותו בשבת(דיברנו פעם על חוסר הסולידריות בחברה הישראלית?) דהיינו, מישהו שזכותו לנוח בשבת פחותה מזו של הצרכן.אדונים ומשרתים. חזונם של שר האוצר שליט"א,ושל שותפו שר המשפטים יבדל לחיים ארוכים. פתיחת מרכזי הקניות בשבת היתה יותר בגדר התרסה נגד הדתיים, בלי לחשוב מראש על התוצאות.

למעלה