סוף סוף עבר טסט 26

משתפרת1

Well-known member
אכן, צריך לדעת להסתכל בין עיקר לטפל, ברור שאם בודקים כל מגדר כלפי כל טסט, אז כאשר עוברים יותר גברים בטסט ראשון, יעברו פחות בטסטים הבאים, כי זה מסה"כ העוברים באותה שמה, לכן כל התקדמות בטסט יהיו פחות גברים ולכן האחוזים שלהם ירדו, לכן אין כל ערך לנתונים בכל הטסטים ורק הנתון של הטסט הראשון הוא החשוב.
מכאן ועד נשים עוברות אחרי עשרה טסטים ויותר הדרך מה זה ארוכה ומפותלת...

Harrington

Well-known member
מנהל
צעיר מקרית מלאכי מקבל רשיון נהיגה אחרי שנכשל ב- 25 טסטים, ועבר ב-26.
ואני חוששת לפגוש אותו על הכביש מחר. לדבריו נכשל בגלל הלחץ המטורף בטסט, הגיב לא נכון, פנה לא נכון, עשה דברים שחייבו את הבוחן לבלום אותו. רגע, בנהיגה רגילה אין מצבי לחץ? לא חותכים אותך? לא מתפרצים לכביש? וכשהולכי רגל צצים, או יותר גרוע- אופניים או קורקינטים נדחפים? מה הוא יעשה אז כדי לא להילחץ ולא להגיב בצורה שגויה? 25 כשלונות מעידים על משהו שגוי ביותר בדרך בה הוא מנסה לנהוג.

האם לדעתכם צריך להגביל את מספר המבחנים לקבלת רשיון נהיגה במספר הגיוני כלשהו?
מצד אחד מפחיד. מצד שני כפי שכבר נכתב, פחד ממבחנים אינו דבר זר. תכל'ס יתכנו נהגים שעברו בטסט ראשון והם סכנת נפשות ונהגים שעברו בטסט המאתיים ונוהגים מצוין, כמו שיתכן ההיפך. בהיעדר מחקר שיודע לענות על השאלות האלו נראה לענ"ד שקשה לדעת. מה שכן גם אם אעלה לרכב עם נהג שעבר בטסט ה26, אני מניח שאעשה זאת רק לאחר זמן מה ולא מיד לאחר שיקבל את הרשיון.

ואני חוששת לפגוש אותו על הכביש מחר. לדבריו נכשל בגלל הלחץ המטורף בטסט, הגיב לא נכון, פנה לא נכון, עשה דברים שחייבו את הבוחן לבלום אותו. רגע, בנהיגה רגילה אין מצבי לחץ? לא חותכים אותך? לא מתפרצים לכביש? וכשהולכי רגל צצים, או יותר גרוע- אופניים או קורקינטים נדחפים? מה הוא יעשה אז כדי לא להילחץ ולא להגיב בצורה שגויה? 25 כשלונות מעידים על משהו שגוי ביותר בדרך בה הוא מנסה לנהוג.

מעבר טסט תלוי בהרבה פרמטרים והחשוב ביניהם הוא הכימיה שיש לך עם המורה שלך.
לי הייתה כימיה מעולה ולכן עברתי מכה ראשונה, גם למדתי אצל מורה נהיגה שהיה בעל מוניטין שאצלו עוברים מכה ראשונה.
חברה שלי, לעומת זאת, הייתה אצל מורה אדיש מהחיים שלא היה אכפת לו, אם תעבור או לא, כי מצידו, לא תעבור, תיקח עוד שיעורים, היא נכשלה מס' דו ספרתי של פעמים, עד שהצלחתי לשכנע אותה לעבור למורה שלי ואיך שעברה אליו, עברה מכה ראשונה.

פולגאר

Well-known member

לא, כל מקרה לגופו.
בגדול, מי שמפחד מנהיגה או נלחץ, ינהג יותר לאט, ירצה לנהוג כמה שיותר עם ליווי ויפחית את נסיעותיו, לכן אין מה לפחד ממנו.

משתפרת1

Well-known member
אתון קופצת בראש? בכדי לדעת לקרוא, צריך לדעת להבדיל בין עיקר לטפל, ככה מנתחים נתונים, דבר שחסר לך, למרות שאת מנסה להראות תדמית של מדענית, זאת גם הסיבה שלא הבנת את חישוב האחוזים שהתבצע ע"י מס' הגברים שעברו טסט ראשון חלקי סה"כ אלו שעברו וכנ"ל אצל הנשים ובאותו אופן בכל טסט וטסט.
כאמור, הדיון הוא על הראשון, השני הוא מישני וברור שכאשר זה מתהפך בשלישי, אז בשני יהיה פער קטן יותר מאשר מהראשון, קרוי עקרון הרציפות של גרף.
אגב, אם את קטנונית ומסתכלת על הפרשים זניחים, אז מהטסט השביעי זה מתאזן עפ"י אמת המידה שלך.
למה להעליב אתונות בהשוואה לבני (בנות) אדם?
אז אני אסביר לאט (יש לי סבלנות כמו לאתון) כדי שיבינו אותי מהר.
"מסתבר שצדקתי". גם לפי הנתונים שהבאת מעט מאד אנשים (נשים וגברים) מגיעים לטסט עשירי. כך שאם אתבטא בזהירות- לא דייקת בקריאת הנתונים.
ההבדל העקרוני הוא בטסט הראשון והוא מתקזז מהר מאד. כך שמרבית הנשים לא תזדקקנה למחצית מעשרת הטסטים שהבטחת למרביתן. למען האמת בטסט החמישי נבחנו 13% ממספר הנשים שנגשו לטסט ראשון. רובן עברו קודם לכן (ואני מודעת לכך שיש כאלה שפורשים ופורשות אחרי כשלון).

דיברגנט חדש

Well-known member
למה להעליב אתונות בהשוואה לבני (בנות) אדם?
אז אני אסביר לאט (יש לי סבלנות כמו לאתון) כדי שיבינו אותי מהר.
"מסתבר שצדקתי". גם לפי הנתונים שהבאת מעט מאד אנשים (נשים וגברים) מגיעים לטסט עשירי. כך שאם אתבטא בזהירות- לא דייקת בקריאת הנתונים.
ההבדל העקרוני הוא בטסט הראשון והוא מתקזז מהר מאד. כך שמרבית הנשים לא תזדקקנה למחצית מעשרת הטסטים שהבטחת למרביתן. למען האמת בטסט החמישי נבחנו 13% ממספר הנשים שנגשו לטסט ראשון. רובן עברו קודם לכן (ואני מודעת לכך שיש כאלה שפורשים ופורשות אחרי כשלון).
אז כדאי שתעשי את זה יותר לאט ופני שתעשי זאת, |המלצה| שלי שתקראי את ההסבר של נוסטלגיה טרום קורונה, שהסבירה לך שהנתונים בטסטים שהם לא הראשון לא אומרים מאומה.
יותר מזה, ארחיב שזה מראה רק על כמות התלמידים שניגשים לטסט X וברור שיהיה קשה למצוא תלמיד שניגש לטסט 4 ומעלה כי לוקח זמן מטסט לטסט והם כבר לא יהיו תלמידים עד שייגשו לטסט.
עזבי, טיפסת על עץ גבוה שאת לא מסוגלת לרדת ממנו כמדענית דלשמטע.

משתפרת1

Well-known member
אז כדאי שתעשי את זה יותר לאט ופני שתעשי זאת, |המלצה| שלי שתקראי את ההסבר של נוסטלגיה טרום קורונה, שהסבירה לך שהנתונים בטסטים שהם לא הראשון לא אומרים מאומה.
יותר מזה, ארחיב שזה מראה רק על כמות התלמידים שניגשים לטסט X וברור שיהיה קשה למצוא תלמיד שניגש לטסט 4 ומעלה כי לוקח זמן מטסט לטסט והם כבר לא יהיו תלמידים עד שייגשו לטסט.
עזבי, טיפסת על עץ גבוה שאת לא מסוגלת לרדת ממנו כמדענית דלשמטע.
תודה על האבחנות הכל כך יפות שלך. מה הייתי עושה בלעדיך?
גישה המעידה על הכותב הרבה יותר מאשר על נשוא הכתוב.

עדיין מה שכתבת מלכתחילה מופרך לחלוטין. קצת תיקנת כשאמרת שבסדר, לא טסט עשירי אלא קצת פחות. לגמרי מופרך. רובן עוברות הרבה קודם. לראשון נגשות כ-3000, לחמישי ואילך מאות בודדות. אבל למה שתתיחס לעובדות שבמו מקלדתך הבאת?

nothing but the truth

Well-known member

עדיין מה שכתבת מלכתחילה מופרך לחלוטין. קצת תיקנת כשאמרת שבסדר, לא טסט עשירי אלא קצת פחות. לגמרי מופרך. רובן עוברות הרבה קודם. לראשון נגשות כ-3000, לחמישי ואילך מאות בודדות. אבל למה שתתיחס לעובדות שבמו מקלדתך הבאת?

לדעתי זה די ברור שהמשפט "גם ככה אתן הנשים לוקח לכם כ-10 טסטים לעבור .." היה בגדר הלצה (שאולי אותך לא מצחיקה) ולא ציון עובדה

דיברגנט חדש

Well-known member
לדעתי זה די ברור שהמשפט "גם ככה אתן הנשים לוקח לכם כ-10 טסטים לעבור .." היה בגדר הלצה (שאולי אותך לא מצחיקה) ולא ציון עובדה
ברור, אך הייבבנית לא רואה את הגיבנת שלה ורצתה להראות שהיא "חכמה", דבר המזכיר כאן גולש מסויים (למען הסר ספק, לא מדובר בך) שאוהב להקניט הרבה גולשים.

דיברגנט חדש

Well-known member
מה קרה נפגעת? דרכתי לך על יבלת כואבת?
בפעם הבאה, אל תהיי חמור (או אתון, מה שבא לך) שקופץ בראש ותנסי להראות שאת חכמה ולהתערב בנושאים שאין לך שמץ של מושג בהם כפי שעשית בתגובה #18 שלך.
שורה תחתונה, את יכולה לבוא בטענות רק לכותבת שניסתה להקטין אותי ולא שמה לב שהרימה לי להנחתה בשטויות שהיא כתבה.
מה שהזוי שעדיין לא קלטת למרות ההסברים שקיבלת הן ממני והן מנוסטלגיה שהמאות הבודדות מתייחסות לשכבת הגיל של התיכון כשברור שאין את הזמן לעבור יותר, מה גם שאלו שנולדו מאוחר, יש להם עוד יותר פחות זמן מאשר "למבוגרי" השכבה, לכן אלו שלא עוברות, מנסות את מזלן בחופשתן לקראת גיוס, בצבא וחלקן גם לאחר הצבא.

משתפרת1

Well-known member
מה קרה נפגעת? דרכתי לך על יבלת כואבת?
בפעם הבאה, אל תהיי חמור (או אתון, מה שבא לך) שקופץ בראש ותנסי להראות שאת חכמה ולהתערב בנושאים שאין לך שמץ של מושג בהם כפי שעשית בתגובה #18 שלך.
שורה תחתונה, את יכולה לבוא בטענות רק לכותבת שניסתה להקטין אותי ולא שמה לב שהרימה לי להנחתה בשטויות שהיא כתבה.

מה שהזוי שעדיין לא קלטת למרות ההסברים שקיבלת הן ממני והן מנוסטלגיה שהמאות הבודדות מתייחסות לשכבת הגיל של התיכון כשברור שאין את הזמן לעבור יותר, מה גם שאלו שנולדו מאוחר, יש להם עוד יותר פחות זמן מאשר "למבוגרי" השכבה, לכן אלו שלא עוברות, מנסות את מזלן בחופשתן לקראת גיוס, בצבא וחלקן גם לאחר הצבא.
הוווו, כמה דברי חכמה ודעת שנאמרים בטעם. אתה יכול להמשיך כאוות נפשך. אינני מכירה אותך או כל אחד אחר בפורום, איש מכם איננו מכיר אותי, לכן לא אתה ולא אף אחד אחר בפורום משמעותי עבורי. אין דרך שמישהו יפגע בי בכתיבתו. אני יכולה להפגע רק ממי שמשמעותי עבורי, קרי חברים ובני משפחה.
מה שכתבת על הבנות תופס גם לגבי הבנים. גם הנכשלים ביניהם (והיום ניגשים לטסט בי"א, בגיל 17) ינסו שוב בשמינית ולפני צבא ומי שאיננו לוחם או קרבי ינסה גם במהלך הצבא.
ובאשר להמשך הדברים- אני מבטיחה להמשיך לכתוב (כפי שעשיתי בעבר) תוך שימוש במונחים לא מקצועיים, שכל קורא יכול להבין. אשתמש בהם (שוב כפי שעשיתי בעבר) רק בהתיחסות למי שמלכתחילה כתב אותם. אמשיך להיות שמאטע כהגדרתך הטובה.

דיברגנט חדש

Well-known member
הוווו, כמה דברי חכמה ודעת שנאמרים בטעם. אתה יכול להמשיך כאוות נפשך. אינני מכירה אותך או כל אחד אחר בפורום, איש מכם איננו מכיר אותי, לכן לא אתה ולא אף אחד אחר בפורום משמעותי עבורי. אין דרך שמישהו יפגע בי בכתיבתו. אני יכולה להפגע רק ממי שמשמעותי עבורי, קרי חברים ובני משפחה.
היבבות שלך מראות אחרת |נחמה|
מה שכתבת על הבנות תופס גם לגבי הבנים. גם הנכשלים ביניהם (והיום ניגשים לטסט בי"א, בגיל 17) ינסו שוב בשמינית ולפני צבא ומי שאיננו לוחם או קרבי ינסה גם במהלך הצבא.
נכון, לכן כפי שהוסבר לך, תחילה ע"י נוסטלגיה ואח"כ על ידי, אין משמעות לנתונים מעבר לטסט ראשון.
כפי שכתבתי, רק מבוגרי השכבה יכולים לגשת לטסט ב-י"א, כי כל הייתר יהיו בגיל המתאים רק כאשר יהיו בחופש הגדול ובכיתה י"ב, לוקח זמן מטסט לטסט, יש תור גדול ועד שהמורה מגיש אותך עוד פעם לוקח זמן, לכן המספרים קטנים ואכן כפי שכתבתי וגם את, השאר ימשיכו את מזלם לאחר י"כ וזה כבר לא יהיה בקובץ המצורף.
בינינו, אני חושב שהקובץ המצורף מתייחס רק ל-י"ב כי שם המסה הרצינית של תלמידים שניגשים לבגרות.
ובאשר להמשך הדברים- אני מבטיחה להמשיך לכתוב (כפי שעשיתי בעבר) תוך שימוש במונחים לא מקצועיים, שכל קורא יכול להבין. אשתמש בהם (שוב כפי שעשיתי בעבר) רק בהתיחסות למי שמלכתחילה כתב אותם. אמשיך להיות שמאטע כהגדרתך הטובה.
אין שום בעיה שתשתמשי במונחים לא מקצועיים כל עוד שהם יהיו נכונים, אך כאשר יהיו בהם טעויות, אתקן אותם, בהנחה שאקרא את תגובתך, דבר שלא יוצא לי בזמן האחרון.
אגב, זה דלשמטע ויפה שהשלמת עם מצבך |נחמה|

משתפרת1

Well-known member
היבבות שלך מראות אחרת |נחמה|

נכון, לכן כפי שהוסבר לך, תחילה ע"י נוסטלגיה ואח"כ על ידי, אין משמעות לנתונים מעבר לטסט ראשון.
כפי שכתבתי, רק מבוגרי השכבה יכולים לגשת לטסט ב-י"א, כי כל הייתר יהיו בגיל המתאים רק כאשר יהיו בחופש הגדול ובכיתה י"ב, לוקח זמן מטסט לטסט, יש תור גדול ועד שהמורה מגיש אותך עוד פעם לוקח זמן, לכן המספרים קטנים ואכן כפי שכתבתי וגם את, השאר ימשיכו את מזלם לאחר י"כ וזה כבר לא יהיה בקובץ המצורף.
בינינו, אני חושב שהקובץ המצורף מתייחס רק ל-י"ב כי שם המסה הרצינית של תלמידים שניגשים לבגרות.

אין שום בעיה שתשתמשי במונחים לא מקצועיים כל עוד שהם יהיו נכונים, אך כאשר יהיו בהם טעויות, אתקן אותם, בהנחה שאקרא את תגובתך, דבר שלא יוצא לי בזמן האחרון.
אגב, זה דלשמטע ויפה שהשלמת עם מצבך |נחמה|
יפה.
בינתיים מי שצורח ומשתלח זה אתה. אני פשוט רואה את כתיבתך בשעשוע קל. רגועה לגמרי.
כשמכל הנבחנים ניגשים יותר בנים מבנות מספר העוברים הבנים סביר שיהיה גבוה יותר, וכך האחוז מכלל העוברים.
טוב, מכאן תמשיך "לא לקרוא" את התגובות שלי כרצונך. וזה לגמרי בסדר מצדי שתדביק לי כל כינוי שעולה בדעתך. כאמור, כל קורא מבין שזה מלמד עליך ועל דעתך.

דיברגנט חדש

Well-known member
יפה.
בינתיים מי שצורח ומשתלח זה אתה. אני פשוט רואה את כתיבתך בשעשוע קל. רגועה לגמרי.
להבא, לפני שאת מנסה להיראות "חכמה" עליי, תחשבי על הביטוי "סייג לחוכמה ---> שתיקה|!|".
אני מאמין גדול בפרפרזה של נתניהו "תיתני - תקבלי, לא תיתני - לא תקבלי!".
כשמכל הנבחנים ניגשים יותר בנים מבנות מספר העוברים הבנים סביר שיהיה גבוה יותר, וכך האחוז מכלל העוברים.
כתבו %, שזה יחס ולא קשור לכמות.
טוב, מכאן תמשיך "לא לקרוא" את התגובות שלי כרצונך. וזה לגמרי בסדר מצדי שתדביק לי כל כינוי שעולה בדעתך. כאמור, כל קורא מבין שזה מלמד עליך ועל דעתך.
אולי לא התנסחתי כראוי, כי לא התכוונתי שלא קורא את תגובותייך אלא את כל התגובות.
אני, לאחרונה, בקושי נמצא בפורום וגם שנמצא, בעיקר קורא וכותב תגובות על המונדיאל ורק תופס עוד שרשור או שניים שתפס את עיניי כמו השרשור הזה.
לגבי הכינוי, את הפנמת אותו וראית כמה שהוא מדויק |נחמה|

משתפרת1

Well-known member
להבא, לפני שאת מנסה להיראות "חכמה" עליי, תחשבי על הביטוי "סייג לחוכמה ---> שתיקה|!|".
אני מאמין גדול בפרפרזה של נתניהו "תיתני - תקבלי, לא תיתני - לא תקבלי!".

כתבו %, שזה יחס ולא קשור לכמות.

אולי לא התנסחתי כראוי, כי לא התכוונתי שלא קורא את תגובותייך אלא את כל התגובות.
אני, לאחרונה, בקושי נמצא בפורום וגם שנמצא, בעיקר קורא וכותב תגובות על המונדיאל ורק תופס עוד שרשור או שניים שתפס את עיניי כמו השרשור הזה.
לגבי הכינוי, את הפנמת אותו וראית כמה שהוא מדויק |נחמה|
שוב לגבי האחוזים: אם האחוז הוא מכלל הנבחנים הרי שזה טבעי שכשאחוז הבנים הנבחנים גבוה יותר כך יהיה גם עם האחוז שלהם בין המצליחים.
לכל השאר- תמשיך כך.

דיברגנט חדש

Well-known member
שוב לגבי האחוזים: אם האחוז הוא מכלל הנבחנים הרי שזה טבעי שכשאחוז הבנים הנבחנים גבוה יותר כך יהיה גם עם האחוז שלהם בין המצליחים.
לכל השאר- תמשיך כך.
הטעות שלך שאת לא שמה לב, שהאחוזים הם מסה"כ העוברים ולא מסה"כ הנבחנים.

למעלה