סוף סוף עבר טסט 26

משתפרת1

Well-known member
שפעם היו פחות מכוניות (קצב גידול המכוניות עולה על קצב סלילת הכבישים) ולא היו אופניים חשמליים שצצים מכל חור. האפשרות של "כבישים ריקים" שמשתפרת העלתה, מאוד לא סביר בשעות בהן מתקיימים טסטים. גם לא במקום כמו קריית מלאכי.
קרית מלאכי במיוחד מוכרת בשפלה כאיזור בו קל לעבור טסט. הרוב המכריע של תושבי האיזור יעדיפו ללמוד ולהבחן בה, ולא ברחובות. עומס התנועה שם נמוך פי כמה מאשר באשדוד, רחובות או אשקלון.יציאה שמאלה מתחנת דלק (כן, יצא לי לעשות את זה שם מספר פעמים) לכביש הראשי קרוב לרמזור של היציאה מהעיר די מהירה בכל שעות היממה, ויש שעות קלות יותר. ברור לי שאם הנבחן התחיל את הטסט ב- 8:00-10:00 היו לו יותר אתגרים מאשר אם התמזל מזלו וקיבל זימון למבחן ב- 11:45.

דיברגנט חדש

Well-known member
"אתן הנשים"... לא יודעת איזה נשים אתה מכיר. הנכדה שלי ושלוש הנכדות של אחי עברו בטסט ראשון. הנכד- "רק" בשני. גם גיסתי, בתי ואני עברנו בטסט ראשון או שני.
לאחר תגובתך, בדקתי את עצמי עפ"י נתונים רישמיים של תלמידים לשנת 2017 ומסתבר שצדקתי, אך לא בקיצוניות שכתבתי והממצאים היינם שגברים עוברים באחוזים טובים יותר את הטסט הראשון מאשר נשים, כנ"ל בטסט השני ומהטסט השלישי, זה מתהפך עד הטסט העשירי ששם זה מתאזן, כמובן באחוז הדיוק המוצג של נקודה עשרונית אחת.

בנוסף, הנתונים שמצאתי הן עבור תלמידים, קרי בני נוער מעל גיל 17 וכידוע, ככל שהגיל עולה, הפער בין היכולות הקוגנטיביות של גברים לנשים מתעצם, כך שהנתונים יהיו דרסטיים יותר.
באשר לטסט: כפי שאמרת מעבר טסט מעיד שהאדם מכיר את חוקי התנועה מספיק כדי להתחיל לנהוג. הוא בהחלט לא מעיד על יכולת נהיגה. זו הסיבה שמבקשים נהג מלווה. כאנשים אחראיים עשינו את זה לבתנו הרבה לפני שהיתה חובה חוקית כזו. את כל הנהגים החדשים במשפחתנו חנכנו, ולקחנו אותם לנהיגות גם בלילות, גם בגשם, גם בנהיגות ממושכות, בתנאי כביש מאתגרים. למשל- בכבישים הצרים והמפותלים בין בית שמש/צומת-שמשון/עמק האלה לכוון מזרח, הירידה מרמת הגולן לכוון אל חמה, העליה לחוות מאיר הר-ציון מהכביש שבין בית שאן לצמח, כניסה לת"א ונסיעה בה בשעת עומס של בוקר וכדומה. אנחנו רוצים שהילדים/נכדים שלנו ידעו להתמודד עם מצבים רבים בכביש ולא יסכנו את האחרים ובעיקר את עצמם.
עשיתם בשכל, ככה צריך, גם אני נהגתי עם אבי ז"ל בדרכי לבי"ס וללשכת הגיוס.
כמו כן, נהגתי עמו את הירידה והעליה לים המלח ואת כביש הנחש לירידה והעליה לכינרת, נסיעה לאילת ועוד.
מכירה הורים שלא פותחים ביטוח נהג חדש כי הוא יקר, חותמים שליוו את הנהג החדש כנדרש (למרות שלא נהג אפילו פעם אחת) וכך הוא מקבל רשיון קבוע, ומתישהו יעלה על הכביש עם 0 ניסיון.
לפחות, הוא "קצת" יותר בוגר מנער שהוציא רישיון ויהיה זהיר יותר מאשר היה נוהג בגיל צעיר יותר.

כוכבית מצויה

Well-known member
בנוסף, הנתונים שמצאתי הן עבור תלמידים, קרי בני נוער מעל גיל 17 וכידוע, ככל שהגיל עולה, הפער בין היכולות הקוגנטיביות של גברים לנשים מתעצם, כך שהנתונים יהיו דרסטיים יותר.
ידוע למי?

לעומת הקביעה שלך אני מצאתי את זה:

"במחקר נמצא שגברים צעירים השיגו תוצאות נהיגה טובות יותר ב-36% מגברים מבוגרים יותר. פער שאינו קיים אצל נשים."

אם זה נכון אז ההפרשים יהיו קטנים יותר בהכללת כל הנבחנים.

נלקח מכאן, שים לב למשפט האחרון.

דיברגנט חדש

Well-known member
ידוע למי?

לעומת הקביעה שלך אני מצאתי את זה:

"במחקר נמצא שגברים צעירים השיגו תוצאות נהיגה טובות יותר ב-36% מגברים מבוגרים יותר. פער שאינו קיים אצל נשים."

אם זה נכון אז ההפרשים יהיו קטנים יותר בהכללת כל הנבחנים.

נלקח מכאן, שים לב למשפט האחרון.

מה שציטטת מתייחס לנהיגת מרוצים ששם החוקים שונים ובכלל המחקר מתייחס לנהיגה טובה ולא לקואורדינציה, ברור שגברים משתוללים בכביש כפי שאבי כל הזמן מלין לעומת נשים ולכן ההבדלים.
הסיבה שכתבתי את אשר כתבתי שהפער מתעצם היא מסיבה הפשוטה שתיקחי ילד וילדה קטנים, כמעט ולא יהיה הבדלים פיזיים ביניהם וככל שהגיל עולה, ההבדלים הפיזיים גדלים.

כוכבית מצויה

Well-known member
מה שציטטת מתייחס לנהיגת מרוצים ששם החוקים שונים ובכלל המחקר מתייחס לנהיגה טובה ולא לקואורדינציה, ברור שגברים משתוללים בכביש כפי שאבי כל הזמן מלין לעומת נשים ולכן ההבדלים.
על סמך אתה קובע שמדובר בנהיגת מרוצים?
הסיבה שכתבתי את אשר כתבתי שהפער מתעצם היא מסיבה הפשוטה שתיקחי ילד וילדה קטנים, כמעט ולא יהיה הבדלים פיזיים ביניהם וככל שהגיל עולה, ההבדלים הפיזיים גדלים.
כתבת פערים קוגנטיביים, מה הקשר להבדלים הפיזיים?

דיברגנט חדש

Well-known member
עפ"י נהג המירוצים הכי מפורסם בעולם שמוזכר שם.

כתבת פערים קוגנטיביים, מה הקשר להבדלים הפיזיים?
מה הקשר לקוגנטיבי שזה מתייחס לפן החשיבתי ולא ליכולת מוטורית, התייחסתי לקואורדינציה?
לא זכור לי שכתבתי קוגנטיבי, אך אם כתבתי, סימן שהתבלבלתי, חשבתי על מילה אחת וכתבתי מילה אחרת, דבר שלעתים קורה לי :)

כוכבית מצויה

Well-known member
עפ"י נהג המירוצים הכי מפורסם בעולם שמוזכר שם.
תקרא שוב, לא מדובר שם על נהגי מירוצים.
מה הקשר לקוגנטיבי שזה מתייחס לפן החשיבתי ולא ליכולת מוטורית, התייחסתי לקואורדינציה?
לא זכור לי שכתבתי קוגנטיבי, אך אם כתבתי, סימן שהתבלבלתי, חשבתי על מילה אחת וכתבתי מילה אחרת, דבר שלעתים קורה לי :)
לא צריך לזכור אפשר לבדוק..... אתה מוזמן לבדוק מה כתבת...

דיברגנט חדש

Well-known member
תקרא שוב, לא מדובר שם על נהגי מירוצים.
תסתכלי בתמונה הראשונה בכתבה שצירפת, יש שם תמונה של מכונית מירוץ ואני מצטט ומדגיש את אשר קראתי "הבעיה לא נפסקת כאן, אלא רק מחריפה ככל שהנהג מזדקן. הטסטוסטרון האהוב, משפר הראייה המרחבית של השומאכר בעיני עצמו, דועך עם השנים. "
לא צריך לזכור אפשר לבדוק..... אתה מוזמן לבדוק מה כתבת...
בדקתי ואכן כתבתי, אך התכוונתי למשהו אחר ותיקנתי את עצמי בהמשך.

כוכבית מצויה

Well-known member
תסתכלי בתמונה הראשונה בכתבה שצירפת, יש שם תמונה של מכונית מירוץ ואני מצטט ומדגיש את אשר קראתי "הבעיה לא נפסקת כאן, אלא רק מחריפה ככל שהנהג מזדקן. הטסטוסטרון האהוב, משפר הראייה המרחבית של השומאכר בעיני עצמו, דועך עם השנים. "
שים לב שלא מדובר על נהג המירוצים אלא על מי שבעיני עצמו הוא "שומאכר"

התמונה הינה תמונת אילוסטרציה לכתבה שמדברת על מספר מחקרים.

דיברגנט חדש

Well-known member
שים לב שלא מדובר על נהג המירוצים אלא על מי שבעיני עצמו הוא "שומאכר"

התמונה הינה תמונת אילוסטרציה לכתבה שמדברת על מספר מחקרים.
קראתי שוב והפעם לא ברפרוף ואת צודקת גם כאן.
מה שכן ראיתי שגם בכתבה שלך מצוין שגברים עוברים טסט ראשון באחוזים טובים יותר (11% מול 9%) וגם עפ"י מחקר של אוניברסיטת UCLA שהעמיד נהגים ונהגות למבחן של מורי נהיגה, מצא שגברים קיבלו ציון ממוצע גבוה יותר מנשים (2.66 לגברים מול 1.6 לנשים).

נערך לאחרונה ב:

Harrington

Well-known member
מנהל
אנחנו רוצים שהילדים/נכדים שלנו ידעו להתמודד עם מצבים רבים בכביש ולא יסכנו את האחרים ובעיקר את עצמם.
איך אמר לי חבר שהתנדב בזמנו באיזה ארגון שעוסק בנושא, כשבא לדבר איתנו לאחר שהראשון קיבל את הרשיון? 'הבן שלך יבצע באיזשהו שלב עקיפה מסוכנת. השאלה אם אתה רוצה להיות לצידו בפעם הראשונה ולהצביע על הבעיות, או שאתה מעדיף שיעשה את זה כשהוא לבד'.

פנינה10כחולה

Well-known member
לא, גם ככה אתן הנשים לוקח לכם כ-10 טסטים לעבור ואם תכניסי את גורם כמות הטסטים, זה עוד יותר יגביר לכן את הלחץ ויגרום לכישלון.

בינינו, מי שעובר טסט לא יודע לנהוג ורק כאשר מתחילים לנהוג ללא מורה, מתחילים לדעת לנהוג. בן אדם לחוץ לרוב ייסע בנתיב הימני, לא יעקוף וייסע לאט יותר, לכן אני אפחד ממנו פחות מאשר מנהג צעיר שחושב שיודע לנהוג ומשתולל על הכביש.
נפלת על הראש, לכן כותב שטויות על גבי שטויות. הגברים מסוכנים בכביש. לרוב הם מעורבים בתאונות הקטלניות.

דיברגנט חדש

Well-known member
נפלת על הראש, לכן כותב שטויות על גבי שטויות. הגברים מסוכנים בכביש. לרוב הם מעורבים בתאונות הקטלניות.
לא נפלתי על הראש, פשוט לא הבנת את הנקרא, כרגיל |נחמה|
מה שכתבתי היינו סטיגמה שמבוססת על סטטיסטיקה.
בנוסף, גם התייחסתי לנקודה של זהירות לעומת פראות.
|המלצה|: קיראי, שוב, את תגובתי הקודמת לפני שאת משיבה לי כאן.

משתפרת1

Well-known member
לא נפלתי על הראש, פשוט לא הבנת את הנקרא, כרגיל |נחמה|
מה שכתבתי היינו סטיגמה שמבוססת על סטטיסטיקה.
בנוסף, גם התייחסתי לנקודה של זהירות לעומת פראות.
|המלצה|: קיראי, שוב, את תגובתי הקודמת לפני שאת משיבה לי כאן.
תלמד לקרוא! בטסט הראשון מה שכתבת נכון. בשני ההפרש הוא 0.2%, זניח. בשלישי ואילך הנשים לוקחות.
בנוסף אינני יודעת איך חושבו האחוזים. אם אחוזי העוברים הם מכלל הנבחנים הרי שגם ההפרש בטסט הראשון מתבטל, מכיוון שנבחנו פחות נשים מגברים.
זו הטבלה שאתה קישרת אליה.
1669815471569.png

כוכבית מצויה

Well-known member
תלמד לקרוא! בטסט הראשון מה שכתבת נכון. בשני ההפרש הוא 0.2%, זניח. בשלישי ואילך הנשים לוקחות.
בנוסף אינני יודעת איך חושבו האחוזים. אם אחוזי העוברים הם מכלל הנבחנים הרי שגם ההפרש בטסט הראשון מתבטל, מכיוון שנבחנו פחות נשים מגברים.
צפה בקובץ המצורף 68106
בכלל לא ברור אם אין כאן הטיה הנובעת מדעתו של הבוחן.
לא רואה סיבה שמעבר האסט יהווה קריטריון להשוואת איכות הנהיגה בין המינים

דיברגנט חדש

Well-known member
בכלל לא ברור אם אין כאן הטיה הנובעת מדעתו של הבוחן.
לא רואה סיבה שמעבר האסט יהווה קריטריון להשוואת איכות הנהיגה בין המינים
מעבר הטסט הוא קריטריון להשוואת איכות הנהיגה בין המינים בזמן הטסט, כך שאין קשר בין נתונים אלו למה שיהיה לאחר שינהגו לבד.
אין כאן הטיה הנובעת מדעתו של הבוחן כי מדובר בחוק המספרים הגדולים ובמס' בוחנים.

כוכבית מצויה

Well-known member
מעבר הטסט הוא קריטריון להשוואת איכות הנהיגה בין המינים בזמן הטסט,
לא, היא הקריטריון למה שבודקים בטסט. אני בספק אם מה שבודקים בטסט מהווה אינדיקציה לאיכות נהיגה
כך שאין קשר בין נתונים אלו למה שיהיה לאחר שינהגו לבד.
ברור שאין קשר, הטסט לא באמת בודק איכות נהיגה.
אין כאן הטיה הנובעת מדעתו של הבוחן כי מדובר בחוק המספרים הגדולים ובמס' בוחנים.
זה שמדובר במספר בוחנים לא אומר שאין הטיה.
כמה בוחנים יש לעומת כמה בוחנות, מה הדעה איתה הם מגיעים?

דיברגנט חדש

Well-known member
לא, היא הקריטריון למה שבודקים בטסט. אני בספק אם מה שבודקים בטסט מהווה אינדיקציה לאיכות נהיגה
אם לא איכות נהיגה, אז מה, לדעתך, הוא בודק?
ברור שאין קשר, הטסט לא באמת בודק איכות נהיגה.
הוא בודק איכות נהיגה ריגעית במהלך הטסט, בדיוק כמו שכל מבחן בודק שליטה בחומר בזמן ריגעי של המבחן.
זה שמדובר במספר בוחנים לא אומר שאין הטיה.
כמה בוחנים יש לעומת כמה בוחנות, מה הדעה איתה הם מגיעים?
אולי ויכול להיות שיש גם אפליה מתקנת, יכול להיות שיש גם אפליית יופי ועוד ...

דיברגנט חדש

Well-known member
צפה בקובץ המצורף 68106
אתון קופצת בראש? בכדי לדעת לקרוא, צריך לדעת להבדיל בין עיקר לטפל, ככה מנתחים נתונים, דבר שחסר לך, למרות שאת מנסה להראות תדמית של מדענית, זאת גם הסיבה שלא הבנת את חישוב האחוזים שהתבצע ע"י מס' הגברים שעברו טסט ראשון חלקי סה"כ אלו שעברו וכנ"ל אצל הנשים ובאותו אופן בכל טסט וטסט.
כאמור, הדיון הוא על הראשון, השני הוא מישני וברור שכאשר זה מתהפך בשלישי, אז בשני יהיה פער קטן יותר מאשר מהראשון, קרוי עקרון הרציפות של גרף.
אגב, אם את קטנונית ומסתכלת על הפרשים זניחים, אז מהטסט השביעי זה מתאזן עפ"י אמת המידה שלך.

אתון קופצת בראש? בכדי לדעת לקרוא, צריך לדעת להבדיל בין עיקר לטפל, ככה מנתחים נתונים, דבר שחסר לך, למרות שאת מנסה להראות תדמית של מדענית, זאת גם הסיבה שלא הבנת את חישוב האחוזים שהתבצע ע"י מס' הגברים שעברו טסט ראשון חלקי סה"כ אלו שעברו וכנ"ל אצל הנשים ובאותו אופן בכל טסט וטסט.
כאמור, הדיון הוא על הראשון, השני הוא מישני וברור שכאשר זה מתהפך בשלישי, אז בשני יהיה פער קטן יותר מאשר מהראשון, קרוי עקרון הרציפות של גרף.
אגב, אם את קטנונית ומסתכלת על הפרשים זניחים, אז מהטסט השביעי זה מתאזן עפ"י אמת המידה שלך.
אכן, צריך לדעת להסתכל בין עיקר לטפל, ברור שאם בודקים כל מגדר כלפי כל טסט, אז כאשר עוברים יותר גברים בטסט ראשון, יעברו פחות בטסטים הבאים, כי זה מסה"כ העוברים באותה שמה, לכן כל התקדמות בטסט יהיו פחות גברים ולכן האחוזים שלהם ירדו, לכן אין כל ערך לנתונים בכל הטסטים ורק הנתון של הטסט הראשון הוא החשוב.

למעלה