סוסיתא

• פותח הנושא tz6
  • פורסם בתאריך
אני אגיד את זה בפעם האחרונה

תעזוב בבקשה את המוסיקאי בשקט. תקשיב למוסיקה. אם המוסיקה נשמעת כמו מוסיקה בארוקית, וזה גם רוק - אז זה פרוג. לא איכפת לי אם גב"ש אנס את אחותו לפני שנתיים, או שהוא אוהב גבינה צהובה, או שהוא ויוני רכטר יוצאים קבוע ברחוב אלנבי. אתה פשוט לא מסוגל להתנתק מן המוסיקאים ולהקשיב רק למוסיקאים? בחיי, בקצב הזה אתה תהיה ניסן שור - אדם ששכח לגמרי מה זה לדבר על מוסיקה, וכל הזמן מדבר רק על האנשים שעושים אותה.

זאת המנטרה החדשה שלך?

אני אשמח להפריד בין המוסיקאי לבין המוסיקה - כשזה יהיה רלבנטי לדיון. כרגע אני רוצה לדבר על מוסיקאים ועל תהליך היצירה שלהם, ועל האם בנאדם X יכול ליצור מוסיקה Y אם הוא לא מכיר מוסיקה Z. זה מה שמעניין אותי כרגע, ואני מדבר על זה. ואני שמח לראות שאתה מודה שאיטליז זה פרוג מובהק

Tough Midget

New member
אוקיי אני מבין אותך ואתה אותי

אני מסכים! ההיתוך בין רוק ומוסיקה קלאסית הוא בהחלט המהות העיקרית של הרוק המתקדם. אבל הבעיה שלי היא עם הנוסחה. מצטער אבל גם המצגת לא סיפקה אותי. קראתי לפני כמה חודשים אז אני לא זוכר בדיוק, אבל ממה שאני זוכר היא כתובה בצורת נקודות ולא בצורת פסקות. אני חושב שאם תכתוב את המצגת בצורת מאמר (אתה לא צריך, רק הצעה) ותוסיף את העניין שברוק מתקדם לעיתים מוסיפים נגיעות מסגנונות שונים כמו ג'אז, מוסיקה לא מערבית, וכד', אז זה יהיה הרבה יותר יעיל, נכון, ולא מבלבל את הקהל המתחיל. ואני חושב שגם חשוב להזכיר את ההבדל בין פרוג לבין נאו-קלאסי, כיוון שהסגנונות שונים לחלוטין, אבל הנוסחא מתאימה לשנייהם. (אולי נאו-קלאסי זה יותר כמו מטאל+קלאסי, אבל יש אנשים שגם לא מבדילים בין מטאל לרוק...). לסיכום, אני מניח שאתה מבין למה אני מתכוון, ומה הבעייתיות של הנוסחא בתור נוסחא להגדרת הרוק המתקדם, ואני מבין שזה בעקרון "נוסחא למתחילים". אם היה לי זמן הייתי מנסה אולי לכתוב הגדרה של פרוג למתחילים, אבל אין לי, ואני גם לא יודע לכתוב. אני חושב שאם מאזין מתחיל קרא את הדיון הזה ואת כל החומרים מהאתר שלך, הוא כבר הבין מה זה פרוג.... :) מאזין מתחיל יקר, אם לא קראת עוד דברים מהאתר לך מהר לכאן: www.mitkadem.co.il יום טוב! נעם

Der-Albert

New member
נשמע כמו מוזיקה קלאסית

קרימזון, ששואבים מסטרווינסקי ומלחינים מודרנים, מן הסתם לא ישמעו כמו ג'טרו טאל עם החיבה שלהם לבארוק אנגלי למרות שיש דמיון מסויים בין ג'נטל ג'איינט לג'טרו טאל מכיוון שגם ג'נטל ג'איינט מתעסקים הרבה בקומפוזיציה בארוקית. Let me extrapolate. באך לא נשמע כמו מוצארט, הדמיון בין מוצארט לבטהובן קלוש. וואגנר כתב באופן ששונה לחלוטין ממה ששאר המלחינים בתקופה הרומאנטית כתבו, ועל קלאסית מודרנית בכלל אין מה לדבר. נכון שמבחינת כלי נגינה לא היה לחברה יותר מדי אפשרויות חריגה, אבל עדיין, אין כזה דבר "נשמע כמו מוזיקה קלאסית" כי אלפי סגנונות של מוזיקה קלאסית ואלפי קטעים. כך שאפשר בעצם לשאוב מזרם קלאסי מסויים (לדוגמא, כמו שיס לפי דעתי הרבה פעמים שואבים מהתקופה הקלאסית עם הבהירות והסלסולים המוצארטיים שלה) בלי להזכיר בכלל הרבה ששואב מזרם אחר. נ.ב אף פעם לא קיבלתי את המזכר שפרוג שווה רוק + קלאססי, בלי שום דבר אחר, אני חושב שסוסיתא הם בכיף להקת רוק פרוגרסיבי, ושהמדריך לריקודי עם יכול להיות להיט רדיו היסטרי.

למעלה