תגובה:
תשמע בקשר לג'אז, אני כנראה לא מצליח להסביר את זה כמו שצריך אז אני אנסה שוב, ואעזוב את זה. ג'אז לא _מבוסס_ רק על אלתור. כלומר זה לא הבסיס שלו. וזה לא כל המהות שלו. יש עוד הרבה מעבר לזה. האלתור הוא חלק חשוב וכמעט עיקרי, אבל הוא לא היחיד. יש את עניין הפיל, הדגשים, ההרמוניות, המבנים, וכו'. אי אפשר להכין משוואה שאומרת: ג'אז=אלתור זה פשוט לא נכון. ומכל מה שאתה כותב אני מבין שלזה פחות או יותר אתה מתכוון. יכול להיות שאני לא מבין מספיק טוב מה אתה אומר או לא מסביר את עצמי מספיק טוב. בקשר לפרוג וג'אז: אני חושב שהרבה מהאלתורים בפרוג הם לא אלתורי בלוז\רוק, ושרובם מהם מושפעים מג'אז, פיוז'ן, וכד'. זה גם יותר הגיוני לי, כי בסופו של דבר אלתור בלוז\רוק לרוב הוא דיי פשוט ולא מעניין(לטעמי) ביחס לאלתור ג'אז שהוא הרבה הרבה יותר מורכב ומתייחס לדברים רבים כמו דרגות\אקורדים, סקוונצות וכד'. בקשר למה שאמרת על פרי ג'אז, אני משאר שזה לא מבוסס על סולם הבלוז, אחרת היו קוראים לזה פרי-בלוז. אבל אני לא מכיר את הסגנון אז אני לא יודע. אגב, בג'אז האלתורים לא מבוססים על סולם בלוז, זה בעיקר "spice" שנוהגים להכניס פה ושם. אבל באופן עקרוני סולם הבלוז מופיע חזק רק בבלוז, רוקנרול וכד'. (לפחות ממה שאני יודע, ייתכן שיש איזה סגנון שאני לא מכיר שגם מתבסס על סולם הבלוז.) אני לא חושב שהג'אז מטשטש את התמונה של ההגדרה של הפרוג ורק עוזר להגדרה אם כותבים אותה בצורה של מאמר ולא משוואה. המשוואה היא זאת שמטשטשת את התמונה, בטח שהיא לא מבהירה את התמונה. אולי המשוואה תעזור קצת למתחילים, אבל היא בכל זאת לא מספיק ממוקדת והם עלולים להתבלבל בין פרוג לנאו-קלאסי למשל. אני חושב שאני הייתי מבין שנאו-קלאסי זה סוג של פרוג מתוך המשוואה הזו. בדרך כלל נאו-קלאסי אפילו לא מתקרב לפרוג. אני חושב שדבר שיכול להיות טוב זה אם תכתוב איזה מאמר בסגנון "מדריך לפרוגר המתחיל" או משהו כזה, ואז תוכל אולי להכניס שם את המשוואה אם הערות מסויימות, כדי שלא יהיו בלבולים, ושיהיו אופציות לתוספות שונות בכל מיני מקומות, כלומר שפרוג זה לר _רק_ רוק+קלאסי. אבל רק אם אתה רוצה. זה סתם רעיון. כי סתם לכתוב את המשוואה בלי איזה מאמר מלווה זה כמו לכתוב e=mc^2 בלי להסביר כלום על תורת הייחסות. זוהי דעתי. יום טוב, נעם