סדר בבלאגן

vegetalien

New member
תגובתי למטה

(לנעלמה לי הסיסמה) ממצה את העניין.

ואם ברצונך לתת תשובה ארוכה לשואלים/ות, זכותך. אך אני מבקש, במחילה מכבודו, להוסיף את תגובתו בנפרד ולא לשרשר אלי ולהס(ג)ביר לי מה אני צריך/לא צריך לכתוב.

27182

New member
אני אשרשר את תשובותי הבאות היכן שאמצא לנכון

כיוון שהפגנת כאן חוסר נימוס כלפי, אני לא רואה צורך להתייחס לבקשותיך.

vegetalien

New member
אה,

ואני צריך להניח שאתה כותב לי/לאחרים תגובות בנוסח "אתה טועה" נחרץ רק כדי ללמד אותי/נו, הקטן/ים והטיפש/ים, שיעור במדע. אז דע לך שהזלזול הזה פוגע לא-פחות.
ולא שחסרים מגיבים אחרים שמעירים על טעויות (כן, גם אנוכי), אבל אף אחד לא עושה את זה בצורה קרה ומנוכרת כל כך.
טוב לדעת שגם לך יש רגשות (בלי ציניות).

27182

New member
אני מודע שסגנון הכתיבה התמציתי שלי יכול

להיות פוגעני, אך זה לא במכוון. אני מתנצל אם אתה או אחרים נפגעו.

vegetalien

New member

בתקופה שעשיתי צום מיצים הברזל בגופי

הרקיע לשחקים
כן כן
מאותו שייק ירוק עם תפוח...

יצויין רק שבשוטף אני עם המוגלובין שנע בין 10 ל- 11
ובאותם ימים נמדד 14.

יש מצב שאולי עדיין לא יודעים הכל על גוף האדם?
יש מצב שאולי למדע אין עדיין את כל אפשרויות המדידה והתיעוד של תהליכים בגוף?
מציעה מחשבה אנכרוניסטית יודעת, אבל עם שמץ של ענווה.

הרבה מהאנשים שכלל לא מודעים לחוקי המותר ואסור בעניין הברזל
כלל לא סובלים מחוסר ברזל.

בשלה העת
להכיר במוגבלותו של המדע.
להרפות קצת מהאגו שמולבש על השכל
ולהתוודע לכך שהידע הקיים so called
הוא טיפה בים ממה שמתרחש באמת.

vegetalien

New member
כאשר נתקלתי בשעתו

בכל העצות הסותרות לגבי מזונות שעלולים להפריד לספיגת ברזל, הגעתי לרמת קיצוניות של להפריד מזונות כמו סלק, מנגולד, שקדים ובננות ממקורות ברזל אחרים.
האלימינציה הזאת עלולה להוביל להפרעות אכילה ולהציג דבר אלמנטרי כל כך, כתזונה, כתחום שצריך להיות בו מדען טילים כדי לצלוח אותו בשלום.

RSPA

New member
יתכן שאתה צודק

אבל יתכן גם שלא.
בכל מקרה לא זאת הנקודה. המידע שהאיש הביא, היה חשוב ומענין ולי אישית לפחות הוא גם חידש.
בהחלט מצאתי זוית נוספת להסתכל על הדברים ונתונים נוספים לקחת בחשבון.
אם לדעתך הדברים שגויים או זניחים - היה מקום לתקנם ולשימם בפרופורציה הנכונה. הרי מהידע שלך ושל אחרים אנחנו לומדים. הלא כך?

noa555555

New member
הכי אהבתי את

ה "פולמוס" .
מתה על המילה הזאת .

וכל זה עוד לפני שסיימתי את התיייי של הבוקר (שלא מצמידה אליו ברזל )

שלום וברוכה הבאה

ראשית כל הכבוד על ההחלטה ועל המעבר לטבעונות.

אנסה לענות לך מתוך ניסיוני כטבעונית שמטופלת כבר שנה אצל דיאטנית קלינית שהיא טבעונית בעצמה (כן, מסתבר שיש כאלו גם ב"קונוונצוינלי"
) וגם מתוך הידע האישי שלי.

לגבי הברזל והויטמין C הדיאטנית שלך צודקת. אכן מומלץ לשלב מאכלים עתירי ברזל עם מאכלים שיש בהם ויטמין C כי הוא אכן משפר את יכולת הספיגה.

מבחינת ירקות, מומלץ לצרוך עלים ירוקים כגון עלי בייבי, פטרוזיליה, סלרי וכו'. גם אגוזים ושקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות וכו' יכולים להיות מקור טוב לברזל.

קינואה, אם אין לך רגישות (לי אישית יש רגישות לקינוא אבל אני מקרה נדיר
) אז זה מצוין ואכן מקור טוב לברזל ולחלבון וערכים תזונתיים נוספים. אבל תמיד טוב לגוון בסוגי הדגנים והקטניות ובכלל לאכול מגוון עד כמה שאפשר.

לגבי שומנים, חשוב שתדעי, הגוף זקוק לשומנים כחלק מאבות המזון. כמובן במידה וכמובן שכשמדובר בשומנים בריאים. טחינה ואבוקדו נחשבים לשומנים בריאים מאוד ואני יכולה גם לספר לך שבמסגרת הדיאטה שעשיתי אכלתי 4-6 פרוסות לחם מלא עם טחינה ביום וזה לא הפריע לי לרדת 15 ק"ג (וזה בהחלט לא היה הדבר היחיד שאכלתי). אז ההמלצה שלי היא פשוט להפסיק לפחד מאוכל, לזכור שאוכל הוא לא אוייב אלא דבר שנועד להזין את הגוף (וכן, גם את הנפש..) ופשוט לאכול מאוזן. רק לגבי טחינה מומלץ לצרוך טחינה משומשום מלא כדי להנות גם מהיתרונות התזונתיים שלה.

לגבי פירות, אני אישית מאוד אוהבת תמרים ומשלבת אותם בתזונה. לפי דברי הדיאטנית שלי, 2 תמרים נחשבים למנת פרי כך שאפשר לאכול אותם לא רק בלי רגשות אשם אלא כמנת פרי חיונית. (שוב, כל עוד שמים לב לכמויות ולא מגזימים, כמו בכל דבר).
את יכולה גם לבחור לך את הפירות היבשים שמועדפים עלייך ולצרוך אותם במידה.
חשוב גם לזכור שדיאטות כסאח, רשימת "אסורים" וכו' עשויות להביא לתוצאה ההפוכה.

שיהיה בהצלחה

עדי1831

New member
אפשר פרטים על הדיאטנית שלך?

אני מחפשת דיאטנית טבעונית טובה
היא דרך הקופה? או פרטית?
ואיפה היא נמצאת?

תודה

בראשון לציון, עובדת עם מכבי

ומקבלת גם פרטי. אם תרצי אשלח לך פרטים במסר

ladybug6

New member
היי אריאל, ברוכה הבאה

ראיתי שכבר קיבלת הרבה תשובות מצוינות כאן ובפורום השכן, אין לי הרבה להוסיף, אבל את מוזמנת להשאר בסביבה

רק עוד חיזוק לגבי הברזל וויטמין C - הדיאטנית שלי המליצה לי לאכול פלפל טרי (או לפחות חצי) עם הארוחה שבה אני צורכת ברזל, או מיץ תפוזים טרי.
קפה, תה ושוקולד הם דברים שקל להרחיק מהארוחה ומכיוון שהם ידועים כמפריעים לספיגה (ולא רק של ברזל), עדיף לצרוך אותם שעה שעתיים לפני או אחרי האוכל. אם את מאלה שאוהבים לשתות משהו חם אחרי הארוחה, ממליצה לך לשתות מים רותחים עם נענע טריה וקצת סוכר. זה גם עונה על הצורך וגם עוזר לעיכול נעים יותר.

ladybug6

New member
אבל אתה לא אוכל את הנענע

כוס מים רותחים שהיו בהם כמה עלי נענע - אני בספק גדול אם זה משפיע על ספיגה של משהו.

arielbes

New member
אבל מה לגבי

השימוש בהם בתוך סלט?
ולמען האמת מכל השירשור כבר נהיה לי סלט בראש חח, אפשר לקבל תזכורת מה הפוליפנולים האלה מזיקים?

למעלה