שלום וברוכה הבאה
ראשית כל הכבוד על ההחלטה ועל המעבר לטבעונות.
אנסה לענות לך מתוך ניסיוני כטבעונית שמטופלת כבר שנה אצל דיאטנית קלינית שהיא טבעונית בעצמה (כן, מסתבר שיש כאלו גם ב"קונוונצוינלי"
) וגם מתוך הידע האישי שלי.
לגבי הברזל והויטמין C הדיאטנית שלך צודקת. אכן מומלץ לשלב מאכלים עתירי ברזל עם מאכלים שיש בהם ויטמין C כי הוא אכן משפר את יכולת הספיגה.
מבחינת ירקות, מומלץ לצרוך עלים ירוקים כגון עלי בייבי, פטרוזיליה, סלרי וכו'. גם אגוזים ושקדים, גרעיני דלעת, גרעיני חמניות וכו' יכולים להיות מקור טוב לברזל.
קינואה, אם אין לך רגישות (לי אישית יש רגישות לקינוא אבל אני מקרה נדיר
) אז זה מצוין ואכן מקור טוב לברזל ולחלבון וערכים תזונתיים נוספים. אבל תמיד טוב לגוון בסוגי הדגנים והקטניות ובכלל לאכול מגוון עד כמה שאפשר.
לגבי שומנים, חשוב שתדעי, הגוף זקוק לשומנים כחלק מאבות המזון. כמובן במידה וכמובן שכשמדובר בשומנים בריאים. טחינה ואבוקדו נחשבים לשומנים בריאים מאוד ואני יכולה גם לספר לך שבמסגרת הדיאטה שעשיתי אכלתי 4-6 פרוסות לחם מלא עם טחינה ביום וזה לא הפריע לי לרדת 15 ק"ג (וזה בהחלט לא היה הדבר היחיד שאכלתי). אז ההמלצה שלי היא פשוט להפסיק לפחד מאוכל, לזכור שאוכל הוא לא אוייב אלא דבר שנועד להזין את הגוף (וכן, גם את הנפש..) ופשוט לאכול מאוזן. רק לגבי טחינה מומלץ לצרוך טחינה משומשום מלא כדי להנות גם מהיתרונות התזונתיים שלה.
לגבי פירות, אני אישית מאוד אוהבת תמרים ומשלבת אותם בתזונה. לפי דברי הדיאטנית שלי, 2 תמרים נחשבים למנת פרי כך שאפשר לאכול אותם לא רק בלי רגשות אשם אלא כמנת פרי חיונית. (שוב, כל עוד שמים לב לכמויות ולא מגזימים, כמו בכל דבר).
את יכולה גם לבחור לך את הפירות היבשים שמועדפים עלייך ולצרוך אותם במידה.
חשוב גם לזכור שדיאטות כסאח, רשימת "אסורים" וכו' עשויות להביא לתוצאה ההפוכה.
שיהיה בהצלחה