סדר בבלאגן

ladybug6

New member
אין שום בעיה לשלב נענע ועלים באוכל

תראי,
העובדה בפועל היא ש90% מהאנשים לא מקפידים על שילוב דקדקני של מזון, ובכל זאת לרובם אין מחסור בויטמינים ומינרלים באופן מיוחד. אצל אלה שיש, לרוב זה לא כתוצאה מנענע בסלט או תפוח אחרי האוכל, אלא בגלל צריכה מוגזמת של ג'אנק וקפה. הגוף שלנו מספיק חכם בשביל להתייעל בהתאם לתזונה שלנו, וזה בהנחה שאנחנו לא מפריעים לו יותר מדי.

אני חושבת שהתזונה הכי "בטוחה" היא תזונה כמה שיותר מגוונת ועשירה שמכילה כמה שיותר ירקות, פירות וקטניות. הדגנים הם כמובן חלק מזה ועוזרים לתחושת שובע.

לגבי ברזל באופן ספציפי - לא צריך להמנע משום דבר (מלבד קפה וכאלה שאותם קל מאוד להפריד מהארוחה), רק להקפיד על צריכת ויטמין סי עם הארוחות המרכזיות: פלפלים, מיץ תפוזים, לימון, עגבניות, פטרוזיליה טריה, גויאבות, קיווי, תותים.
לי אישית הכי נוח להוסיף לארוחות פלפל או עגבניה חתוכים / בסלט וכמובן תמיד לתבל במיצלימון בנדיבות (סלט קטן אצלי תמיד יכיל מיץ מחצי לימון).
או אם זו ארוחה קלה כמו סלט, לאכול "לקינוח" כמה תותים טבולים בקצת סוכר

arielbes

New member
תודה לך!

אני באמת קצת פנאטית עם כל ההקפדה הזו על ערכים תזונתיים. אני צריכה להתחיל לסמוך על הגוף שלי שהוא חכם מספיק בשביל לעשות את העבודה בשבילי. :)

ladybug6

New member
צריך למצוא איזון

לדעת להבחין בין מה שחשוב למה שפחות. תזונאית עם ידע/נסיון בטבעונות תוכל לעזור לך בזה מאוד.
ובכל מקרה לא צריך לדעת הכל על הכל בתזונה כדי לחיות בריא. במקרה הכי גרוע תגלי שיש חוסר בויטמין או מינרל מסוים, תבדקי מה כדאי לאכול שממוקד לאותו ערך, וזה הכל.
החוכמה זה לא להיות מושלם אלא להיות מודע, ואם וכשצריך, לבצע שינויים בהתאם

בהצלחה!

אפרופו עגבניות

קשה לי איתן.
מעל לכמות מאד לא מרשימה הן דוקרות לי בלשון ולא נעימות לי יותר בפה...
אז אני לא מכניסה אותן לסלטים שאני צורכת, מיובשות זה ספור אחר, מבושלות גם.
מה שונה בויטמין C שלהן מזה של פלפל / פטרוזילה/ כרוב/ לימון /אשכולית/ תפוז? דרך אגב גם עם תותים זה יכול לקרות לי אם כי במידה פחותה וגם עם קיוי

vegetalien

New member
בעגבניות יש ריכוז נמוך יותר

מאשר פלפל, כרובית/ברוקולי או הדרים, כך שבמישור הזה לפחות, ההפסד אינו גדול.

ומה יש בהן שצובט?

מאחר וזה נעלם בייבוש/ בישול סברתי שזו החומצה של ה-C אבל כנראה שגיתי

vegetalien

New member
אין לי מושג.

אני, למשל, זוכר שהלשון הייתה מתנפחת לי אחרי אכילה בחומוסיות. אבל זה לא קרה לי אף פעם עם חומוס תעשייתי. מעולם לא הבנתי מה היה הגורם בדיוק.

Gidi Shemer

New member
החומר נקרא "צבוטוטן"

זה פיגמנט שגורם לתחושת צביטה (אבל עוזר בספיגת אבץ מנגני)

RSPA

New member
ליקופן.

איך זה?
סתם זרקתי....

אין לי מושג.

אבל, באמת יש לי תחושה שיש הבדל משמעותי בין עגבניות חממה מהונדסות/מושבחות לבין העגבניות בלאדי של פעם.

ladybug6

New member
אולי הסולניום קצת רגיש לך?

זה קורה גם עם חצילים למשל?

פעם ראשונה שאני שומעת על עגבניות צובטות, וזה נאמר מבחורה שגדלה בחממה של עגבניות (ולא מטאפורית)

vegetalien

New member
חשבתי לשאול

אותה על סולניים, אבל אז ראיתי שהיא ציינה פלפלים בלי טענה מיוחדת.

חצילים כן

למרות ששם זה ברור שרק כשהם מבושלים. האמת אני לא בטוחה שהסולניום כי כמו שמישו כתב כאן גם בחומוס קנוי זה יכול פתאום וממש מתנפחת הלשון.
בחצילים זה לא קורה עם הבלאדי ולא כשהם קלילים וכמעט בלי גרעינים.

אולי גם וגם וגם

עגבניות זה הכי גרוע

וממש מצער

ירק עוגבני שכזה עם כל כך הרבה פוטנציאל

למעלה