נפח וסל"ד

sronis

New member
אז מה? באופנועים זה משנה

במכוניות זה לא... רכב ששוקל 1400 קילו, לא משנה לו אם המנוע שלו שוקל 100 קילו או 200 קילו, במיוחד אם תוספת הנפח נותנת מומנט רב הרבה יותר. ואם צריך להוריד משקל משתמשים בחומרים קלים יותר ויקרים יותר... מה אתה אומר על 7 ליטר על מרכב של 1200 קילו?
רוני

MexMex

New member
בוא נמשיך להתווכח קצת....

אני לחלוטין לא מסכים אתך.... כל תוספת משקל, לא משנה עם המנוע קדמי או אחורי, תשפיע לא רק על הביצועים נטו (בגלל תוספת המשקל) אלא על התנהגות הרכב. במנוע מרכזי, אגב, השינוי הרבה פחות דרסטי... ככה זה בפיסיקה, בחיים ובכלל... אדיוס

חיים_K

New member
זה בהחלט משנה

עוד 100 - 200 ק"ג על הסרן הקדמי בהחלט פוגעים בהתנהגות. מקרה הגולף VR6 ממחיש את זה. המכונית מהירה וחזקה מאד בזכות מנוע בנפח אדיר יחסית למכונית בסדר גודל כזה, אבל התנהגותה פחות טובה משל אחיותיה הקלות יותר (לעומת GTI דור 3 שלא לדבר על דור 2). זה לא שהיא לא אוחזת או משהו כזה, היא פשוט פחות ספורטיבית ולמשקל היתר על הפרונט יש חלק גדול בזה. בזמנו היתה כאן בפורום טענה שאלפא 164 ולנצי´ה תמה עם מנועי V6, מתנהגות פחות טוב מאחיותיהן מרובעות הצלינדרים. ויש גם טענה כזאת לגבי XSI לעומת S16, אבל אני לא אכנס לפינה הזאת

MexMex

New member
../images/Emo45.gif יש......

לא יצאתי אדיוט מושלם
אדיוס

sronis

New member
אוקיי, כמובן שזה נכון, אבל

קודם כל זה מאוד תלוי בשלדה עצמה. שלדה המתוכננת במיוחד לצורך מנוע מסוים, במשקל וגודל מסוים, תדע לטפל בו כמו שצריך, לא? אם לוקחים את הגולף למשל כאופציה נגדית - זה נכון. הגולף תוכננה בשביל מנועי 1.4 עד 2.0, נניח, ומנוע ה-2.8 היווה באמת מוטציה, גם במשקל וגם בגודל (לכן היו חייבים לעשות אותו כמו שהוא). מצד שני אף אחד לא אומר דבר רע על ההתנהגות של ב.מ.וו סדרה 3, למרות שיש לה מנועים בנפח של בין 1800 לכמעט כפול - 3200... ובקשר ל-306, זה מה שג´רי אמר, אם אני זוכר נכון, אבל לא בקשר למשקל המנוע אלא משהו אחר (?) ובכל מקרה, מעולם לא שמעתי על זה, ואני אשמח לשמוע קודם כל מה בדיוק ההבדל במשקל בין המנוע שלי לזה של ה-XSI (כמה גדול זה יכול להיות? אני בטוח שעוד 20-30 קילו לא משנים את ההתנהגות, וגם זה בסה"כ מנוע באותו הנפח...) רוני

עתיד18

New member
רוני יש לי רעיון נהדר בשבילך

היות ואתה נהג מעולה (יעידו כך הזמנים שאתה קובע בקפריסין
....דפקת זמנים יותר טובים משל דני על האוטו של דני - וזה מדהים...גם פעם שעברה עשית זמנים יותר טובים משל גל על האוטו של גל, רק בעגלה אתה עושה זמנים של גמל) ושיר נהג מעולה (לא מהכרות אישית מ"שמועות") תחליפו אתה ושיר מכוניות (יש לה 306 אקס אס איי לא ?) לנגיד חצי שעה באיזור הררי שכזה.... ולאחר מכן כל אחד יתן את הרשמים איזה רכב מגלה יתרון וא.ב.ג. ואיזה רכב חסרון כמובן שגם אנחנו יכולים לעשות את זה עם הפאסאט
עתיד - לו לא היה לי דיזל יא בה דאבה די בי דאבה דיי

sronis

New member
רגע, שנייה, עצור... זה לא נכון

מעולם, מעולם לא טענתי שאני נהג מעולה. ישבתי עם דני בזמן שהוא נהג ברכב שלו וגם באימפרזה טורבו והוא נוהג הרבה יותר טוב ומהר ממני. אני אפילו לא מחשיב את עצמי כנהג טוב במיוחד במונחים ספורטיביים (אם כי כן במונחים רגילים). אני מגדיר את עצמי יותר כנהג פחדן מאשר כנהג ספורטיבי טוב. בכל מקרה, אין קשר בין התוצאות במנחת לבין יכולת הנהיגה ביום יום. אני בטוח למשל ששיר נוהגת טוב בהרבה ממני, יש לה פור של שלוש שנים ניסיון עלי, יש מאחוריה קורסים מתקדמים לנהיגה וגם ראיתי אותה נוהגת... א-ב-ל, במסלולים כמו במנחת יש לי הרבה ניסיון. קלטתי אותם די מהר, אני מרגיש שם בבית מבחינת הנהיגה, וככה אני מוציא זמנים יפים. כשמדובר במהירויות נמוכות אני בכלל לא פחדן, במהירויות גבוהות כמו בסדום ערד, אני בהחלט אהיה איטי בהרבה מחלק גדול מהנהגים המנוסים כאן (גם אם אהנה לא פחות!!) ודבר אחרון - אני ושיר כבר החלפנו מכוניות פעם, היא אמנם לא סיפרה בדיוק את התרשמותה, אני יכול להגיד בקצרה שהפריע לי מעט מדי כוח בסל"ד גבוה, ולעומת זאת יותר כוח בסל"ד נמוך היה טוב. הפריע לי המושבים הפחות תומכים, הפריעה לי זווית הגלגול המוגזמת ביחס לרכב שלי ותגובת ההיגוי הנחותה בעקבות זאת (אבל זה שופר כי היא החליפה בולמים מאז) וחוץ מזה, הרכבים הללו מאוד מאוד דומים, באמת שאין הבדל ביניהם. בקשר לפאסאט - הדגם שלך מול ה-1.8T, אין הרבה מה להשוות, אני בטוח שהרכב של אבא שלי יהיה עדיף בנהיגה ספורטיבית, אבל זה לא משנה כי שניהם לא מתאימים לזה... אבל זה עניין לדיון אחר. רוני

גרמי

New member
אני מוכן להשתתף בהשוואה ../images/Emo70.gif

כנהג אובייקטיבי שלא התרגל עדיין לאף אחד מהמכוניות, וגם כבעלים פוטנציאליים של אחד מהנ"ל. מתי? מתי? מתי?

חיים_K

New member
לגבי ה 306 אתה צודק

כנראה יותר עניין של כיול מתלים, ובכל מקרה נתון לויכוח. לסדרה 3 יש את היתרון הבסיסי של הנעה אחורית שתורם לחלוקת משקל טובה יותר.

© DrorZi

New member
חיים לגבי ה 306

איזה הבדלי משקל יש בין ה XSI ל S16
עוד 8 שסתומים
כמה זה כבר שוקל
לגבי אלפא, שמעתי טענה ממישהו שנהג על 156 2 ליטר ועל 2.5 ליטר שאמר שהתנהגות השני ליטר מאוזנת הרבה יותר והאף הכבד של ה 2.5 לא שווה את תוספת הכח. BMW, אני חושב שהיא תוכננה למנוע 6 צילינדר ומנוע יותר קטן מזה זה פשוט אנדרסטייטמנט (מצחיק לכותב את זה בעברית
) לאוטו.
דרור זי.

sronis

New member
זהו, שזה נתון לויכוח

ואני אשמח אם מישהו יתן לי תשובה מוסמכת. במקור מסוים שקראתי בו, כתוב כי ה-XSI שוקלת 1140 וה-S16 שוקלת 1230. מצד שני על ה-S16 כבר קראתי נתונים של 1210 ו-1160 (לחמש דלתות ושלוש דלתות בהתאמה, אני חושב) לא נראה לי שההבדל במנוע הוא 90-70 קילו, זה פשוט לא הגיוני... אז מי צודק??? חוץ מזה בנתונים שיש לי הרכב שלי שוקל 1160 וזה מה שאני דבק בו. הבדל של 20 קילו נשמע מאוד הגיוני. רוני

חיים_K

New member
זל לא רק שמונה שסתומים

זה גם גל זיזים עליון כפול, סעפות שונות (סעפת יניקה ארוכה מאד עם מצערת נפרדת לכל צלינדר), קויל נפרד לכל צלינדר, כנראה גם חיזוקים כאלה ואחרים. תוספת של כמה עשרות ק"ג בהחלט אפשרית. ולגבי האלפא 156 2.0 לעומת 2.5, מעניין שאתה אומר את זה, גורם לי לכל מיני מחשבות עתידיות...

sronis

New member
לא התבלבלתי

אני מכיר את המושגים, אני רק מעוניין לדעת במה זה עוזר שלי למשל יש גל זיזים כפול, סעפות וקוילים וכולי... מה עושה כל פריט בדיוק. סתם, מעניין לדעת. רוני

חיים_K

New member
טוב אני אנסה

לגבי גל זיזים כפול (שני גלי זיזים, אחד לשסתומי היניקה ואחד לשסתומי הפליטה) - כבר דיברנו על זה מזמן, המטרה היא לאפשר למקם את השסתומים בצורה אופטימלית בראש המנוע, בלי להיות תלוי במגבלות שנובעות משימוש בגל זיזים אחד לשני סוגי השסתומים. בגלל ריבוי השסתומים (16), זה בכל מקרה מאד קשה להפעיל את כולם עם גל זיזים אחד בלבד, ומאד לא מקובל. לגבי סעפת היניקה - מספיק להעיף מבט במנוע שלי ובמנוע שלך כדי להבין את העקרון. ב S16, האויר זורם בצורה די אחידה וחלקה מפילטר האויר שיושב למטה דרך הסעפת לתוך תא השריפה. זה מפחית התנגדויות והמערבולות באוויר ומשפר את הנשימה, בעיקר בסל"ד גבוה. העובדה שיש מצערת נפרדת לכל צלינדר והיא נמצאת ממש על פתח תא השריפה, מקצרת את זמן תגובת הדוושה. ב XSI/וולקן האויר צריך לבצע מסלול מכשולים מאד מוזר מהפילטר שנמצא על מכסה השסתומים, לפתח סעפת היניקה שנמצא איזה 30 ס"מ קדימה ומשם שוב לתוך ראש המנוע. יש רק פרפר מצערת אחד, בתחילת הסעפת. כל זה פוגע בנשימה של המנוע ובזמן התגובה. לגבי הקוילים, אני לא יודע בוודאות מה תורם קויל נפרד לכל צלינדר, אני מניח שזה קשור בהגברת עוצמת הניצוץ והפחתת נפילות מתח בחוטי ההצתה.

sronis

New member
חיים - תודה על ההסברים ../images/Emo13.gif ולג´רמי-

מבחינתי - סבבה, אתה יודע שאין לי בעיה לתת לך סיבוב. אני תמיד שמח לשמוע מחמאות על האוטו
רוני

red cars

New member
נכון מאוד כל מה שכתבת.

גם לגבי הניצוץ כיום על מנת לתת מקסימום ניצוץ לכל צילינדר . נתנו סליל הצתה אחד לכל צילינדר דבר שהחלט עדיף על אחד שמחלק ל4. הניצוצות מתוזמנים כמובן ע"י פקודת מחשב.

שי ©

New member
גם אני זוכר שקראתי את זה איפשהו...

כנראה ב"אוטו" או "טופגיר". אגב, "טופגיר" טענו שהמונדיאו V6 אינה מהנה לנהיגה כמו גירסאות ה-4 צילינדר וזאת בשל המשקל הרב יותר על הגלגלים הקדמיים. אותן טענות נשמעות בד"כ גם כנגד גרסאות דיזל. שי

למעלה