נפח וסל"ד

MexMex

New member
עכשיו שאנחנו קצת מסכימים...

אז אין ספק ששלדה מכוילת כראוי, תדע להתגבר על מנוע כבד יותר. השאלה היא, למה לכל הרוחות לייצר מנועים מיושנים, כבדים, זוללי דלק (כמו האמריקאים) אם אפשר לייצר משהו קל, חסכוני וביצועיסטי (כמו האירופאיים/יפנים)? ד"א מנוע 3,200 זה גדול
המשך דיון מהנה (אני תקוע במשרד, וזה יופי של טרפיה
) MexMex

עתיד18

New member
שדלק יעלה לך כלכך זול

כמו לאמריקאים נפח גדול יזיז לך את הביצה המשאלית גם כן (סליחה על הביטוי) למי לכל הרוחות אכפת מפאקינג צריכת דלק שדלק עולה לך כלכך זול ? הם קונים דלק שם ביותר זול ממה שאני קונה פאקינג סולר מוזל פה (בסביבות השקל שלושים לליטר) אחחחחח קשים הם חיי החאפר..."מי פנוי מי באיזור - נסיעה מאלנבי"...."עתיד מתפנה בבן יהודה מוריד הילוך 3 דקות הגעה משוערת" סעמק...אם TEXI אז TEXI לא יכלו הכלבים לפחות לארגן לי 406 אכזרית ?

חיים S

New member
עדיין לא הבנתי...

למה המומנט המרבי מושג בסל"ד נמוך? הרי שכמו שבמכוניות שהמומנט המירבי מושג בסל"ד גבוה כך גם במכוניות עם נפח גדול יותר (בוא נניח שישנן 2 מכוניות עם 4 צילנדרים אבל נפח שונה) יושג המומנט המרבי בסל"ד גבוה יותר, בגלל שע"פ ההגיון המנוע יכול להסתובב מהר יותר מהסל"ד בוא הושג המומנט המירבי ולכן ליצר כוח רב יותר ולא משנה באיזה נפח של מנוע. כמובן שמנוע בעל נפח גדול יותר מייצר יותר כח אבל למה הוא מייצר אותו בסל"ד נמוך יותר ואיך? וזה בסיס העניין.

גרמי

New member
אז ככה....

כבר ציינו כאן את עניין הבעירה, שמתנהגת יותר טוב בסל"ד נמוך. כשהבעירה טובה, הניצולת טובה, וכך מושג מומנט מיטבי. בסל"ד גבוה הבעירה לא מושלמת, ויש הפסדים בגלל חפיפת פתיחת שסתומים שאינה מיטבית (הסיבה לקיום מנגנוני תזמון שסתומים משתנה) ולכן המומנט הוא קטן יותר. עם זאת ההספק גדול יותר, כי ההספק מבטא את הכוח ליחידת זמן, ובגלל שבכל יחידת זמן יש יותר פעימות כוח, גם ההספק גדל. זה כנראה גם אחד הסיבות למה נוסחת הקשר בין המומנט להספק בסל"ד נתון היא נוסחה מקורבת ולא מדוייקת. מוזר לי שאף אחד כאן לא הזכיר את עניין מספר הצילינדרים בהקשר של הסל"ד המירבי שבו המנוע יכול לעבוד (חיים K, איפה אתה?) המשקל הכולל של הבוכנות במנוע בנפח מסויים עם הרבה צילינדרים יהיה נמוך יותר מהמשקל הכולל של אותו נפח ופחות בוכנות. כמו כן מהלך הבוכנות יהיה קצר יותר, ולכן התאוצות של הטלטל נמוכות יותר, וכך גם יהיו עומסים נמוכים יותר. אמנם יש גם יותר גלי זיזים, זיזים ושסתומים, אבל ככה"נ שיתרון המשקל הנמוך והמהלך הקצר גובר על חסרון החלקים הנעים. מספיק לתת דוגמאות קטנות מעולם האופנועים, נניח השוואת ההספק של מנוע ליטר מרובע צילינדרים להספק של מנועי טווין בנפח דומה (R1000 מול TL1000 של סוזוקי)

גרמי

New member
אופס. רק עכשיו הגעתי להודעה של סנדה

ניב - התנצלות מועלית בזאת ממני אליך....

t0mer

New member
בנוגע לצריכת דלק

מנוע עם נפח מנוע גדול וסלד נמוך אם אני לא טועה מבזבז דלק כמו מנוע עם נפח יותר קטן אבל עם סלד גבוהה אז ככה שזה לא משנה והאמריקאים מבזבזים דלק כמונו

MexMex

New member
אתה דווקא כן טועה....

מנוע גדול וסל"ד נמוך מבזבז הרבה יותר דלק. כמובן שמדובר על נסיעה בתנאים דומים...

SENDA

New member
יש קשר גדול

אבל לא לנפח המנוע אלא לנפח הבוכנה הבודדת. אפשר לעשות מנוע 2000 עם 4 בוכנות או 10 בוכנות. ככל שהבוכנה קטנה יותר, כך המשקל על הטלטל והחלקים הקטנים פחות משמעותי (בגלל התזוזה המהירה הטלטל מגיע לעומסים אדירים עליו), ויש אפשרות לעלות בסל"ד בלי לפגוע בחלקים. גם חומרים איכותיים יותר יעזרו לעלות בסל"ד אבל בלי קשר. דוגמאות - מנועי הטיסנים - 0.5 סמ"ק מגיעים ל 20000 סל"ד +- ויש להם יחסית המון המון כוח ששום רכב עם בוכנה רגילה לא יוכל להשיג.

עתיד18

New member
ויש למנועים האלו גם רעש צווחני

בתקופה שהייתי מסיע את המכונית על שלט שלי (מוטורית כמובן - לאנצ´יה דאלתא אינטגרלה הנעה אחורית עם דיפרנציאל מוגבל החלקה) כל השכנים שגרים באיזור (אני גר באיזור בתים פרטיים) רצו לרצוח אותי...
אבל ההנאה אך ההנאה... ההנאה של 360 מעלות תחת כח ב-מ-ק-ו-ם זה אדיר רק חבל שמכזה כלי אני מוצא עצמי על פאסאט

עתיד©

New member
אין רינגים

וזה גם עובד על שתי פעימות וזה גם בכלל לא עובד על דלק אלא על ספירט כזה עם 5 (אני הייתי שם 8) אחוז ניטרו ועוד 5 אחוז שמן (כל הקמצנים שמים שמן קיק - אני הייתי שם סינטטי - שישרף הבן של אמא שלו
) אגב...אם כבר אנחנון נוגעים בנושא שמתי לב שלכל הטיסנאים שמעלים טיסנים עם שמן קיק לאוויר, המערבולות עושות לטיסן שטיפה רצינית של שמן מול החבר´ה עם הסינטטי שהטיסן יורד דיי נקי אז למה בכל זאת כולם שמים קיק ? מה הקטע שלהם עוד כמה ג´ובות ?

למעלה