נעלי עקב

ואת מכירה הרבה נשים שהן 1.96

ושיש להן חבר גמד?
כי לא כ"כ ברור מה ניסית להוכיח פה... אגב - זה דבר ידוע שנעלי עקב מחטבות את הרגל וגם נותנות לך להרגיש הרבה יותר יפה. אני גם יודעת שלדוגמניות פנים, מצלמים אותן כשהן נועלות נעלי עקב כי זה גורם להן להרגיש יפות יותר, למרות שמצלמים להן רק את הפנים.

אני ונעלי העקב מנהלים יחסי אהבה שנאה

ראשית אקדים ואומר שאני מעריצה נשים שלא נועלות נעלי עקב כי לא נוח להן והן אינן מוכנות להשחית את רגליהן, גבם וכל השאר. מצד אחד אני שבוייה בתפישה שנעל עקב היא מאוד נשית ומחמיאה לכל תלבושת אולם מצד שני ברור לי שכך שטפו את מוחנו לחשוב . בסין למשל רגליים קטנות נחשבו לנשיות ואירוטיות ולכן נשים קשרו את רגליהן . למנהג של קשירת הרגליים היו השלכות קשות : מומים,עצמות שבורות. עבור חלק מן הנשים זה הייה טראומה. הן התמודדו עם כאב פיזי ממושך, סבל רב והן לא יכלו ללכת הרבה זמן מלי להחזיק במשהו והפכו ליותר נזקקות. גם אם נעל העקב הגבוהה מאוד שלך היא הכי נוחה שבעולם , היא עדיין לא טבעית,מגבילה את התנועה, משנה את היציבה וגורמת נזק והיא פחות נוחה מנעל שאינה גבוהה. הרבה פעמים אני שואלת את עצמי , את מי בדיוק אנחנו מרמות? כאשר אני רואה בחורה זערורית שהולכת עם עקבים ענקיים האם מישהו מאמין שהיא גבוהה יותר? נעלי העקב לפעמים נראים לי כקונספירציה של הגברים (גברים אוהבים נעלי עקב, כך אמרתן) להפוך אותנו לפחות יציבות ולכן יותר תלותיות. גברים אולי אוהבים את האישה שלהם במצב שהיא עומדת ליפול כל רגע ואז הם יחלצו לעזור לה ובכך יחזקו את תחושת הגבריות שלהם. (לא להתנפל עלי , זו לא המצאה שלי) .

../images/Emo90.gif

אני לא יכולה לדבר בשם אף אישה אחרת אלא רק בשמי ולהגיד שכשאני הולכת על נעלי עקב זה כי אני אישית חושבת שזה יפה יותר וכך אני נראית טוב יותר. שטפו לי את המוח או לא שטפו - אם כבר, אז זה לא רק לגביי נעלי עקב. את מתאפרת? צובעת שיער? מתלבשת יפה? ואלה הדברים הכי בסיסיים ובנאליים שנשים עושות כדי להראות טוב (כי הגברים שטפו להן את המוח שהן צריכות להראות יפות?) - ומי אמר שלמרוח איפור על הפנים זה בריא? נכון, יש הרבה חברות קוסמטיקה שמייצאות מוצרים איכותיים אבל לפי דעתי הרבה יותר טבעי ובריא לא להתאפר. לצבוע את השיער זה בריא? זה הורס אותו. ואני כבר לא מדברת על בוטוקסים, מכונות שיזוף ושאר התעללויות שנשים עוברות כדי להיות יפות. זה בסדר?

nowonder

New member
תשמעי

המאמץ שנשים עושות, אינו בינארי (או שנכנעים או שלא). זה ספקטרום. והוא גם לא בנושא אחד (נעלי עקב או לא). הוא ספקטרום, שמתפרש על פני מרחב נושאים. למשל - כמה כסף את מוכנה להוציא על מוצרי קוסמטיקה? כמה כסף את מוכנה להוציא על ספר? כמה את מוכנה להסביל את עצמך בשביל למרוט שערות מהגוף? כמה את מוכנה להלחם בגיל ובגנים כדי לא לא לעלות במשקל? כמה את מוכנה להלחם בגיל ובגנים כדי למנוע קמטים ושאר סימני זיקנה? כמה את מוכנה להוציא על בגדים? נעליים? חזיות? במקום לכעוס על עצמך (ועל נשים אחרות שנועלות נעליים כאלו) ולהעריץ כאלו שלא, נסי להשיב לעצמך שליטה על הלחצים המופעלים עלייך (על ידי גברים, נשים אחרות או החברה עצמה). והדרך הכי טובה להשיב לעצמך שליטה היא להחליט איפה עובר הגבול של מה שאת מוכנה לקחת על עצמך בשם "היופי" או בשם "ההתאמה למודל נשי אידיאלי כזה או אחר". אני למשל, מזיקה לעצמי עם נעלי על עקב. אבל לעולם לא אזריק חומרים לפנים. אני אקנה קרם פנים ללילה, אבל לעולם לא ביותר מX$. וכך הלאה ...

נדמה לי שצריך לעשות אבחנה

בין הוצאה כספית חסרת פרופורציה עבור כל גחמה אופנתית (שכאן באמת את צודקת וזה לגמרי לגיטימי לכל אחת לצייר את קו הגבול שלה ) לבין השחתת הגוף . עקבים מוגזמים לאורך זמן גורמים לנזק בלתי הפיך . ראי קישור על ויקטוריה בקהאם "העקב ועונשו" http://www.mako.co.il/women-fitness/Article-1d376c9eb654521006.htm אני לא כועסת על עצמי ובודאי לא על נשים אחרות , אלא פשוט חרדה לשמור על הגוף שלי שאמור לשמש אותי לאורך זמן. ואגב, כמורה לריקוד ראיתי מספיק נשים עם כפות רגליים מעוותות ולכן סלחי לי על הרגישות המוגזמת.

nowonder

New member
אבל למה זה

יותר רגיש אצלך מדיאטה (שאגב, בתור מורה לריקוד את יודעת בוודאי איך ילדות ונשים מרעיבות את עצמן כדי לשמור על איזשהו משקל "אידיאלי" (מרכאות בכוונה))? או למה זה יותר רגיש אצלך מניתוחים פלסטיים? ובוטוקס? ולהוציא כסף על בגדים במקום על צדקה או השכלה? הכל על אותו ספקטרום. הכל מזיק בדרך כזו או אחרת. והכל נגמר ומתחיל בגבולות.

תיקתקית

New member
את באמת יכולה להפסיק ללכת עם עקבים אם זה

גורם לך להרגיש ככה. אישית אין מצב שהייתי לובשת עקבים כמו בכתבה שצירפת וגם לא כאלה שבסקאלת הנמוכים יותר מאלה. אני די קיצונית ביחס לפגיעה בגוף (אני עדיין מהססת אם לעשות עגילים כדי לא לנקב את האוזניים.. עד כדי כך) אבל אני באמת חושבת - צריך לעשות סוויץ' בראש ואם יש לך כאלה תחושות לגבי עצמך את פשוט צריכה להפסיק ללכת עם עקבים ולהרגיש טוב עם זה. ויש מספיק נעליים יפות בלי עקבים, או עם עקבים סבירים.

תיקתקית

New member
אה ויש לי עוד רעיון

העקבים של TSUBO - נעליים מאוד מאוווד נוחות. שוות את המחיר. לדעתי לפעמים הנעל מסיבית קצת, אבל אם כבר עקב, סטייל ונוחות עדיף אותם (למשל על פני נעלי הנוחות BEATIFEEL שלפעמים נראות קצת מבוגרות). הנה לינק: http://www.tsubo.com/womensLanding.aspx?g=w זו למשל נעל עקב יפה: http://www.tsubo.com/ProductDetails.aspx?g=w&categoryID=694&productID=8017&model=Eini אפשר להשיג אותם בשופרא ובהונות.

klik1

New member
רגליים וטוסיק

נעלי עקב מגביהים את הרגליים ומקטינים את הטוסיק.

Come Alive

New member
אני מתה על עקבים,

אף פעם לא הלכתי עם עקבים עד עכשיו.. לא הרגשתי בנוח והרגשתי שלא נראיתי נשית ובוגרת מספיק בשביל עקבים.. אבל עכשיו אני מכורה! אני רק בהתחלה שלי, אבל אני מאוד אוהבת גובה, אז אני קונה את העקבים שלי בעיקר בחנויות נוחות.. וכיום, הם גם מייצרים אותם יפים מאוד!
אני לא הולכת לשומקום כמעט בלי סנדלי עקב ליידי קומפורט שלי

The Blue Fairy

New member
מאד מאד מאד אוהבת עקבים

ואין מצב שביציאות אני אצא בלי (והעובדה שאני בחורה לא גבוהה בכלל, 1.62, והחבר דווקא כן, 1.95, תורמת לעניין) האמת שאצלי זה מצחיק, עד לפני 3 שנים הלכתי רק על פלטפורמות, ואז אחת החברות התחתנה והחלטתי לקנות עקבים - קניתי סטילטו בגובה 12 ס"מ, וזהו, מאז אני מאוהבת :) לא קונה אם לא נוח לי. טיפים - לקנות רק מחברה טובה! לא מטו גו וכל אלה ולתרגל בבית, אולי בהתחלה זה יכאב, כי הרגל שלך לא רגילה, אבל אחרי פעם אחת הרגל כבר תתרגל ויהיה טוב יותר :)

Bacio

New member
נעלי עקב

כמו אחרות כאן, אני גם חושבת שאין כזה דבר פריט חובה בארון. לי, למשל, אין שמלה קטנה שחורה, כי אני חושבת ששחור זה אחד הצבעים שנראה עלי הכי נורא (הכי מורטישה אדמס שיש). בקשר לנעלי עקב, זו התמכרות שלי (בעיקר סנדלי עקב, עם רצועות דקות ולא פרקטיות בעליל). מכיוון ואני מודעת לחולשות שלי, אני משתדלת לא לקנות הרבה, מכיוון ואין לי הרבה מקומות שאפשר ללכת אליהם עם סנדלים מגונדרים שכאלה (אני עדיין מחכה להזמנה למסיבת האוסקר). אני חושבת שאת צריכה לחשוב איזה סוג של נעלי עקב בעצם מושך אותך (כאלה שאת אומרת עליהן "וואוו" כשאת רואה תמונה שלהן), ולזכור שבתור התחלה לא כדאי לעלות על עקבים מאוד גבוהים, ועדיף עקבים יחסית רחבים (ולא סיכה), כדי שיהיה לך נוח ללכת איתם. אהה, וטיפ נוסף: עם נעלי עקב, את לא ממהרת לשום מקום, לפחות לא בהתחלה. המון בהצלחה בדרך החדשה!

מכורה לעקבים ../images/Emo99.gif

אבל עם העקבים שיש בעונה הזאת יש לי בעיה קשה... ליציאות וערבים, אין לי בעיה ללכת על סטילטו דקים וכדומה לעבודה מחפשת עקבים, נוחים יחסית ומאוד קשה למצוא בחנויות עכשיו רוב הנעליים- עם עקב גבוה ודק או שטוחות...

תיקתקית

New member
גם אני אענה

פריט חובה - כמו שאמרתי, טוב שיהיה. מכירה נשים שאין להם והן עדיין נשים.. אני לא כל כך מבינה בנעלי עקב ובכל סוגי העקבים. אני קונה נעל שהאימום שלה צר ויפה, יש לי רגל צרה, והעקב הוא חלק מזה. לא אקנה סטילטו ועקבים גבוהים מ6 ס"מ, זה לא נוח ואני ארגיש מגוכחת עליהם. אבל אם יציעו לי פעם זוג איכותי ללילה אחד (קוקטייל נגיד) ואתאים לזה לוק, יהיה מגניב לנסות. חייבת לציין שלנעליים שלי במיוחד אני צריכה להיות מחוברת, מבחינת הנוחות. אם כשאני מרכיבה לוקים שונים אין לי בעיה להפריז ולהתאים לוק שמתאים לי למצב רוח מסויים אבל שהוא לא משהו שהוא בד"כ אני, עם עקבים \ נעליים אני חייבת להיות נאמנה לעצמי ולא אלבש משהו שאדדה עליו או שיהיה נועז או לא נוח מספיק בשבילי. הגדרת הנוחות שלי רחבה אם הנעל יפה, אבל יש לי גבול ברור מה לא אלבש - הדברים בסגנון הסנדלים הגבוהים והבינוניים ברשת אלדו, למשל. זה מצועצע מדי בשבילי. הטיפ שלי זה להרגיש מחוברת לנעל ולא להרגיש שאת מדדה מעליה או הולכת בצורה לא יציבה. אם זה ככה אז זה לא שווה את זה. מה הטעם...

SimplyMe1

New member
בעקבות השרשור התחלתי למדוד גובה עקבים:)

לסנדלים שלי רק שאני לא בטוחה שאני מודדת נכון-מודדים מאחורי העקב או מלפניו(איפה שיש את החיבור הפנימי של הסוליה לעקב)?

מנץ1

New member
נעלי עקב - חתיכי וסקסי

אבל קחי בחשבון שהמחירים בגיל מאוחר יותר הם עיוות ברגל ובעיקר בעצם הבוהן, בגיל 40 עברתי ניתוח בשתי הרגליים . ירדתי מעקבים וליום יום קונה נעלי בריאות יפות , לארועים אני הולכת עם עקבים נוחים ולא גבוהים מדי.

אני מאוד מקווה שהמכורות לעקבים גבוהים הפנימו

ויבחנו אם באמת משתלם להקריב את כפות הרגליים כדי להיות חתיכות וסקסיות.

למעלה