תוותרי על הדילמה
יש לי הצעה מאוד פשוטה -
לכי ותנסי, ותגלי שיש לא מעט מועדונים שיש בהם נוכחות נשית לא מועטה בכלל, ואילו היית פוגשת את הנשים הללו מחוץ למזרן, לא היית יודעת מכך כלל. חלק מהשאלות ששאלת הן ללא מענה, או לפחות ללא מענה חד-משמעי:
"רגליים קרות" וקפיאה, זה נושא שנדון רבות בפורום, מתוך נסיון להבין מהן דרכי האימון שאמורות לעזור להתמודד איתו. מעשית, כנראה שהאלמנט המשמעותי ביותר הוא
את, או האשיות של המתגונן. האימונים יכולים רק לעזור ללמוד להתמודד עם הלחץ, האדרנלין ולשמור על "קור רוח" שהוא הדבר הבאמת חשובים בעימות (הרבה יותר מלדעת לבעוט, להכות או להטיל).
סימנים על הגוף בכל אמנות יש סיכון לפציעה, ופציעות מאוד קלות, ברמת סימנים כחולים הן תדירות למדי בחלק מהאמנויות, אך נדירות באחרות. כאן עולה השיקול של - מה ללמוד. בהכללה, רצוי לזכור שהאמנויות שבהן סימנים כחולים נפוצים יותר הן האמנויות המכונות "קשות" והן גם האמנויות בהן קצב הלימוד ההתחלתי לרמה ישימה גבוה יותר.
סקסיות הייתי מת שה
אישתי תחליט להצטרף לאמנות כלשהי
, בפרט להתאמן איתי, אך גם כל אמנות אחרת. זה עונה על השאלה ?
להתאמן עם אישה חפשי בפורום, הנושא נדון יותר מפעם אחת. יש אנשים שזה מפריע להם. יש גם לא מעט מועדונים שלא יסכימו לקבל התנהגות כזו. ויש אנשים שמאמינים שדברים מסוימים לומדים טוב יותר כשמתאמנים עם נשים.
מה ללמוד
אני שב וממליץ לקרוא את ה
הודעה עם הנקודות שרן עזר לארגן עבורי. לנסות ולהתייחס לכל השאלות שם, רק על סמך תשובות לשאלות אלו ניתן יהיה להמליץ לך באמת. עקרונית, הייתי ממליץ כנקודת התחלה לנסות קורס קרב-מגע, ובשאיפה למצוא קורס כזה שיתעסק גם הרבה ב"הגנה עצמית" כמונח התנהגותי כולל, ולא רק בלחימה. בניגוד לנדמה מהטלביזיה, לחימה היא הרבעון האחרון של ה"הגנה העצמית", רבעון שמי שהגיע אליו
כשל קודם לכן. "הגנה עצמית" כהתנהגות כוללת "עירנות", "מניעה" ו"מוכנות" הרבה לפני שהאפשרות ללחימה מתחילה. זה כולל החלטות פשוטות בחיים כמו: - לאן הולכים ועם מי? (רוב מקרי האונס בעולם נעשו ע"י מכרים
) - לאן לא נכנסים? - לבחור מקום חניה. - איך ניגשים לאוטו בחניה נטושה ? - איך הולכים ברחוב (מודעות לסביבה ...) ובפרט כשנכנסים הביתה לבד בערב. - מיגון סביבתי (סורגים, אזעקה, מספרים בחיוג מהיר, כלב) - איך להרגיע ויכוח לפני הפיכתו לאלים (כאשה דווקא אמור להיות לך יתרון כאן). לצערי, אני לא מכיר באופן אישי קורסים בארץ שמלמדים את הנושאים הללו באופן ממוקד ומסודר, כולל תרגולות. אני כן קראתי ברשת על מקומות בחו"ל שעורכים אותם (בעיקר במסגרות של קולג'ים, אוניברסיטאות וארגוני-נשים). מבחינת "שיטת הלחימה" הנלמדת, ההמלצה שלי היא על "קרב מגע" והשיטות הנגזרות ממנה שהן שיטות מצוינות ללימוד מהיר (עד כמה שאני מבין זה היווה את אחת מדרישות הבסיס בהבניית השיטה), אבל כאמור, המטרה איננה שיטת לחימה אלא יותר התכנים שמסביב. אחרי, שתעברי שלב ראשוני, שיספק לך את הצורך הדחוף ב"הגנה עצמית" מחד. ומאידך אני מקווה שתביני ממנו שיכולת מלאה ל"הגנה עצמית" בפני כל איום הינה דבר שניתן רק לשאוף אליו. יגיע השלב שלך לבחור
האם את באמת מעונינת להכנס לעולם "אמנויות הלחימה"? או שאולי לא. בשלב הזה, רצוי שתזכרי לא להתקבע על סמך הלימוד שעשית עד אותו שלב, אלא לפתוח את הנושא מחדש, ואני ממליץ לשוב ולבחון את מטרותיך, שיתכן כי הן ישתנו לאורך הזמן.
אמיר