נמצאת בדילמה....

נמצאת בדילמה....

היי ערב טוב לכולם, במשך כמה שבועות אני עוקבת אחרי כל הודעה שנכתבת פה בפורום בנושאים שונים, החלטתי היום לכתוב לכם כי אני נמצאת בדילמה ומקווה שתעזרו לי לפתור אותה אז ככה: אני בת 27 המתגוררת באזור המרכז ואני מאוד מעוניינת ללמוד אומנות לחימה לצורך הגנה עצמית, מלבד זה שאין לי מושג לאיזה תחום ללכת(ואני אשמח אם תציעו לי אפשרויות שונות)אני נמצאת בדילמה והיא:נגיד שלמדתי אומנות לחימה מסויימת, האם נראה לכם שאני אוכל ליישם אותה בשעת אמת (ונקווה שלא יקרה)אולי אני אקבל רגליים קרות ולא אוכל להגיב?ואז התוקף יבצע את זממו ללא שום בעיה. שאלה נוספת שאולי לא כל כך קשורה לנושא ומעסיקה אותי לא פחות: האם האימונים משאירים סימנים על הגוף? הרי בכל זאת אני אישה שאוהבת להתלבש ובטח לא מעוניינת להסתיר את מה שאלוהים נתן לי.
אם כן מה מידת הנזק שהאימונים עושים לגוף? תאמת קצת קשה לי לחבר אישה עם אימונים באומנויות לחימה הרי אישה לדעתי צריכה להיות עדינה אסטטית וסקסית כמה שיותר בצורתה החיצונית ואיזה צורה יש לאישה שנראית כולה מסומנת ב"מזכרות מהאימון"??? או שחוזרת כולה הביתה חבולה וכואבת??
(נו טוב אבל כנראה שאין לנו כל כך ברירה אנו חייבות ללמוד להגן על עצמנו). גברים תגידו, מה דעתכם על בחורה לוחמנית? האם היא פחות סקסית??? ואיך זה להתאמן עם אישה? מה דעתכם?????????

snift

New member
מספר דברים.

(למרות שאני בטוח שביבי כבר "תרביץ בך קצת תורה"...) 1. "אישה לדעתי צריכה להיות עדינה אסטטית וסקסית כמה שיותר בצורתה החיצונית" - למה זו דעתך? אין לי כמובן שום דבר נגד נשים שנראות כך... אבל לא כל הנשים נראות כך וזה בסדר גמור. 2. לפחות אצל חלק מהגברים "אישה לוחמנית" זה סקסי בטירוף. 3. אין שום בעיה להתאמן עם נשים. 4. אימונים מסויימים משאירים סימנים על הגוף (בייבי..), עד כמה הם בולטים? זה תלוי בגוף ובאמצעי המיגון שמלבישים עליו. לגבי "איזו אומנות".. כולן טובות, כולן מצויינות. אני ממליץ על ארניס, פשוט משום שזו אומנות שאותה אני לומד והיא אכן מאוד "תכלסית".

יוסיא

New member
כמה תשובות לכמה שאלות../images/Emo122.gif

אנסה לענות לך לפי סדר השאלות....: בקשר לאיך לבחור: יש את המאמרים למעלה....תנסי גם לפי השיטה של גוטמן שכתב בשירשור קודם על איך לבחור ...בקצרה , תראי מה יש בסביבתך..אחר כך תציבי לעצמך יעדים..מה את רוצה להשיג ובאיזה פרק זמן וכמה את מוכנה להשקיע פיזית ... לפי מה שהבנתי את מחפשת משהו יעיל ומהיר אז כל הקרב מגע למיניהם על כל גרסותיהם וכמובן הדעה המשוחדת שלי על ארניס שבטח בייבי תפרוץ בשאגה ותסביר לך הכל עד הפרט האחרון. בנוגע לרגליים הקרות זה יכול לקרות לכל אחד ואין קשר אם זה גבר או אישה. מה שאפשר לעשות זה לתרגל עוד ועוד קרבות חופשיים וזה גם רק מצמצם את האפשרויות , לא מכסה אותם. ישנם אימונים שמשאירים סימנים כחולים ויפים על הגוף אך זה גם תלוי איזה אמנות לחימה ...כמה את עושה אותה קשה...וכמה את רגישה ( תמיד רציתי לחזור הבייתה לפחות פעם אחת עם סימן כחול ואף פעם לא הצלחתי..) וכמו כן , מידת הנזק שהאימונים עושים לגוף ....משתדלים שיהיו מינוריים אך זה גם תלוי בבן הזוג שלך ובאופי האימונים. חוץ מזה הגוף עם הזמן מתחשל ונהפך פחות רגיש בקשר לנשיות
אישה יכולה להיות עדינה אסטטית וסקסית ולהחזיק ביד אחת ליפסטיק וביד השנייה בולו ( חרב פיליפינית )!! אין סתירה בין השניים זה אפילו קצת מוסיף ומסתורי...
לדעתי הענייה ...בחורה שמתאמנת זה דבר סקסי לאללה , מספיק עם הקטע של אני קטנה שברירית ואין לי מה לעשות נגד שום דבר חוץ מלחייך...יוזמה ברוכה ללכת וללמוד משהו שיעזור במצבים קיצוניים ..אם זו השאיפה (להתגונן מפני מקרים כאלו) להתאמן עם אישה זה בדיוק כמו להתאמן עם גבר...אולי טיפה פחות אגרסיבי אך לא אמור להיות שום הבדל... והכי כייף שבת הזוג באה עם חולצת מעטפת שחורה
והמבין י-ב-י-ן

דעתי הצנועה

לגבי המלצות למקומות ללמוד את יכולה להציץ בשירשורים בקישורים המצורפים, ואולי לקבל משם כמה מקומות בהם כדאי לבקר וללכת לאימון ניסיון שיעזור לך להחליט. שאלות מנחות את יכולה למצוא בהודעה המקורית של אמיר או בכיתובה מחדש על ידי. לגבי השאלה האם יאה לבחורה שרוצה להיראות טוב להתאמן באמנות לחימה, אז תשובתי היא חד משמעית שאני רואה בכך רק ברכה ושזה רק דבר טוב. הנה כמה קישורים להודעות מפורום אמנויות לחימה בזירה השכן, ובן תמונות של הגר שמואלפלד שמלמדת CMA שזה שילוב של קרטה ואיגרוף תאילנדי, ומתחרה בעצמה באיגרוף מקצועני בזירה (איגרוף זה הספורט הקשוח ההוא שמרביצים עם כפפות איגרוף לפרצוץ
): http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=65889540 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=65889594 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=65889663 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=63085361 http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1256&msgid=63489967 אני אישית מכיר עוד בנות שמתאמנות בשיטות מגע מלא וזה לחלוטין לא מפריע להן להראות טוב, גם אם פה ושם יש להן סימן כחול... לכי עם הלב שלך ותהני, רן.

WOW תודה על התגובות המהירות../images/Emo13.gif

אני באמת מודה לכם על הקבלת הפנים, רן בהחלט נתת לי שיעורי בית. SNIFT: לגבי שאלתך אז ככה זו דעתי האישית,אני רווקה שהמראה החיצוני שלי חשוב לי ואני חוששת מהסימנים או מהחבורות שיכולות להופיע לי אחרי אימון(אבל כמו שאמרת כנראה שיש לזה פתרון: אמצעי המיגוןובהחלט אני אדאג להשתמש בהם) חלילה אני לא רוצה לפגוע פה בשום אישה שמתאמנת!!!!ובהחלט אני מסכימה איתך שלא כל הנשים נראות אותו דבר וטוב שכך. לגבי המלצתכם ארניס- נראה לי שאני אתחיל ללמוד על ארניס קודם מקווה שזה יענה לצרכים שלי. יוסיא:תודה על תשובתך, שאיפתי היא בהחלט ללמוד להגן על עצמי מפני תקיפה.

ננדין

New member
../images/Emo45.gif ארניס מאוד מומלץ

בייבי - תעזרי לה!!! (במבטא של עמיר פרץ...) איפה את שצריכים אותך...

פרץ?../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

אתה נורמלי ננדין?
אני שומעת את עמיר פרץ אני ישר מתחבאה מתחת לשולחן
איזו טראומה אתה רוצה לעשות לי??? הא?

ננדין

New member
אני אתחיל מהסוף...

פחות סקסית??? אני לא יכול לדבר בשם רוב הגברים אבל לדעתי זה יותר סקסי. לדעתי גם אין בעיה להתאמן אם אישה ויצא לי לא פעם לעשות את זה (בדוג'ו!!! תתביישו לכם עם המחשבות האלו!!!) האפשרויות שאני מציא לך הם: ארניס, ג'יו גיטסו, קרב מגע/קמ"י, הישרדות ועוד... הכי חשוב שתנסי מספר מקומות ותראי מה מתאים לך מבחינת טכניקות שנלמדות, יחס המורה, האווירה בשיעור... ושוב אחזור על דברי חבריי ואמליץ לך להסתכל על השירשור הזה. אני לא אכנס לפירוט מורחב על קפיאה ברחוב אבל בהרבה מקומות יש סוג של הכנה פסיכולוגית סמויה או גלויה לנושא... סימנים כחולים - זה קורה מידי פעם לכולם (אבל לא תמיד) וזה יותר תלוי בצבע העור שלך (צבע עור בהיר יותר נוטה ליותר סימנים כחולים) ובקירבת כלי הדם הקטנים (נימים) לשכבת העור החיצונית (כן, זה משתנה מאדם לאדם...) בכל מקרה, זה לא אמור להופיע אחרי כל אימון... פגשתי הרבה נשים שמתאמנות באומניות לחימה ומלבד כמה ג'ודאיסטיות שהם מתחרות פעילות(!) רובם לא מאבדות מהנשיות שלהם ולא מפתחות שרירים גבריים מה שכן, כנראה לא תוכלי לגדל ציפורניים ארוכות... אז אחרי שתקראי את השרשור שכולם המליצו עליו ותגידירי לנו אזור חיפושים (איפה את רוצה להתאמן...) נוכל לתת לך המלצות יותר מתאימות לך... מומלץ גם לקרוא את מאמרי הפורום בקטגוריית העזרה למתחילים. שיהיה בהצלחה
ותשתפי אותנו בחוויות החיפוש שלך... רון

תודה ננדין

אני בהחלט אשתף אתכם בחוויות החיפוש ובטוח שאני אזדקק לעזרתם הנוספת.

chooselife

New member
המממ

אישית אני חושב שזה דווקא ממש כיף בת זוג שיש לה ניסיון או עניין באומנויות לחימה- זו מוסיף מימד הרבה יותר מענין להכל
(למרות שאתה עלול לקבל סנקאקו ברגע שאתה ממש לא מוכן אליו
) לא חושב שזה לא סקסי או כל דבר כזה, ותאמת כמה סימנים כחולים זה לא מה שיגרום לגבר לא הלסתכל עליך
סתם דעתי

אממממ...אוקי../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה לפורום
ולמרות שכולם חושבים שאני עומדת ל"הרביץ בך תורה" אני דווקא מצאתי את ההודעה שלך משעשעת,ומעניינת,רק קצת סטריאוטיפית לגבי המין הנשי ואומנויות לחימה
אני אנסה להתייחס לכל מה שרשמת:
"נגיד ולמדתי אומנות לחימה וחלילה אותקף,האם אוכל ליישם אותה בשעת אמת?" - אף אדם לא יכול לענות לך על השאלה הזו,אולם השאיפה שלי,ושלך כנשים,היא ללמוד להגן על עצמנו בצורה הטובה והיעילה ביותר,במידה וחלילה נותקף. אין ערבות לכך שאם תתאמני,תוכלי להביס כל תוקף,אולם אני חושבת (במקרה שלי האישי) שלמידה של אומנות לחימה,יכולה להוסיף לך בטחון עצמי,יציאה מתחושת ה"קורבן שלא יכולה לעשות כלום" ולימוד טכניקות שונות של התגוננות,והכוונה שלי היא,גדול,מיומן,או חזק ככל שיהיה התוקף,עדיין ישנם איזורים בגוף שיכאבו לו,כפי שיכאבו לך או לכל אדם אחר (והכוונה שלי היא פגיעה בעיניים,מכות נכונות באוזניים,מפשעה,או מכה לאף מלמטה כלפי מעלה ביד פתוחה ולא אגרוף,וכו..) כאשר את לומדת את הטכניקות הללו,ומתרגלת אותן,יש לך יכולת הגנה עצמית מינימלית,אם חלילה תותקפי ותבצעי אותן? אני מאד מקווה שכן,את במהלך האימונים מפתחת אינסטינקטים לתגובה,כאשר את עובדת עם בן זוג.
האם אימונים משאירים סימנים על הגוף? תראי,ישנן אומנויות לחימה רכות יותר,ורכות פחות,אם המטרה שלך היא הגנה עצמית בלבד,והאומנויות הרכות יותר והרוחניות הן לא בסילבוס שלך,ואת מחפשת משהו של "כאן ועכשיו",ייתכן מצב,שתחזרי הביתה עם סימנים כחולים (כמו שכבר נכתב כאן,לא כל אחד חוזר אתם) אני חוזרת עם המון
למרות החבישה האין סופית שלי בידיים,האמת? זה שולי ביותר,הערך המוסף שאני מקבלת באימונים הוא כה גבוה,מה זה סימן כחול או שניים? (או 10 במקרה שלי
) לגבי החזרה הביתה חבולה ,כואבת ומסומנת,אם את עובדת בצורה רכה,ומבקשת מבן הזוג שלך לעבוד יותר עדין אתך,אין שום סיבה שתחזרי כואבת וחבולה. אבל עדיין קחי בחשבון,שתאבדי אולי ציפורן או שתיים,ולא תוכלי להמשיך ללכת למניקוריסטית פעם בשבוע לפרנץ' מניקור
אבל!! תקבלי כ"כ הרבה,ואולי אפילו תופתעי לגלות שהגעת להגנה עצמית וגם גילית אומנות תוך כדי,חברה מדהימים,בטחון עצמי,ועוד כמה דברים נוספים.. סקסיות? עדינות? אסטטיות? אמממ אוקיי. באופן אישי אני לא רואה את עצמי כפחות סקסית,אם אני עושה אומנויות לחימה. עבורי סקסיות היא תכונה!! סקסיות היא מה שאת או אדם אחר משדרים,זה לא מראה. אני עדיין מגיעה לכל אימון מטופחת מאופרת וריחנית,אין שום סיבה שאוותר על הנשיות שלי,כי אני מתאמנת. אני אוהבת נשק קר,קונייאק,ומדי פעם לעשן סיגר..זה הופך אותי לפחות נשית? ממש לא...כי עדיין אני אגיע לאימון של ארניס עם נעליים בצבע וורוד זוהר
אל תשכחי גם שמה שסקסי עבור גבר אחד,יכול להיות "טרן אוף" רציני עבור גבר אחר. אני מייעצת לך לקרוא קצת על האומנויות השונות,החברה כאן הציעו לך לא מעט מקומות,תלכי לשיעורי נסיון,תראי מה מתאים לך באופן אישי,לפי תחושת הבטן שלך,ואל תשכחי ש: GIRLPOWER שולט!! ואף סקסי
בהצלחה

א1ט1

New member
אין יותר שווה

מללכת ברחוב עם בחורה בידיעה שעם ערסים יתקפו אותך היא תציל אותך.... כל עוד,כמובן,הבחורה היא לא מתחרה בmma ונראית כמו בוב סאפ בנקבה.

אני! הולך לענות על משהו...סוף סוף!

ולא סתם להציק עם שאלות
אז ככה, לגבי קיפאון, לדעתי זה פשוט יגיע לבד (ההיעדר קיפאון) אחרי המון קרבות חופשיים, כשתחטפי, תלמדי שזה לא כזה כואב, ותלמדי איך לא לחטוף. לגבי סימנים, בהתחלה כשהייתי מתאמן בקראטה כל חסימה של יריב הייתה משעירה לי על היד או על הרגל סימן כחול. אחרי כמה זמן זה פשוט הפסיק. ו-3 שנים בערך אחרי שהפסקתי להתאמן התחלתי להתאמן באגרוף תאילנדי (לפני חודש בערך) ועכשיו כל הזמן יש לי כאבים חזקים בכל אזור השוק משקים/חסימות ועכשיו כשאני כותב את זה אני קצת צולע האימון היום...אבל אין לי סימן אחד על הגוף. גם במקומות בשוקיים שבהם קיבלתי מרפקים וכאב נורא, עדיין אין סימנים. בקימור הפואנטה שלי היא שהגוף מתרגל. סקסיות? אין לך שמץ של מושג כמה אישה לוחמנית עם חבלות זה סקסי. ולא, לפני שכל מיני יתנפלו עלי פה כרגיל, אני לא בקטע של נשים מוכות. אבל... בחורה שהיא לא סתם משהו שהולך ממקום למקום ויושב אלא אשכרה עם אופי, עמוד שדרה, מזג...ולוחמנות זה סקסי בטירוף. וכן, אם עכשיו מישהי שאני איתה תתחיל להתאמן ותסתובב חבולה...אני אשמח
למרות שהסימנים לא "עושים את זה", העובדה שהיא קיבלה אותם, נהנתה תוך כדי ולא בוכה כמו סתם נקבה...עושה את זה בגדול. אני לא יודע מה להמליץ לך, אם אני הייתי גר במרכז הייתי הולך ל"דניס הישרדות". לדעתי זה הכי פרקטי לרחוב, גם מבחינה של טכניקה וגם מבחינה של מנטאליות נגד קיפאון. מה שכן, לפני כל הארניס פה שהציפו, קחי בחשבון דבר שהוא חשוב מאוד, לדעתי לפחות, בבחירת אומנות להגנה עצמית. תדירות האימון. נכון, אומנות זה חשוב, וכל הגורמים שמופיעים במאמר של איך לבחור דוג'ו נכונים, אבל תדירות ועומס זה קריטי. בעיקרון, לעשות קאטה עם מלא תנועות זה נחמד, וללמוד כמה כאלה בשביל חגורה זה חמוד, אבל מחוץ למועדון בחיים לא תעשי את זה. בשביל שתעשי משהו, שלא תיקפאי, ושתעשי את זה טוב, את צריכה לתרגל את התנועה או הקומבינאציה כמה אלפי פעמים. בשביל להגיע לזה, צריך לצמצם במספר התנועות ולהגדיל את מספר השעות בשבוע בהן את עושה את אותן התנועות. לכן, קודם תבחרי אומנות שהיא לא מהקלאסיות, כמו דניס הישרדות לדוגמא, ואז תבדקי כמה שעות תתאמני בשבוע. יכול להיות שתשקלי לוותר על האומנות לחימה האולטימטיבית בשבילך (מבחינת התאמה) בשביל להגיע למצב של יותר שעות אימון, הרבה יותר. הייתי במצב מאוד דומה לשלך, חוץ מזה שאני לא גר במרכז. היה לי מגוון אפשרויות, כמו כמה מקומות של קרב מגע, ארניס, נינג'יטסו וג'יו ג'יטסו, כמו כן גם ריוקיו קמפו קבוג'יצו. בגלל חוסר שעות אימון בכל הנ"ל (בין שעה וחצי ל-3 שעות בשבוע), הלכתי לאיגרוף תאילנדי. אומנות לחימה שהיא פחות מותאמת לרחוב, אך אומנות שבה אני מתאמן 12 שעות שבועיות. אז נכון, הבעיטות מוואשי המושלמות (כמעט) שלי לא הפכו עדיין לבעיטות איגרוף תאילנדי והפכו לסוג של סלט/סטירות, ונכון שהיום כשלמדנו חסימה והתחמקות מבעיטה קדמית (הזזה של גוף על הציר ועדיפה עם המרפק), ואני עשיתי את זה רק עם כל היד כהרגלי מקרב מגע המאמן אמר שיש צורך רק במרפק. אמרתי שזה לא מספיק, וזה מגן רק מבטן וצלעות, ושאלתי מה קורה אם בועטים לי לביצים. המאמן הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח ואמר משהו בשיא הטבעיות שברור כשמש בשמים "אבל אף אחד לא בועט לביצים, אסור לבעוט לביצים".
למרות זאת, אחרי אימונים של חצי שנה אני כן אבעט טוב, ולדעתי אהיה מוכן לקרב רחוב הרבה יותר ממישהו שהתאמן 3 שעות בשבוע בקרב מגע או שעה וחצי בארניס. מצד שני,אני די משוכנע שאם הייתי מתאמן בדניס הישרדות או קרב מגע, או ריוקיו קמפו קבוג'יצו (אולי גם אומנויות אחרות כמו ארניס וג'יו ג'יטסו שאני לא מכיר) בתדירות שבה אני מתאמן היום (4 אימונים בשבוע של 3 שעות כל אימון), אחרי חצי שנה הייתי מגיע לקרב רחוב פוטנציאלי יותר מוכן מהמצב שבו אני אהיה בו עוד 5 חודשים. סטיתי קצת...קיצר, תלכי לדניס הישרדות ותנסי להגיע להסדר כלשהו שתתאמני כמה שיותר זמן בשבוע. מקווה שלא חפרתי יותר מדי ובאמת עזרתי במשהו

היי בייבי תודה מכל הלב../images/Emo140.gif

בייבי תודה על תגובתך המעמיקה בנושא, זה מסביר לי את כל ההמלצות של חברייך פה בפורום "חכי לבייבי" אין ספק שאת פשוט מיתוס פה .
ואם כבר העלית את זה, אולי תעזרי לי בעוד משהו שמאוד מעסיק אותי לאחרונה: איפה את מוצאת נעליים ורודות?

ננדין

New member
אין מה לעשות היא ה../images/Emo68.gif של הפורום

עכשיו שאר הבנות יכעסו ויהיה לנו CAT FIGHT...

למעלה