נמני מייעץ לגרשון?

אתה משער נכון

אותו שקלאר רואיין בנושא שמעון גרשון והבטיח שהוא ישחק בבית"ר, מאחר וזו הציעה לו "הצעה שאי אפשר לסרב לה". כששאלו אותו למה הכוונה, ענה כי שמעון קיבל הצעה "חד פעמית" ביחס לכדורגל הישראלי. למה שגרשון יהיה שווה יותר? אין לי מושג. אולי בית"ר היתה "חמה" יותר על בלם. אולי הארמדילו הזה שהגיע לשם התלהב ממנו יותר. אולי המנג'ר הירושלמי חולק עליך, וחושב שהתפוקה והיכולת של גרשון עולים על אלו של נמני. אולי רצתה הקבוצה לפגוע ביריבתה הוותיקה במן לוחמה פסיכולוגית. אולי, אבל אין לי מושג. אם אתה שואל אותי, לא גרשון ולא נמני שווים סכומים כאלו. אבל אני לא שקלאר. וגם לא גאידמק. וגם לא בבית"ר. ותודה לאל על שלושת אלו.

יופי.

ואבא שלי יותר חזק מאבא שלך. תגיד לי, אתה עוד עומד בשירותים עם החבר'ה ומודד למי יש יותר ארוך? ובטח שזה משנה. מה שכתבת זו דמגוגיה זולה של כיתה ג', שמתעלמת משרשור רציני ומהטענות העקביות שהוא מעלה.

לא ממש

למה שיכאב לי? גרשון הצטרף למעמד של נמני מבחינתי, מה שאומר ששניהם מעניינים לי את הביצה השמאלית שאין לי. פשוט העליתי כאן טענות רציניות, ואתה העדפת, במקום להתייחס אליהן, לחזור בסוף לסגנון האהוב של "גנון שושי". אם אתה רוצה להתדיין איתי בנושא הזה- בבקשה. אתה בטח כבר יודע שגם בנושא הזוי כמו נמלים בנגב- אני אשת שיחה ראויה. אבל משפטים כמו שאמרת, לא ממש אומרים מאום. או שבאת גם לשמוע, או שבאת רק להשמע.

למה את תוקפת סתם?

מה שאמרתי לא בא מתוך געגועים לגן שושי, וגם לא כדי לעצבן אותך. הגבתי לכל הטענות הרציניות שהיו לך עד כה וסיכמתי במילים שסיכמתי. נכון, את צודקת, אולי ככה, ואולי ככה, ואולי ככה, ואולי בכלל ככה, אבל כל זה לא משנה את העובדות אותן כינית "דמגוגיה זולה של כתה ג'".

כל מה שנאמר בשרשור,

נכתב כדי להראות שהנסיבות שהביאו לעובדות שציינת, לא פחות חשובות מהעובדות עצמן. כפי שכבר כתבתי למעלה, הויכוח הוא לא רק על "מי עבר ומי לא". העולם איננו שחור או לבן, והדברים אף פעם לא כאלה פשטניים. אני גורסת, כי יש סיבות למה מי שעבר- עשה זאת, ומי שלא עבר- לא עשה זאת. ועל הסיבות הללו, נסוב הדיון שלנו. מבחינתך זה לא משנה מה הביא לנסיבות האלו, העיקר זה שהן כאלו, ומבחינתי דרך הסתכלות כזו על הדברים, היא ראיה צרה שרובנו נטשנו אי שם בכיתה ד'. אני לא תוקפת, ולא עיצבנת אותי. כשניסית להעלות טענות רציניות, הגבתי לך ברצינות. שעברת לשחק בארגז החול- כתבתי מה שכתבתי.

כבר אמרנו למה זה כן ולמה זה לא

ואין יותר מדי עומק בנושא - שימי אוהב כסף, ויופי לו, הוא לא שונה מהרבה אחרים, דואג לתחת שלו ובצדק. ואבי, על אף הסכומים שיכל לקבל בבירה, העדיף את קבוצת נעוריו. זה כל העניין. ה"אולי"ים האלה לא משנים, וזה מה שאני מנסה להסביר לך - תסכימי איתי שששניהם עמדו בפני הצעות דומות, ומה לעשות, כל אחד מהם בחר בדרך שונה.

עם 95% מהדברים שלך אני מסכים

ה5% שאני לא מסכים איתם זה בנוגע לקביעה שלך זה סמל וה לא. את לא יכולה להחליט שנמני הוא לא סמל רק כי אנחנו לא יודעים כמה הציעו לו ביתר. זה מגוחך וגם את יודעת את זה (או לפחות מבינה את זה). שמעון גרשון אכן קיבל הצעה שאי אפשר לסרב לה (הצעה שרק אדם לא שפוי היה דוחה), וזה אכן חסר תקדים בכדורגל הישראלי, אבל זה לא חייב לסתור את העובדה שנמני וויתר על הרבה בשביל להשאר במכבי. אולי לא הבהרתי את זה קודם ,נמני העונה חתם על חוזה של 120 אלף דולר, הרבה פחות ממה שהוא קיבל עונה שעברה. אם אכן דובר על מעבר שלו לביתר זה בטח לא בהשוואה לחוזה שהוא חתם השנה ,אלא לחוזה הישן שלו במכבי.(שזה הרבה יותר). אבל נמני היה מוכן לוותר ,לא רק על חוזה בביתר אלא היה מוכן לוותר על הרבה כסף בחוזה עם מכבי כדי להשאר. וזה בידיעה שלמועדון יש בעיות בנזילות. הוא בקלות יכל לעבור לביתר ולהרוויח פי שניים או שלוש , לקראת סוף הקריירה. מהלך שהרבה שחקנים עושים בשיאם. שוב, יכול להיות שגם הגיל משחק פה תפקיד. שמעון גרשון עוד צעיר ורוצה לחסוך כמה דולרים, נמני כבר עשה את שלו בכדורגל הישראלי, והיו זמנים שהרוויח לא פחות מגרשון עכשיו. אין לו שום סיבה לסכן את מעמדו בקרב האוהדים ולהזכר כאחד המכביסטים הגדולים במועדון. לא תמיד השיקולים הכספיים מכריעים, לפעמים יש דברים שהם קצת מעבר לזה.

לא אמרתי בשום מקום שנמני לא סמל

ברור שהוא סמל. כל מטרת השרשור הזה היתה בסך הכל להבהיר לכל מיני אוהדים צהובים שבאים הנה ואומרים "נה נה בננה, נמני הוא סמל וגרשון הוא לא", שהדברים אינם כה פשוטים כמו שהם נראים. כדי לעשות צדק עם המציאות צריך לבחון כראוי גם את הגורמים שהביאו אליה. בפעם השמינית בערך- הויכוח הוא לא רק על "מי עבר ומי לא" (שהרי כאן הדברים ידועים ואינם מצריכים דיון). אני גורסת, כי יש סיבות למה מי שעבר- עשה זאת, ומי שלא עבר- לא עשה זאת. ועל הסיבות הללו, נסוב הדיון שלנו. הרי אם משווים בין הבחירה הסופית של גרשון לבחירה הסופית של נמני, מן הראוי להשוות גם בין ההצעות שהם קיבלו. מה שבעצם ניסיתי להגיד זה שההשוואה בין 2 המקרים אינה דווקא נכונה ומתבקשת, כפי שנראה ממבט ראשון. ברור שנמני סמל של מכבי, וברור ששמעון לא סמל של הפועל. בסך הכל ניסינו להבין כאן בקול רם מה הביא למציאות הזו, ולטעמי, השוני בין 2 המקרים הוא גורם עיקרי לכך.

yogevh

New member
../images/Emo207.gif

מאיפה אפשר לקנות צעיפים וחולצות של קבוצות ונבחרות כדורגל מהארץ ובעולם? ובעיקר של הפועל תל אביב? אם יש חנות בכפר סבא או קרובה אני ישמח לדעת..

למעלה