אז זהו שיש מה לבחון
כי הויכוח הוא לא רק על "מי עבר ומי לא". העולם איננו שחור או לבן, והדברים אף פעם לא כאלה פשטניים. אני גורסת, כי יש סיבות למה מי שעבר- עשה זאת, ומי שלא עבר- לא עשה זאת. ועל הסיבות הללו, נסוב הדיון שלנו. בבואי לבחון מה גרם לגרשון לעבור לבית"ר בסוף, אני לא יכולה להתעלם מגודל ההצעה שניתנה לו, ומהייחודיות שבה. אין ספק שארקדי הציע לנמני סכום יותר גדול מזה שהציעה לו מכבי. זה אלמנטרי. אבל מאידך, אתה לא יכול לדעת בוודאות מה הסכום שכן הוצע לו. ושוב, זו נקודה קריטית ולא קטנוניות. הרי אם משווים בין הבחירה הסופית של גרשון לבחירה הסופית של נמני, מן הראוי להשוות גם בין ההצעות שהם קיבלו. רק במידה וההצעות זהות ניתן להשוות גם בין הבחירות שכל אחד מהם עשה. אני לא מתווכחת עם העובדות. העובדות הן שנמני אכן נשאר במכבי. מה שכן, אני חושבת שראוי לעמוד על כמה נקודות שחלק נוטים להתעלם מהן: 1. ההחלטה הסופית של גרשון בקשר לבית"ר, התבססה בין היתר על כך שהחוזה שהוצע לו היה אסטרונומי בכל קנה מידה. ייתכן ואם ההצעה היתה נמוכה יותר מהנוכחית (ועדיין גבוהה מזו של הפועל) גרשון לא היה מכריע לטובת הכסף. קשה לי להאמין שגרשון בכל קונסטלציה היה עובר לבית"ר. גם אם נמני קיבל הצעות מבית"ר, צריך לבחון קודם אילו הצעות בדיוק הוא קיבל לפני שנתלים עליו בכזו גאווה. אולי הציעו לו בבית"ר הצעה גבוהה, אך לא גבוהה מספיק בכדי לנטוש בית? אני סבורה שגם גרשון לא היה עובר לבית"ר אם היו מציעים לו רק הצעה שהיא יותר גבוהה. הסיבה שבגינה הוא כן עבר בסוף, היא שההצעה שהוא קיבל היתה *הרבה* יותר גבוהה. הרבה, הרבה יותר גבוהה. כזו שלא ניתנה לאף שחקן ישראלי אחר בליגה שלנו. אם את אותה הצעה *בדיוק* היה מנפנף ארקדי מול נמני (והוא אכן נפנף באחרות, אך לא בהצעה הנוכחית, שכן כבר נכתב שהיא חד פעמית בליגה שלנו) אתה יכול לומר בביטחון ובכנות שהוא עדיין לא היה מתפתה? 2. אני אלך איתכם הלאה. ייתכן ואם היו פונים אל נמני בהצעה זהה לזו של גרשון, הוא עדיין היה מסרב. זו אפשרות, ואפילו אפשרות סבירה. ואם זה היה המצב- אז באמת יכלו כל אוהדי מכבי להתייצב מאחוריו ולומר את מה שהם אומרים עכשיו. כל מה שאני באה לומר כאן, זה שנכון לעכשיו הצעה זהה כזו- לא הגיעה אל נמני, ועל כן אי אפשר להשוות את המהלך שלו למהלך של גרשון ולומר אוטומטית- "זה סמל וזה לא". "אנחנו מדברים על ארקדי, מה את חושבת, שהוא יציע לו מאתיים אלף דולר? מאתיים חמישים אלף דולר? הוא שופך סכומים אסטרונומים, וכשמדובר בנימני אז בכלל, גאיידמק חולה לו על התחת, אני בטוח שהוא יכל לקבל בבית"ר 400 אלף דולר כמו כלום, אם לא יותר." אני לא בטוחה שהוא יכל לקבל בבית"ר 400 אלף כמו כלום. ארקדי מיליארדר, אבל לא מפגר (הי, חרוז!) והוא לא ישפוך סכומים בלתי נתפסים כאלו על כל שחקן. גם לא על שחקן ראוי כמו אבי נמני. אוף דה רקורד, אני גם חושבת שגרשון לא שווה את הסכום הזה, אבל כנראה שחלק מהעניין כאן היה לתת לו הצעה שאי אפשר לסרב לה. אם ארקדי היה הולך ושופך 400 אלף דולר על כל שחקן ששווה משהו במדינה, אז ההצעה שהוא נתן לגרשון לא היתה כל כך אטרקטיבית. צריך לזכור שהאטרקטיביות שבהצעה אל גרשון לא נבעה רק מגודלה, אלא גם מהעובדה שהיא כזו שלא ניתנה לאף שחקן ישראלי אחר בליגה שלנו. אחת הסיבות שגרשון הלך אליו, היתה שבאיזשהו מקום כל אחד מאיתנו אוהב להרגיש מוחמא ומוחנף. כשאתה יודע שהוצעה לך הצעה שאף שחקן ישראלי אחר לא קיבל- אז כן, זה עושה לך משהו. מה לעשות? חלק מהקסם שבהצעה שניתנה לגרשון היה זה שהיא ניתנה לו, ולו בלבד. מאחר ואגו הוא נושא סבוך שלא בא לי להכנס אליו כרגע, אני בטוחה שזה היווה חלק מהעניין. לטעמי האישי, אנשים עם אגו גדול הם *כאלה* קטנים, אבל כנראה שאף אחד (בבירת המדינה, או בבירת החוף) לא שואל אותי.