נמאס!

גבעון 1

New member
המבחן הוא רק לגברים?../images/Emo6.gif

ואיך תבחני , נשים למשל אם עומד... או לא?

סוגי

פשוט סנני! ניתן לראות כעבור חמש-שש הודעות, לאן פניו ומה אופיו של הכותב שלפנינו. כבר ממזמן טענתי שחרדים בעל כורחם בדרך כלל אינם שבבניקים. מדובר על תופעה אחרת, שונה בצביונה, באופייה, ברכיביה ובמניעה. מכאן שהכפפת שתי התופעות במקום אחד גורמת לדיס-קונקשין, דיס-אנדרסטנדינג, ולעגמת נפש (לפחות לי... מסתבר שגם לסוגי...). פשוט נטרי, לא בגלל שאיננו סבלנים, אלא בגלל שאנו מוכרחים לשמור על חלקת האלוהים הקטנה שלנו. אם גם זו תלקח מאתנו, מה ישאר לנו? היכן נוכל להביע דעותינו ולקבל משוב חיובי? היכן נוכל לפרוק, לשטוח, לטעון לאנשים שכמותינו? שוב, זה לחלוטין לא חוסר סובלנות. זה לגמרי חוסר יכולת. אין לנו כרגע המשאבים והיכולות לקבל "פליטים" שאינם בעלי קווי מתאר דומים לשלנו! אם כך: מי שחש את עצמו אנוס, אבל לא לחלוטין, מוזמן בחפץ לב. כל האחרים שמנסים להמציא את הגלגל מהתחלה, לפרוק את תסכולם מרבני הישיבה שמציקים להם וכדו' - לא כאן מקומכם. תבשילו, תתבגרו, חשבו - עוד תבואו לכאן, ואז תהיו רצויים בלא ספק.

moshe010

New member
גם אני היתי מעדיף

שהפורם יהיה סטרילי משבאבניקים אבל כל עוד שאין להם פורם לביטוי עצמי אולי אפשר להיות מכניסי אורחים ולתת ביטוי לשונה מאיתנו כל עוד שהם לא ישתלטו על הפורם ולא ינסו להחזיר אותנו בתשובה בנוסף לזה לא לכולם יש אותו דרך ואותו סדר ויש אנשים שרק אחרי שהם דוחים את הסמכות הרבנים בהשקפה, אז הם יכולים לפקוח עיניים אבל מי שגם בסמכות הרבנים מאמין, רק הוא מחפש סקס אז בוודאי אין מקומו איתנו

אכן נמאס

ולי אישית קצת נמאס שאנשים שחיים בארץ הזאת ואמורים להיות דוברי עברית לא יודעים שגוף ראשון עתיד תמיד מתחיל בא'. אני אלמד ואשקיע ואקרא ספרים ואקרא את ההודעות שלי פעמיים לפני לחיצת 'שלח' ואשקיע קצת יותר מחשבה וכך אקבל התייחסות רצינית ויחס של כבוד להודעותיי. (כי אם אני לא ילמד וישקיע ויקרא ספרים ויקרא את ההודעות שלי פעמיים לפני לחיצת 'שלח' וישקיע קצת יותר מחשבה, אני בהחלט לא יקבל התייחסות רצינית ויחס של כבוד להודעותיי).

נמאס, אבל

אם נפנה מבט אחר אל עבר בוגרי הישיבות החרדיות שהיו רגילים לשים עצמם באוהלה של תורה ואינם שבבניקים במקור, נקבל זווית קצת יותר מעניינת על חלק מהעילגים שבינינו (ואני כמובן ביניהם). ישנם גברים רבים, אשר אין להם כשרון כתיבה טבעי ולרוע מזלם לא למדו תחביר או דקדוק בחיידר, ומנגד, בילו את רוב זמנם מול ספרי תלמוד המלאים טעויות תחביר ודקדוק. הם לא חונכו להיות דוברי עברית וכמעט ולא גדלו בארץ הזו, אלא חיו בבועה דמיונית ובאווירה שמרנית ומצומצמת של החברה החרדית עם מורים ומחנכים עילגים. העבירו חלק גדול מזמנם מול ספרי של פלפולי סרק ומפריחי מגדלים באוויר, תוך ניסיון מתמיד לרכוש את שפת האחרונים המלאה בטעויות תחביר וטעויות זכר - נקבה (האמת, שזו מחלת האשכנזים בעיקר, הפוסקים הספרדים ידעו דקדוק). זוהי המציאות העגומה של חלקנו, אין ברירה חייבים בכל דרך לנסות להיפטר מהחולי הרע אשר קנינו בישיבות.

אם כולם כאן יכתבו

כמוך, או כמו 'רוצה לעזוב' ועוד 'עילגים' בוגרי ישיבות כמוכם, יהיה כאן גן עדן... ובכל מקרה - התלמוד מלא בטעויות דקדוק ותחביר מכל הסוגים, אבל גוף ראשון עתיד בי', בזה עוד לא נתקלתי. יחכימני מר.

יש לי שני סוגי כתיבה

ראשית, "רוצה לעזוב" זה ליגה אחרת, הלוואי שהיה לי חלק מהסגנון המעולה שלו. בקשר לגוף ראשון עתיד, אני חושב שהיו לי מספיק מחנכים שדברו עברית קלוקלת. "דוד, אם לא תשב במקום אני יזרוק אותך הביתה". לכמה מבינינו לא היו להם "רבהס" שהיו יכולים לומר כזה משפט? דרך אגב, כשאני כותב תגובות ארוכות, פעמים רבות אני נעזר באשתי לבדיקת טעויות תחביר.

mister xy

New member
ויש סוג שלישי של שגיאות

אלו שכותבים בשגיאות הנובעות מזלזול בפורום ובציבור המשתתפים.

רותם 36

New member
ניפצת לי תובנה ../images/Emo4.gif

אני דוקא חשבתי שבגלל שכל החרדים בספרים כל היום אז מן הסתם הניסוח שלהם יהיה טוב בהרבה מאחת כמוני בוגרת מערכת החינוך הציבורית .כנראה שטעיתי

יש להם יתרון רק בטעויות כתיב

אין לחרדים כמעט טעויות כתיב, אבל בכל מה שקשור לטעויות תחביר ודקדוק מצבם ממש גרוע .

למעלה