נמאס!

סוג ב

New member
נמאס!

אני לא מבינה, למה לאחרונה, צצים כל החרדים שנמאס להם מהרבנים שלהם, לפורום. נמאס לי להזכיר שהפורום מקבץ את האנוסים. חרדים בעל כורחם. בעל כורחם- שומרים שבת (בכאילו!!!! רובם כותבים כאן) בעל כורחם- לובשים שחור לבן, כובע, חליפה, שטריימל, כיסוי ראש בעל כורחם- הולכים למקווה (בכאילו!!! הולכות במקום, לשתות קפה) בעל כורחם- שולחים ילדים לחיידרים או למוסדות דתיים בעל כורחם- לומדים עם אבא גמרא (ונגעלים מעצמם) בעל כורחם- עושים ברית מילה בעל כורחם- הולכים לבית כנסת ואני יכולה להמשיך עוד הרבה... כל החרדים המאמינים שהתקבצו פה לאחרונה, מעכירים את האווירה ומנג'סים בשאלות מפגרות של מתלהבים (ואני קוראת להם שבבניקים) אתם פולשים לנו לבית. עניין האמונה באלוהים, זה כן או לא, זה לא תהליך. התהליך, הוא להתנתק מהדת בהדרגתיות, בעקבות ההבנה שאין אלוהים. תהליך האי אמונה באלוהים- חייב להתבצע תוך כדי שמירת מצוות, כי אי שמירת מצוות, זה תוצאת האי אמונה. אני מאוד מבינה את המתקשים בקיום דרישות הרבנים. הם באמת מגזימים. אבל זה לא מה שעושה אותכם אנוסים או חרדים בעל כורחכם. הבעל כורחם הנוכחי, מתייחס לקבוצה מאוד ספציפית. פנו אליהם יפה, הסבירו להם שאתם מאמינים באלוהים ובתורתו, אבל בחיית ראבק, שינסו להבין את האלוהים שלהם טוב יותר ושלא ידברו בשמו. אי לכן ובהתאם לזאות, אני קוראת לכל שבבניקי האזור, לפנות לצוות תפוז המקסימים ולבקש לפתוח פורום לאלה שנמאסו עליהם, כל בולשיט רבני ישראל. אל תפריעו לנו, תחזרו כשתשתכנעו שאלוהים בראשכם בלבד ויושב רגל על רגל בגן עדן, מוקף 72 בתולות מהגיהינום וצוחק עליכם צחוק גדול.. ומי שעוד לא קרא, בבקשה: רשומה חרדים בעל כורחם.

סוג ב

New member
אני יכולה לקבל יפה

שיש לכם קשיים, שאתם מבולבלים, שנמאס גם לכם. אבל כאן- זה לא הכתובת. הגרעין שלנו, כבר מבוסס והכוונה העיקרית כאן- היא לפתוח להם בית. כשראיתי שאין פורום לאנשים כמוני- פתחתי אחד. תעשו את זה גם. אין לי בעיה עם זה שאתם מבולבלים ועוד לא גיבשתם דעה על אלוהים. גמאני הייתי שם לפני כמה שנים. עצתי, תגבשו דעה בפורום אחר ואז תעברו לפורום חרדים, או אלינו, או אפילו תפתיעו ותקפצו ישר ליוצאים..

mister xy

New member
ואם הם יפתחו כזה פורום אני מתנדב

לשים קישור בעמוד הפורום שלנו לפורום שלהם כדי לחפף מפה את כל השבאבניקים.

Namespace

New member
Calm down

לא לימדו אותך הכנסת אורחים בחיידר? /tapuzforum/images/Emo8.gif

mister xy

New member
כמנהל

אני מחויב לשמור על הפורום ואסור לי להכניס אורחים על חשבון הקבועים... סלח לי שלקחתי את דבריך ברצינות.

כקורא סמוי חילוני של הפורום מהווסדו - זו טעות

כלומר, בתור מנהלים עם גיבוי ההנהלה אתם יכולים לעשות מה שאתם רוצים בפורום, אבל לדעתי זו טעות גדולה לצמצם את הפורום הזה ל"יוצאים בשאלה שעוד לא הסירו את השטריימל". האם חרדי שבליבו הוא דתי לאומי איננו "אנוס"? לדעתי כן. הבעיה העיקרית עם החברה החרדית היא בכלל לא האמונה, להפך, גם רוב הציבור הלא חרדי מאמין באלוהים, ורוב החילונים לא מגדירים את עצמם כאתאיסטים. הבעיה העיקרית זה קוד ההתנהגות הנוקשה והדראקוני, ומבחינה זו כל מי שקוד ההתנהגות לא מקובל עליו במידה רבה אבל הוא נאלץ להרכין ראש, הוא "חרדי אנוס" בעיני. זו טעות גדולה לדעתי לרדד את הפורום לענייני אמונה, גם מבחינה טקטית (אובדן רוב המתעניינים בפורום) וגם אסטרטגית - האמונה משחקת תפקיד משני למדי בעולם החרדי בהשוואה לשאר הכוחות הפועלים בו, וזה דבר שדווקא בתור אתאיסטים אנחנו אמורים להבין.

את דעתי בעניין כבר כתבתי

אבל המשפט 'האמונה משחקת תפקיד משני למדי בעולם החרדי' תפס אותי חזק, זאת זוית חשובה ולא מובנת מאליה להסתכל על המצב שלנו.

סוג ב

New member
וזה ששומר שבת

אבל הולך ביום יום בלי כיפה, מתאים לפורום חרדים? פתחתנו עבור קבוצה מסויימת ונמאס לי לחזור על עצמי.

יש לזה צדדים נוספים

כחילוני אתה בודאי לא מודע לכך שבערך חצי מהציבור החרדי מתקומם מידי פעם על תקנה דרקונית כלשהי. אם נרחיב את ההגדרה 'אנוסים' לכל אחד שמשהו בחרדיות לא מוצא חן בעיניו, נאבד את המכנה המשותף של הפורום. עוד דבר - אני מאמינה שאינך מכיר מקרוב את המושג 'שבאבניקים'. אלו אנשים שחיים בחברה החרדית כאנשים מאמינים אבל מצד שני חוגגים כאוות נפשם ככל שזה נוגע לאלכוהול, מועדונים, בני ובנות המין השני ושאר דברים בסגנון זה. אין בכך כל רע, אבל להגדיר את הפורום כבית לכל האנשים שמרגישים שאורח חיים חרדי מגביל אותם, בהכרח מכניס לכאן את אותם שבאבניקים, וזה מציק לאלו שבחנו את הדברים באופן אינטלקטואלי והגיעו למסקנותיהם בגלל חשיבה מעמיקה. זה הופך את כולם למקשה אחת - וזה לא הוגן ואפילו מעליב.

השבאבניקים זו תופעה מורכבת

היא מורכבת כי צריך להבדיל בין התיוג השלילי של השבאבניקים ע"י הממסד החרדי, לבין היחס עליהם מנקודת מבט, נגיד "חילונית". בתור "חרדים בעל כורחם", הממסד החרדי הטביע בכם הרבה דעות והרגשות שאתם לא תמיד מסוגלים להתנער מכם (זה לפחות מה שחלקכם אומרים, ואני קורא את הפורום, אז אני יודע
), אני חושב שלפחות באופן חלקי, ההודעה שלך מדגימה זאת מצויין ביחס לשבאבניקים: את מציגה כמשהו שלילי את העובדה שהשבאבניקים "חוגגים כאוות נפשם ככל שזה נוגע לאלכוהול, מועדונים, בני ובנות המין השני ושאר דברים בסגנון זה." אבל מצד שני הפורום הקרוב ביותר לפורום הזה הוא "יוצאים בשאלה" שחולק גם מספר נכבד של כותבים עם הפורום הזה, ובאופן כללי, אם אני מבין נכון את סוגי, אז פחות או יותר כל חבר בפורום "יוצאים" יתקבל (ומתקבל) כאן בברכה. אבל בפורום יוצאים כידוע יש את ה"טיש" הקבוע שבו כולם יוצאים למועדון, שותים אלכוהול, ואינני יודע מה קורה אח"כ אבל נדמה לי שזוגיות אינה מילה גסה, וכמובן שיש שם דיונים על יחסי מין ולא פעם קראתי שם אף הודעות שרומזות שהפורום במידה מסויימת סוג של סוכנות שידוכים ליוצאים מאחורי הקלעים (ואני לא מעביר כאן ביקורת כלל). אז אם אחרי שיצאת בשאלה להתהולל במועדונים, אלכוהול ויחסים זה בסדר, אבל לפני שיצאת זה לא בסדר ואתה "שבאבניק", אז, אם יורשה לי, יכול להיות שהקול שלך שמגנה את השבאבניקים הוא פחות הקול שלך ויותר הקול של הממסד החרדי שמוטבע בכל חרדי מילדות? יש כמובן עוד היבטים לעניין, החרדים האשכנזים מאוד עדתיים, והביטוי "שבאבניקים" שמקורו בערבית התייחס לפחות בהתחלה לספרדים וגם היום לדעתי יש בו איזושהי נימה גזענית, לא שאין אשכנזים כאלה אבל כנראה שאם מספרים לך על שבאבניק אז ברירת שלך כחרדי תהיה לחשוב שהוא ספרדי עד שייאמר אחרת. כמובן שבכל פורום לא אוהבים כותבים רדודים שכותבים הודעות קצרות או מלאות שגיאות, ולא לזה הייתה כוונתי.

היחס של הממסד החרדי

לשבאבניקים מזכיר מאד את יחס הציבור החילוני לערסים. זה פשוט כינוי שונה לאותו אב טיפוס. אז במחילה, אני לא רוצה כאן בפורום שבאבניקים ולא רוצה כאן ערסים. להכליל את כולם תחת מטריית 'חרדים בעל כורחם' זה עלבון לתהליך שאני ועוד אחרים עברנו כאן. אין כל רע במועדונים (אני נוהגת לפקוד את המקומות הטמאים הנ"ל מידי פעם) וסקס זה דבר נהדר, אבל אנשים שרואים בנ"ל את תמצית החילוניות וזו הסיבה היחידה שהם מלינים על השיטה החרדית, לטעמי אין מקומם איתנו. <אגב, הטיש של היוצאים אינו מתקיים במועדון>

אעיר רק הערה

ה"שבאבניקים" זוכים ליחס שלילי מסיבות רבות כפי שציינת, אבל בין היתר הם לא ממש במצוקה חברתית בגלל הדת. הם משופעים בחברה ההולמת את רמת דתיותם, הם יוצאים עם בנות לרוב מגיל אפס, אלויזיה ואינטרנט בהישג ידם דרך כלל. מה שאין כן אצל החרדי בעל כורחו, הגולש מפלאפון בגלל ההגבלות החברתיות, וטלויזה מאן דכר שמיה. ואם כבר הזכרת זוגיות, אז החרדי הקלאסי אין לי שיג ושיח בענייני זוגיות, הוא לא יוצא ולא יצא עם שום בחורה והחוויות המיניות שלו מסתכמות בפינטוזים על בחורות שאולי עשו לו עיניים ברחוב. צא ולמד ממודעות הצצות כאן מידי פעם "איך מתחילים עם בחורה", "אף פעם לא דיברתי עם בחורות, מה אומרים להם" וכו' וכו'

יפה אמרת. ניכרים דברי אמת.

אני מרגיש שלאנשים שגדלו בחברה החרדית יש תכונה שלילית של פסילת קבוצות שונות מהם. כשאני רואה שבאבניקים אני מרגיש צער עליהם שהם צריכים לסבול כל כך הרבה בגלל קפריזות של רב זה או אחר. בוודאי שלא שינאה. אז האם זו גזענות? אולי. זה לא סוד שבחברה החרדית יש גזענות. אולי היא חילחלה לליבותינו? מקווה שנחשוב על זה ונעשה חשבון נפש. יפה אמר טשרניחובסקי "האדם הוא תבנית נוף מולדתו". נב. אני לא רוצה שישתמע מכאן שאתם גזענים או משהו בסגנון. מה שכתבתי, כתבתי על עצמי.

סוג ב

New member
אני אישית

פוסלת אותם, כי אני מתעבת אותם. אבל אני כן מכבדת את בחירתם ומבינה שהקבוצה הזאות קיימת. העניין היחיד, שהם לא מתאימים לפורום, כי קבוצת חברי הפורום מוגדרת מאוד ומופיעה לעיל. מה קשה להבין כאן? אין בעיה שיהיו שבבניקים בעולם, אבל כאן- זה לא מקומם והפורום לא עונה על צרכיהם.

rachel437

New member
"שבאבניקים"

הם יושבי קרנות בטלנים החיים על חשבון אחרים (מזכיר לך משהו?) שחוץ מאלכוהול נשים וסיגריות אין להם בעולמם כלום ולכן אנשים ובתוכם כותבי הפורום סולדים מהם. כל פורום הוא גם מוסד שידוכים ברמה מסוימת, עדיף על ינעטל השדכנית. כותבי הפורום לא אוהבים מחבתי"ם, שחצנים ושאר מרעין בישין.

לחוד

New member
לא יודע אם גדלת במקומות חרדיים

אצלנו "שבאבניקים" מגדיר אנשים בלי תוכן ומשמעות. בחור חרדי שהעיסוקים שלו נעים סביב הנאות החיים ואינו עושה שטייגן, אין לו חשיבות (בעיני). כשהנאות החיים משולבות בעיסוק בדברים רציניים ובמעשים משמעותיים - יצאת מכלל שבאבניק ובאת לכלל אדם מוערך.

למעלה