נמאס!

pokeret

New member
ודווקא אני חושבת שיש הרבה חוכמה בדבריך

אבל לימונינה ענתה לך נהדר.

moshe010

New member
אתה צודק שצריך להתייחס בכבוד לשבאבניקים

ולא צריך לסחוב איתנו את הסטיגמה ואת הדעות הקדומות של החרדים אבל אם כל ההבנה אין מכנה משותף בינינו, כי במידה מסוימת השבאבניקים האלה הם הכי נאיבים והכי מאמינים באותות ובמפותים של הבאבות, וחלקם ישושו למלא את התפקיד של השוטר של משמרת הצניעות,למרות שבלילה יעשה מה שהוא רוצה לעומת זאת אנו המכנה המשותף הכי רחב היא הכפירה וההתמודדות איתה בתוך החיים החרדים

עמארצים

השבאבניקים לא לומדים גמרא ושולחן ערוך והם עשויים להאמין שבספרים הגדולים והחומים מסתתרים דברים נפלאים

mister xy

New member
../images/Emo45.gif במובן מסויים הם מאמינים יותר מכולם

כי הם לא ממש מכירים את מה שהם מאמינים בו...

mister xy

New member
../images/Emo178.gif מאיפה הם הגיעו כולם יחד ?

מה זה ? מתקפה מאורגנת ?

../images/Emo93.gif

המחבת הראשי הפציע שוב בשמי הפורום ! אז הוא היה חסום או במילואים ?? לגבי המתנדנדים,אם יורשה לי להביע דעה בפני כבוד המנהלים,אני חושב שיש לחלק בין אלו שקוראים לעצמם מאמינים ולא חושבים לשנות את הסטטוס הזה,לבין אלו שבאמת מתקשים להחליט אם הם מאמינים או לא. הראשונים באמת לא קשורים לפה ולא יהיו קשורים ככל הנראה גם בעתיד.האחרים,נכון שהם עדיין לא ממש קשורים, אבל למה שלא ניתן להם תקופה להחליף דעות ואולי לעזור להם להחליט איפה הם עומדים.הדברים אמורים במיוחד ,על אלו שכבר לא שומרים גם דברים רציניים,כי רוב הסיכויים שמה שהם כן שומרים נובע רק מחוסר אומץ או הרגל שקשה להם לשנות. העובדה שיש לנו גרעין מוגדר מאוד,יכולה להיות סיבה שנוכל לעזור קצת לאחרים בלי להתבלבל בעצמינו,ושיהיה לנו ברור מי בשר מבשרינו ומי עדיין לא. כמובן שהכל בבחינת כבדהו וחשדהו,ולתקופה מוגבלת.

גנדרן

New member
אתה מדבר אליי?

ראשית אתה יכול לכתוב אליי, ישירות אני לא ילד ולא בכיין, ולא לקחו לי את הקרמבו.... עוד לא יצאתם מהקטע של מחב"ת, וואלה לא מכיר מחב"ת שהולך בקיץ לים מעורב... אז עשו טובה חבר'ה תנסו להתמודד כמו אנשים בוגרים ולא כמו ילדים שמישהוא בגן לקח להם תקרמבו...

דיברתי עליך לא אליך

עכשיו שמע ,אין לי בעיה לדבר איתך אבל לא פה,פה זה לא המקום. אגב, יש (או היה) לי חבר שהולך לים מעורב,ומעשן סמים, ובוגד, ומנסה כל הזמן להחזיר אותי לאמונה.

מזכיר את הקטע

פקח עולה לאוטובוס ומכריז בקול, הטיפש הזה שעלה, שירד מיד, ואז מישהו מבין הקהל קם וצועק, למה אבל שילמתי....

mister xy

New member
כפי שאני אומר תמיד

הכל עניין של מינון. אם 20 אחוזים מההודעות נכתבות ע"י אותם טיפוסים אשר חדשים מקרוב באו וכבר מרגישים פה בבית אז זה נראה יותר כמו מתקפת מחב"תים מחופשים לשבאבניקים. כמו כן, אם יש מישהו כמו שאתה מגדיר הוא מוזמן להשתתף בדיונים מבלי לערב את דעותיו האשיות בנושאי דת אמונה וכו'. ולגבי הנושא הראשון שכתבת, העניין טופל.

אם נוריד

את אלו שבאמת מוגדרים כשבאבניקים כבר האחוזים של ההודעות האלו ירדו. איך אפשר בלי לערב את הדעות בעניני אמונה ? הרי הם רוצים עזרה בלקבל את ההחלטה שלהם אם הם מאמינים או לא. תודה.

sec op

New member
הצד השני של המטבע

ישנם חרדים רבים שמתחילים לגלות שמה שגדלו עליו לא אמיתי, כל החיים עשו להם שטיפת מוח שהחרדים הם הנעלים, הכי טובים ואמיתיים, ובתהליך איטי מתחילים לגלות שמכרו להם שקרים, לא הכל ורוד ויפה, לא הכל אמת, יש הרבה שקרים, יש דרך חיים עקומה, גם במונחים של התורה. בשלב זה הם סוג של חרדים בעל כורחם, הם כבר לא מאמינים בדרך החרדית, אמנם עדיין לא כופרים מוחלטים, אבל במונחי החברה החרדית הם סוג של כופרים, לא מאמינים ברבנים, ו"בעיקרי הדת (החרדית)". זה תהליך שמביא לפקיחת עניים, אם כך מי יודע כבר מה כן אמיתי, ומביא לבדוק את כל השקפת החיים, מה אמת ומה לא. ובשלב מסויים רבים מהם יכולים להגיע למצב של אי אמונה כללית. אם להוסיף נימה אישית, התהליך אצלי היה קצת דומה, שאלות באמונה היו, אבל איכשהו הודחקו, אבל כשמאסה עלי התרבות החרדית באופן מוחלט, והחלטתי שזה באמת דרך חיים מעוותת, אז גם עלו בחזרה המחשבות על האמונה באופן כללי, (ולא שהיום הכל ברור, אבל כבר אמונה תמימה אין...). לכן נראה לי שיש מקום גם לכאלו ולא חייבים "לגרש" אותם מכאן, רק לדאוג שלא יהפכו את זה למעין פורום חרדים, שעוסקים כל היום בעסקנים ועושי דבריהם (הרבנים...).

אל תעצבנותי../images/Emo154.gif

האוזן המן זה סתם כי בא לי. ממש לא נראה לי שיש מקום גם לכאלה, עם כל הכבוד שרשורים כמו "קשה לי עד הטבילה ובא לי גבר אחר בינתיים" לא תואמים את כל מה שכתבת לעייל, ולא הולמים את רוח ומטרת הפורום.

חרדית

אולי תפסיקי להתעצבן עליה...היא בס``ה ניסתה לחפש מישהו שירצה אותה...אגב,מה את עירה בשעה כזו בכלל?איפה בילית עד כעת?...

השרשור הנ"ל עיצבן אותי בטירוף

פתחו לי פה ישיבה ! אממה לפי החלוקה שעשיתי למעלה,הדיון הזה שייך לגמרי לאלה שמחזיקים לגמרי בדת ורוצים גם לחיות.ואני עדיין חושב שמי שבאמת שוקל לגמור עם הדת,יש מקום לעזור לו. אם עיצבנתי אותך אז קחי

אביב../images/Emo46.gif

אתה לא יכול לעצבנותי ואחר כך לשלוח לי
לצורך פיוס..... גמני חושבת שמי שבאמת שוקל לגמור עם הדת יש מקום לעזור לו, אבל שרשור כמו זה שהיזכרתי הוא לא אחד מאלה, אני מבינה את הקושי שלה, מבינה מאוד אפילו, גמני הייתי בסרט הזה, אבל, שים לב מה היא כתבה: "מאוד קשה לי בסוף המחזור מיום שאני עושה הפסק טהרה עד ליל טבילה" סביר להניח שאם היא היתה רוצה לשתף אותנו בתהיות שלה על הדת, אז המשך המשפט לא היה: "לא פעם אני מפנטזת שאני אצא עם ידיד לבלות ולפרוק באיסור..." סליחה... כאן זה לא פורום סקס חרדי, בפורום סקס חרדי היא יכולה לחפש גבר שמתאים לענין. היא במפורש כתבה שהיא מאמינה שזה איסור, אז כאילו מה נסגר איתך אביב? אשה שמאמינה שזה איסור היא אשה מאמינה בדת. אם לפחות היא היתה כותבת שהיא לא מאמינה באיסור וכו... בקיצור.. היא דתיה לכל דבר וענין, אין לה ספקות על מה שלנו יש, ואני מבינה את הצורך שלה ל"פרוק באיסור", אבל היא פשוט טעתה בפורום. תשאל אותה אם היא מתכוונת להפסיק לטבול, טוב? והנה לך ממני אליך:

חוששני שנפלה פה אי הבנה

(או אי הסברה
) בכל אופן אני לגמרי נגד הדיון הסקסיסטי המפורסם.אם לא קשה לך תקראי שוב את דברי הק' ותרווי נחת. טוב, אז פעם הבאה אני יעצבן בלי לשלוח כלום.

למעלה