נמאס!

גבעון 1

New member
לא נורא../images/Emo13.gif

לאט לאט, תיכרי את הציבור החרדי, ואלה שבאו ממנו....

moshe010

New member
האם אצל החילונים זה לא טעות נפוצה?

ורק אצל החרדים זה כך ללא קשר לנ"ל יש טעות שמדברים עליו הרבה לאחרונה בתקשורת שאומרים בהפעיל עם סגול במקום עם חיריק וזה למיטב ידיעתי לא קיים בציבור החרדי בכלל

רותם 36

New member
מתקנת אותך../images/Emo3.gif

הבנין הפעיל אמור להיות מנוקד עם צרה ולא עם סגול . אם כבר לשון אז כבר

רותם 36

New member
טעות שלי ../images/Emo8.gif

חשבתי שהתכוונת למשהוא אחר . טעות טעינו טועים סורי !!!!!!!!!!!

לא דיברתי על סוגי טעויות

ועל בעד ונגד חינוך חרדי. בסך הכל הערתי על טעות שנפוצה כאן מאד והיא אחת הצורמות. אם חילונים אומרים הפעיל בסגול במקום בחיריק שיתקנו את עצמם. בכתיבה אין לזה ביטוי.

אפילו בארמית גוף ראשון זה בא'

"אנא אקטול" "את תקטול" "אנת תקטלי" "הוא יקטול" "היא תקטול" "אנן נקטול" "אתון תקטלו" "אינון יקטלו" אינין יקטלו" אבל למרות שאיני יודע מה הסיבה, כל החרדים שאני מכיר לא יודעים על א' עתיד. לא שאלתי את כולם אחד אחת, אבל בקירוב טוב.

mik504

New member
אם תלמדי ותשקיעי לא יהיה לך זמן ללגלג על

עילגי כתב למיניהם.

אלוהים

תרכך קצת את סוג ב , ושלא תחשוב שאנחנו שבבניקים ותאמין בזה , ותתבלבל בין מחשבה לעובדה . . ו אני מאמין? לא יודע לא כזה. ואולי לא אולי חלקי אולי ..

אתה טועה טעות מרה

דעותיי לא השתנו הרבה. כתבתי יותר מפעם אחת, שהחלטתי תקופה ארוכה לבחור ברגש. לא הלך לי והמשכתי להתייסר. לאחרונה בחרתי לשנות כיוון וללכת אחרי השכל. זה לא שיש מישהו שגילה לי לאחרונה תובנות שלא ידעתי עד היום. ועוד טעות יש לך וגם את זה כבר כתבתי. חילוניות זאת לא דת, ולכן לא שייך להיות בה מיסיונרים. אין עניין בפורום זה לגלות את האור והנאורות. היה אחד שחשב כך, והוא כבר לא כותב פה. מי שמאמין וחוטא כי בא לו לחטוא, לא יגלה פה תובנות שישנו את אמונתו. הוא רק גולש לפה כדי להרגיש שיש עוד חוטאים בעולם והוא לא לבד. ולכןף הפורום פה לא בשבילו. אנחנו לא חוטאים. אנחנו חיים לפי מצפוננו.

answers2

New member
זה לא משנה. ולא התכוונתי לתקוף אותך

בשום צורה . לאחרונה גיליתי דברים רבים שלא ידעתי על העולם החרדי. החינוך שלכם הוא פשוט בדיחה, ולא נותן לכם כלים להתמודד עם העולם החיצוני. היום אין לי ספק, שלו רציתי, הייתי יכול להביא כמעט כל חרדי להיות במצבך, במהלך קצר מאוד.

בכלל הגישה שלך

היא חרדית לחלוטין. אתה חושב שאין מוכשרים ממך שמאמינים? רק אתה נחשפת ואתה יודע הכל? הגעת למסקנות שלך, סבבה. לא כל מי שלא הגיע אליהם הוא אידיוט. וגם רגש הוא משהו חשוב ביותר. אין שום סיבה שבעולם להתעלם ממנו. אם אנשים מאמינים בגלל רגש ופחות בגלל רציונאליות, זה לא הופך אותם לבורים וזה לא אומר שהם נחשפו פחות ממך ובכל זאת הגיעו למסקנה אחרת.

answers2

New member
כך גם אני חשבתי עד לאחרונה.

אבל גיליתי דברים כגון שהחרדים מלמדים את תלמידיהם למשל שאי אמונה בבריאת העולם בדיוק כפי פשט הכתוב , הינו כפירה, ואי אפשר למשל להאמין שהאבולוציה התרחשה בפועל על פני הרבה יותר מ 6000 שנה , ועדיין להיחשב על שלומי אמוני. אז מה הבעיה להראות להם , גם מספרות ההלכה, וגם מהממצאים בשטח, שאלה שטויות? אין בעיה. ועכשיו אם לא אכפת לך , אחדל מלכתוב פה. אני מעצבן פה אנשים, וחבל. רק העליתי מקודה למחשבה.

האבולוציה לא בהכרח סותרת את התורה

משום מה יש לי הרגשה, שאותך אני יכול לשכנע מהר מאוד להיות חרדי מאמין.

מכירה לא מעט אנשים

שגדלו על ברכי הזיפזופ בין אבולוציה לבריאה בשישה, בין נצחיות ההלכה לעדכונים בני ימינו, בין ערכי מוסר גזעניים ושוביניסטיים לפרשנויות מאולצות האונסות את הטקסטים והופכות אותם בקלילות למוסר עדכני ונאור. יודע מה? לחרדים נמאס מהקיצוניות והחושך, ולדתיים הלאומיים, הליבוביצ'ייאניים ודומיהם נמאס מאפולוגטיקה. המשותף לכולם הוא הכרה שאין בדת כלום מלבד הגות אנושית מיושנת למדי, שעשויה להתאים לאנשים מסויימים (לך, למשל), אבל להם ספציפית לא.

answers2

New member
אשרייך. אני לא מכיר אנשים מזפזפים.

אז קשה לי להתייחס.

וכמות הדתל"שים האינטליגנטים

שלא הגיעו מהעולם החרדי מוכיחה מה? שגם החינוך הדת"ל דפוק? אמור מעתה: כל חינוך דתי שאינו מבוסס על התאוריה שפיתח ansewrs2 הוא בהכרח דפוק, ומוביל אנשים לעברי פי פחת. רצונכם לדעת כיצד להנפיק ילדים מאמינים ובלתי דפוקים? פנו למי שהתשובות בידיו. כפול שתיים.

למעלה