ניקוי הפורטה פילטר../images/Emo45.gif
חייבים לראות את הפורטה פילטר כאחת החוליות החשובות בשרשרת אותה עושים הנוזלים במכונה. כאן לא מדובר במקינטה. הנקיון של הפורטה פילטר חייב להיות מאד מאד יסודי. כמה שיותר נקי, כמה שיותר פעמים - כך יותר טוב! ה"זפת" הזו שנצברת מאחורי הפורטה פילטר משנה את טעם הקפה לרעה באופן קיצוני! אם בפעם הבאה כשאתה מפרק את הרשת, תתן לזה נגיעה קטנה בלשון - מיד תבין! יש שלש דרכים לניקוי הפורטה פילטר והייתי מתיחס אליהן כאל רכה, בינונית ומסיבית: את הרכה הייתי מבצע אחת ליום, בבית, לאחר כל יום של הפעלת המכונה - רשת עיוורת, BACKFLUSH. את הבינונית הייתי עורך אחת לשבוע - אותו דבר אבל עם חומר ניקוי. זהו אותו חומר ניקוי אבקתי לבן הנמכר בכל מקום לצורך הזה. רבים קוראים לו בטעות אמוניה (והוא לא) אבל מדובר בחומר חריף המסוגל לנקות את "הזפת" היטב. הבעיה היא שהחומר לא מצליח להגיע לכל המקומות שצריך בגלל המרווחים הקטנים מאחורי הפורטה פילטר. ו... לאחר הפעולה יש לנקות היטב היטב את הפורטה פילטר, ע"י העברה מסיבית של מים כדי שלא יסתנן חלק מהחומר לספל הקפה הבא!!! את המסיבית - פירוק הפורטה פילטר, הייתי עושה אחת לחודש, כאשר המטרה לנקות לחלוטין את שיירי ה"זפת". הפירוק והניקוי לא עושים שום נזק אם פותחים את הבורג עם מברג טוב, וזה לוקח ממש רגעים ספורים, כך שאני מעודד כל מי שמוכן, לעשות זאת ללא היסוס. לאחר הפירוק, אני מכניס את הפורטה פילטר וגם את ידיות האספרסו על חלקיהן השונים הבאים במגע עם הקפה (לא כולל חלקים פלסטיים) לקערה עם מים חמים שאליה אני שופך את אותה אבקת ניקוי. משאיר את התמיסה לעבוד כמה שעות ולאחר מכן שוטף היטב במים זורמים, מנקה במברשת כל שייר מהפיח, אם עוד נשאר משהו. לא שוכח לנקות היטב גם את החלק שמעל הפורטה פילטר ואז סוגר הכל חזרה. מבצע BACKFLUSH מספר פעמים כדי להבטיח שלא נשאר שום חומר ניקוי בשום מקום ואז המכונה נקיה. אפשר לכבותה. כמובן שאז חייבים ללגום אספרסו משובח בסיום התהליך, אבל יש לבצע שוב איתחול של המכונה לפני זה: חימום המכונה. העברת מים במערכת לחימום כל חלקי המערכת שבהם זורם קפה, כולל הספלים. הכנת שני אספרסו ראשונים והשלכתם לכיור. הכנת האספרסו המושלם ולגימתו בשקיקה. אילן שנהב