נייטרוקס

wanna get high

New member
חח, מצטער על השגיאה...

אבל אני קצת יותר פדנט מזה... מה גורם לחנקן, שהוא גז אינרטי להפליא, להפוך לנרקוטי?

Wainshtein Lev

New member
לחץ חלקי של יותר מ 3.16אטמ'

אם אתה כבר רוצה להיות פדנט אז תשאל נכון: למה בלחץ חלקי של מעל 3.16אטמ' החנקן הופך לנרקוטי? ועל זה יש לי תשובה: לא יודע. האמת, גם לא ממש מעניין אותי. זה ככה. לי זה מספיק.

wanna get high

New member
פדנט פדנט, אבל עוד לא עשיתי קורס ../images/Emo13.gif

אז ע"פ חלק מהדברים שקראתי פה גם חמצן יכול להיות נרקוטי? עכשיו זאת הסיבה שאני רוצה לדעת את המנגנון, כי ככה אפשר להתחשב בנרקוטיות של כל הגזים... אבל עוד לא עשית קורס, וזה ממש מעבר לפטמה אפילו, אז אני אשתוק עכשיו.

Wainshtein Lev

New member
גם חמצן מתחיל להיות נרקוטי בלחץ חלקי של

1.6אטמ'. העניין הוא שבאויר יש רק 20.8% חמצן, לכן מדובר על עומק של 66מ' בערך. ז"א עומק שעל אויר אתה לא אמור להגיע אפילו קרוב אליו. בנייטרוקס 40 (40% חמצן) תגיע ל1.6 בעומק 30מ'. וכאן מתחילה הבעיה, כי לעומק כזה מותר לך להגיע אחרי קורס 2 כוכבים והרעלת חמצן הרבה פחות סלחנית מהרעלת חנקן. בדיוק בשביל זה עושים את קורס הנייטרוקס - לדעת איפה הסכנה ואיך להמנע ממנה.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה טועה טעות מסוכנת לב

הבעייה של החמצן בלחץ חלקי גבוה אינה נרקוטיות אלא רעילות. זו כבר אופרה אחרת עם נזקים שיכולים להיות בלתי הפיכים.

Wainshtein Lev

New member
אם כך אינני טועה, אלא בניסוח

כי אכן שקלתי את המילה "רעיל" אך לא הייתי בטוח לגביה.

wanna get high

New member
אני מצטער על הנודניקיות...

אבל איך חמצן יכול להיות רעיל? בצורתו האטמוספרית חמצן הוא לא כזה נורא... אז סופית לחמצן אין השפעות נרקוטיות? איזה כיף שפה עונים באמת!

Wainshtein Lev

New member
צריכת חמצן בלחץ חלקי של למעלה מ 1.6אטמ'

במשך זמן גורמת או עלולה לגרום לעוויתות, פרכוסים, ראית-מנהרה, איבוד הכרה ועוד אי-אלו תופעות לא נעימות שמתחת למים, ועוד בעומק כזה, תוצאתן הסבירה ביותר היא מוות. בקיצור, כפי שידוע לכולם בפורום זה: 1.4=בטוח 1.5=לתכנון 1.6=מוות
לא ככה

WolfY63

New member
1.6=מוות???

המחשב שלי מכוון על 1.6 ואני עדיין חיי. לב אל תגזים, ואל תפחיד. וולפי - מורעל על צלילה אך לא מחמצן.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אתה לא היחידי

כל רוחות הרפאים משוכנעים שהם עדיין בחיים. תן למישהו אובייקטיבי לקבוע.

conus45

New member
עובדה שבצלילה של 100% חמצן מתחת

ל 8 מטר מתים ללא אזהרה מוקדמת חוצמיזה כל צלילה גם הבטוחה ביותר משאירה עקבות בעמוד השדרה נזק בילתי הפיך. כל צלילה

WolfY63

New member
אז כנראה שאני../images/Emo121.gif

ומכיוון שלא הייתי פה בתקופה של השירשור הנ"ל אז נפלתי קורבן של הטעות הפטאלית שלי וצללתי עם מחשב מכווון ללחץ חלקי של חמצן ל-1.6 ואני למעשה לא פה פיזית רק וויטואלית. ואי אפשר להוכיח אחרת.
. ובעניין הנזק שנגרם לעמוד השידרה אני יכול להסכים עם זה אבל זה גם תלוי בכמה משקל אתה סוחב, מרחק ותדירות. כשמדובר בצלילה. הגב שלנו ניזוק כל יום משימוש לא נכון של גופנו. וולפי - אולי לא פה
רגע אני רק צובט את עצמי.

ilanbt

New member
זה גם מסביר את השימוש בגוף שלישי ../images/Emo8.gif

כי אתה הרי
וכבר לא באמת איתנו

Dani Barchana

New member
יש יחידה בצבא, לא רוצה להזכיר שמות ../images/Emo3.gif

וגם לא שמות של הורים, שלפי התאוריה שלך היו צריכים להיות כל המשרתים בה מתים מזמן ובעלי גב דפוק. ולוולפי, לדעתי פספסת קצת חוש הומר בשרשור ההוא, ולא סתם כולם זוכרים את האימרה 1.6 = מוות.

WolfY63

New member
אל דאגה דני, הבנתי לאחר שהפנת לשירשור.

רק שלא ידעתי על הרקע ההיסטורי ולכן ,לאחר שראיתי את הקישור, הבנתי.
מלכתחילה היה אפשר להפנות לשירשור ההוא משנת 2003 או לשירשורים אחרים באותו עניין שהיו פה כבר. אם אני לא הכרתי, אז בטוח מתחיל השירשור והשאלה לא ידע ולא יכול היה להבין, כמו רבים אחרים שלא היו פה בעבר. אבל עכשיו בטוח כולם יודעים וכל זה על חשבוני
(גבי). ד"א אם כבר דיברנו על הגב, אז לא מזמן הוספתי רצועה של חגורת משקולות למאזן ,כך שאת רוב המשקל אני סוחב על המתניים, ולא על הכתפיים והגב. זה גם יותר נוח וגם יותר בריא. אני ממש מרגיש הבדל. לא ניתן לעשות זאת בכל מאזן. בקרסי שלי היה בדיוק מקום לזה בפלטת הגב. וולפי - מעביר את המחשב ל-1.8 מכיוון שאני גם כך נחשב ל-
.

ilanbt

New member
טעות כבירה ../images/Emo8.gif

1.4=בטוח 1.5=לתכנון 1.6=מוות פליקס אמר
ויסלח לי פליקס על השמוש בשמו

Wainshtein Lev

New member
המנגנונים שונים, הסימפטומים שונים

ואני לא חושב שאפשר להסיק מגז אחד על השני.

קותי

New member
ניסיתי לא להתערב, אבל תיקון טעות ...

ניטרוקס לא יכול להיות גם בטיחותי יותר מאויר וגם להאריך את זמני התחתית ולקצר זמני המתנה. או או אם משתמשים בניטרוקס כדי להאריך זמני תחתית ולקצר זמני המתנה, הוא הופך להיות בטיחותי בדיוק כמו אויר, בזמני תחתית קצרים יותר וזמני המתנה ארוכים יותר. אם משתמשים בניטרוקס לפי טבלאות/מחשב אויר, הוא משפר את הבטיחות, אבל אז לא מאריכים ... ולא מקצרים ... ולשפר את הבטיחות אפשר גם עם אויר. פשוט לקצר עוד את זמני התחתית, להאריך עוד את זמני ההמתנה, ולמתן את העליות. זהו משחק סכום אפס. צריך לדעת לשחק אותו נכון.

למעלה