נייטרוקס

יiאב ל

New member
האם זה נכון?

אם ההבדל בין נייטרוקס לאויר בעומק מסויים הוא 4 דקות בזמן תחתית, וניצלת רק 2 מהם, שיפרת את הבטיחות או לא?

masada

New member
לדעתי טעית במה שקותי הסביר

לנייטרוקס יכולה להיות אחת משתי מטרות : 1. להאריך זמן תחתית למקסימום - דהיינו, במקום צלילה עם טבלאות מבוססות 21%, ביצוע המרה EAD (בין אם בראש ובין אם באמצעות טבלה). 2. מיקסום הביטחון שלך - דהיינו, צלילה עם שמירה על הלחץ החלקי הנכון ושימוש בטבלאות 21%, ללא ביצוע ההמרה. מה שאתה כתבת, הוא ללכת עם ולהרגיש בלי, למעשה שיחקת על מטרה 1, הארכת את זמני השהייה. אם כבר אתה עושה את זה, נצל עוד 2 דקות (ולא שיש לי לכוח לחשב לאיזה עומק אתה חותר). אם אתה רוצה לנצל את הבטיחות של הנייטרוקס, חשב לחץ חלקי נכון, ותכוון את המחשב כאילו שאתה צולל עם אוויר. אם אתה רוצה לנצל את הארכת זמן התחתית, תכוון את המחשב לתערובת שיש לך. אם אתה רוצה לערבב בין השניים, הרבה בהצלחה, אבל מה שכתבת פה, הוא פספוס של שני היתרונות...

יiאב ל

New member
למה טעיתי?

שוב, בוא ונקח דוגמא היפוטטית שבה עבור עומק מסויים ההבדל בין אויר לנייטרוקס באחוז מסויים הוא 4 דקות בזמן התחתית (פשוט כדי שיהיה נוח לחשב, וממילא הטבלאות לא נמצאות לפני). צללת לזמן שהוא ב-2 דקות פחות מזמן התחתית המקסימלי עבור אותו עומק ואותה תערובת, אך יותר בשתי דקות מזמן התחתית המקסימלי באויר לאותו עומק. האם הארכת את זמן התחתית (ביחס לאויר)? בוודאי, בשתי דקות. האם שיפרת את הבטיחות (ביחס לשהייה לזמן התחתית המקסימלי לאויר)? לדעתי כן, כי ספגת פחות חנקן ממה שהיית סופג אילו היית צולל את זמן התחתית המקסימלי באויר. אז הנה השגת את שתי הדברים, בניגוד לטענה של קותי.

masada

New member
קותי הקדים אותי בתשובה...

אבל בגדול, זה ללכת עם ולהרגיש בלי...

יiאב ל

New member
איך שלא תנסח את זה,

גם הרווחת זמן תחתית וגם שיפרת בטיחות (ביחס לאויר).

קותי

New member
בודאי ששיפרת את הבטיחות

אם ההבדל הוא 4 דקות וניצלת 2 מהם. אבל באותה מידה, שיפרת את הבטיחות אם זמן התחתית המקסימלי באויר הוא22 דקות ושהית רק 20. בקיצור - ניטרוקס משפר בטיחות אם אתה לא צולל לפי הזמנים המקסימלים שלו, אלא פחות מהם, בדיוק כמו אויר.

יiאב ל

New member
אבל הפחות מהם זה עדיין יותר מאויר

כך שגם הארכתי את זמן התחתית.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
גם אני ניסיתי לא להתערב אבל כנראה שפעם בשנתים

אתה תכתוב את התאוריה הזו ואני אאלץ לחלוק עליך. בהחלט אפשר גם וגם וזה מה שבד"כ קורה ! נניח שצולל יורד לעומק של 30 מ', אויר מאפשר לו (על פי הטבלה הישראלית) 22 דקות וניטרוקס 36 (לפי ANDI ) ארבעים דקות תמימות. מאחר ורוב הצוללים שאני מכיר לא ישהו בעומק הזה יותר מ30 דקות עם מיכלי 12 ו15 הרי שהם ירויחו פעמיים לעומת צלילת אויר, גם זמני תחתית גבוהים יותר וגם מרווחי בטיחות וזמני המתנה קצרים יותר. (1) כל האמור דלעייל לא מתייחס כמובן לבעלי צריכת אויר מדהימה המנצלים עד תום את זמני הNDL או לחלופי חלופין לבעלי דאבלים. (2) הזמנים מתייחסים לטבלאות ישנות הצרובות בזכרוני ואיני רוצה לפתוח ויכוח אם הלחץ החלקי המותר של חמצן הוא 1.6, 1.35 או שלעומק העולה על 20 מ' אני צריך לצלול עם תערובת היפוקסית וטרבל גז.

קותי

New member
תחלוק, תחלוק

כן, נכון, כפי שכתב גם יואב, אם אתה עולה לפני תום הזמן מקסימלי של הניטרוקס, אתה משפר את הבטיחות. בדיוק כפי שאתה עולה לפני תום הזמן המקסימלי של האויר. הבעיה עם זה היא בעיה חינוכית ולא בעיה פרקטית, ואני אסביר: כשמלמדים קורס ניטרוקס בסיסי, ורוב הצוללים לא לומדים יותר מאשר קורס ניטרוקס בסיסי, מלמדים שניטרוקס משפר בטיחות ומאפשר להאריך זמני תחתית. מה שמבינים הצוללים, ומה שהם עושים, זה להאריך זמני תחתית, עד למקסימום. איך הם עושים את זה? פשוט מאד - בצלילות חוזרות. כמובן שבדוגמא שנתת, בצלילה בודדת, אפשר להאריך את זמן התחתית ולשפר בטיחות, אבל המציאות היא אחרת. המציאות היא של מספר צלילות ביום (גם צוללי סופ"ש באילת). ואז, פעם אחת, הצולל "נופל" לצד הפחות טוב של הסטטיסטיקה, ומכיוון שהוא גירד את הקצוות (בצלילות חוזרות לפי ניטרוקס - בדרך כלל עם מחשב שאותו כיוון על התערובת איתה הוא צולל), הוא מתחיל להתגרד, במקרה הטוב. והוא אפילו לא מבין למה כי הרי הוא שיפר את הבטיחות באמצעות ניטרוקס. את המנטרה הכללית של "ניטרוקס משפר בטיחות ומאריך זמני תחתית" צריך לשנות ל: "עם ניטרוקס אפשר לשפר בטיחות אם צוללים לפי זמני אויר, או לחילופין אפשר להאריך זמן תחתית". זאת המנטרה שצריכים לשנן לחניכי קורסים בסיסיים. כדי שיזכרו ויבינו. את החישובים איך לשפר בטיחות וגם להאריך זמן תחתית, בוא נשאיר לאלה שמנסים להבין מה שהם עושים דרך הבנה מעמיקה יותר של התהליכים. ואלה, לצערי, הם המיעוט. דרך אגב, השיפור הגדול ביותר בבטיחות מושג לא על ידי ניטרוקס ולא על ידי קיצור זמנים, אלא על ידי עליה איטית יותר.

יiאב ל

New member
בימינו, פרט לקורסים,

אף אחד לא ממש משתמש בטבלאות, אלא במחשבים. אז איך אפשר להאריך את זמני התחתית ובו בזמן גם לשפר בטיחות? נניח שאנחנו צוללים עם נייטרוקס 36, אך מכוונים את המחשב לנייטרוקס 32. המחשב יתן לנו זמני תחתית ארוכים מאויר, אך מקדם הבטיחות שלנו בספיגת החנקן יגדל ביחס לנייטרוקס 32. כמובן, צריך להתחשב ב-MOD, ואפשר לעשות זאת ע"י הורדת התראת הלחץ החלקי של החמצן מ-1.6 (או 1.5 למחמירים) ל-1.4 או 1.3.

skinonimus

New member
שאלה יואב

אם כבר עליה איטית אז למה לא להוסיף עוד חניית בטיחות ב צלילות ל 25 מטר. נניח ב 15 מטר כמו ש DAN ממליצים מסכים לגמרי שעלייה איטית וחניות בטיחות זה הדבר הכי יעיל למניעת DCS. אז הנה יש לנו חניות דקו' בצלילה ספורטיבית.

קותי

New member
אם השאלה אלי

אני כמובן חושב שחניות בטיחות עמוקות הן רעיון נהדר. כל כך נהדר שאם תלחץ על "מאמרים" בראש הפורום, וכשיפתח חלון המאמרים של צלילה תפוז, תקיש על "צלילה מתקדמת", תמצא שם מאמר על חניות בטיחות עמוקות.

skinonimus

New member
אתה מוזמן להשתמש בתרגום למאמר של פייל

http://www.tek-dive.com/portal/upload/dan_deco.pdf

יiאב ל

New member
ב-IANTD

מלמדים לבצע חניות אמצע בצלילות עומק. אלה לא בדיוק חניות דקו כי אתה לא בדקו.

יiאב ל

New member
על פי מה שלימדו בקורס -

להפחית את גודל הבועיות ואת מספרן. לא בדקתי לעומק את התיאוריה שמאחורי זה, אבל אני מניח שאמפירית זה עוזר.

skinonimus

New member
אמ' אמא של הדקו :)))

לא מבין איך זה מצליח להפחית את גודל הבועיות ומספרן וגם לא להיות דקו' .

יiאב ל

New member
כנראה שאנחנו מדברים על דברים שונים.

בשבילי דקו זה מצב של רווית חנקן ברקמות במידה כזו שאם תעלה בקצב של 9 מטר לשניה מהעומק שבו אתה נמצא אל פני המים,הרקמה לא תוכל להחזיק את רמת החנקן ויופיעו סימני מחלת הדקומפרסיה. על איזה דקו אתה מדבר?

למעלה