נו, מה אתם אומרים?

vinney

Well-known member
הוא מובטל בגללך

כי אתה עובד במשהו שהוא יכול היה לעשות, ואילו לך זה בכלל לא נחוץ. קאפיש, פאראזיט?

בוודאי שהוא מובטל בגללך

אם תבדוק את שוק העובדה אתה תגלה שבעבודות הדורשות מיומנות גבוהה, אין כמעט אבטלה. בקירוב, ע"מ לראות זאת, ניתן להשוות את אחוז האבטלה אצל האקדמאים (שהוא נמוך ביותר) לבין הלא אקדמאים (שהוא גבוה). מכאן, כאשר אני עובד בתור אנליסט, אני לא תופס מקום של אף אחד אחר מאחר ואין כמעט מובטלים שיכולים לבצע את העבודה שאני מבצע. לעומת זאת, כאשר אתה מועסק בשכר מינימום, על התפקיד שלך יש מספיק אנשים שהיו יכולים לבצע אותו. אם, למשל, אני אתפטר ממקום עבודתי ואלך לעבוד בחקלאות התוצאה תהיה שאני אתפוס מקום עבודה של מובטל שהיה יכול לעבוד בחקלאות, אך אינו יכול לעבוד כאנליסט ולכן בהחלט אפשר להגיד שבגללי נוסף מובטל נוסף למשק.

לא. אם כבר הוא מובטל בגלל אנשים כמו

שלמה נחמה שמרוויח משכורת של 160000 ש"ח ליום, מה שמביא אותו למשכורת של 4800000 ש"ח לחודש, מה שמביא אותו למשכורת של 57600000 ש"ח לשנה. בעוד שהשאר מקבלים פירורים שלא מספיקים להם אפילו בכדי לגמור את החודש, ועוד טוענים שהעלאת שכר המינימום תפגע בכלכלה, בעוד שכולנו יכולים לחיות טוב מאוד בידיעה שאדם אחד מקבל משכורת שיכולה לכלכל 1371 אנשים. ובמדינה שבה מעדיפים לתת לאדם אחד סכומים שאפשר להעסיק איתם 1371 אנשים, מה הפלא שיש כל כך הרבה מובטלים, ויש צורך בתוכניות אסוניות כמו ויסקונסין בכדי להוריד, לפחות על הנייר, את רמת האבטלה באופן מלאכותי.

adiavn

New member
אתה לא ממש מקושר למציאות

שלמה נחמה מקבל כסף מהרווחים של הבנק. משכורת נמוכה יותר בשבילו בסה"כ משמעותה פחות כסף לבעלי הבנק, לא עוד משרות.

vinney

Well-known member
זה הבעיה עם העניים הצרות...

ברגע שנכנסת קורה, אי אפשר ליטול אותה משם... הוא פותח עיניים על הכסף הפרטי של שרי אריסון ושלמה נחמה, אבל שוכח לגמרי שהוא מקבל שירותים כל יום בעלות של אלפי שקלים חינם חינם אין כסף, על חשבון המסים שאותו נחמה, בניגוד לממתיק שלנו, משלם מהמשכורת שלו ושרי אריסון מהדיבידנדים שלה...

900 עובדים פוטרו בבנק הפועלים

בכדי שנחמה יקבל את הסכום שהוא מקבל. ומלבד זאת אפילו נגיד בנק ישראל יצא נגד משכורות העתק של מנהלי הבנקים. כנראה שאפילו הוא לא חושב כמוך וכמו החברים שלך, שאדם אחד צריך לקבל כאלה סכומים. אני לא מקושר למציאות? שנה שלמה התקשורת עסקה במשכורתו של נחמה ומשכורות העתק של מנהלי הבנקים, ואם לא די בכך, הוגשה תביעה עי מחזיקי המניות של הבנק נגד שלמה נחמה והדירקטורים של בנק הפועלים שנתבעו להחזיר את השכר שקיבלו ב-7 השנים האחרונות. והתוצאה: לאחר לחץ ציבורי ומאבק חברתי ארוך וממושך שלא הרפה מהם, האדונים נחמה וזיו החליטו להענות לרחשי הציבור ובעלי המניות של הבנק, ולהחזיר 46% מהבונוסים שקיבלו בגין תוצאות הבנק בשנת 2005. כך שאל תגיד לי "לא מקושר למציאות", כי אני לא חי בבועה כמוך וכמו החברים שלך. "לא מקושר למציאות" עאלק.

vinney

Well-known member
מה לעשות?

אתה כועס שאנחנו נכנסים לדירה הפרטית שלך עליה לא שילמת גרוש, וטוען שאתה לא האישיו כשאומרים לך שאתה תופס ללא צרוך מקום שיכול היה לפרנס מובטל רעב. אבל זה לא מפריע לך לעשות בדיוק אותו דבר לנחמה. אחד לאחד. אז אם אתה לא האישיו, למה הוא כן?

snift

New member
אתה טועה או משקר, בכל מקרה,

אתה מטעה. הסיבה לכך שיוצאים נגד משכורות העתק בבנקים היא אך ורק משום שהבנקים בישראל פועלים תחת חוק שמגביל תחרות. אילו שוק הבנקאות היה פתוח, הרי שלא היתה לאף אחד זכות לומר כלום. היחיד שהיה יכול להגיד משהו הינו הלקוח שפשוט היה עובר לבנק אחר... לגבי התביעה שהוגשה על ידי מחזיקי מניות של בנק פועלים - זה בדיוק זה. הם מחזיקי מניות של בנק פועלים !! זה לא קשור ל"רחשי הציבור" אלא לכך שהם טענו שבעלי השליטה חתמו על חוזה לא סביר עם המנכ"לים. אתה בהחלט לא מקושר למציאות. אתה רואה מספר דברים שאינם קשורים כלל אחד לשני ומחבר אותם בעזרת תסריט דמיוני אצלך בראש. ורק לידי כללי, 900 העובדים מבנק פועלים לא פוטרו כדי שנחמה ירויח יותר. הם פוטרו כי הבנק מיזג לתוכו בנק אחר והחליט לצמצם את מספר הסניפים וכן קיבל החלטה אסטרטגית לצמצם את פעילות הסניפים ולהעלות את הפעילות ברשת ובטלפון. ודרך אגב, מאז אותם פיטורים, האם טרחת לבדוק כמה עובדים חדשים הבנק שכר? או לפחות כמה הוא שכר בתקופה הזו ביחס לתקופות מקבילות בשנים קודמות?

adiavn

New member
כנראה שאתה ממש אוהב את שרי אריסון

כי כסף שנחמה יחזיר רק יגדיל את הדיבידנדים שלה.

אריסון ממש לא מעניינת אותי

מה שחשוב זה שהמושחת הזה לא יקבל כסף שלא מגיע לו, ומלבד זאת יש כאן גם את עניין הדוגמא, כשמאאבק ציבורי ממושך מצליח לגרום למושחת אחד להחזיר את מה שלא מגיע לו, אותו מקרה משמש דוגמא גם לכל שאר המושחתים העתידיים שביקשו או יבקשו לללכת בדרכו של אותו מושחת. כך שהמאבק נגדו, הוא לא רק מאבק נגדו, הוא מאבק נגד כל המושחתים, בהווה ובעתיד. וזה לכשעצמו מטרה נעלה וראויה למאבק ציבורי.

adiavn

New member
אז אתה בעד בעלי הון

כל עוד אינם שכירים. כי ברגע ששכיר "מושחת" מחזיר בונוסים, הרווח של בעלי ההון (כמו אריסון) גדל.

אני לא נגד בעלי הון

אני נגד בעלי הון מושחתים, כאלה שחושבים שאם יש להם כסף, הם יכולים לנהל לנו את החיים והמדינה. אלה בעלי ההון שאני נגדם.

vinney

Well-known member
ברור שזה לא מעניין אותך.

אתה לא משלם מסים. אתה רק מחלק את הכסף שאתה רוצה שאחרים ישלמו. אתה מטוב לבך ומתוך דאגה רבה לחלשים בחרת לא לתרום אגורה שחוקה למדינה, ודורש ששיקחו בכוח יותר מאחרים. אם אתה דוגמא של אזרח העובד בשכר מינימום - לא רק שאפנה עורף, אני עוד אדרוש שעובדי שכר מינימום יקבלו שוויון מלא כמוני - ישלמו 50% מס. איך אני איתך?

אשרת

New member
מה זה יתקן?

אני חושבת שברגע שאתה תשבית את המערכת האקדמית לתקופה מאוד ארוכה, אתה תראה כיצד האוצר יתקפל, כי גם האנשים אשר יושבים במשרד הזה יצליחו להבין שיש גבול לכמה שאפשר לפגוע בציבור הסטודנטים. בתור אחת כזאת, אני מעדיפה לפגוע בעצמי כעת, ולדעת שבעתיד המצב שלי ישתפר.

תמיר1991

New member
../images/Emo45.gif

מה גם שאני, את, ויני ועמיתינו לא כל כך ניפגע כי גם ככה באו"פ אנחנו [אמורים לפחות...
] לומדים את העיקר בבית...
אגב, שמתם לב לאחוז האו"פניקים הגבוה בשינוי?
תמיר.

אשרת

New member
זה לא ממש נכון, בובע.

אחרי מספר מסויים של נקודות, אתה אמור להתחיל לקבל החזר

adiavn

New member
שוב אני שואל

למה שאוצר יתקפל עקב שביתת סטודנטים - כיצד שביתה כזו מפעילה על אנשי האוצר לחץ? שלא תביני אותי לא נכון, אני תומך בשכר לימוד נמוך. אני פשוט מפקפק ביעילות של שביתה שאינה פוגעת ישירות בגורם עליו מעוניינים להשפיע. אני מכיר סטודנטים שנפגעו מהשביתה הקודמת, ומהמלחמה האחרונה, ואני לא בטוח שיש הצדקה לעוד פגיעה כזו.

vinney

Well-known member
סטודנטים זה כוח אלקטורלי

הפגנת שביתה של ציבור רחב מראה דאגה לנושא, ומהווה בסיס להבחרות מי שתומך בעמדת הציבור הזה בבחירות הבאות. כך, אלה היושבים בכיסא עכשיו, יידרשו להבהל שמה יאבדו את פרנסתם המובטחת ואת הכסא הנוח, ומיד ישנו את דעתם. היו דברים מעולם, להזכיר לך מאיפה ועדת וינוגרד הגיעה? גם הזאת, וגם הקודמת.

תמיר1991

New member
העלאת שכר הלימוד היא מטופשת

ודפוקה, אבל אם אוניברסיטאות המחקר ימשיכו להיראות כך, כל עוד מדינת ישראל לא תדאג לזה בעצמה, אולי היא הכרחית...
ולא הבנתי, איך M.A יכול להיות דיפרנציאלי? כל אחד ישלם לפי הברוטו של אבא שלו?
ואני חשבתי שאנשים בעשורים השלישי והרביעי לחייהם אמורים להיות עצמאיים...
תמיר.

snift

New member
מישהו אמר שהדיפרנציאלויות של ה

MA תהיה לפי ההורים? אין לי מושג מה תמליץ הוענה, אבל הדיפרנציאלויות יכולה להיות לפי ההכנסה של הסטודנט עצמו.

למעלה