אה, ואם אתה רוצה לעשות חישוב פשוט
אז תיקח את תקציב המדינה (כ- 300 מיליארד ש"ח לשנה) ותחלק אותו ל 7 מיליון אזרחים. התוצאה של התרגיל (תאמין לי, אני טוב במתמטיקה) היא 42,857 ש"ח לשנה. זו העלות שהמדינה משקיעה באזרח ממוצע. מאחר ותשלומי ההעברה עוברים בעיקר לחלשים, הרי למעשה חלקך גדול עוד יותר, אבל אני מוכן להתעלם מכך. עכשיו, אם מהמספר הזה תפחית את תשלומי המיסים שלך ואם תרצה גם חלק מסוים מתשלומי המיסים של המעסיק עבור עבודתך (שזה מחושב בצורה הבאה. התועלת מהעסקתך פחות עלות העסקתך ומהתוצאה לנכות מס חברות ומהתוצאה לקחת אחוז מסוים (מאחר וחלק מהתועלת מעבודתך קיימת רק בגלל עבודתם של אחרים)) ותפחית מכך את הכסף שהמדינה משקיעה בממוצע (42,857) אתה תראה כמה אתה מקבל מהמדינה. מאחר ואתה משתכר שכר מינימום, אתה לא משלם מס הכנסה. גם תשלומי ביטוח לאומי ובריאות שלך הם שוליים (100 ש"ח בחודש?) מכאן, אתה מקבל מהמדינה, בממוצע שירותים בשווי של מעל 40,000 ש"ח בשנה, כל שנה. במקום שתעבוד בעבודה מכניסה יותר ותעזור קצת למדינה לממן פרזיטים כמוך, אתה מעדיף להיות פרזיטים להינות מהשירותים שהמדינה מעניקה בכסף של אותם קפיטליסטים שאין להם הורים עשירים ונאלצים לעבוד קשה בשביל להתקיים.