נו, מה אתם אומרים?

adiavn

New member
עובדי שכר מינימום לא פרזיטים

כי רובם הגדול משתכרים את השכר הזה לא מתוך בחירה, והיו שמחים להיות קפיטליסטים חזיריים כמו שאר הכותבים בפורום. הפרזיטים הם אותם אנשים שיכולים להשתכר יותר ובוחרים להימנע מכך.

אה, ואם אתה רוצה לעשות חישוב פשוט

אז תיקח את תקציב המדינה (כ- 300 מיליארד ש"ח לשנה) ותחלק אותו ל 7 מיליון אזרחים. התוצאה של התרגיל (תאמין לי, אני טוב במתמטיקה) היא 42,857 ש"ח לשנה. זו העלות שהמדינה משקיעה באזרח ממוצע. מאחר ותשלומי ההעברה עוברים בעיקר לחלשים, הרי למעשה חלקך גדול עוד יותר, אבל אני מוכן להתעלם מכך. עכשיו, אם מהמספר הזה תפחית את תשלומי המיסים שלך ואם תרצה גם חלק מסוים מתשלומי המיסים של המעסיק עבור עבודתך (שזה מחושב בצורה הבאה. התועלת מהעסקתך פחות עלות העסקתך ומהתוצאה לנכות מס חברות ומהתוצאה לקחת אחוז מסוים (מאחר וחלק מהתועלת מעבודתך קיימת רק בגלל עבודתם של אחרים)) ותפחית מכך את הכסף שהמדינה משקיעה בממוצע (42,857) אתה תראה כמה אתה מקבל מהמדינה. מאחר ואתה משתכר שכר מינימום, אתה לא משלם מס הכנסה. גם תשלומי ביטוח לאומי ובריאות שלך הם שוליים (100 ש"ח בחודש?) מכאן, אתה מקבל מהמדינה, בממוצע שירותים בשווי של מעל 40,000 ש"ח בשנה, כל שנה. במקום שתעבוד בעבודה מכניסה יותר ותעזור קצת למדינה לממן פרזיטים כמוך, אתה מעדיף להיות פרזיטים להינות מהשירותים שהמדינה מעניקה בכסף של אותם קפיטליסטים שאין להם הורים עשירים ונאלצים לעבוד קשה בשביל להתקיים.

לא פלא שהמפלגה שלך נמחקה מהמפה

הפוליטית בבחירות האחרונות. איזה עובד יצביע עבור מפלגה שהעובדים הם פארזיטים? מה דעתך לכלול את האמירה הזאת שעובדי שכר מינימום הם פארזיטים בקמפיין הבחירות הבא של שינוי? הסרטון שלכם עם החרדים המתפוגגים יחוויר לעומת האמירה המפגרת הזאת שעובדי שכר מינימום הם פארזיטים. בוא נראה כמה מנדטים תצליחו לגרוף עם אמירה כזאת מפגרת...

מה יהיה עם הבנת הנקרא שלך?

כל כך קשה? אדם שמעדיף מבחירה שלא לתרום כלום למדינה בה הוא חי הוא פרזיט. אדם שמרוויח שכר מינימום כי אין לו את הכישורים להרוויח יותר, אינו פרזיט ולכן אני גם תומך במס הכנסה שלילי כי לדעתי ראוי לעזור לאנשים כאלו. אתה, לעומת זאת, מבחירה מסרב לתרום למדינה ורק לוקח ממנה, מכאן, אתה פרזיט.

"ורק לוקח ממנה"?

מה בדיוק אני לוקח מהמדינה דפ"ר? אם כבר בדיוק ההיפך, המדינה רק לוקחת ממני, ולא נותנת לי שום דבר, ואני גם לא רוצה ממנה שום דבר, לא רוצה טובות מאף אחד. את כל מה שיש לי, מלבד הדירה שאני גר בה, השגתי בכוחות עצמי ולא קיבלתי דבר וחצי דבר מהמדינה. כך שתשמור לעצמך את התיאוריות הקפיטליסטיות שלך לגביי, מר "רצח זה לא דבר רע".

הסברתי לך

אתה לוקח שירותים בשווי של מעל 40,000 ש"ח בשנה. התרומה שלך למדינה היא אפסית. זה שאינך מבין שמישהו צריך לממן את המשטרה, את מערכת הבריאות ואת הסבסוד על הלחם והחלב זו בעיה שלך. אתה קיבלת ואתה מקבל מהמדינה כל הזמן. אם אתה באמת לא רוצה לקבל כלום, תתחיל לא להשתמש במערכת הבריאות הציבורית ותשתמש אך ורק במערכת הבריאות הפרטית. אל תקנה מוצרים מסובסדים כמו לחם, אלא תקנה אותם במאפיה. אל תלך אף פעם למשטרה או לבית משפט אלא תמצא פתרונות פרטיים לבעיה. כאשר יהיו לך ילדים, תשלח אותם אך ורק לבתי ספר פרטיים שאינם נהנים מתקצוב ממשלתי או לחילופין תתחיל להחזיר את העלות של הלימודים שלך. הסברתי לך בפירוט מה אתה מקבל ואפילו הראתי חישוב מקורב של שווי השירותים שמספקים לך.

"מקבל מעל 40,000 ש"ח בשנה"?

באמת? ואיך זה שמנהל הבנק שלי לא יודע על זה וטוען שאני במינוס? מישהו צריך לספר לו שאני "מקבל מעל 40,000 ש"ח בשנה".
אפשר לחשוב לפי דבריך שאני לא משלם לקופ"ח כל חודש, מקבל בחינם תרופות, מקבל בחינם את מוצרי המזון בסופר, וכל יום שני וחמישי הולך או למשטרה או לבית משפט. כשמעלים את מחירי הלחם, זה בגלל סבסוד? כשמעלים את מחירי התרופות והשירותים הרפואיים, גם זה בגלל סבסוד? ומה לגבי כשמעלים את מחירי החשמל, מים, ארנונה, טלפון, אגרת טלויזיה? אתה משלם במקומי את כל הכסף הזה? אולי המדינה משלמת במקומי? מה שאני מקבל מהמדינה זה כלום, אפס אחד גדול. אם כבר אני נותן לה ולא מקבל דבר בתמורה. דפ"ר.

הראתי לך את החישוב

תיקח את תקציב המדינה ותחלק אותו למספר האזרחים. זה כל כך קשה להבנה? לגבי קופת חולים, אתה יודע מה העלות האמיתית של שירותי הבריאות שאתה מקבל? כאשר אתה מגיע לרופא, אתה חושב חושב שהוא עובד בחינם? אתה יודע כמה משלמים עבור התייעצות עם רופא שלא דרך קופת החולים? אתה יודע מה העלויות האמיתיות של תרופות שאתה קונה? רק תשווה את המחיר של תרופה אשר כלולה בסל ושאינה כלולה בסל. ההבדלים עצומים. אתה יודע מה העלות האמיתית של ייצור לחם? מדוע לדעתך יש פערים כה גדולים בין לחם "אחיד" לבין לחם כמעט זהה שנעשה במאפיה פרטית? אתה יודע מה הייתה אמורה להיות העלות האמיתית של המים? כמובן שאין לך מושג. זה שאתה משלם עבור מים בהחלט לא אומר שזאת העלות האמיתית שלהם. עלות החשמל שלך, למעשה, מסובסדת. זה שלך אין יכולת להבין כי כאשר חברת החשמל נכנסת לחובות המשמעות היא העלאה עתידית של התעריפים או לחילופין כיסוי של הממשלה לחוב, לא אומר שמחיר החשמל כיום לא נמוך ממה שצריך להיות. לגבי טלפון, אין סבסוד. לגבי רשות השידור, אני חושב שהיא מסובסדת חלקית, אבל אני לא בטוח בזה. אפשר לבדוק. בסופו של דבר תקציב המדינה משמעו השירותים שהמדינה נותנת לאזרחיה, ומכאן בממוצע כל אזרח מקבל מהמדינה שירותים בסכום של 42 אלף ומשהו ש"ח. הורדתי מהסכום הזה את מעט המיסים שאתה משלם וקיבלנו את העלות נטו שלך למדינה. תגיד, אתה באמת נהנה להראות את הבורות שלך ברבים?

זה בולשיט. ../images/Emo31.gif

"תיקח את תקציב המדינה ותחלק אותו למספר האזרחים". זה לא עובד כך, אם זה היה עובד כך בתוך 10 שנים כולם כאן היו מיליונרים. 40000 ש"ח לכל אזרח לשנה? יצאת מדעתך? מה דעתך שנחלק לכל אזרח מיליון דולאר? רק שאז מי ישמש חוטב העצים ושואב המיים שלכם...

vinney

Well-known member
מי החוטב עצמים ושואב מים שלך?

תקציב המדינה נבנה מכספי המסים. 40000 לשנה זה המסים שאתה משלם? לא. 20 אלף אולי? גם לא. אלפיים, בקושי. אז מי לדעתך משלים את ההפרש? מי תורם את חלקך למדינה בשמך? מי חוטב עצים ושואב מים של מי פה?

לא זה לא

תקציב המדינה מגיע מהמיסים שהאזרחים משלמים וכולו חוזר לאזרחים. גם פעילויות הח"כים, למשל, הם שירות שהמדינה מעניקה לך. לאיפה אתה חושב הולך תקציב הבטחון? אתה באמת לא מצליח להבין שכאשר המדינה רוכשת מטוס F16 אתה מקבל שירות בשווי מסוים? אתה לא מצליח להבין שתקציב הבריאות למעשה חוזר לאזרחים בצוה של "שירותי בריאות"? זה באמת כל כך קשה להבנה?

כאשר המדינה רוכשת מטוס F16 אני מקבל

שירות? איזה שירות אני בדיוק מקבל? אני מעדיף שבמקום שתרכוש מטוסי F16 מיותרים שעולים מיליארדי דולארים, המדינה תמלא את חובתה כמדינה ותדאג לאזרחיה. "כאשר המדינה רוכשת מטוס F16 אתה מקבל שירות" עאלק.

adiavn

New member
אז מה אתה עושה בשכר מינימום

1) אתה מקבל שירות של ביטחון מהמדינה. אזרח המקבל קצבאות ונהרג בפיגוע/מלחמה אינו אזרח מאושר.... 2) השקעה בביטחון הכרחית, אבל אם אתה חושב שהמדינה לא מנהלת את הביטחון כראוי - רוץ לפוליטיקה.

"מקבל שירות של ביטחון מהמדינה"

ומה עם כל אלה שכן נהרגו בפיגועים ובמלחמות? כמו למשל במלחמה האחרונה, הם גם קיבלו "שירות של ביטחון מהמדינה"? בכל פעם שאיזה דגנרט שרוצה להראות ששלו יותר גדול, מחליט לפתוח במלחמה מיותרת ולסכן איזור שמונה למעלה מ2000000 אזרחים, הוא בכלל לא טורח לשאול אותם אם הם מעוניינים שהוא יסכן אותם ואת בתיהם באותה מלחמה מיותרת. כך שאיזה "שירות" מקבלים אותם 2000000 אזרחים? השירות שיפלו עליהם טילים מהבוקר עד הלילה במשך יותר מחודש ימים? מה אני אגיד לך... עם כזה שירות, אני מוותר על השירות. ההשקעה בביטחון אולי הכרחית, אך לא כשהיא באה על חשבון רווחה, בריאות וחינוך. ומלבד זאת אני בעד צבא קטן וחכם, על פני צבא גדול, מסורבל ומסואב. כי צבא קטן וחכם יכול לחסוך הרבה כסף לקופת המדינה, כסף שיהיה ניתן לתעל אותו לצרכים הרבה יותר חשובים.

adiavn

New member
נו, אז כבר הצעתי פיתרון

אתה פוסל את כל הקונספט של הבטחון רק מפני שאתה לא מרוצה מהדרך בה הוא מיושם. אני לא אוהב את הצורה בה מתנהלת בזק, אבל אני לא מסיק מזה שטלפון זה דבר רע. היצעתי לך פיתרון - מחפשים כרגע שר בטחון חדש, רוץ לתפקיד (בעצם לא מדובר בשכר מינימום)

אני אם ארוץ אי פעם לפוליטיקה

הדבר האחרון שינחה אותי יהיה השכר שאקבל. למעשה אני אדרוש מראש כתנאי לקבל שכר מינימום בלבד, כי כסף גדול יכול להשחית כל אחד, והעובדה הזאת כבר הוכחה במדינתנו אין ספור פעמים. אך כרגע הביצה הפוליטית המושחתת שלנו זה הדבר האחרון שאני רוצה להיות בתוכו.

מעבר לזה

בכסף של מי סללו את הכבישים והמדרכות שאתה נהנה מהם? אתה חושב שזה הגיע מהשמים? בכסף של מי מעסיקים את עובדי מס הכנסה שגובים מהאזרחים את המיסים ובלעדיהם לא היה ניתן לעזור לאף אחד? כמה אתה משלם על התאורה ברחובות? כמה אתה משלם עבור שירותי השב"כ שמונעים פיגועים ושירותי המשטרה שבכל זאת מונעים פשיעה? כל השירותים שהמדינה נותנת לך בחינם או בעלות מסובסדת הם מה שהמדינה נותנת לך. תעבור משרד ממשלה, משרד ממשלה ותבדוק מה השירותים שהם מספקים. כל השירותים הנ"ל הם בדר"כ בחינם או בעלות מסובסדת. לא רק שאתה לא תורם כלום בעצמך אלא אתה אף לא אומר תודה על כך ורק בא בטענות לכל העולם. נסעת בתחבורה ציבורית? קיבלת משהו מהמדינה. הלכת על המדרכה? קיבלת משהו מהמדינה. נהנית מאור ברחוב בלילה? קיבלת משהו מהמדינה. אתה נהנה מרמזור בכביש? קיבלת משהו מהמדינה. ראית רופא בחינם או עבור 10 ש"ח? קיבלת משהו מהמדינה. בסופו של דבר אתה פרזיט כפוי טובה שלא אכפת לו לא מהמדינה ולא מאזרח אחר במדינה אשר אין לו כישורים בלעבוד בעבודה מכניסה יותר והוא כיום מובטל, שלא מרצונו, בגלל שילד מפונק שהתמזל מזלו והוריו דאגו לו לדירה יכול להרשות לעצמו לעבוד בעבודה של שכר מינימום מתוך בחירה. אם היו לך עקרונות לא היית מקבל כלום מההורים שלך ודואג לעצמך, אבל לא, אתה חברתי כל עוד זה לא נוגע לך אישית. אתה בעד שאחרים יתרמו, אבל מדוע שאתה תתרום איזשהו משהו? הדבר הכי פשוט זה ללכת לעבוד בעבודה מכניסה יותר וכך תתרום יותר גם למדינה, גם לעצמך (ובכך תוכל לצרוך יותר ותעזור לעוד אנשים) וגם לאדם שלא יכול למצוא לעצמו עבודה מכניסה יותר והוא מובטל בגללך.

"מובטל בגללי"?

איך בדיוק הוא מובטל בגללי? אני זה שמרוויח משכורת כמו 10 אנשים? אם כבר הוא מובטל בגללך ובגלל אנשים כמוך שמקבלים משכורת שיכולה להספיק ל10 אנשים, ועדיין לא מספיק להם ויש להם עיניים גדולות גם על אנשים שמשתכרים שכר מינימום למחייתם וקוראים להם פארזיטים. "מובטל בגללי" עאלק.

למעלה